• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu kayınvalidemden kıskanıyorum

Bu durumda evinize gidin .orada iki çocuğun sorumluluğu ,evin yemeği ve temizliği sizi bekliyor.bunun üstesinden tek başınıza gelemezsiniz.o zaman da kv yi mumla ararsınız tabii
Kayınvalideniz durumunuzun farkında ve size yardımcı oluyor.karşılıklı aynı hisleri birbirinize karşı hissediyorsunuz muhtemelen.ama babaanne olarak torununa karşı sorumluluk hissedip onunla ilgileniyor ve bakıyor duygusallığı bir yana bırakarak.
Siz de hislerinize yenik düşmeyin,mantığınızı kullanın ve kv denizin yardımını surat yaparak vs. ile engellemeyin.aksi halde en başta çocuklarınız sonra siz heder olursunuz.

Bende annem ve kayinvalidem kendi cocuguymuş gibi davrandiklarinda rahatsız oluyorum ama çaktırmıyorum ağlama krizi filan lohusaliktan galiba idare edin biraz

Bence bu şekilde dusunmenizin sebebi yeni doğum yapmış olmanız. Kayinvalidenizin torununa düşkün olması bence çok normal bunda kiskanilacak bir şey olduğunu düşünmüyorum bu benim fikrim tabi . Size şöyle bir şey anlatayim benim görümcemin kızı bana aşırı düşkün annesi ile uyumaz benimle uyur bir yere gideriz herkes sanar ki benim çocuğum bize gelirler bizde yatmak ister annesine gitmez istemez gorumcemde alıştı artık yani bu kadar takmayın bence . Ben yengesi oluyorum bu anlattığım çocuğun. , sizin kayinvalideniz ise onun babaannesi oluyor düşkün olması bence çok normal . Üzmeyin kendinizi .

O zaman siz annenizin evine gidin,nasıl kayınvalideniz de kalıyorsanız kendi anneniz de kalın,araya da mesafe koyun..düşünceleriniz çok sağlıksız..zamanla kendinize zararınız çok dokunur.
düşğncelerim tabi ki sağlıksı
Rosinant canım ikinci bebeğin hayırlı olsun ,rabbim salih evlatlardan etsin insallah:) ben Ekim annelerinden emel senin,ilk bebeğinde neler çektiğini çok net hatırlıyorum canım... Affetmissin bı kere tatlım,hem şimdi aranız da iyiymis bırak ilgilensin zaten lohusasin ikisiyle tam ilgilenmen çok zor... Hem kendince yardım ediyor bence iyi düşün... Benim kv ve kp eşime ne eşini ne çocuğunu tanıyoruz demişler düşün ,bence senin kv o kadar da kötü değil... Sadece onarmasi güç şeyler yaptı şimdi sanki özellikle büyük çocuğuna karşı daha suçluluk duyup daha çok telafi etmek istiyor... Bence izin ver...
canın teşekkür ederim yorumun için,geçmişi sineye çekebilecek olgunluğu istiyorum kendimde gerçekten bu halimi bende sevmiyorum,kendimi defalarca telkin ediyorum yapma etme takma diye fakat içimde bir düşman var sanki her şeye başkaldıran.Burada yine linç yedim halbuki kayınvalidemin iyilik ettiğinden yardım ettiğinden bahsettim ona hakaretler düzülsün istesem yaptığı kötülükleri anlatırım,kendime hakaretler düzülsünde istemiyorum yardıma ihtiyacım var sadece

düşğncelerim tabi ki sağlıksı

canın teşekkür ederim yorumun için,geçmişi sineye çekebilecek olgunluğu istiyorum kendimde gerçekten bu halimi bende sevmiyorum,kendimi defalarca telkin ediyorum yapma etme takma diye fakat içimde bir düşman var sanki her şeye başkaldıran.Burada yine linç yedim halbuki kayınvalidemin iyilik ettiğinden yardım ettiğinden bahsettim ona hakaretler düzülsün istesem yaptığı kötülükleri anlatırım,kendime hakaretler düzülsünde istemiyorum yardıma ihtiyacım var sadece
Canım benim gerçekten neler yaşadığını bilmedikleri için fazla tepki göstermişler sana... Ama dediğim gibi lohusalıktan dolayı daha hassasin... Sadece iyi yönünden bakmaya calis güzel düşün canım benim :) içini ferah tut :)

Hepsi geçecek. Sizi çok iyi anlıyorum
Kapana kısılmış gibi hissediyorsunuz. Ramazanda da orda kalmak eşinizin işine geliyor çünkü ona bulaşan yok. Annesi yapıyor her şeyi. İkizlerimi doğirduğumda ben de sizin gibi hissetmiştim. Benimki bi de sahipleniyodu. O senin bu benim diyodu. Sürekli laf yetiştiricem diye tetikte kalmak zorundaydım. Eşime yalnız bakmak istediğimi söylediğimde annesini istemediğimi ima ediyordu. Evet istemiyordum ama annesi olduğu için değil. Evde 3. Kişi istemiyordum. Onunsa işine geliyodu. Ben ondan bişe istesem hemen annesi koşardı. Şimdi bebelerim 3 yaşında. Hepsi geçti. Kızınız iyice sizi bilgiği zaman bu duygular kalmicak merak etmeyin. E hormonlar da düzelcek tabi.
Gerçekten beni anladığınıza inanıyorum.Benim kayınvalidem ilk hamileliğimde bana oğlanda benim evde benim aldığın iki tabak çanağı alır gidersin demişti.Onun sahiplenme duygusu çok baskındır.Şimdi de kızıma yapıyo bunu,art niyeti tabi ki yok ama kızımın adı ecem,ecem benim diyo defalarca,onu annem diyerek seviyo,ben diğer çocuklari ilgilenirken hemen onu banyo yaptırıyo ya da altını değiştiriyo ya da dışarı çıkarıyo,tabi ki babaannesi oğlunun evladını sevecek fakat beni ötede bırakarak değil

Canım benim gerçekten neler yaşadığını bilmedikleri için fazla tepki göstermişler sana... Ama dediğim gibi lohusalıktan dolayı daha hassasin... Sadece iyi yönünden bakmaya calis güzel düşün canım benim :) içini ferah tut :)
Çok sağol emel gerçekten,beni burada yakalamana sevindim :)

Gerçekten beni anladığınıza inanıyorum.Benim kayınvalidem ilk hamileliğimde bana oğlanda benim evde benim aldığın iki tabak çanağı alır gidersin demişti.Onun sahiplenme duygusu çok baskındır.Şimdi de kızıma yapıyo bunu,art niyeti tabi ki yok ama kızımın adı ecem,ecem benim diyo defalarca,onu annem diyerek seviyo,ben diğer çocuklari ilgilenirken hemen onu banyo yaptırıyo ya da altını değiştiriyo ya da dışarı çıkarıyo,tabi ki babaannesi oğlunun evladını sevecek fakat beni ötede bırakarak değil

Dediğim gibi, kızınız biraz büyüyüp sizi iyice bildikçe en çok sizin yanınızda kendini güvende hissedecek. Kim ne yaparsa yapsın onun annesi olduğunuz gerçeğini değiştiremeyecek.

Daha önceki olaylardan dolayı k.validenize güvenmemenizi samimi bulmamanızı anlarım da çocuğunuzu kıskanıp sinir krizi gecirmenize anlam veremedim.

Back