• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun okulunun değişmesini istemiyorum. Acil yardım

minnaku

life is one day, it is also this day.
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
1.432
434
323
Hanımlar merhaba, bayramdan bir gün önce kızımın sınıf öğretmeni okulumuzdan bazı sınıfların kura yöntemiyle çekilip başka bir okula gönderileceğini bildirdi. Pandemi döneminde bu fikir sınıfların azaltılması açısından doğru ama sorun şu ki okulumuzdan ve öğretmenlerimizden çok memnunuz. Okulda kalmayı istiyoruz. Yapabileceğimiz bir şey varmı? Acil fikirlerinize ihtiyacım var.

Not: kura il milli eğitimden gelenler, okul yöneticileri ve okul aile birliğinden olusan bir komisyon tarafından yapılacakmış.

Şu durumda yapacak bir şey yok. Çocukların iyiliği için yapılıyor bu durum. Bir diğer taraftan bu kuraya bir aile katılmak istemediği için katılmayıp kalırsa sınıftaki herkes için haksızlık olmuş oluyor.

Kura mecbur yapılacak zaten. Yapılmasın demiyorum. Ama bizim bu okulda kalabilmek için yapabileceğimiz (tabiki hukuki yasal) bir şey varmı diye soruyorum. Cünkü bazı velilerin bakanlıga başvurduğunu duydum. Bu işlemler nasıl ilerliyor. Fikri bilgisi olan varmı?

Kura mecbur yapılacak zaten. Yapılmasın demiyorum. Ama bizim bu okulda kalabilmek için yapabileceğimiz (tabiki hukuki yasal) bir şey varmı diye soruyorum. Cünkü bazı velilerin bakanlıga başvurduğunu duydum. Bu işlemler nasıl ilerliyor. Fikri bilgisi olan varmı?

Böyle bir yola cocuklarimiz icin, onlarin ve toplumun sagligi icin başvurulmus.eğer herkes sizin gibi yasal yollara basvurursa yapılanin hicbir anlami kalmazki. Hasta olmalarindansa bu yol daha iyi. Bu süreçte herkes fedakarlık yapmak zorunda.

endişenizi anlıyorum ♥️

acaba öğretmeniyle hususi olarak görüşseniz.. oradan da müdür yardımcısı ve müdüre konuyu açsanız nasıl olur..?
tatlı dille halledebilirsiniz diye umut ediyorum

Hiçbir şey yapamazsınız şu durumda. Ya herkes aynı öğretmende kalmak isterse? Ya da sizin kızınızın yerine gidecek olan çocuğun suçu günahı ne? Kusura bakmayın ama bu iş hatırla gönülle yürütülmeye çalışılırsa nasıl açılacak okullar? Herkes fedakar olmak zorunda bu dönemde.

endişenizi anlıyorum ♥

acaba öğretmeniyle hususi olarak görüşseniz.. oradan da müdür yardımcısı ve müdüre konuyu açsanız nasıl olur..?
tatlı dille halledebilirsiniz diye umut ediyorum
Tatlı dil ile yönetmenliğe aykırı davranan bir idareci henüz görmedim

Kura bireysel olmayacak. Ya sınıfça gidecekler yada sınıfça kalacaklar. Ben öğretmenlerimizden memnun olduğum için burada kalmalarıni istiyorum. Yoksa kimsenin hakkına girilmeyecek. Sınıfça milli eğitim bakanlığına başvuracağız. Cevap veren herkese teşekkürler.

Şöyle düşünün sizin gibi öğretmenin ya da okulun değişmesini istemeyen bir sürü Veli var muhtemelen . Herkesin isteğini yapmaya çalışırlarsa hiç kimsenin istediği olmaz .Takdir edersiniz ki Yapılanlar çocuklarımızın sağlığı iyiliği için . Tanıdık vasıtasıyla bu işler yürüyor ama ben tasvip etmiyorum sevgiler .

Sizin çocukların ayrıcalığı ne? Böyle düşünün. Herkes en iyisini ister evladı için, ama araya hatır gönül, yukarıdan tanıdık vs sokanlar olursa başkasının hakkına girmiş olur, bu da çok doğru değil. Eğer idareye güveniyorsanız hiçbirşey yapmamalısınız. Sonuç ne çıkarsa ona uyacaksınız mecbur.

O okul ile yaşadığınız muhit aynı yerdeler mi? Tasinilmasi muhtemel okulun mevcudu kaç sizin okuldan çok mu düşük?

Kura bireysel olmayacak. Ya sınıfça gidecekler yada sınıfça kalacaklar. Ben öğretmenlerimizden memnun olduğum için burada kalmalarıni istiyorum. Yoksa kimsenin hakkına girilmeyecek. Sınıfça milli eğitim bakanlığına başvuracağız. Cevap veren herkese teşekkürler.

sınıf kaç kişilik?
sınıflar arası mı olacak kura?
saçma geldi bana. sınıf mevcudu değil mi önemli olan. metrekareye düşen öğrenci sayısını azaltmaları gerekiyor bütün sınıf gidince ne değişecekmiş?

Bütün okul başvuru yapsa o zaman kimi bölecekler? Böyle bir şeye itiraz olacağını zannetmiyorum. Ayrıca okulların açılması için sıkı çalışmalar var. Okullar kuvvetli bir ihtimalle açılacak.

sınıf kaç kişilik?
saçma geldi bana. sınıf mevcudu değil mi önemli olan. metrekareye düşen öğrenci sayısını azaltmaları gerekiyor bütün sınıf gidince ne değişecekmiş?

Sınıf taşıma diye bir uygulama zaten yok sadece sınıflar bölünecek dediler .yani sacma ve anlamsiz oluyor zaten. Belki taşıdıkları okuldada 2 ye böleceklerdir.

dimi sınıf gitse ne değişecek..
taşınan okulun toplam öğrenci sayısı azdır belki.
Belki aynı şubeden birkaç tane vardır. Sınıfın birini gönderip diğerini ikiye böleceklerdir.
Yine de ilginç bir sistem, duymadım hiç böyle bir şey.

sınıf kaç kişilik?
İçimden bir ses alan talan yerde yüz öğrenci ile hizmet veren bir imam hatip ortaokulunun kullanılmayan sınıflarına tasinacaklar diyor🙈

Back
X