İlköğretim Yorum ve Soruları ÇOCUĞUMU İLKOKULA GÖNDERMEK İSTEMİYORUM

Çocuğunuz için bu kadar korumacı olmayın lütfen ileride bağımlı özgüveni Eksik bireyler olaraK aramıza katılıyorlar ve hayatta başarılı olamıyorlar. 72 aylık bi çocuk Özbakımını yapabilir eğer bu yaşta yapamıyorsa hata sizde. Çocuğunuza farketmeden zarar veriyorsunuz aslında. Bırakın elbette Zaman Zaman ezilecek eksik kalacak ama bunların üstesinden gelmeyi de bir birey olmanın ne demek olduğunu da böyle öğrenecek bunun başka yolu yok.

72 ay okula başlamak için ideal bir yaş diyorsunuz da her çocuk için aynı mı sizce ???
Okulumuz pedagogu duygusal açıdan kesinlikle hazır değil , oyun çocuğu diyor.Ayrıca normalin altında minyon olduğu için (kemik yaşı 2 yıl geriden geliyor) fiziki yapısı gereği arkadaşlarının küçüksün söylemlerine maruz kalıp olumsuz etkileniyor.Pedagog çocuğumun her yönlü mutsuz olacağını savunuyor.Görüşünü bildiren sonuçta bir uzman.Çocuğumu çok iyi tanıyan bir uzman.
Ayrıca kendi öğretmeni , müdürü , ve sınıf öğretmeni olan eltim de aynı fikirde.Bunlar birer eğitmen.
Sonra götürdüğüm devlet hastanesi endokrin doktoru , uzman çocuk doktoru ve çocuk gelişim uzmanı anaokuluna devamı uygundur görüşlerini yazılı imzalı kaşeli verdiler elime.Daha durumu anlatmama gerek kalmadan , çocuğumu görür görmez.RAM a da gittim.Müdür çocuğuma bakınca " ayy bu mu 1 e başlayacak yazık" yorumunu yaptı :KK43: Düşünün işte.
Fakat sizin gibi her çocuk 72 aylıksa 1. sınıfa hazırdır gibi sabit düşünceye sahip devlet kızımı illa yakasından tutup 1. sınıfa başlatmak istiyor.Çünkü çocuğum özürlü değil.Bu hazır olmama durumunu nasıl bir özür olarak gösterebiliriz de devleti ikna edebiliriz çabalarını gördüm ben doktorlarda.Hastane ramı aradı , ram milli eğitimi , milli eğitim bakanlığı ...
Sonuç 1. sınıfa gitmeli.Çocuğumu düşünen yok.Sabit fikirli devlet sırf duygusal açıdan çocuğuna güvenmeyip göndermek istemeyen veliler ve başvurdukları entrikalar sebebiyle gerçekten hazır olmayan bizim gibileri madur ediyor.Evet kızım 72 aylık oluyor eylülde.Ama hazır değil henüz.Her çocuk aynı değildir.Rica ediyorum eğer çocuk 72 aylıksa hazırdır gibi ezberci konuşmayalım.
Şimdi 1. sınıfa kayıt yaptırdık fakat tüm yetkililer dahil hepimiz kızım için bir çıkış noktası arıyoruz.Dilerim buluruz..

benim oğlum 3 yaşında ama bende göndermek istemem 72 aylık olduğunda. saçma bir sistem için çocuklar harcanıyor. işin uzmanı pedagoglar onaylamıyor zaten. kasları yeterince gelişmemiş oluyor. ideal okula başlama yaşının 7 olduğunu söylüyorlar. eğitim illa okuma yazma ve bilgi yüklemesi değildir. 72 aylık için ana sınıfında verilen eğitim çok daha uygun. zaten çocuklar hazır olmadıkları için sınıf kurallarını bile yeterince öğrenememiş 2 veya 3 e geçtiği halde yeterince yazmayı bilmeyen öğrencilerle karşılaşıyoruz.
cezası nedir bilmiyorum ama ben cezasına razı olup göndermicem heralde bizim okula başlama yaşımıza kadar sistem değişmezse

72 ay okula başlamak için ideal bir yaş diyorsunuz da her çocuk için aynı mı sizce ???
Okulumuz pedagogu duygusal açıdan kesinlikle hazır değil , oyun çocuğu diyor.Ayrıca normalin altında minyon olduğu için (kemik yaşı 2 yıl geriden geliyor) fiziki yapısı gereği arkadaşlarının küçüksün söylemlerine maruz kalıp olumsuz etkileniyor.Pedagog çocuğumun her yönlü mutsuz olacağını savunuyor.Görüşünü bildiren sonuçta bir uzman.Çocuğumu çok iyi tanıyan bir uzman.
Ayrıca kendi öğretmeni , müdürü , ve sınıf öğretmeni olan eltim de aynı fikirde.Bunlar birer eğitmen.
Sonra götürdüğüm devlet hastanesi endokrin doktoru , uzman çocuk doktoru ve çocuk gelişim uzmanı anaokuluna devamı uygundur görüşlerini yazılı imzalı kaşeli verdiler elime.Daha durumu anlatmama gerek kalmadan , çocuğumu görür görmez.RAM a da gittim.Müdür çocuğuma bakınca " ayy bu mu 1 e başlayacak yazık" yorumunu yaptı :KK43: Düşünün işte.
Fakat sizin gibi her çocuk 72 aylıksa 1. sınıfa hazırdır gibi sabit düşünceye sahip devlet kızımı illa yakasından tutup 1. sınıfa başlatmak istiyor.Çünkü çocuğum özürlü değil.Bu hazır olmama durumunu nasıl bir özür olarak gösterebiliriz de devleti ikna edebiliriz çabalarını gördüm ben doktorlarda.Hastane ramı aradı , ram milli eğitimi , milli eğitim bakanlığı ...
Sonuç 1. sınıfa gitmeli.Çocuğumu düşünen yok.Sabit fikirli devlet sırf duygusal açıdan çocuğuna güvenmeyip göndermek istemeyen veliler ve başvurdukları entrikalar sebebiyle gerçekten hazır olmayan bizim gibileri madur ediyor.Evet kızım 72 aylık oluyor eylülde.Ama hazır değil henüz.Her çocuk aynı değildir.Rica ediyorum eğer çocuk 72 aylıksa hazırdır gibi ezberci konuşmayalım.
Şimdi 1. sınıfa kayıt yaptırdık fakat tüm yetkililer dahil hepimiz kızım için bir çıkış noktası arıyoruz.Dilerim buluruz..

geçen yıl türkiyenin önemli bir üniversitesinden formasyon aldım. pedagoji uzmanı olan hocamız ve diğerleri de dahil hepsi bu 72 aya çok karşı ve erken olduğunu savunuyor. bence de kesinlikle erken. 72 ay diye kalem tutup tonlarca yazı yazmak zorunda değil. buna zekası yetse bile kas gelişimi yeterli değil. anasınıfında da pek ala güzel eğitim alıyorlar ingilizceden tut pek çok şeye kadar. ama oyunla aldıkları için daha verimli oluyor.

bence de 72 aylık çocuk hazırdır diyenler pek ala ezbercilikten başka birşey yapmıyor. ki sizinki çok ama çok küçükmüş. benim 3 yaşında oğlum hemen hemen o ebatlarda. değil ilkokul ,kreş için bile hazır değilmiş başlamasıyla bırakması bir oldu.

Kızımın zekası normal , öğrenmesinde de sıkıntı yok.Ama duygusal anlamda olgun değil.Her şey bilgi yüklemeye uygunlukla ölçülmemeli bence de.İşin bir de psikolojik yönü var.Onu da geçtim kızımın kas gelişimi 1. sınıfa hazır değil.Minicik elleri.Öyle kıyamadığımdan minicik dediğim çocuk elleri gibi de değil.Gerçekten minicik.Tıbben normalin altında minik.Her yeri gibi.Endokrin normalin altında minik diyor da devlet kendi doktorunu önemsemiyor.Tıpkı kendi diğer doktorlarını kendi rehberlik birimini kendi öğretmenlerini ve kendi velisini dinlemediği gibi.Yeni öğrendik kanunların değiştiğini.Öyle ki mahkemeye başvurup yaşını küçülün diyen bile oldu.Buna ihtiyaç duymadığım bir ülkem olsaydı keşke :KK43:

Bizim sınıfımız da bir yaş büyük çocuklar vardı. E haliyle onlar daha başarılı oluyor. Hocalar da buna göre kıyas yapıyor ben buna sinir oluyorum. Şimdiki aklım olsa ben de bu sene çocuğumu gönderirdim çocuk telef oldu okulda ya. kabus gibi bir seneydi. konu sahibi yapabiliyorsan ertele çocuk ne kadar büyük başlarsa o kadar başarılı oluyor.

Bedensel ve duygusal olarak hazır olmadığına dair rapor alabilirsiniz. Gelişme geriliği okula geç başlamak için bir sebep. Çocuk psikiyatristi ile görüşmelisiniz. Bazı yerlerde çocuk uzmanlarından da alınabiliyor ama emin değilim. Farklı testler neticesinde karar veriyorlar.

Ogretmeniyle konus,belki okul acildiktan sonra kas gelisimi yetersiz tarzinda bir sey yazar ve anaokuluna gonderir
Büyük oğlumun sınıf öğretmeninin arkadaşını istedik olursa sınıf annesi olacağım.bende öyle düşünüyorum.ama okulda güvenlik gorevlisi yok bu beni daha çok tedirgin ediyor.aşırı koruması olduğum gerçeğiyle de yeni yüzleştim.baska care kalmadı.ya uyumlu olup beni şaşırtacak yada öğretmeni birinci sınıftan anasınıfına gonderecek.

Ya şu okullarda güvenlik olmamasını anlayamıyorum. Ben de büyük oğlumu 3 yıl kreş anaokulu sonrası 67 aylıkken okula verdim. Güvenlik yoktu. Hademe alımı yapılan kadar canım gitti. Mecbur diğer annelerden destek istemiştim. Bazı okulda veliler para toplayarak özel güvenlikle anlaşabiliyor bilginiz olsun.

Ya şu okullarda güvenlik olmamasını anlayamıyorum. Ben de büyük oğlumu 3 yıl kreş anaokulu sonrası 67 aylıkken okula verdim. Güvenlik yoktu. Hademe alımı yapılan kadar canım gitti. Mecbur diğer annelerden destek istemiştim. Bazı okulda veliler para toplayarak özel güvenlikle anlaşabiliyor bilginiz olsun.
Hademesi çok okulun ama güvenliği yok okul açılsın velilerle görüşeyim ozaman.bide biz buyıl anasınıfına verecektik güya oyuzden anasınıfına gitmedik.okula alışması zor olacak gibi.

Olayı memleket meselesi haline getirmişsiniz.
Madem sürekli gittiğiniz bir pedagog var ve o çocuğunuzun hazır olmadığını söyledi, ondan alsaydınız raporu.
bu kadar korumacı olmanız çocuğunuza ilerde malesef cok ciddi zararlar verecektir , biraz torpuleyin bence kendinizi.

Bende gondermedim bu sene.kizim 2010 aralik dogumlu.20 gun sonra dogsaydi 2011 olucakti.sinifda en küçük olmasini istemedim

Güvenliği olmayan okulda çocugun başına bişeyler gelebileceğini düşünüyorsanız 72 aylık veya 96 aylık farkeder mi?
Mesele güvenlik ise zaten seneye de göndermemeli o okula. Özel okula göndermeli.
Hersey güzel.bende param olsa bilirim özel okulu zaten.buralara çıkıp feryat etmem.

X