Çocuğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

zamana bırakıp yaşamınızı tavsiye ederim
hayatı bazen planladığımız gibi gitmeyebilir
eşim 2 kez kanser oldu ve çocuğu olmayacağını öğrendik
sizi anlayabiliyorum ama tek tavsiyem zaman
biz bunları düşünürken zaman akıp gidiyor
sağlığınız yerindeyse kimseye muhtaç yaşamıyorsanız geri kalan herşey boş
yaşlanınca düşünürsünüz...

haberlerde çıktı.
baksan adama ne kadar mazlum ay yazık dersin.
iki yaşlı çift durumları iyi ,yanlarında çalışan mı neymiş. her ihtiyaçlarına koşmuşlar. adam yine akşam saati evlerine gidiyor alıyorlar evlerine. karı kocayı öldürmeye yeltenmiş. en son biri yoğun bakımdaydı.
millet altın yumurtlayan kazın içini deşiyor. yumurta az geliyor.
esirgeme yurtları, aş evleri ve daha bir sürü şey, fidan, çeşme ,topluma faydası olan işlere hayır yapın yapacaksanız. diğer türlüsü çaba gösterin olmazsa bu yolları düşünün. illaki kişisel aile yardımı diyorsanız yakınlarınızdan başlayın yardıma.

Özel bir huzur evleri var, evinizi bağışlıyorsunuz, size ömrünüzün sonuna kadar misler gibi bakıyorlar.
Ben bir bayram günü buraların böyle lüks yerler olduğunu bilmeden pasta, meyve suyu filan alıp gitmiştim, sözde yaşlı sevindirecektim. Kadınların arasına bi girdim, ojeli uzun tırnaklar, boyalı saçlar, özel hemşireler... Ayakkabılarımı, saçlarımı filan saklayıp geri geri çıktım :))
Öyle ihtiyacı olana bağışlayayım bize baksın işine girerseniz, oturur ölmenizi beklerler. Paranız varsa geleceği dert etmeniz gerek yok. Para çocuktan daha vefalıdır yaşlıyken :)

İnşallah hayırlı bir evladınız olur

çok şükür elimde kalırsa 2 evim var. kaybetmezde üstüne ekleyebilirsem artık ihtiyaç duyduğumuz anda gideriz öyle bir yere eşimle.
Aslına bakarsanız çocuğum olduğunu varsayıp gelinin veya kızın evine gittiğimi kendime baktırdığımı asla hayal edemiyorum. Aşırı utanır rahatsız olurum hatta eşim bendende beter asla baktırmaz kendine.

Niye evlatlık edinme olasılığı hiç konuşulmamış? Ya tüp bebek ya hiç gibi anladım. Yani fiziksel sıkıntı yaşamak istenmiyorsa bu da gayet güzel bir şecenek

Niye evlatlık edinme olasılığı hiç konuşulmamış? Ya tüp bebek ya hiç gibi anladım. Yani fiziksel sıkıntı yaşamak istenmiyorsa bu da gayet güzel bir şecenek
Düşünüyorum tabi ki ama o konu ile ilgili kuruma gidip hiç fikir almadım o nedenle bilmediğim için şuan gündemde tutmuyorum. Eğer şartlara uymazsam bile, durumum yettiğince 2 3 çocuğun eğitim masrafını karşılayacağım.

Şartlara niye uymayasanız ki?

kusura bakmayin ama cok suistimal edilmeye musait bir iyi niyetininiz var .
evimi barkimi birakirkm bana arkadaslik etsin diye birini bulursaniz o ev bark kalsin diye en kisa zamanda caniniza kasteder .
darruşafakaya fakan birakin evinizi yaslaninca size bakarlar .
mor catidan gelecek kadin veya muhtac aile ölmeniz icin gozunuzin icine bakacaktir

Evet haklısınız.
Aslında tabi ilk öncelikle yeğenlerimden veya çevremden (yıllarca tanımak şartı ile) ihtiyaç sahibi biri olursa (özellikle yeğenlerim) onlara yardımcı olmak isterim. Ama dediğiniz gibi bir bakım evine bağışlamak ve orada profesyonel ellerde bakılmak en mantıklısı gibi görünüyor şuan, sanırım ilerde bu tarz kurumlar daha da fazlalaşacak zaten

Şartlara niye uymayasanız ki?
Anksiyete tedavisi gördüm birde nabız bozukluğum var bu ikisi takip altında ve sağlık raporlarında çıkar belki o neden ile vermeyebilirler, tabi bu bi varsayım bilgi alacağım kurumun kendisinden.

Önceki yorumları okumadım ama tedavi için çabalamadan ilerde yanlız kalmamak için bir yardım yöntemi bulmak gerçekten çok saçma çabalasanız anlayacağım ama ilerde bu fikrinizden çok pişman olursunuz fırsatım varken. Neden denemedim diye
Ayrıca bu devirde kendi çocuklarınıza beklentiye girmek doğru değilken tanımadığınız birisiyle karşılıklı da olsa yardımlaşma fikri çok ütopik geldi bana karşıdakini buna zorunlu hissettirmek de hoş değil, yardımsa karşılıksız olmalı değilse yardım diye bahsedilmemeli

İnsan şifasını aramalı . 8-10 yıl uğraşan insanlar biliyorum.
Aldığımız nefesi vereceğimizin garantisi yokken ,30-40 yıl sonrayı düşünmek sanki normal değil .
Bence eşinizle birlikte bir tatile çıkın . Sonrasında tedavi yöntemlerini araştırın . O süreçte de kimsesiz çocuklar yararına işler yapın . Koruyucu aile için başvurun .
Biraz aklınız dağılır . Daha sağlıklı düşününce gerçekten sizin için en uygun çözümü bulursunuz .
Hiç olmadı evlat edinirsiniz . Evsiz barksız bir meleğe hayat vermiş olursunuz .

Anksiyete tedavisi gördüm birde nabız bozukluğum var bu ikisi takip altında ve sağlık raporlarında çıkar belki o neden ile vermeyebilirler, tabi bu bi varsayım bilgi alacağım kurumun kendisinden.
Yani anksiyete yaygın bir problem bu yüzden insanlar antidepresan ve antianksiyolitik kullanıyorlar.
Bir de birçok koruyucu aile dernegi var buralar epey yol yordam gösteriyorlar. Bir konuşun bence infolarına e mail atın ya da arayın direkt mutlaka yardımcı olurlar

Yardım demeyelim o zaman yani kurumada bağışlayınca kendine baktırıyosun sonuçta, zorunlu hissetmelerini tabiki istemem bakıcı parasına çar çur olmaması için demek istedim.

Bir de şuan tedavi ile ilgili hiç bişey yapamıyoruz oda beni boşluğa düşürdü. Eşimin 6 aylık ilaç tedavisi vardı. Gidin 6 ay sonra gelin diyince aşırı bocaladım kabullenme konusunda

Çok teşekkür ederim araştıracağım sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…