COCUGUMU VE NAFAKAYI NASIL ALABILIRIM.ACIL YARDIM NOLUR

vuslat mahsere kaldi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
189
47
34
selam arkadaslar.beni eski konularimdan bilen bilir.eeimxen siddet gordum surekli ve bosanmaya karar verdim.yirt disindaydim,yeni geldim tr ye ve bosanmak istiyorum.ama esim olacak adam cocugu bna vermemekle tehdit ediyor.nasil alabilirim?cocugumu ve nafakayi.
kayinpeder olacak adam o cocugu sana vermem diyor.bu adam 17 yil insan yaralamakdn hapis yatmis.napayim korkuyorum o adamdan .yarin dilekce verecem nasil ve neler yazmam lazim dilekcede.ucreysiz avukat taleb edecm kac ay surer.bu arada ailem bama 2 3 ay bekleyin ayri kalin diyor.onlarda anlamiyo beni fazla.eger g8decek yerim olmazsa kadin siginma evine gidecem.devlet yardim eder mi ?bana. dul maasi hangi sartlarda aliniyor.bana yardim edin arkadaslar.psikolojim asiri bozuldu agla agla.ailem cocugu ver gitsin diyor esime.ama ben buna dayanamam nasil kiyarim o minik yavruya.o canilere teslim edemem.cocuk illaki bana verince hakim babasiyla gorusecek.ama ben dedesi ve kv ile gorusmesini istemiyrum kesinlikle .bunun icin bir yol var mi ? boyle bi hak taleb edebilir miyim.bileziklerim var ama onu da vermek istemiyor alabilir miyim?cook kotuyum ya .arkadaslar.aile bi yanda cocuk bi yanda benim can guvenligim sifir.sizlerden yardim bekliyorum.nasil ve nerden baslayim?bu adamdan hakkimi nasil alayim.esim bi hafta sonra yurt disina gidecek .ben koruma karari cikartsam olurmu?kayinpeder icin cunku adamin sagi solu belli olmuyor.bna her turlu zarari verir.

Barodan avukat yardımını almanız çok uzun sürmez (kaldığınız şehire de bağlı) çocuğunuzun velayetini alabilmeniz zor değil nafaka kısmında ise eşiniz sigortalı yada kayıtlı çalışıyorsa aldığına oranla hakimin takdirine göre tedbir ya da yoksulluk nafakası bağlanabilir

Neredesiniz ? Çocuğu nafakayı eğer şiddet aldatma gibi kusurlar varda tazminat alırsınız. Ziynetler için bir resim veya düğün cd si varsa onlarıda alırsınız. Bu kadar korkmayın hukuk sizden yana. Çocuğu sizden ayıramazlar.

beni korkutuyorlar amcam halam bugun geldiler ustume geldiler.
kucuk bi sehirde yasiyorum.sigortali esim.yurt disinda calisiyor.

amcanız halanız size destek olmuyor anladığım kadarıyla. Nafaka kısmında sorun yaşamazsınız. kadın sığınma evine başvurmayı düşünüyorum demişsiniz onun da belirli şartları var onları taşıyorsanız devlet size bazı yardımları yapıyor

annem illa git sabret .ne derse sus otur diyorlar.tek istegim cocugumu almak.ins alirim siddet var ins isbat ederim.beni olume yolluyorlar bile bile goz gore gore.ustelik bu annem.cook yoruldum keske is bulup ayaklarimin ustunde dursam kimseye yuk olmasam.gelin gelecekmis onlarin huzurunu bozacakmisim.neler nelr psikologa gitmek istiyorum.ucretsiz varmidir? cook bunaldim cook.nasil alirim cocugu.bu evden de gitmek istiyorum,dayanamiyorim artik.bu etrafdaki insanlara aileme.encok onlar beni yikti.devlet bana vermez mi para yardimi .nasil cikarim bu sikintidan.beni yavas yavas oldurmek istiyorlar.basda annem sonra amcam halam v.s.
keske ayri eve cikabilsem.yuregim yaniyor.cook zoor rabbim kimseyi bu duruma dusurmesin.halam olacak kadin nelr sayiyo nler.hicbisey yokmus evliligimizde dayak normalmis susup oyuracakmisim.alttan alacakmisim.
ne bicim kafa onlarda sikinti cekmis de dayak yemisde .yorulduuuuum.bunaldim.rabbim beni bu sikintilardan cekip alir ins.cocuk ilerde ayak bagi olurmus bana sikinti ver diyotlar kolay mi cocuk vermek ya.herkes hastane hastane cocuk icin dolaniyor.ben verir miyim yavrumu o vicdansizlara.

bilezikleri hala almadınızmı,evi terk ederken bebeğinizi ve maddi şeylerinizi almalıydınız asla çocuğunuzu bırakmayın asla,bebeği gsterme meselelerini sonraya bırakın önce bebek ve nafaka,bebek sizde olunca nafakayı zaten alırsınız

Yazdiklarinizi okurken o kadar duygulandim ki, siizn adiniza cok uzuldum. Boyle bir durumda insanin ailesinin arkasinda olup destek olmamasi cok zor bir durum. Rabbimden dilerim ki bu isin icinden en iyi sekilde kurtulmaniz, evladiniza kavusup hayatinizi yeniden kurmaniz. Insallah hersey gönlünüzce olur...

eşinizden boşanmadıysanız sigortası varsa yararlanabiliyorsunuzdur devlet hastanelerinde psikolog ve psikyatrist bulunuyor bunların hiçbiri yoksa doktorla konuşarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum (doktorun vicdanına bağlı olarak)sadece ilaç tedavisi başlarsa onu ayrı almak zorunda kalırsınız

bebegim cok sukur bende.evden cikarken aldim bilezik.ama iki tane daha var .ayrics esimin ustune devri mulk ev var onu da alirken benim tek bilezigimi almisti .ya tek bosanayim da cocugu versin bilezik vermesede olur.onemli olan cocuk.onu nasil alirim rapor almam lazim darp raporu.

Kocasindan bosanana dul maasi falan verilmez kocasi ölen sigortali calisan alir o maasi. Siz su an esinizden nafaka tazminat ve mal paylasimi yoluyla haklarinizi talep edeceksiniz

ins.canim guzel dileklerin icin cook sagol.rabbim seninde evine huzur mutluluk versin.dun halam amcam geldi konusmaya .halam haddini asip ya cocugu verecen diyor esime , ya da cekip gidecen o adama.bende sinirlendim cok istiyosaniz siz gidin yasayin dedim.bu lafim zoruna gitti onlarin agir laf ama cook ustume geldiler..hayvan birsuru hakaret ettiler.tutturmuslar 5 6 ay annemin evinde bekleyecekmisim .ayri kalip izleyecekmisiz ;sonra da gidexekmisim.daha o adama donmem dedim .onlarda kabul etmek zorunda kaldilar.halam olacak kadinda giderken sarilmak istedim elini vermedi bakmadi .cok da umrumdaydi.kusen kussun.simdiye kadr bes kurus yardimlari olmadi gecmis konusuyolar benim hakkimda karar aliyorlar..

o zamn dilekcede mal varligi taleb edeyimmi ?
mesela bileziklerim tazminat davasi gibi odemez o adam nafakayi bile zor oder ki kaldi diger seyleri taleb edeyimm.simdi mahkemede bana ne iftiralar atacak onu bilemiyorumm.birde kucuk cocuk anneye verilir diye bi kanun yokmus .kayin peder o cocugu sana birakmicaz diyor.2.5 yasindaki cocuk anneye muhtac degil mi? ben mi yanlis biliyorum

Allah o esinin belasini versin.
Ailene de soyleyecek bir kelime bulamiyorum. Merak etme cocugu sana verir hakim.
Esin yurtdisinda ve ozellikle dogu ulkesinde oldugu icin nafaka isi muhtemelen sıkıntılı olur. Trye gelir mi tatile falan?
Insallah yuklu bir tazminat alir hayatini kurarsin kimseye muhtac olmadan calisir yasarsin.
Istersen direkt kadin kuruluslariyla konus, belki sana avukat tahsis ederler en azindan hukuki tavsiyelerde bulunurlar..

Var. Kim dediyse yanlış demiş. 2.5 yaşındaki bebeğinizi size verirler tabiki , korkmayın.
İnşaallah bir avukatla görüşürseniz kafanız çok netleşecek , gidecek korkularınız.
Düğün altınları , mal paylaşımı isteme hakkınız var , paşa paşa verecek. Maaşlıysa maaşından kesilecek.
Varsa mülkleri, satışa çıkarmaması ve el değiştirmemesi için avukatınızla görüşün. Engel konuşuyor satış yapılmaması için.

Yaralamaktan 17 yıl yemiş demişsiniz. Belliki başka suçları da varmış.

Korkmayın o pislikten , çocuğu alamazlar inşaallah.

Sorularina cevap verebilirim aklimfa kaldigi kadar
cok karsik yazmssin sormak istersen cevaplarim.
oncelikle anne yuz kizartci bi suc islememisse ve cocuk babasinda kalmak istedgni soylemedgi surece velayeti sen alirsn gelr durumun onemli degl hakim anneye verir.
esin ve babası icin koruma kararina basvur ayrica dilekcende sana zarar verebilecekleruni tehditlerini belirt mutlaka
dul maasi diye bi durum var evet ben sosyal calismacyim ama bu maas cok zaruri durumlarda verilir yani hastalik olum gbi.
Devletin sgnma evnden faydalanabilirsin cocugunla beraber en faxla 6ay snra sana sosyal hzmetlerin destegyle can guvenlign olacak bir yerde ev ve is imkani sunulur bazi prosedurler geregnce zaten kadn sgnma evndede bazi meslek edindirme kurslarina yinlebdrirler seni.
Baska varsa cevaplayablrm

Siddeti ispat etmek icin komsularinda ya da seni o halde goren birilerini tanik olarak alablirsin ayrica hastaneden darp raporun olablrdi ama bzler hep duzelir dye susuyorz erkeklere ister istemez bu duruma kendi elimizle düşüyoruz allah yardimcin olsun

cook sagol arkadasim.allah razi olsun.yardimlarin icin.bu kadin koruma yerinin adi sosyal hizmetler mi ?oraya gidip.teferruatli gorusmem lazim.oraya gordigimde cocugumu alirlar mi benden .yarin dilekce verecem rabbim yardimcim olsun.annem beni cok uzuyor.kv ve kp geldielr gorusmeye benle .onlara hos geldin dedim.ellerini opmedim diye annem neler saydi bana.ya bana bunca eziyeti yapmislar.hangi sebeple el opecem ben.be akla hizmet.kv bana sizi bosatacam deli diye bana birsuru hakaret etti.simdi annem kalkmis bana ne soyluyor.halam da abim evlenecek onun yuvasini yikacakmisim evine huzursuzluk vereckmisim.gelin geliyor diye ben òluyùm .bunu istiyorlar.

sana birde sunu sormak istiyorum.ben kadin siginma evine gidince baktim orda dayanamdim ordan cikma ihtimalim var mi?
yoksa bir omur boyu orda kalmak zorunda miyim?

ins canim kurtulurum.ucretsiz avukat taleb edecem.ind yavrumu alirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…