Çocuğuna veya kendine domuz gribi aşısı yaptıran veya yaptırmayı düşünenler buraya

CAVIDAM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
188
0
96
Diğer
Domuz gribi aşısını yaptırıp yaptırmama konusunda arada kaldım.Bir tarafım yaptır diyor ya bu salgından Allah Korusun olumsuz etkilenirse yavrum vebali ve vicdan azabı insanı yakar.Bir tarafım ya söylenenler doğruysa gerçekten yaptırırsam bir de işin konuşulan diğer boyutlarından yaşanacak olumsuzluklar başka tarftan, kafam alak bulak.Doktorlara soruyorum çoğu doktor yaptırmamı tavsiye ediyor.Aşıyı yaptıran arkadaşlar,yada yaptırmayı düşünenler biraz beyin fırtınası yapalım hep beraber. Yaptırmaya nasıl karar verdinizi bu kararı almada danıştığınız insanlar ve onlardan aldığınız bilgileri paylaşın Allah aşkına herkese sağlıklı,mutlu, huzurlu günler dileklerimle:uhm:kafamçokkarıştı

merhaba arkadaşlar bende ailemde aşı olduk ben öğretmenim bütün arkadaşlar beraber araştırdık 18 aylık kızım var onada yaptırdım bütün doktorlarla konuştum konuştuklarım prof hepsi yaptır dedi benim çocuğum çok hassas hiç bir yan etkisi olmadı annemler kayınvalidemler herkese yaptırdık kızımın ve ve benim koruyuculuğumuz başladı çok şükür ben bilim kurulu üyelerine proflara ve sağlık bakanııza çok güveniyorum yan etkisi çok olsaydı bütün doktorlar vuruldu onlar vurulmazdı bir kaç cahili dinlemektense profları dinlemek daha mantıklı karar sizin

bizde yarın olmayı düşünüyoruz.ben eşim ve 16 aylık kızım yarın yaptıracağız inşallah.çok kararsız kalmıştık ancak ölümlerin artması ve havaların soğumasıyla salgının iyice artmasından kortktuğumuz için yaptırmaya karar verdik.zaten d.s.ö.,sağlık bakanımız ve daha bir çok doktorda yapılması taraftarı.bu gripten ölme ihtimali binde bir,aşının ağır yan etkileri ihtimali ise yüzbinde 0,3 gibi bi rakam.yani kar-zarar hesabı yaptığımızdada yapılması gerektiğini anlıyoruz.
bütün kışı panikle ve kendimizi eve kapatıp herkesten soyutlayarak geçiremeyiz eninde sonunda bizede bişekilde ulaşacaktır hastalık.hali hazırda bir aşısı varsa neden olmayalım.

esim oldu asii
bizimde gecen cuma randevümüz vardi kizimla olmak icin son anda iptal ettirmistim
ama dün gece acil hastaneye gittik
tuananin 40bucuk derece atesi vardi
bagdemcikleri enfeksyon kapmis
doktora tekrar danistim
suana kadar yan etki görünmedi yaptiranlarda dedi
ama yaptirmanizi kessinlikle tavsiye ederim dedi
iyileselim yaqptircam bende
allahim sonumuzu hayir etsin
bizleri korusun insallah

ayrıca ölenlerin çoğuda sağlıklı,hiç bir kronik hastalığı olmayan genç kişiler.bu belki yarın bizde olabiliriz kimse hastalıktan ölmeyeceğimizin garantisini vermiyor.kızıma bişey olursa "keşke aşı yaptırsaydımda yan etkileride olsaydı" demek istemiyorum.
aşı paralı olsaydı ve Türkiye'ye çok geç gelseydi eminim o zamanda başka şeyler konuşuluyor olacaktı.yani her durumda kafaları karıştıran birileri olacaktır.
aşının içindeki civanın zararlarından bahsediliyor.geçen gün internette bir doktor balıktata civa olduğunu o zaman balıkta yemememiz gerektiğini söyledi.

çok geçmiş olsun incitanem umarım kızın biran önce iyileşir ve aşısınıda olur.

Merhabalar, Biri 5 yaşında biri 20 aylık 2 oğlum var.Hiçbir kronik rahatsızlıkları yok ama yaptırsammı yaptırmasammı hala karar veremiyorum ya bişey olursa diye çok korkuyorum ama hastalığın şuanki gidişide beni çok rahatsız ediyor tanıdığım 2 çocuk doktoruda normal gripten hiçbir farkı olmadığı ve abartıldığını kesinlikle yaptırmamamı söyledi sizler ne önerirsiniz ?

tamamen karasızım bende.ilk başta asla yaptırmam denek değiliz dedim ama şimdi yayılacak her eve girecek yazılarını okudukça korkuyorum.dr.a sordum yaptırın yan etkileri ile ilgili olayı abarttılar dedi,bir başka dr.a sorduk asla yaptırmayın dedi.yoktu sanki bunun orta yolu yada doğru yolu doğru dürüst bir aşı olsaydı keşke de hepimiz olsaydık.bir de okullarda imza karşılığı yapıldı ya o da kafaları çok karıştırdı.kızamık aşısı oluyoruz yada herhangi başka aşılarda sorun yok ta neden bu aşıda onay alınıyor.çok kararsız ve endişeliyim bu konuda.

Bu tip aşıların yan etkileri hemen ortaya çıkmıyor bundan dolayı kendimede oğlumada yaptırmadım...Normal griptende bir sürü insan öldü ama basın hastane önüne kamp kurmadığı için bu kadar ekrana taşınmadı olayın kesinlikle abartıldığını düşünüyorum nacizane tavsiyem yaptırmadan önce çok çok düşünün kendinizin yada çocuklarınızın geleceğiyle oynamış olabilirsiniz..

ben şuanda yaptırmayı düşünmüyorum.umarım durum dahada vahimleşmez etrafımda grip oan herkes hastalığı çok ağır geçiriyor bence biçoğu domuz gribi.ama sonuçta atlatıyorlar.aşı yaptırmak büyük risk allah korusun domuz gribi teşhis edildikten sonra iyi bir bakım ilaç v.s. ile atlatılabilir.ama ya aşı vücutta dönüşü olmayan bir tahribat yaratırsa?yılar sonra bile ortaya çıkabilir.olmayadabilir ama olası ihtimal bile korkunç.
kaş yaparken göz çıkarmayalım da sonra...

canım zaten bu kadar söylenti çıktığı ve çoğunluk yaptırmak istemediği için okullardan imzalı kağıt alınıyor.elbette kimsenin çocuğuna zorla yapacak değiller.zaten çoğunlukta onay vermedi,kızamık v.s. gibi aşılardan velilerin haberi bile olmuyodu.sonrasındada kimse niye yapıldı demiyodu.
yani yan etkilerinden dolayı değil,velilerin çoğu istemediği için sadece isteyenlere yapılıyor.

canım atlatıyolar ama sağlıklı 200 kadar kişide atlatamadı maalesef ve bu sayı giderek artıyor.yani herkes kesinlikle atlatıyo diye bişey yok.bakım ve ilaç kesin çare olsaydı zaten aşı üretilmezdi.

biaz de ailecek yaptıranlardanız simdilik ölümcül bi etkiyle karsılasmadık,eger bir insan asıyı kaldıramayıp ölüyorsa zaten hastalıgı yenme sansı dayok, hastalık tamamen siyasi catısmaya döndü basınd sagolsun ölüm haberlerini sok sok diye duyurdu panik arttı iyice.ha gelecekte bisey olursayı acıkcası önemsemiyorum hayatımıza gdo,kanser,radyasyon bu denli girmişken.Asıyı olmayın diyenler yüzünden yaptırmasaydım ve grip sebebiyle yavruma bişey olsaydı keske..yi kaldıramazdım.

Eşim 3 yasındaki kıım ve ben 3 gün oldu ası olalı,şükür bişey yok,açıkcası ben yaptırmayacağım diyecek kadar cesaretli değilim,küçücük yavru bağısıklık sistemi zayıf hastalık ağır bana ası mantıklı geldi,asının yan etkisi ilerde ne olur bilmiyorum ama bugünü yasıyoruz yaptırmadığımsda bişey olursa vicdanımla hesaplasamam,Almanyada halk ası içn kuyruktaymış ve sırasını bekliyormuş,grip bizden önce onlara uğramasına rağmen sadece 52 kişi ölmüş ve hastalık gerilemiş, d.s ö açıklaması bu,daha ne diyeyim

ben iki kızımada yaptırmadım içimde rahat en güvendiğimiz doktorumuza sorduk gerek yok dedi başta yaptırmayı düşünüyordum ama vazgeçtim

Benimde kafam çok karışık. Aslında aşıyı olmayı hem kendimiz için, hemde prematüre doğan ve şu anda dört yaşında olan kızım için çok istiyorum. Ama yan etkileri... Aslında ben daha çok uzun vadede oluşabilecek yan etkilerden korkuyorum. Ya ilerde birgün bu aşı nedeniyle kızımın bir sağlık sorunu olursa. Konunun uzmanı olan olmayan her doktor birşey söylüyor. Bir yandan da şimdiye kadar olduğu aşıları düşünüyorum. O aşıların içinde hiç zararlı madde yok muydu? Bebekliğinden itibaren çocuklarımıza bir sürü aşı yaptırıyoruz. Offff hala kararsızım.........

valla ben esım ve 7 aylık ogluma yaptırdım 15 gunu gectı
herkes asının yan etkısınden bahsedıyor ama yan etkıler dıger asılarla aynı hatta bazıları bundan daha cok rısklı
ulkemızde cok abartıldı hersey gıbı
bence ası yaptıranlar sanslı olumler arttıkca asılanma artıyor yakında ası kalmaz ben 1 hafta sonra ogluma 2.dozu yaptırtcam hastalanmayı beklemektense korunmak daha ıyıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…