- 20 Aralık 2010
- 142
- 44
- Konu Sahibi pyromaniac
Merhabalar, ben 22 aylık bir kızı olan ve 14 haftalık da gebe olan bir anneyim. 15-16 aylığa kadar-yani kızım tam anlamıyla hareketlenip konuşana kadar- olabildiğince ekran göstermemeye çalıştım. Oldum olası oyun oynamayı bilmezdim ama kızım sayesinde biraz biraz öğrendim. Ama son aylarda hem yorgunluk, hem il değişikliği taşınma süreçleri, üstüne de yoğun bir yorgunluk bulantı ve uyuklama yaşadığım gebeliğin ilk ayları nedeniyle ipin ucu kaçtı. Kızımın konuşmasında, hareketlerinde, diğer insanlarla ilişkileri ve girişkenliğinde bir problem olmadı bu da büyük bir şans. Ama ben bu durumu kafama çok takıyorum, haz odaklı yaşamayı öğrenmesini, sınırsız olmasını istemiyorum ve gelişimsel olarak da şimdi olmasa bile hala etkilenebileceğine inanıyorum.
Sorun şu ki ben de hiçbir zaman ekran süresi 2-3 saat olan kişilerden olmadım, şimdi bile ekran sürem 7-8 saat, mutlaka fonda ses olsun diye açıyorum-çocuğum yokken de böyleydi- podcast olsun,psikolojik bir şeyler olsun dinlemeyi seviyorum. Sanki ekranı da çocuktan çok kendi uyaran eksikliği için açıyor gibiyim.
Gebelik durumu ve sıcak havalardan dolayı gündüz vakti parka da gidemiyoruz. Hiç ekran göstermeyen anneler ev işlerini nasıl yapıyorsunuz, çocuklarınızla nasıl zaman geçiriyorsunuz lütfen bana da yol gösterin, zararın neresinden dönersem ne kadar kısıtlarsam kardır.
Uzun oldu kusura bakmayın tüm yorumlarınız için teşekkürler
Düzeltme: çocuğum 7-8 saat ekrana maruz kalmıyor o benim kendi telefonumun ekran süresi. Çocuğa sadece tvden açıyorum, o da 2-3 saat. Çok olduğunun farkındayım ama 7-8 saat değil çok şükür
Sorun şu ki ben de hiçbir zaman ekran süresi 2-3 saat olan kişilerden olmadım, şimdi bile ekran sürem 7-8 saat, mutlaka fonda ses olsun diye açıyorum-çocuğum yokken de böyleydi- podcast olsun,psikolojik bir şeyler olsun dinlemeyi seviyorum. Sanki ekranı da çocuktan çok kendi uyaran eksikliği için açıyor gibiyim.
Gebelik durumu ve sıcak havalardan dolayı gündüz vakti parka da gidemiyoruz. Hiç ekran göstermeyen anneler ev işlerini nasıl yapıyorsunuz, çocuklarınızla nasıl zaman geçiriyorsunuz lütfen bana da yol gösterin, zararın neresinden dönersem ne kadar kısıtlarsam kardır.
Uzun oldu kusura bakmayın tüm yorumlarınız için teşekkürler
Düzeltme: çocuğum 7-8 saat ekrana maruz kalmıyor o benim kendi telefonumun ekran süresi. Çocuğa sadece tvden açıyorum, o da 2-3 saat. Çok olduğunun farkındayım ama 7-8 saat değil çok şükür
Son düzenleme: