Cocugum olmuyor artik psikolokim bozulmaya basladi

Evet insallah elbet birgun olacak, ama toplum baskisi aile baskisi bu beklentiler beni baski altina sokuyor... dusunmemek elde degil...

Toplum ve aile baskisini bu kadar takiyorsan, üzgünüm daha olgun degilsin demek. Hali ile bebek içinde hazir degilsin. Yasin 22 mi?

Yarin birgün bebek dogunca yine farkli baskilar olacak çünkü. Yok bu bebek aç, yok bu bebek üsüyor, yok sen niye mama veriyorsun da emzirmiyorsun,.. Ve böyle bir milyon tane sey.

Hamilelik ve bebek öyle romantik "ayy ne tatli minnoooooss" sey degil. Cok ciddi bir sorumluluk. En saglam evliligi sallandiran, en saglam psikolojiyi depresyona sürükleyebilen birsey.

Daha 22 yasindaysan bu sorumluluk sana çok agir gelir. Hormonlar, uykusuzluk, emzirme sorunu, evden zor çikma,.. Yerinde olsam önce esim ile evliligin keyfini çikarirdim. Gezip tozardim. Istedigim saatte yatip uyanirdim,.. Bunlar inan bir bebekten sonra lüks olacak ve evliligine çok agir bir etki yapar.

9 sene dilee kolay. Bana 1.5 sene zülum oldu yazınızı okuyunca derdimden utandım. İçim bi tuhaf oldu. Rabbim size en yakın zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşşş bütün kalbimle diliyorum :dua: :dua: :dua: :dua:
Evet canım 9 sene şimdi yaşımda 27 ilk başlarda bende çok ağlardım herşeye küserdim kendimi eve kapatırdım yani hiç bi yere gitmek istemezdim çünkü soruyorlar çocuk yok mu düşünmüyoruz derdim bi doktora gidin gittik diyordum kimden olmuyor sorun kimde ikimizde de değil derdim e sorun yoksa niye olmuyo😖😖🤦‍♀️ sorular sorular! Gerçekten bunalım geciriyordum aslında çocuğum olmamasını etrafın baskısı kadar takmıyordum sonra sonra herşeye alıştım ve anladım ben ne yaparsam yapayım afedersiniz kendimi de yırtsam olmuyor. Rabbim verecek inşallah inanıyorum inancımı hiç kaybetmedim herşey onun elinde bunu çok iyi anladım 4 sene sonra tüp bebek tedavisine başladım iki başarısız tüp bebeğim oldu şimdi bu üçüncü bekliyorum heyecanla 😍 hayırlı sonucları almayı rabbim herkese nasip etsin güzel duaların için sağol canımmm😘 dua et ve sabret rabbim isteyen herkese evlat meyvesini tattırsın🤗

Merhaba kizlar!
Yaklasik 1.5 senedir deniyoruz esimle hala hamile kalabilmis degilim. Doktora gittik tahliller hersey normal. Anormal hicbirsey yok 3 aydan beri femara kullanmaya basladim ama yine adet gordum. Artik psikolojim kaldirmiyor, diger kadinlarin hamilelik haberlerini alinca resmen kahroluyorum cok ama cok uzuluyorum. Ruyalarimda hep ya bebek emziriyorum yada cocugumun oldugunu göruyorum...

Zamaninda benim durumumda olup psikolojisini moralini yerinde tutanlardan mesajlarinizi bekliyorum, artik dayanamiyorum 😭
Canım bizimde aynen sizinki gibi 4 yıldır olmuyor psikolojik diyenlere artık gülüyorum ilgisi yok. Aşılama tüp bebek vs de denedik yine olmadı üstelik açıklayamıyor doktorlar kaç doktora gittik artık sayısını unuttum İzmir İstanbul Ankara da.
Sebepsiz infertilite dedikleri tam da bu mutlaka bir sebep var ama şimdiki tıp şartlarında yapabildikleri tahlillerde sorunu bulamıyorlar. Biz sıkıntı yok illaki olur diye tüp bebeği erteledik şimdide 2. kez deniyoruz yaş ilerlemeden yapalım diye.
yaşın kaç?Naçizane tavsiyem genetik tahlilleri yaptırıp aşılama tüp bebek sürecine başlaman

Yaratan'a neden güvenmiyorsunuz? O en iyi zamanı bilir...Böyle isyan etmek niye? Sen Allah'a güvenip rahat olsan işler öyle bi yoluna girer ki...Sen bile mucizelere inanamazsın

Benim 4 yilin ardindan cocugum oldu esimin spermleri azdi tup bebek dedi bi doktor bende polistik over vardi adet gormem sıkıntiliydi toplamda 3 kez hamilelik gecirdim ilk hamileligimde ikizlerim karnimda öldu dusmedikleri icin kurtaj oldum ikincide hamile kaldigim gibi dusuk oldu 3. Hamileligimde sonuclarimda kan pihtisi oldugum icin bebeklerin oldugu soylendi 9 ay igne vuruldum ayrica riskliydi 9nay ful yattim esi kanamaliydi assagi inmisti ben bundan sunu cikarttim ne kadar bebek bebekte bebek dedigimde olmadi hep bisverdigim hayirlisi olsun olucaksada olmayacaksada dedigimde oldu stres cok engeller madem bisey yok cicuk icin sevismeyin sart kostun mu olmuyor cunku kendimden biliyorum allah en kisa zamanda hayirli saglikli evlat versin insaallah

1. 5 yılda bu kadar pes etmişlik canına tak etmişlik neden? Ben 22 yaşında evlendim 27 yaşında anne oluyorum. Aradaki 5 yıl tamamen kendi isteğimizle bebek sahibi olmadığımız evliliğin tadını çıkardığımız yıllar.
Yaşın çok küçük, kocan ve sen bugünlere geri dönemeyeceksiniz bugünkü enerjiniz bir daha olmayacak. Eğlenin, gezin tozun evliliğin tadını çıkarın derim.
Toplum baskısını kafana takman olgunluktan çok uzak bir davranış. Bana çocuğu olmuyor dediler, kısır dediler, aptal bile dediler bebek istemiyorum diye. Gülüp geçtim zerre umrumda olmadı. Çünkü bir gün bebeğim olduğu zaman o konuşanların zerre faydası olmayacağını çok iyi biliyordum. Nitekim öyle de oldu.
5 yıldır torun da torun diye içimi yiyen kaynanam 5 aylık gebeyim sadece 1 kez aradı nasılsın diye. Onda da eşimden azarı yiyince mecbur aramak zorunda kaldı.
Kısır diye ad çıkarmaya kalkan kolu komşunun yarısı tebrik bile etmedi. Çocuk baskısı yapan kendi öz kuzenim 1 kez aramadı canın birşey çekiyor mu diye. Kimse demedi sen kötüsündür gelip evini temizleyeyim.. E ne oldu çok meraklıydılar ben hamile kalsam kanatlanıp uçacaklardı sanki?
Çok şükür zamanında gazlarına gelmemişim de kendi doğru bildiğim zamanda yapmışım.
O yüzden kimseye aldırış etme.
Ne ağrılarında ne acılarında ne ihtiyacında laf yapanların hiçbiri yanında olmayacak.
Hamilelik kolay değil canından can gidiyor. Ben 5 ayda neler yaşadım. 8 yıldır birlikteyiz bunca yıl birbirimizi kırmadığımız, 1 tane bile büyük kavga etmediğimiz kocamla kanlı bıçaklı hale gelmeye ramak kaldı gebeliğimden beri.
Bu sitede 5 yıldır 7 yıldır tüp bebekle çocuk sahibi olmayan arkadaşlarım var. Onlar bile böyle mod düşürmüyor lütfen topla kendini ve hayırlı zamanda iste. Tevekkül et.
Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın 🤲🏻

Son düzenleme:
Merhaba kizlar!
Yaklasik 1.5 senedir deniyoruz esimle hala hamile kalabilmis degilim. Doktora gittik tahliller hersey normal. Anormal hicbirsey yok 3 aydan beri femara kullanmaya basladim ama yine adet gordum. Artik psikolojim kaldirmiyor, diger kadinlarin hamilelik haberlerini alinca resmen kahroluyorum cok ama cok uzuluyorum. Ruyalarimda hep ya bebek emziriyorum yada cocugumun oldugunu göruyorum...

Zamaninda benim durumumda olup psikolojisini moralini yerinde tutanlardan mesajlarinizi bekliyorum, artik dayanamiyorum 😭

Bizim 5 sene olmadi psikolojim bozuktu. Sonra tup bebek yaptirdik yne psikolojim bozuktu. Sonra hamileligimde psikolojim bozuktu. Lohusalikta yine bozuktu...
Oglum 2 aylik yne psikolojim bozuk cunku hastanede yatiyoruz. Yani demem o ki psikolojimizin en iyi oldugu zamanlar evlenmeden once. Ha daha bunun diş cikarmasi , 1 yas , 2 yaş sendromu derken omrumun sonuna kadsr psikolojimin duzelecegini sanmiyorum 🥰 yne de allah yokluklarini gostermedin.

Size gelince hic olmayacakmis gbi geliyor eminim ama merak etmeyin zzmani gelince oluyor kendinizi uzmeyiin bebekli ortamlards cok bulunmsyin. En karanlik gecede bile gunes doguyor

Evet canım 9 sene şimdi yaşımda 27 ilk başlarda bende çok ağlardım herşeye küserdim kendimi eve kapatırdım yani hiç bi yere gitmek istemezdim çünkü soruyorlar çocuk yok mu düşünmüyoruz derdim bi doktora gidin gittik diyordum kimden olmuyor sorun kimde ikimizde de değil derdim e sorun yoksa niye olmuyo😖😖🤦‍♀️ sorular sorular! Gerçekten bunalım geciriyordum aslında çocuğum olmamasını etrafın baskısı kadar takmıyordum sonra sonra herşeye alıştım ve anladım ben ne yaparsam yapayım afedersiniz kendimi de yırtsam olmuyor. Rabbim verecek inşallah inanıyorum inancımı hiç kaybetmedim herşey onun elinde bunu çok iyi anladım 4 sene sonra tüp bebek tedavisine başladım iki başarısız tüp bebeğim oldu şimdi bu üçüncü bekliyorum heyecanla 😍 hayırlı sonucları almayı rabbim herkese nasip etsin güzel duaların için sağol canımmm😘 dua et ve sabret rabbim isteyen herkese evlat meyvesini tattırsın🤗
[/QUOTE

Aminnn canım rabbim tüm isteyenlere sağlıklı hayırlısını versin inşşş :dua: bazı yorumları okudumda çok acımasızca azarlar ve dert ettiğin seye bak der gibi. Bilmiyolarki kim ne kadar istiyor kimin canı ne kadar yanıyor. Kim güçlü kim daha güçsüz bu konuda.. Allah kimseye evlat hasreti yaşatmasın :dua:

Aynen öyle canim Allah hayirli olani biliyor ama beni bu insanlarin beklentisi bitirdi...
Sicarim insanlarim beklentisine bana da dediler sen mi bakacan hayirdir ne soruyon dedim ki oyle konusan biri degilimdir gercekten cok sıkıyorlar bu cevre.. biride karnimi caktirmadan muayne ediyor yasina basina bakmadan cocugun yok mu cocugun yokmu diyen yan bel karinima dokunuo muayne etti kadini omuzlarindan tutup az bise iteledim kac yasina gelmissin utanmiyormusun sen su yaptigini kucuk birileri yapsa cahildir der gecerim senin gibi yasini basini almis bir insan nasil boyle davranabiliyorsunuz sanane benim cocugumdan ha olur olmaz olunca sen mi bakican dedim cocugu geldi sonra ozur diledi benden ama baya atamamistim ustumden o anı sabredin herseyin bi zamani var kim ne dusunurse dusunsun

Kafanızdan ne zaman atar sürekli hamileliği düşünmezseniz o zaman olacak. Çünkü herşeyiniz normalmiş..

Bir çok tanıdığım çıktığı turlarda, tatillerde falan hamile kaldı. Ya da artık beklemekten sıkılıp hesap yapmadığı zaman. Kafalarını başka şeyler meşgul etmeye başlıyor çünkü..

Canım ılk gebelikte hıc dusunmedım..ne zaman olursa olur ..rabbım nasıp ettı..
2.gebelıkte bekle dur nıye olmuyor..bıldıgın stres yasadım..aklımdan cıkmıyor.her yerde gebe dolu..sonra bosver dıyorum 1 cocugum var ..şükret ..
Sonra her ay fılm basa sarıyor..
Herkesın dedıgı gıbı saldıgımız bir dönemde hamıle kalmısım..hıc de dıkkat etmıyorum..dogum gunumde hamile olduğumu ogrendım..
Etraf susmazz..dıdısınjn dıdısı bıle cocuk yapmıyor musun der. Ben de bugün yapıcam derdım😀edepsızlere edepsız cevap
Ins rabbım sıze hayırlısı ıle cocuk versın..tüm isteyenlere ıns.

Ayy hayırlı haberler alırsın inşallah duamdasın:)

Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin canım vardır vakti zamanı sabır🤗 bende 9 senedir uğraşıyorum gitmediğim doktor kalmadı desem yeri var şuanda transfer oldum bugün 6. Günüm sonucu bekliyorum bu üçüncü tüp bebeğim olacak inşallah😍 bu bizim imtihanımız canım allahım yardımcımız olsun inşallah verirsede vermezsede rabbimin bileceği iş biz ne yapsak boş sadece sabır ve bol dua etmekten başka...
Amin, rabbim sanada hayirlisiyla bir evlat versin. Gercekten cok zor. Heleki 9 sene... gelde millete cocuk istemedigini anlat 9 sene boyunca.. kim inanir. Arkandan kisir diye gulmeye baslarlar. Malesef ben böyle bir toplumun icinde yasiyorum...

Aynı ben sebepsiz infelite 19 aylık bekleyiş her ay hayal kırıklığı 😔 klomen kullandim ama regl yaklaştı ara ara sancı vuruyor. Umudum kalmadı artık bu aydan da 😔
Offff... gercekten bu bekleyis her adet öncesi acaba bu ay oldumu diye dusunceler. Biktim gercekten psikolojik olarak insan perisan oluyor...

Canım ılk gebelikte hıc dusunmedım..ne zaman olursa olur ..rabbım nasıp ettı..
2.gebelıkte bekle dur nıye olmuyor..bıldıgın stres yasadım..aklımdan cıkmıyor.her yerde gebe dolu..sonra bosver dıyorum 1 cocugum var ..şükret ..
Sonra her ay fılm basa sarıyor..
Herkesın dedıgı gıbı saldıgımız bir dönemde hamıle kalmısım..hıc de dıkkat etmıyorum..dogum gunumde hamile olduğumu ogrendım..
Etraf susmazz..dıdısınjn dıdısı bıle cocuk yapmıyor musun der. Ben de bugün yapıcam derdım😀edepsızlere edepsız cevap
Ins rabbım sıze hayırlısı ıle cocuk versın..tüm isteyenlere ıns.
Helal yuzumu guldurdun. Bugun cocuk yapicam diye cevap vermek iyiymis bende yapayimki utanip sormasinlar daha😂

Yasim
Toplum ve aile baskisini bu kadar takiyorsan, üzgünüm daha olgun degilsin demek. Hali ile bebek içinde hazir degilsin. Yasin 22 mi?

Yarin birgün bebek dogunca yine farkli baskilar olacak çünkü. Yok bu bebek aç, yok bu bebek üsüyor, yok sen niye mama veriyorsun da emzirmiyorsun,.. Ve böyle bir milyon tane sey.

Hamilelik ve bebek öyle romantik "ayy ne tatli minnoooooss" sey degil. Cok ciddi bir sorumluluk. En saglam evliligi sallandiran, en saglam psikolojiyi depresyona sürükleyebilen birsey.

Daha 22 yasindaysan bu sorumluluk sana çok agir gelir. Hormonlar, uykusuzluk, emzirme sorunu, evden zor çikma,.. Yerinde olsam önce esim ile evliligin keyfini çikarirdim. Gezip tozardim. Istedigim saatte yatip uyanirdim,.. Bunlar inan bir bebekten sonra lüks olacak ve evliligine çok agir bir etki yapar.
Yasim 27, toplum baskisini kafaya takmayan varmi. Ben takmasam esim bu sefer milletin lafini kafaya takar uzulur. Yani malesef bizim toplumumiz böyle illaki sorular acaba neden olmiyorlar bir turlu bikmadilar sorulardan. Nolur gencleri rahat birakin...

Amin, rabbim sanada hayirlisiyla bir evlat versin. Gercekten cok zor. Heleki 9 sene... gelde millete cocuk istemedigini anlat 9 sene boyunca.. kim inanir. Arkandan kisir diye gulmeye baslarlar. Malesef ben böyle bir toplumun icinde yasiyorum...
Amin canım aynen öyle bende nelerle karşılaştım neler duydum hem yüzüme karşı söylediler hem arkamdan bende öyle bi toplumun içinde yaşıyordum çok şükür uzaklaştım da kafam kendine geldi çok zor gerçekten

Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah, evlat hasretini çok çok iyi bilirim 14 yıl sonra oğlumu kucağıma aldım çok şükür rabbime
Allaha güvenip inanıp dua ediceksin en önemlisi kafan rahat olacak
Herşey kafada bitiyor
Çevre baskısını aile baskısını duyma görme canını acıtmak isteyen olursa tak ver cevabını
Allah yardımcın olsun

X