- 27 Şubat 2019
- 36
- 69
- 18
- Konu Sahibi alevsonmez
-
MaşaAllah gayet güzel yiyor.daha ne yiyecek ki? Büyüdükçe canı istedikçe yemediği yemekleride yer. Doktor yemek zorunda diyorsa bir zahmet nasıl yiyeceğinide söylesin. Bebeklerde bizim gibi. Baskı hissederse yediklerinide bırakır. Hele zorlarsaniz tiksinir. İnsanların sözlerine kulak asmayın.yok zayıf yok iştahsız. Benzetme yaomak istemiyorum bizim çocukların yediklerinin yarısindan azına bile erişemeyen bebekler var dünyada. Corba filan içerken immmmh filan derseniz yada kendi yaşıtlarının yediğini görürse belki yer.Sözüm size değil ama bu platformda gördümkü anneler çok kaygılı ve sürekli baska bebeklerle çocuklarını kıyasliyor. Çok üzüldüm gerçekden. Hayrlı sağlıklı günler dilerim.oğlum 2,5 yaşında ve beslenmesii çok kötüü...hergün ne yedircem ben bu çocuğa diye düşünmekten fenalık geldii..kahvaltıda sucuklu yumurta ekmekle meyvesuyu ve 1 salatalık.. öğlen ve akşamm makarna,pilav,patates kızartması tavuk yediği ana yenmek bunlar..meyvelerden elma muz salatalık domates .aburcubur birdee oda herşey değil..ayrıca gecedee süt içiyor.. hepsi bu kadar ve oğlum bugüne kadar ne bir kase çorba içti ne bir yemeğin suyundan ..az önce saydığım yemmekler sade olarak yerse yiğiyor.. yeri geldi zorladım aç bıraktım değişik işekillerde sundum,oyunla dnedim,sevdiği kişiler tarafından yesin dedimm hiç birine banamısın demiyor... ağzına değişik bişey süremiyor hemen krize giriyor tükürüyor kusmaya çalışıyor...artık ne yapacağımm şaşırdımm vee sinirdenn kendimi parçalıyorum..hergün hergün dönüşümlü olark aynı şey yenirmii... kaydadeğer bi balık vardıı onu yerdii onuda yemiyorr..kilosu13,5 normal ama sağlıklı beslenmiyorr..doktora götürdümm yemesi lazım dedii herşeyi normal dedii ama olmuyor olmuyorr..bunun bir ççözümü yokmuu delircemm artıkk..dedimm bu çocuğa biri bir kase çorba içirsinn aylık maaşa bağlıcam dedimm yapacammda ama kim denediysee yok valla biz pes ettik diyorlarr... offf offf yemeyen bi çocukk ne kadar zorr allahım bana sabır ver dmektenn dilimde tüy bitti.. sizin bir önerinz varrmıı ?? ne yapabilrimm?
Bende yeni konu sanıp cevap yazdım. Bebiş delikanlı olmuştur.Merhaba uzuuun zaman olmuş ama yinede sormak istedim aynı durumdayım çözüm buldunuz mu?
inan benimki de öyle yağlı elleri kafaya sürüyor bardağı kaşığı yere atıyor attttı diyor bide güler misin ağlar mısın hadi bakalım sevdiği ne varsa hepsini önüne koyuyoruz tık yok yinede uyku desen zaten yokahhh canım denemedimmi sandın. dokuz aylıktı eline kaşık verdiğimde döktü saçtı ama örendi 2 yaşına kadar hiç sorunsuz bizimle sofraya oturur bizimle yer kalkardı ama birden ne olduysa yaşını doldurdu çocuk değişti. aynı sofrya oturamaz olduk başımızdan aşağıya mı geçmedi o yemekler, suratımıza mı yapışmadı makarnalar. sevdiği bişeyde yok ki ona yükleneyim.açta bıraktım 4 gün ağzına lokma girmedi sudan başka bişey istemedi. diyorum ya denemediğim hiç bir yöntem kalmadı.psikolog ve doktoru bile pes etti. sakin kalmaya çalışıyorum elbet. ancak tv de görüp istiyo aman yicek galiba deyip soluğu mutfakta alıyorum biilmediğim şeyi netten bulup yapıyorum sofraya bir geliyor dersinki kesin en azından tadına bakıcak ama kaşığı yada çatalı eline aldığı gibi ya yere ya kafaya
ne yaparsak yapalım yemiyor uyku desen oda yokpapatyacım yemek yeme konusunda saydığın yemek türlerini görünce yedirmeye çalıştıkların zannettim :) benim kız 3 yaşını bitirdi.ve abur cubur öncelikli olmak üzere balık tavuk ve patates kızartması yiyor resmen sadece onlarla yaşıyor.sabrettim,çocuğuna yemek yediren anneleri görünce ağlağım oldu,kızdım hiç yapmadığım halde hırpaladımçok kötü zamanlar geçirdim.psikolg çözümün kreş olabileceğini söyledi.şu anda evde abur cubur bulundurmamaya çalışıyorum ve çorbasını içmediği zaman kızıyorum.ancak öyle yedirebiliyorum.ama kesinlikle pilav makarna sulu yemek yemiyor.çevreden gördüğüm baskıda cabası.bence sabret ve bekle yemek yemekle ilgili evde ve başkalarının yanında kesinlikle konuşmamanı tavsiye ediyorum.sadece sofrayı kurup herkesin oturmasını sağla..psikoloğumuzun tavsiyesi bu yönde olmazasa kreş..Allah sabır versin yaşamayan anlamaz..
amin cümlemizeaynı dertten bende muzdaribim benim oğlumda 3 yaşında Allaha şükür çorbası pilavı meyvesi sulu yemeklerden yiyor ama zorla binbir türlü oyunlarla reklamlarla filmlerle tabak elimde peşinde dolanıyorum yani hiç yemek yemese ben açıktım demez iştahsız çocuk çok zor oluyor ne diyim Allah kolaylık versin bizlere
Boll sabır dileyerek başlıyorum. Ne güzel bir annesiniz. Çabanızı takdir ediyorum.oğlum 2,5 yaşında ve beslenmesii çok kötüü...hergün ne yedircem ben bu çocuğa diye düşünmekten fenalık geldii..kahvaltıda sucuklu yumurta ekmekle meyvesuyu ve 1 salatalık.. öğlen ve akşamm makarna,pilav,patates kızartması tavuk yediği ana yenmek bunlar..meyvelerden elma muz salatalık domates .aburcubur birdee oda herşey değil..ayrıca gecedee süt içiyor.. hepsi bu kadar ve oğlum bugüne kadar ne bir kase çorba içti ne bir yemeğin suyundan ..az önce saydığım yemmekler sade olarak yerse yiğiyor.. yeri geldi zorladım aç bıraktım değişik işekillerde sundum,oyunla dnedim,sevdiği kişiler tarafından yesin dedimm hiç birine banamısın demiyor... ağzına değişik bişey süremiyor hemen krize giriyor tükürüyor kusmaya çalışıyor...artık ne yapacağımm şaşırdımm vee sinirdenn kendimi parçalıyorum..hergün hergün dönüşümlü olark aynı şey yenirmii... kaydadeğer bi balık vardıı onu yerdii onuda yemiyorr..kilosu13,5 normal ama sağlıklı beslenmiyorr..doktora götürdümm yemesi lazım dedii herşeyi normal dedii ama olmuyor olmuyorr..bunun bir ççözümü yokmuu delircemm artıkk..dedimm bu çocuğa biri bir kase çorba içirsinn aylık maaşa bağlıcam dedimm yapacammda ama kim denediysee yok valla biz pes ettik diyorlarr... offf offf yemeyen bi çocukk ne kadar zorr allahım bana sabır ver dmektenn dilimde tüy bitti.. sizin bir önerinz varrmıı ?? ne yapabilrimm?
geçmiş olsun. ne yazık ki bu konuda doktorlara katılmıyorum. bir çoğu aç kalırsa yer diyor ama bizimkinin sabahtan beri boğazından tek lokma geçmeden akşama kadar durduğu oldu. arada sevdiği şeylerden istemişti, olmaz önce bunu yiyeceğiz deyince dönüp oyuna gidiyordu.2022 den merhabalar,,baya zaman gecmis aradan ama cvp verirseniz bana bi umut olursunuz.benim oglumda 1.5 yasinda ne denediysem olmadi doktorlarda bisey yapmiyorlar kilo.almiyor hatta veriyor..oyun tv vs doktor yapma dedi ac birak dedi ama tum gun ac dursa gelip istemiyor.dogdugundan beri biberon vermedim.sutte icmiyor 16 aylik olana kadar anne sutu aldi..doktorlar belki ondan yemiyor dedikleri icin anne sutunude birqktik..cocugunuz ilerki zamanlarda duzeldimi.neler yaptinjz..
Şuan nasıl bu durumu nasıl astiniz , 5 yaşında oğlum ve başıma ağrılar giriyor çıldırıyorum evde savaş veriyoruz artık resmenahhh aaaahhhh biz de aynı durumdayız oğlum 2 yaşında ama 1 yıldır ne yapsam ne denesem yemek yemekte zorlanıyoruz... sabahtan beri sadece 1 biberon sütle duruyo.
artık çorba içmiyorr. hatta kaşığı gördüğünde tadına bile bakmadan eliyle itiyor.. denemediğimiz iştah şurubu balık yağı vitamin kalmadı.. doktorlar da çözüm bulamadı aç bıraktım, arada bişey vermedim, zorlamadım ama yokkk. valla ben artık bir yol bilmiyorum uzmanlara da uyduk aç kaldı midesi iyice küçüldü... allah hepimize kolaylık versin... çok zor arkadaşım çoookkk zooorrrrrr...
Şuan nasıl acababenim oğlumda 4.5 yasında büyüdükçe düzelir dedik ama dahada beter oldu küçükken ağaca bak, kuşa bak, aaaa kim geliyo bak, çizgi filmler daha neler neler yapardık ama sonunda yedirirdik ama şimdi hiçbir şeye kanmıyor ve aşırı sinir yapıyor ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım aç kalsın diyorum acıktıkça abur cubur istiyor haliyle biraz büyük olduğu için küçükkenki gibi zapdedemiyorum çok zor bir durum vallahi bir tanıdığım birine beddua edeceksen Allah sana yemeyen çocuk versin diye edeceksin dedi en zor durumumda yemediği varken katıda yemiyor blendırdan çekiyoruz ve hep karışım yapıyorum. Et,tavuk,köfte,kahvaltılık tadını bile bilmez kimileri amaann hala blendırmı diyor ama gelde anne olana anlat durumu insanın çocuğu aç aklınca hep aklı onda oluyor çok rahatsız oluyor annelik işte.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?