Çocuğumuz için yatırım- Hayat Sigortası vs Bireysel emeklilik

Susmuyorr

Sen kalbime denk gelen küçücük şey👼🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
28 Ağustos 2020
8.524
37.759
498
Merhabalar,
Uzun zamandır aklımda olan bir fikri artık hayata geçirmek istiyorum. 4 yaşına girmek üzere olan bir kızım var. Onun geleceği için, büyüdüğünde ister eğitimi ister hayatını düzene sokmak için kullanabileceği kendisine ait bir birikimi olsun istiyorum. Kendimce araştırma yapıyorum şu anda ama tecrübe etmiş/ etmekte olanların da fikri kıymetli.
Benim aklımda dövize endeksli geri ödemeli hayat sigortası var. Bir diğer seçenek altına endeksli bes. Sanıyorum altına endeksli hayat sigortası yok ya da ben göremedim.
Benzer düşüncede olanlar da varsa gelin artıları eksileri ile tartışalım.

Oğlum için garanti bankasına bireysel emeklilik hesabı artırmıştım seneler önce fonlarını eşim ayarladı çok hakim değilim. Birde biz koçla ilerliyoruz koç ile ilerleyince daha iyi oluyor bence. Endeksleri vs takip ediyor çünkü.

Garanti ya da İş Bankası düşünüyorum ben de. Teşekkür ederim.

Ben yatırım fonları düşünüyorum Mesela enerji bilişim vs diye. Bes çok uzun çocuğa yapınca kaç ysşında bozuluyor

Ben yatırım fonları düşünüyorum Mesela enerji bilişim vs diye. Bes çok uzun çocuğa yapınca kaç ysşında bozuluyor
Yatırım fonlarına da bakıyorum bir yandan. Bes için daha büyük yaşlarda daha mantıklı diyorlar aslında ama bir seçenek olarak duruyor benim için hala.

Yatırım fonlarına da bakıyorum bir yandan. Bes için daha büyük yaşlarda daha mantıklı diyorlar aslında ama bir seçenek olarak duruyor benim için hala.
Mesela 25 yaşına gelince bozdurabilir mi bilmiyorum muhtemelen devlet katkısı kesilir. Yurtdışında trust fund var. Ben de biriktireyim üniversite sonrası kullansın istiyorum. Beste yüzde 30 katkı iyi bir de her ay fon değiştiriliyor. Ama yaş sıkıntı

İş bankasının çocuklara yönelik bir sürü ürünü var onlara bakayım ben en iyisi gidip görüşmek.

Ben en düşük baremden başladım. Öyle ufak ufak biriksin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…