Çocuk Hastalıkları Çocuğumun hafızası neredeyse sıfır

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Melodilove

Benim hâla bir umudum var 🍃
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
317
186
53
Merhaba arkadaslar 8 yasında oglum var ve cocukluğundan beri eğitimiyle cok ilgilenmeme rağmen malesef hic bir zaman geri dönüş alamıyorum , beslenme muhakak önemli ama aynı benim gibi yemek yemede seçici özellikle balık et süt ürünleri hatta ekmek bile yemeyi sevmez, derslerinde , ezberlerinde cok ilgilenşyorum tam öğrendi dıyorum yarım saat sonra sanki hic öprenmemiş gibi cok yıpranıyoruz oda bende vitamini eksik muhtemeln ki oyle oldugunada eminim deneyip kullandıgınız vitaminler varmı ezaneden yada netten alabileceğim yada ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevınırım benim icin cok yorucu oluyor 2.sınıfa gecti zaten 1.sınıfı yrım yamalak gectiler koronadan 2.sınıfta ben napıcam telaşı sardı beni...

Siz yemediğiniz için mi çocuğunuza balık vi süt ürünleri vermediniz yoksa verdiğiniz haldee kabul mu etmedi ? Merak ettim sadece.. Bide belki vitaminle alakası yoktur doktora veya bir pskiyatriye götürdünüz mü ?

Bende aslında hıc yemıyor degılım yıyorum ama hic aramam babamızda tam tersi her yemeyi severek yer , kendim yemıyorum dıye yapmıyorda degılım sevmesemde yaparım ama oda tercıh etmıyor malesef daha evvel ogretmenıyle konusmustum bu konuyu ve kan verdırmıstım vitamin eksikligi vardı bi kac vıtamın kullanmıstım ısımlerini hatırlamıyorum suan ama gercekten kullanıp faydasınu goren varmı dıye sormak ıstedım kılo alımıda yok zaten

Bunlar burda sorup konuşulacak şeyler değiller bence. Siz oğlunuz iyi bircocuk doktoruna götürün. Kafanıza göre aman deyim vitamin vs almayın.
Çocuğu yipratmayin. Bir kere sogursa okuldan öğrenmekten, o zaman işiniz iş. Biraz rahat bırakın bence. Çocukların da tepkileri acaiplesti salgindan dolayı

Çocuğun ezber yeteneği yok demek ki, mantıkçı :)

Balık yağı kullanın , konsantre sorunlarında veriyor doktorlar. Hafıza için de iyi geliyor

Vitamin lütfen kan sayımı yapmadan vermeyin, çok riskli.

Bunun dışında yemediği her yemeği başka forma sokarak yedirmelisiniz.

Balık sevmiyorsa köftesini , mucverini yapın.

Yumurta sevmiyorsa krep gibi gibi.

Bazı çocuklar aşırı yeme problemli oluyor , bu tür çocuklara sahip anneleri tenzih ediyorum ; çocuklarda ki yeme problemlerinin en büyük hatalisi evde yemek yapan kişi.

Kendi sevdiklerini yapıyorlar , çeşit çeşit yapmaktansa tek tip çocuğun sevdiği yemekleri yapıyorlar , bebekken ne pisiyorsa tattirmiyorlar , lapalarla besliyorlar .

Bir yemeği yemiyorsa çocuk, anne hemen pes ediyor oysa o yetmediğini 10 ayrı formla , sabırla denemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…