- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruzYapısal olarak böyle demek ki. Sabah uyanınca ne yapıyor?
Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
Oğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?
Sabah 5te kalkınca akşam 9da yatmayı kendi istiyor. İşin tuhafı gece 12de de uyusa yine en ge 7de uyanıyor10 yasinda cocugun basinda saatlerce beklemeniz cok sacma. Benimde 10 yasinda kardesim var evde durulan donemde istedigi kadar oturuyor sabah gec kalkiyor sizde cocugu rahat birakin sabah kalksin kendisi otursun tv falan izlesin siz uyuyun niye uyusun diye basinda bekliyosunuz cocukta bu tepkisel biseye donusmusbolabilir. Ayrica 9da yatmasi falan cok erken bebek gibi davraniyosunuz bence cocuga kocaman olmus artik
Sabah geç kalkmıyor, evde kalınan zamandan beri kaçta yatarsa yatsın sabah en fazla 8e kadar uyudu.10 yasinda cocugun basinda saatlerce beklemeniz cok sacma. Benimde 10 yasinda kardesim var evde durulan donemde istedigi kadar oturuyor sabah gec kalkiyor sizde cocugu rahat birakin sabah kalksin kendisi otursun tv falan izlesin siz uyuyun niye uyusun diye basinda bekliyosunuz cocukta bu tepkisel biseye donusmusbolabilir. Ayrica 9da yatmasi falan cok erken bebek gibi davraniyosunuz bence cocuga kocaman olmus artik
Yalnız ben de öyleyimdir. Kaçta yatarsam yatayım sabah en geç 8de uyanırım.Hiç öğlenlere kadar uyuduğumu bilmem.O yüzden sabahları illa uyutcam die uğraşmayın. Ayrıca doktorlar da her zaman söyler erken kalkmak iyidir ,güne erken başlamak iyidir die.Sabah geç kalkmıyor, evde kalınan zamandan beri kaçta yatarsa yatsın sabah en fazla 8e kadar uyudu.
Bunu yeni okudum. Bu biraz sacma degil mi sizce de? Basinda beklemenize gerek yok. Cocugun uykusu yoksa gune erken baslasin birakin. Yapacak aktivite onerin. Mesela ev halkina kahvalti hazirlamayi ogrensin.Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
Bence uykuya çok takılıp abartıyorsunuz. 14 aylık kızım bile 9 da uyuyup sabah 6 da uyanıyr tabı gun içinde uyuyor ki sabah uyansa bıle uyku dıye dıretmıyrm. ben uzanırken kızımda odada dolanıyr baska seylerle ilgileniyor yani uyumuyorsa çocuk yapacak bişey yok. Hele 10 yasında çocugun basında beklemek çocugu strese sokar. Uyuyası varsa uyur zaten. Rahatlayın gevseyın çocuklarında bi karakteri kişilikleri düzenleri oldugunu unutmayınnnOğlum 10 yaşında
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?
Bünyesi oyle demekki takmayin bukadar saglikliysa oyle olsun ne olcak her cocuk bir degilkiSabah geç kalkmıyor, evde kalınan zamandan beri kaçta yatarsa yatsın sabah en fazla 8e kadar uyudu.
Benim kızım da aynı şekilde hatta ilk bir yaşa kadar akşam 7 gibi uyur sabah 5 te kalkardı. Bir yaşından beri akşam 9 gibi yatıp yine 5 te kalkıyor. Şuan 6 yaşında. Bazen uykumuza yenik düşüp sabah yanında olamıyoruz evde yapmadığı yaramazlık kalmıyor 7 gibi bi uyanıyorum ki şok ev savaş alanı gibiOğlum 10 yaşında
Koskoca çocuğun niye başında bekliyorsunuz ya ?Oğlum 10 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?