Azra heterizigot ne demek aciklarmisin lütfen. Çünkü ben bazı kelimeleri bilmiyorum malesef.
Benim oglumda lchad, daha doğrusu tfp bozuklugu olduğu için, hafif yada ağır diye olmuyor. Zaten ağır olmuş oluyor yani, bütün üç yağ zincirinde bozukluk var.
Ağır la da demek istediğim, yani tam türkcesini bilmiyorum da cevirdigim zaman raydan çıkma diyor burdaki doktorlar. Yani çocuk hastalanir ve yemeğini yemez baygınlık, halsizlik ve bunlar gibi şeyler geçirir. Ama bunun olmaması gerekir yani, olursa geç müdahale etmişiz demektir. Oraya gelmemesi lazım zaten.
Mcad li çocuklarda eğer hafifiyse çocuk uzun süreli açlık ta yada hastalıkta o belirtiler nerdeyse oluyormuş. Yani korkulacak bir durum olmuyormus. Ama daha ağır tipiyse o raydan çıkma durumuna gelmemek için önlem alınması gerekiliyor hemen.
Bunuda benim bildiğim gen mutasyonundan öğrenilebilir. Eger istersen doktora danışabilirsin. Eğer doktorundan memnun değilsen başka bir doktora Daniş.
Benim bu yazdiklarimda burdaki bir alman sayfasinda olan mcad li ailelerden okuduklarim.