- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.017
- 548
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
10 yaşında oğlum varTekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
daha yolun cok basindasiniz uyku egitimi satin alin. bu isi yapan oek cok insan var, gorusup.size uygun olan kisi ile calisin ve cocugun uyku duzenini oturtun. onumuzdeki yil iyiki yapmisim dersiniz.benim 18 aylık oğlum o kadar bile uyumuyor
yasadiklarimiz tam ayni degil ama benim çocuğumda uyumayi sevmiyor. 4 yasinda. mesela dun oglen cok yorulmustu, uyutmaya calistim, ben uyumayi sevmiyorum, uyumayacagim dedi. bu cocuklarin yapisi bu..umarim hayatlari.boyunca uyumayi sevmezler..zira bebekliginde bana cok cektirdi sonradan uyku sever bir tip olursa anasi olarak cok kizarim
saka bir yana ben sizin cocugunuzu yatirdiginiz saati cok gec buldum. cocuk asiri yorulunca ve daha az uyur diye yaziyor okudugum tum.uyku egitimi kitaplari. bence 7bucuk gibi uyku rutinine baslayip 8 8bucukgibi yataginda olsun. yataginda uyusun diye bekloyirsaniz hala kendinize bu eziyeti yapmayin, yataga birakip öpüp çıkın.
bir de eger doktorlar izin veriyorlarsa melissa rezene gibi caylari tavsiye edebilirim aksam saatlerinde sakinlestirsin diye ama bunu doktora danismak lazim muhakkak.
10 yaşında imiş 7 buçuk 8 de uyur mu hiç
benimki okul açıkken 8 de antrenmandan gelirdi :)))
10 aylık diye okudunuz galiba :)))
Benim küçük kızımda 9yasinda en fazla 9saat uyur oda çok nadir ,sizin çocuğun yatış saatine göre kalkması normal bırakın evde oyalansin oyun oynasın yada yatmadan birşeyler hazırlayın mutfakta uyanınca atistirsin sizi beklesin,ben öyle yapıyorum,biz okul tatil olalı geç yatarız biraz ben ve büyük kizim10_11arasi kalkarız küçük kızım 9da kalkar kendi oyalanir evde.13yasindaki kimzimda 8saat felan uyur,hiç bakmadım kaç saat uyumalilar diye.Oğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?
Google’dan bu tip sorularınıza cevap ararsanız elinizde psikolojisi ve vücut ritmi bozulmuş bir çocuk kalır. Yapmayın allah aşkına, kimin hazırladığı, hangi çocuk gelişimcinin elinin değdiği (hatta değmediği) belli olmayan bir görsel bu.paylastigim resme baktiniz mi? yazdigim googlein 10 yasinda cocuk saat kacta yatar kacta kalkar sorusuna verdiği cevap
paylastigim resme baktiniz mi? yazdigim googlein 10 yasinda cocuk saat kacta yatar kacta kalkar sorusuna verdiği cevap
google demek ki hayatı bilmiyor
10 yaşında çocuk okuldan 17 de çıkıyor eve gelecek yemek yiyecek ders çalışacak dinlenecek ailesi ile vakit geçirecek
19 30 da nasıl yatsın
evet 21.30 makul bir saat oluyor sabah da 7.30-8 de kalkıyorlar
19.30 da yatan varsa lütfen yazsınlar ben de bilgileneyim
21.30 bile erken bence. Artık 8-9 belki en fazla 10 saat uyku yeter 10 yaşında çocuğa. 21.30 yatağa gitme saati olabilir, kardeş varsa yatak sohbeti ya da kitap okuma seansı falan yapılır. Uyusun diye başında beklenmez.
zaten beklenmez onu yıllar önce bırakmak lazım
21.30 da yatağa girince sabah 07.30 da kalkıyorlar işte zira 08.15 te okulda oluyor benimki
Kızımda öyle. 2 yaşına gelmeden gündüz uykusunu bırakmıştı zaten. Eşimle bende uykuyu sevmeyiz. Muhtemelen bize çekti. Gece 12 dede yatsa akşam 9da da yatsa sabah 7 de uyanır mutlaka. Bazen daha erken kalktığıda oluyor. Ben erken yatıp erken kalkmasını sorun etmiyorum aksine hoşuma gidiyor.Sabah 5te kalkınca akşam 9da yatmayı kendi istiyor. İşin tuhafı gece 12de de uyusa yine en ge 7de uyanıyor
paylastigim resme baktiniz mi? yazdigim googlein 10 yasinda cocuk saat kacta yatar kacta kalkar sorusuna verdiği cevap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?