• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğumu kreşten almak zorunda kaldım şimdi kafam karışık..

Gönderebileceğiniz başka bir kreş yok mu? Öğretmen çok önemli zaten kreşte hatta bana göre en önemlisi. Kızım kreşe başladığında kreş bize verdiği ya da çocuğun eğitimiyle ilgili vaat ettiği bir çok şeyi yerine getiremedi fakat kızım öğretmenini çok seviyordu öyle ki öğretmenini görünce gözlerinin içi gülüyordu.

var da karar da verdik hatta. eşimin iş arkadaşı önerdi. sonra kendi arkadaşımla konuştum. berbat orası pislik yuvası gibi çok zouldu dedi. sonra kendi çocuğunun kreşini övüp anlattı. bir de onu göreyim dedim. başka arkadaş ben ordan aldım çocuğumu asla oranın önünden geçmem diyor :( gel de karar ver..

reklamı, havası bol olan kreşlerden ziyade özverili olanları tercih edin.
ben artık çocuklardan tecrübemle para para diye bakan kreş sahiplerini anlayabiliyorum.
ticaret için çocukları kullananlardan Allah sorsun hesabını.
bir başka çocuğun annesinin okulda öğretmen olması çok yanlış.
her çocuk anne ister.
hem kendi çocuğu gibi görebilecek merhametde insan ççok fazla değil.

aslında eğitim konusunda çok fazla dert etmedim. 2 yaşındaki çocuk sevgi almalı, yemeğini düzenli yemeli , uykusunu rahat uyumalı, güvende hissetmeli diye düşünenlrdenim. yani sayı saysın, ingilizce bilsin, renklere hakim olsun demedim hiç.. artık yorumlardan sonra eşimle de konuşup net bir karar vereceğiz.

nihayetinde elti ya. illa eğitimli olmasına gerek yok. kastetiğim şey lisans eğitimi filan değil. karakter yani.

Çok geçmiş olsun, oradan almanız cok doğru bir karar olmuş. Çok üzüldüm herşey bir yana, diğer çocukların yanında kendi cocuğuna cikolata vermesine,kucağına almamasına. Çocuklar öğretmene çok baglanıyor,değer veriyor bu cok üzücü.
Ama yeniden kreş araştirmanızı öneririm. Eltiniz ne kadar faydalı olabilir ki? Çocuğunuz kreşte sosyalleşir,birseyler öğrenir ama evde eltinizle sadece iyi bakılir en fazla,kresle kıyaslanamaz bile
Kreş yönetimi ile ilk etapta konuşup,önceki yasananları anlatın,bu tarz sorunlar istemediğinizi,olması halinde yetkililere ileteceğinizi söyleyin. Ben kızımı verirken bana asla yalan söylemeyin demiştim. Düştüyse düştü,arkadaşından kaynaklıysa oda aynen iletilsin,benim çocuğumla alakalıysada iletilsin,yeterki eksik,yanlış bilgi verilmesin diye ozellikle belirtmiştim. Çok şükür dürüst ve çocukları seven bir öğretmenimiz var,sorun yasamıyoruz.
Dilerim sizde bulursunuz.

sizin adınıza sevindim... bize de olanlar söyleniyor aslında ama artık zıvanadan çıktıklarını düşünüyorum. bir de seneye o çikolata olayını yaşayan öğretmen de olacak tabi kendi evladı da olacak aynı grupta endişeliyim çok.
eltimle de bir süre düşünüyorum aslında. kendisine de bunu söyleyeceğim. hani konuşmayı başarabildiği zaman kendini ifade edebildiği zaman kreş olacak diye belirtmek istiyorum.

çalışan anne olmak cidden zormuş..

Çocuğunuz artık kreş çağında. Eltinizin bakması onun sosyalliğini kısıtlamanız demek. Kesinlikle başka bir kreşe göndermenizi tavsiye ediyorum ben.

1.kreste alin cocugunuzu yasi kres icin.uygu değil 4-5 yasa kadar kres uygun degil

2.eltinizi tanirken sirf ona iyilik olsun diye cocugunuzu baktirmayin verdiginiz parayi unutur. bu tarz insanlara net olunur . iyilik yapmaniza gerek yok

3.iyi vicdanli sevecen guvenilir bir insan bulun cocugunuzu ona emanet edin . kendi evinizd baktirin .

işte sizin gibi diyorlar kreşin birine gidiyorum tamam diyorum başka bir arkadaş berbat orası başımıza şu geldi diyor.. napacağımı şaştım kaldım :KK43:
sasack.bi sey yok canim .
iyi bir bakici ara bul . 4 yasinda gider krese bi sey kaybetmez cocugun suan guvenli baglanma.zamaninda sosyallesme cok onemli degil onun icin umursamaz bile.

ewt arkadaşlar bir oğlum var Allah uzun ömürler versin inş. 20 aya kadar annem baktı sağolsun.
daha sonra bakmak da zorlandı. zira hareketli bir çocuk. ben de araştırıp en iyisi olduğunu düşündüğüm kreşe verdim. 8 ay gitti. 2. ayında kaydıraktan düşüm kolu dirsekten kırıldı. alçıya alındı. bizim de yanımızdayken olabilir , öğretmenleri çok üzgün ağlıyor diye büyütmeden iyileşme sürecinden sonra yolladım tekrar kreşe.

daha sonraları birgün gözü mor bir gün alnı mor, bir gün ısırılmış halde geldi. hepsini de kendilerince açıkladılar. çocuğum da sevdiği için yollamaya devam ettim. oyuncağa çarptı, koltuğa çarptı, 2 yaş grubundaki arkadaşı ısırdı deyince bişey de diyemedim. dikkat edelim dedim.

çocuk kreşe çok mutlu gidiyordu. bize öpücük atıp bay bay yapıyordu. olumlu gelişmeler de vardı tabi. mesela konuşması yavaş yavaş açıldı. 28 aylık motor becerisi çok çok iyi maşallah, görsel zekası da öyle ama konuşma yok. yani derdini anlatamıyor henüz.

kreşte öğretmenler 17 ye kadar kalıyor. 17 den sonra sayı azalınca bütün çocuklar 1 sınıfa alınıyor ve nöbetçi öğretmen başlarında bekliyor. 3 yaş grubunun öğretmeninin çocuğu da bu kreşte ve oğlumla aynı grupta. yani 2 yaş grubunda. akşam oğlanı almaya gittiğimde bu hanım nöbetteydi. oğlunun eline çikolata vermiş diğer çocuklarda gelip ne yiyor diyor kendisi de bişey yemiyor deyip çocuğuna hadi sen bahçıvan amcanın yanında ye dedi. eşimle biz şok olduk ve o gece nerdeyse uyuyamadık.
bazı nöbetlerde oğlu kucağında diğer öğrencilerde istiyor kucak ama alan yok. önümüzde ki sene oğluma bakacak tabi kendi oğluna da.. bu ben de negatif düşünce uyandırdı.

son olayda oğlumu 2 gün önce 2 yaşındaki bir arkadaşı ısırmış. telefonda söylediler hafif kızardı müdahale ettik dediler. çocuğu aldık geldik bluzü kanlı, yaraya baktık bildiğin kopmuş. çocuk 2 gündür geceleri ağlayarak kalkıyor. ve gülerek gittiği kreşe gitmek istemiyor. ben de kreşten alıyorum. fakat kreş araştırdığımda birinin harika dediğine diğeri berbat diyor. ve eski kreşi arayıp çocuk çok zeki gerileyebilir evde zorlanabilir diyor. bu aşama da eltim bakmak istiyordu hep. maddi açıdan ihtiyaçları var. ben de ona vermek istediğimi söyledim. 14 yaşında bir oğlu var kendisi genç. 34 yaşlarında yani bakabilecek güçte. ama gelgörelim ki çok dedikodusu lafı var. misal ileride çocuğunu bile ben büyüttüm diyebilir. ya da günlük arayıp abla yemek yedi mi desem sanki aç bıraktık diye arkamdan söyleyebilir. o yüzden sizce eltime verip duymamazlıktan mı gelsem kreş aramalarına devam mı etsem??

sorun kreste degil bikac tane sorunlu coocukta sanki,
koparacasiya siiran cocouk hic duymamistim dogrusu. yada boyle sorunlu ogretmen.
bence baska kres deneyin, cocoukalr alisiyolar hemen, bikac gun eskisini sorar sonra unutur, in iyi biyer rastlar.
eltiye baktirma konusuna son derece karsiyim, zira ailelerle yuz goz olunmamasi gerektigini cok guzel ogrendim.
hem cocouk artik 2 yasini gecmis daha profesyonel bakima ihtiyaci var, aktivitelere, diger coocukalrla oynamaya falan.
eltin bunlarin ne kadarini yapabilecek.
baska kres arastir ve dene, riske girmen gerekecek belki ama oglunun cok sevdigi bir yer denk gelir ins.

o kreşten almakla çok iyi yapmışsınız. akrabayla da olmaz.başka bir kreş bakmanız en uygunu.insanların beklentileri farklı olduğu için birinin beğendiği yeri bir başkası beğenmiyor.kendiniz kreşleri dolaşın ve içinize sinen bir yere başlatın.

adam gibi bir kreşe verin bence..
almakta çok geç kalmışsınız..
ne o öyle her gün bir vukuat..

oğlum bir senedir gidiyor ne ısırıldı ne bir yerden düştü .. çocuklarla ilgilenilmiyor demek ki..
çocuğun geriyebileceği gibi cidden çocuğu düşünen bir kreş olsaydı bütün bu yazdıklarınız olmazdı orda..
bence de oturup keyiflerine bakiyor olabilirler.

1.kreste alin cocugunuzu yasi kres icin.uygu değil 4-5 yasa kadar kres uygun degil

2.eltinizi tanirken sirf ona iyilik olsun diye cocugunuzu baktirmayin verdiginiz parayi unutur. bu tarz insanlara net olunur . iyilik yapmaniza gerek yok

3.iyi vicdanli sevecen guvenilir bir insan bulun cocugunuzu ona emanet edin . kendi evinizd baktirin .

evt yada iyi bir bakcii bulup evde baktirabilirsin.
boylesinin rastlamasida zor ama olabilir.

sizin adınıza sevindim... bize de olanlar söyleniyor aslında ama artık zıvanadan çıktıklarını düşünüyorum. bir de seneye o çikolata olayını yaşayan öğretmen de olacak tabi kendi evladı da olacak aynı grupta endişeliyim çok.
eltimle de bir süre düşünüyorum aslında. kendisine de bunu söyleyeceğim. hani konuşmayı başarabildiği zaman kendini ifade edebildiği zaman kreş olacak diye belirtmek istiyorum.

çalışan anne olmak cidden zormuş..
Çok haklısınız zor gerçekten calışan anne olmak.
Bende konuşup kendini ifade edebildiği donemde baslatmıştım kizımı okula,o konuda gayet haklısınız zira herşeyi anlatıyordu bana ne oldu ne bitti okulda.
Birde yaz geliyor zaten park,bahçe güzel değerlendirilebilir,eltiniz bu anlamda zorlanmaz tabi çocugunuzda,kişa doğru tekrar değerlendirirsiniz durumu.
Peki bu oğretmenin davranışını okul yonetimine bildirdiniz mi? Yani uyarılması gerekiyor sanki,sonuçta çocuklar bizden cok daha duyarlı,etkileniyorlardır eminim.

Çok haklısınız zor gerçekten calışan anne olmak.
Bende konuşup kendini ifade edebildiği donemde baslatmıştım kizımı okula,o konuda gayet haklısınız zira herşeyi anlatıyordu bana ne oldu ne bitti okulda.
Birde yaz geliyor zaten park,bahçe güzel değerlendirilebilir,eltiniz bu anlamda zorlanmaz tabi çocugunuzda,kişa doğru tekrar değerlendirirsiniz durumu.
Peki bu oğretmenin davranışını okul yonetimine bildirdiniz mi? Yani uyarılması gerekiyor sanki,sonuçta çocuklar bizden cok daha duyarlı,etkileniyorlardır eminim.
Belki yok artık diyeceksiniz ama bugun eşim almaya gitti çocuk alnını çarpmis şişmiş. Biz bu ayı geçirelim zaten gerekeni söyledik hem de karar veririz demiştik ama bugun son oldu. Söyledik Müdüre de o öğretmeni. Ona bir çözüm buluruz demekle yetinmis. Bizim agzimiz yandı diğerlerine de bişey olmaz inş. Eline karar verdik şimdilik. En azından kres arastirana kadar. Uyum sorunu Yaşamaz zira bildiği yer. Hergün bir kres denesek çocuk sıkıntı yaşar. O yüzden içimize en com sineni bulana kadar kres askıda

evt yada iyi bir bakcii bulup evde baktirabilirsin.
boylesinin rastlamasida zor ama olabilir.
İşte öz cocuguna dahi eziyet eden görünce laf söz olsa bile eli diyoruz şimdilik. İçimize sinen bir kres bulunca krese vericez. Bir de çocuğum az daha büyümüş olur dedik

o kreşten almakla çok iyi yapmışsınız. akrabayla da olmaz.başka bir kreş bakmanız en uygunu.insanların beklentileri farklı olduğu için birinin beğendiği yeri bir başkası beğenmiyor.kendiniz kreşleri dolaşın ve içinize sinen bir yere başlatın.
Şimdi zamanimiz dar o yüzden Eltime verip sindire sindire kres aramaya karar verdik. Ondan sonra da çocuk anlatır derdini Allah'ın izniyle inş

Back
X