Çocuğum tacize uğramış mıdır? Lütfen yorum yapar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde ya taciz tecavuzse diyorsun ama.. bence ruhundaki izler daha onemli.. mesela eskiden neyse iste cocuklar kizlar tecavuze ugrarsa zar namus filan diye konusurlar ya..benim aklima en son gelecek seydir bu. Tek dusunecegim cocugun aci cekmesi ve psikolojisidir. Yani sen zaten onca saat yalniz birakarak cocugu psikolojik yaralamissin… ve digerlerinin dedigi
Gibi ilk
Defa olmamistir bu..bence bir daha birakma
Cocugu arabada.. korkar

Bence asıl sizin yaptığınız istismar sınıra dayanan bir ihmal. Oğlunuza asıl travmayı yaşatan da bu durum. Çocuğu arabada yalnız bırakmak ne demek. İster 10 dk ister 40 dk, olacak şey değil. Kınamayın demişsiniz, ama pekala da çocuğu okula götürebilirdiniz. Hiç kimsenin de bir şey deiyeceğini sanmıyorum. Çalıştığım yerlerde çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için bu şekilde işyerine getiren çok kadın gördüm. Mecburen işle ilgilenmek zorunda olduklarında da yakın bir iş arkadaşları çocuğa göz kulak oldular. Tek başına arabada bırakılan 4 yaşındaki çocuğun başına her şey gelebilir. Valla bilmiyorum, çocuk hakları konusunda hassas olan ülkelerden birinde olsaydınız başınız epey ağrırdı diye düşünüyorum.

Sorunuza gelecek olursak da ustaların çocuğa bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. İğneler vs hepsi vesvese.... Bir konuda haklısınız, etraf sapık kaynıyor. Ama böyle bir sapık karşınıza çıkacak olsaydı ağlayan bir çocuk bile bulamazdınız diye düşünüyorum. Çocuk çok korkmuş ve büyük bir travma yaşamış. Ama bunun nedeninin ustalar değil bizzat siz olduğunu düşünüyorum. Umarım bundan sonra daha sorumluluk sahibi biri olarak hareket edersiniz.

Madem bu kadar endişeli, fedakar bir annesiniz, o zaman neden çocuğu tehlikede olabileceği durumların içine sokuyorsunuz? Hem korumuyorsunuz, yalnız bırakıyorsunuz, hem de paranoyakça senaryolar kuruyorsunuz. Yani çocuk hem dışarıda tehlikede, hem de onu koruması gereken kişi, annesi tarafından tehlikeye sokuluyor.

Kitlemişsiniz arabaya, çocuk belki anne diye bağırdı ya da bağırmak istedi ama size ulaşamadı. Tam beyninin geliştiği dönemde böyle şeyler başına geliyor, dengesiz hareketleriniz yüzünden muhtemelen sağlıklı bir bağlanma biçimi (bağlanma kuramını inceleyin) olmayacak, sağlıklı ilişkiler kuramayacak ileride.

Yalnız bırakmak + yalnız bırakmadığında paranoyakça üzerine düşmek = düzensiz bağlanma biçimi çıkar ortaya. Travma geçirmiş, tacize uğramış çocuklarda ortaya çıkan bir bağlanma biçimi özellikle. Çocuk yapmaya karar vermeden önce kendi psikolojinizi düzeltmeniz ve hayatınızı maddi olarak yoluna sokmanız lazımdı, şimdi kendi sorunlarınızı olduğu gibi çocuğa aktarmış oldunuz.

Gülsem mi ağlasam mı?
Aracta cocuk 10 dk degil 1 dk durması sakinca freni indirse hırsız gelse yada araci cocugu alip gitse. İnşaat işçisi diye sapık damgası vurmayın kimseye ne sapıklık inşaat işçisine doktoruna avukatına bakmıyor icinde varsa yapiyor. çocuğunu araçta bıraktığına göre sakin cocuk belli ki; sınıfta köşede sessizce dursaydı yavru.

Dehşete düştüm. Bu kadar paranoyak bir anne asla çocuğunu arabada 50 dakika yaşnız bırakmaz, ayak yapmayın taciz miymiş neymiş. Agır ihmâl var. Benim annemde öğretmendi öğretmenler odasında saatlerce oturduğumu biliyorum sınıfada girerdim asla arabada kalmadım kabus gibi. Ben e ticaret yapıyorum bazen farklı bir firmaya kargo götürmek gerekiyor kargo firmasının önüne park ediyorum ort 30 saniye içinde döneceğim ama oğluma soruyorum yalnız kalmak istemezsen gel diye. Geliyor çoğu zaman. Ah yavrum 50 dakika kim biler neler düşündü ne agladı çok yazık

O zaman popişinizin altındaki arabayı satıp borclarınızın bir kısmını ödeyin tam gün kreşe verin, cocugu arabaya kilitlemektense otobüsle seyehat edin. Bu ne ya nasıl savunma bu

Gerçekten isteseydiniz bir çözüm mutlaka bulurdunuz,Okb olan insan da ayrıca çocuğu tek başına bırakamaz asla. Hadi bugün bir şey olmadı haftaya olursa? Geçen hafta olsaydı? Çekirge bir sıçrar iki sıçrar…Kimse yok madem ilgilenecek idare de insan yani anlatırsınız adam gibi derdinizi,yardımcı olurlardı.Ayrıca,madem daha önce sorun oldu ısrarla devam ettirmek niye?

Yahu ben üniversitedeyken hocamiz kucucuk oglunu derse getirdi kac kez. Cunku o adamda caresizdi. Cocuk oturdu bir kosede resim yapti. Mudurle gorusup, derdinizi anlattiniz mi? Mudurun cocugu getiremezsin diyecek hali yok ya. Bir hal caresi bulunurdu

İki uçtan bahsediyoruz.
İdarecinize hocam iki dakika çocuğu yanıma alayım arabada deseniz bir şey demezdi. Bu konuda sizi ihmal etmiş gördüm.
Öte yandan muhtemelen asla öyle bir şey olmamış olan bir olaydan hiv bulaştırmışlar mıdır diyecek kadar garip bir endişe içindesiniz.

Zaten çocuk arabada 40
Dakika kilitli kalıp travma yaşamış, bir de aşırı üsteleyerek doktor muayenesine sokarak iyice travma yaşatmayın. Kimse Gelmedi diyor işte düşündüğünüz gibi birşey olmamış şükür.

Çocuğu ya kreşe bırakacaksınız ki zaten 4 yaşında kreş yaşı gelmiş, ya nöbetçi olduğunuz günler oyun ablası bulacaksınız, komşudan rica edeceksiniz veya bir veliye para verip saatlik baktıracaksınız. Siz çocuğunuzun bakım ihtiyacını karşılamakla mükellefsiniz. Paranız böyle birşeye yetmiyorsa çocuk yapmayacaktınız.

Yani 10 dakika teneffüs + 40 dakika ders toplam 50 dakika 4 yaşında çocuğu arabada kilitli bırakan sizin yaptığınız herşeyin mantıklı bir açıklaması var
Orada duvar ördüğü için üstü toz toprak içinde olan insanlar salon beyefendisi gibi görünmediği için onlar tekin değil ha çocuğa bir zarar verdiler mi bilmem - ki sanmıyorum hele ceplerinde hıv virüsü ile gezdikleri hiç akıl karı değil - ama Allah korusun çocuk bir zarar gördüyse sizde en az zarar veren kadar suçlusunuz bu konuda hemen çocuğu bir pedegoga götürün

A
Aman Allahım çoluğumuzu çocuğumuzu kimlere emanet ediyoruz

okb var.çocuğumu 1 dk yalnız bırakacak biri değilim arkadaşlar daha önce de benzer sorumlar çocukla okuşa geldim derse bile girdim ama uyardılar.40 dk deese girme planı yoktu 10 dk içinde gelecektim.

Hanim efendicigim gerekirse o mudurun ayagina kapanirim yine de cocugumu yalniz birakmam.
Hadi oldu yaptiniz asiri buyuk bir hata, basiretiniz baglandi, cekindiniz soylemediniz mudure vs. yine de bu kadar takintili bir kadinin 40 dakika cocugunu dusunmeden ders islemesini aklim almiyor.
Kafanizi pencereden uzatir yine bir ses var mi yok mu bir bakarsiniz yani.
Tedirgin olan insan duramaz cunku.

Gercekten ya sahtesiniz ya da mental olarak fazla sagliksizsiniz.
Nasil kolumuz kirildiginda gidip tedavi oluyorsak belli ki sizin de ruhunuz kirilmis, dusunce şemanız bozulmus, muhakeme yeteneginiz kaybolmus.
Gidin tedavi olun.
Cocugu da soru sorup daha fazla endiselendirmeyin.

oğlum 6 yaşında. tam gün çalışıyorum. annem babam yakında olmasına rağmen tv açıyorlar.. kuzenlerine götürüyorlar vs diye çocuğumu borçlarımıza rağmen tam gün koleje verdik... ne demek 40 dk arabada bırakmak. nasıl aksiyete okb felan var sizde ya.... kaygılı bir kadınım. 5dk bile bırakamam arabada yanlız. hayat standartlarınızı düşürüp. araba mı satıyorsunuz napıyorsanız çocuğunuzu tam gün kreşe verin

Allah korusun ama öyle bir şey varsa siz de çocuğu ihmalden ceza alırsınız inşallah. Alıp derse götürmek aklınıza gelmedi mi? Havasız arabada, şu soğukta 40 dakika. Allah’ım benim aklım çıkar siz nasıl annesiniz de öyle bıraktınız onu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…