• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumuz neden olmuyor?

leaf_leaf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
2
2
1
31
Öncelikle merhaba arkadaşlar. İki yıldır evliyim. Hala bir bebeğimiz olmadı ilk zamanlar düşünmüyorduk ama düşünmye başladığımızda hemen olur zannetmiştik. Sonra aylar geçtikçe araştırmaya başladık ve doktora gittik eşimde varikosel çıktı ve ameliyat oldu. 3 4 ay kadar degerlerinin yükselmesini bekledik ilaçlarla. Herşey normale döndüğünde dr gittik ve doktor bi süre akışına bıraktı ılaçsız kontrol ediyordu sadece sonra olmayınca progeston verdi o ay kullandım ve adetim 5 gün geçmişti ilk kez biz sevindik kesin oldu dedik ve test yaptık sonuç ne yazık ki negatifti. Ben bir süre ara verdim olmuyor diye sonra tekrar gittik doktora doktorum artık aşılama ya geçelim isterseniz dedi ama öncesinde klomen , çatlatma iğnesi ve progrstan verdi hepsini sırasıyla kullandık çok ümitsizdim. Çünkü progestan gecikme yapacak kesin diyordum adetim 8 gün geçmişti ve progestan ilacını bırakınca bile olmadım bu sefer umutlandım ve koşa koşa acile gittik ama sonuç yine hüsran eşim üzülme diyor ama içim içimi yiyor çalıştımız yerde arkadaş akraba çevresi herkez ya hamile ya çocuğu var herkeste bize sorup duruyor artık pskolojimi bile etkiliyor bu durum bazen bi bebeği koklarken ağlayasım geliyor duamı da eksik etmiyorum ama niye böyle oluyor anlamıyorum burdaki yazıları eşimle hep okurduk öğrenirdik şimdide ben yazmak istedim.

Öncelikle merhaba arkadaşlar. İki yıldır evliyim. Hala bir bebeğimiz olmadı ilk zamanlar düşünmüyorduk ama düşünmye başladığımızda hemen olur zannetmiştik. Sonra aylar geçtikçe araştırmaya başladık ve doktora gittik eşimde varikosel çıktı ve ameliyat oldu. 3 4 ay kadar degerlerinin yükselmesini bekledik ilaçlarla. Herşey normale döndüğünde dr gittik ve doktor bi süre akışına bıraktı ılaçsız kontrol ediyordu sadece sonra olmayınca progeston verdi o ay kullandım ve adetim 5 gün geçmişti ilk kez biz sevindik kesin oldu dedik ve test yaptık sonuç ne yazık ki negatifti. Ben bir süre ara verdim olmuyor diye sonra tekrar gittik doktora doktorum artık aşılama ya geçelim isterseniz dedi ama öncesinde klomen , çatlatma iğnesi ve progrstan verdi hepsini sırasıyla kullandık çok ümitsizdim. Çünkü progestan gecikme yapacak kesin diyordum adetim 8 gün geçmişti ve progestan ilacını bırakınca bile olmadım bu sefer umutlandım ve koşa koşa acile gittik ama sonuç yine hüsran eşim üzülme diyor ama içim içimi yiyor çalıştımız yerde arkadaş akraba çevresi herkez ya hamile ya çocuğu var herkeste bize sorup duruyor artık pskolojimi bile etkiliyor bu durum bazen bi bebeği koklarken ağlayasım geliyor duamı da eksik etmiyorum ama niye böyle oluyor anlamıyorum burdaki yazıları eşimle hep okurduk öğrenirdik şimdide ben yazmak istedim.
Benimde durumun sizin gibi esimde varikosel vardi ameliyat oldu . Bende sorun yoktu gereken herseyi yaptirdik .doktora gittik bize bekleyin diyor . Yasiniz genc normal yolla deneyin bi kac ay olmazsa gelin asilama yapariz diyor . Cok yipratici bi surec bu hem maddi hem manevi yikilirsiniz dedi . Onun da tutma ihtimali cok düşük diyor . Akisina biraktik biz de ortada su an gozuken hocbir sorun yok ama olmuyor biz de de.

Benimde durumun sizin gibi esimde varikosel vardi ameliyat oldu . Bende sorun yoktu gereken herseyi yaptirdik .doktora gittik bize bekleyin diyor . Yasiniz genc normal yolla deneyin bi kac ay olmazsa gelin asilama yapariz diyor . Cok yipratici bi surec bu hem maddi hem manevi yikilirsiniz dedi . Onun da tutma ihtimali cok düşük diyor . Akisina biraktik biz de ortada su an gozuken hocbir sorun yok ama olmuyor biz de de.
Bizimde öyle yaa her ay her ay böyle hayalkırıklığı bitiriyor bizi artık hiçbirşey keyif vermiyor yani kendimizi sorgular olduk bi günahmı işledik acaba diye yani çevremizde isteyen hemen o ay kalıyor şaşırıp kalıyoruz allah isteyen kimsenin kucağını boşbırakmasın🙏🏻

Bizimde öyle yaa her ay her ay böyle hayalkırıklığı bitiriyor bizi artık hiçbirşey keyif vermiyor yani kendimizi sorgular olduk bi günahmı işledik acaba diye yani çevremizde isteyen hemen o ay kalıyor şaşırıp kalıyoruz allah isteyen kimsenin kucağını boşbırakmasın🙏🏻
Biz elimziden geleninin fazlasini yaptik diye dusunuyorum gerisi takdir-i ilahi :dua: dusunmemeye çalışıyorum. Tam unutuyorum bi yerde bebek ile ilgi gonderi goruyorum sesini duyuyorum dengesizin biri soruyor bebek ne zaman ?? Yine aklims geliyor . Bizim hayir bildiklerimiz şer, şer bildiklerimiz de hayir olabiliyor . Allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insallah tum isteyenlere.. herseyin bi vakti vardir .demek ki bizimde anne olmamizin vakti daha varmis . 😊 icini ferah tut .

Bizde ayni durumdayiz bi dr varikosel diyor biri yok diyor duzelir diyor bi evladmz var cok sukur ama 2. Yi bekkliyorz yillar oldu artk bzde tukenms.durumdayz ilaclar takviyeler degisn birsey yok 1 basarisiz asilama bu ay daha baska biseyler deneyecegim

Canım benim sende kendimi gördüm ben daha beterini yaşadım arkadaşlarım bana kolay hamile kalabilmeleriyle hava attılar çocuk sayılarıyla nispet yaptılar sen çevreni kafana takma çocuk fikrini kafandan attığın an hamile kalacaksın inşaAllah benim de 2 sene olmadı belki de şimdiye kadar çoktan hamile kalmışsın bilmiyorum ben en bu iki yıl içinde aşılama klomen çatlatma denemediği hiçbir nane kalmadı en son biz eşimle dedik Rabbim vermekte isterse verecektir dedik 23. Ayda kaldım ve hiç o konuyu bir daha açmama kararı aldık ayrıca o süreçte hep akışına bıraktık.ben de çok yoğun mesailer yapan tırnaklarıyla hayatı kazıyan bir kadınım bununla gurur duyuyorum . İşimiz stresli çalışan bayanların çocuğu daha zor oluyor bunu da dikkate al.ev hanımı olan değerli kadınlarımız gibi evde yatıp dinlenmek fırsatımız olmuyor horozlar daha ötmeden o soğuk kış günlerinde sıcacık yatağımızı bırakıp rızkımızın peşine düşüyoruz.bize herşey kat be kat zor. rabbim esirgesin hepimizi İnan ki olacaktır şüpheye düşme artık yediğimiz içtiğimiz herşey yapay ve kimyasallarla zehirli eskisi gibi kolay hamile kalınmıyor artık çevremdeki yeni evli herkes uğraşıyor İnan bana!!!!! O kadar Arkadaşım var ki. Mesela biri var 2. Bebeğini düşürdü 1 buçuk senelik evli. Bol bol dua et. Gben de bebiş için uğraşan kadınlardan biriydim bu Bir süreç...lütfen sabırlı ol her nasip vaktine esirdir.seni çok iyi anlıyorum bu acıyı çok iyi biliyorum dibindeki kadar yaşadım tattım .. rabbim tez zamanda kucağını bebişinle doldursun seni üzmelerine izin verme şakın sen çok değerlisin. Bunu hiç bir zaman unutma

Ayrıca doktorlar eşimle bana sebepsiz infertilite tanısı koydular herşey çok iyiyken tüm değerler süper iken 2 sene bebeğimiz olmadı . O kadar stresli bir süreç ki . Allah yardımcın olsun hamile kalman yakındır inşaAllah. Rabbimin yanında çok Allah tan iste her zaman... doktorlar fasa fiso dünyanın tedavisini denediler üstümüzde hem sen hiçbir problem yokken . Olmadı . Bir rahatsızlık varsa tedavi görün yoksa da akışına bırak canım geçecek bugünler rabbim bizi sınıyor.... çok zor . Bi Arkadaşım bana yazın telefon etti ikinci çocuğu istiyoruz olmuyor uğraşıyoruz dedi bana 6 ay sonra evime geldi ikinci çocuğu istememişmiş de Allah zorla vermişmiş bana öyle çok hava basıldı ki hain fesat arkadaşlarım tarafından bu verdiğim sadece tek bir örnek daha neler neler yaşadım hiçbirini hatırlamak istemiyorum ama senin mesajını çok Samimi buldum yaşadıklarımı anlatmak istedim. Ben onları hep allah a havale ettim rabbim en iyisini biliyor bir bildiği vardı ki bize o acıları yaşattı...... sana birşey tavsiye edecdğim birkaç kerelik tedavi sürecinde ilaçlar bana çok kilo aldırdı ben Karatay diyeti yaptım ve soğan suyu içtim. 7 -8 Kilo verdiğimde kendiliğimden hamile kaldım. Bir dene istersen sen de. Kilon varsa bu yumurtalık tembelliğine yol açıyor bu da gebeliği engelliyor .... 1 senede 12 -13 kere yumurtlayacağına 8-9 kere yumurtluyorsun tembellik olunca bende 3-4 ay tembellik oldu hızlı kilo alımından dolayı . Kilo verdiğim gibi adetlerim saat gibi 28 günde 1 geldi 9 ay sonra hamile kaldım vücudum düzeldikten (kilom ve adet döngüm düzldktn snra)

Son düzenleme:
Yasadiklarinizin aynısını yaşamış biri olarak akışına bırakın diyorum tek sebep stres 1 yılda ne tedaviler gördüm neler neler ne zaman ki boşverdim o ay hamile kaldim ve kesinlikle bir rahim filmi çektirdin sizde

merhabalar ben 6,5 senelik evliyim ilk yıl dışında korunmadık hangi doktora gitsem olur dedi folik asit verdi yolladı
sonra birtanesi rahim filmi çekelim önümüzdeki ay gebe gelirsin dedi çekti olmadı
aşılama tedavisi başladık olmadı
ikimizde de sorun görünmüyordu artık kafayı yiyorum neden neden diye
sonra bir doktora gittim rahiminde polip var dedi bu şartlarda olmaz olsa da bebek tutmaz bunu aldır dedi
daha önce gittiğim doktorlara sordum engel dedğil bebeğe dediler ama ben işkilllendim onu aldırmak iiçin ameliyat oldum
rahim şeklim doğuştan tam gelişmemiş ameliyatta o da düzeltildi şekli kalpmiş
sonra rahim önünde perde varmış onu da temizlediler ve ben ameliyattan sonraki ilk adetin peşinden hamile kaldım
ve şimdi doktora sorunca öğreniyorum ki bu polip perde vs rahim filminde de çıkmış baktık beraber.
ama diğer doktor sadece tüpler açık mı açık tamam olur dedi ve yolladı beni
onca yıl geçti tedavi hormon masraf ettik ama çözümü daha kolaymış.
belki sizin de böyledir göz ardı edilen birşeyler vardır
laparoskopik histereskopi oldum ve şimdi hamileyim.

biraz uzun oldu ama umarım işinize yarar.

merhabalar ben 6,5 senelik evliyim ilk yıl dışında korunmadık hangi doktora gitsem olur dedi folik asit verdi yolladı
sonra birtanesi rahim filmi çekelim önümüzdeki ay gebe gelirsin dedi çekti olmadı
aşılama tedavisi başladık olmadı
ikimizde de sorun görünmüyordu artık kafayı yiyorum neden neden diye
sonra bir doktora gittim rahiminde polip var dedi bu şartlarda olmaz olsa da bebek tutmaz bunu aldır dedi
daha önce gittiğim doktorlara sordum engel dedğil bebeğe dediler ama ben işkilllendim onu aldırmak iiçin ameliyat oldum
rahim şeklim doğuştan tam gelişmemiş ameliyatta o da düzeltildi şekli kalpmiş
sonra rahim önünde perde varmış onu da temizlediler ve ben ameliyattan sonraki ilk adetin peşinden hamile kaldım
ve şimdi doktora sorunca öğreniyorum ki bu polip perde vs rahim filminde de çıkmış baktık beraber.
ama diğer doktor sadece tüpler açık mı açık tamam olur dedi ve yolladı beni
onca yıl geçti tedavi hormon masraf ettik ama çözümü daha kolaymış.
belki sizin de böyledir göz ardı edilen birşeyler vardır
laparoskopik histereskopi oldum ve şimdi hamileyim.

biraz uzun oldu ama umarım işinize yarar.

Merhabalar, doktorunuz laparoskopik histereskopi ardından kaç ay sonra hamilelik çalışmalarına başlayabilirsiniz demişti?

Back