Neden?Kaynanamgiller ve çizgifilm iZletmek.. şiveli konuşsa daha iyi gibi
şuanki durum konuşma bozukluğu değil bence telaffuz da zorlanıyor sadece hem konuşmanın tamamlanması 2-3 yası bulur o zamana kadar oturur , kelimeleri daha net ve güzel telaffuz eder hale gelir.Kızım 15 aylık hemen hemen derdini anlatabilecek kadar konuşuyor. Mama su alo parka anne baba dede nene hala anneanne nereye gitti gibisinden kelimeler kullanıyor. Kaynanam gil siveli konusuyor. Ve kızımda düştü diyecegine ditti diyor. Vurdu diyecegine vuydi diyor. Bisey yere dustugunde düştü diyorum.Aa vurdu mu kim vurdu diyorum duzeltmeye çalışıyorum ama hala ayni konusuyor. Kaynanam gille Binalarimiz yanyana aksamlari ordayim. Cocugum aksama kadar benimle zaten. Şiveli konuşmasını istemiyorum. Kırılırlar yada bana inat daha fazla siveli konusurlar diye bisey soyleyemiyorum. Sevimli dostlar muziklerini aciyorum hep tabletten, televizyondan çizgi film izletiyorum. Acaba konusmayi yeni yeni ogreniyor ü-u kelimelerini kullanamiyor diye mi boyle konuşuyor onu da anlamış degilim.. Onunla devamli konusuyorum..Konusma bozukluğunu duzeltmek icin napmaliyim onerileriniz nelerdir?
Televizyondan baby tv açsanız bile youtube asla vermeyin. Çünkü bi zaman sonra bağımlılık gibi olacak. Kendi videoları açacak ne izlediğini kontrol bile edemeyeceksiniz. Telefonunuzu her gördüğünde isteyecek önünü alamayacaksınız. Şimdi hazır talebi yokkken vermeyin.Neden?
Çünkü televizyon izlemek tek yönlü, pasif bir etkinliktir. Oysa en etkin öğrenme yolu deneyerek, yaşayarak öğrenmedir. Fazla televizyon karşısında kalan çocuk direkt bilgi almaya alışır ve etkileşim içine giremez. Bu nedenle televizyonun olumlu etkileri ancak sınırlı ve seçilmiş programların izlenmesiyle sağlanabilir.Neden?
Hiçte kaynanama takmadım bikere bunuda nerden çıkardın :) benim çocuğum benim hayatım sonuçta :)) kendi yöntemlerimi denedim olmayınca akıl alim dedimCocuk cikarabildigi sesleri cikariyor
15 aylik yahu İstanbul Turkcesi mi bekliyorsunuz? Kaynanaya takmissiniz kafayi cocuktan cikarmayin bari
Ben gitmesemde eşim eve gelir gelmez yemek yiyip çocuğu götürüyordu.. Ben evde tek kaliyodum. Bende gidim diye inatla yapiyodu biliyorum. Onun için artik ben aksam gidiyorum çocuğumun benle olmasi daha iyi gözümün önünde en azından.Her aksam neden gidiyorsunuz oraya?
Gitmeyin
Gitmek zorundayim demeyin lutfen
Bir bahane bulun gitmeyin
Zamanla duzelir
Siz her seferinde duzeltin konusmalari
Akli erince duzgun kelimeleri cikarir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?