• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum Neden Uyumuyor?

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
Oğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?

Ben de gece 2 lere kadar oturuyor sandım.Saat 22de yatıyorsa yine iyi.. Anne değilim bilgim kısıtlı ama bence 8 saat de iyidir.

Şu aralar uyumamasının sebebi korona sebebiyle evde hareketsiz kalmasıdır.Daha fazla uyusun istiosanız onu yormalısınız.Fiziksel aktiviteye dayanan sporlar yaptırın,oyunlar oynatın işe yarar.

Ben işsizken gece 2'de yatıordum nie böyle diye üzülüyodum.Hatta doktoruma depresyonda miyim acaba dedim.Kadın bütün gün yorulmuon evde nasıl uykun gelsin ki dedi.sonra harbiden atanınca 9'da daha uyumaya başladım.Hatta koltukta sızıodum akşamları haha

Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz

Bence abartıyorsunuz. Biz de o saatte uyanırdık kalkar çizgi film filan izlerdik ailemiz uyanana kadar. Ne diye geri uyumasını bekliyorsunuz ki? Demek ki yetiyor çocuğa. Uykusuz olsa tüm gün belli eder kendini. Şimdi zaten hareket yok, yorulma yok enerji atamıyordur normal az uyuması. Siz onu oyalacak bir şeyler bulun sabah saati için. Yapboz, kitap, çizgi film, boyama işleri kafasına göre 2 3 saat oyalansa yeter zaten size de.

10 yasinda cocugun basinda saatlerce beklemeniz cok sacma. Benimde 10 yasinda kardesim var evde durulan donemde istedigi kadar oturuyor sabah gec kalkiyor sizde cocugu rahat birakin sabah kalksin kendisi otursun tv falan izlesin siz uyuyun niye uyusun diye basinda bekliyosunuz cocukta bu tepkisel biseye donusmusbolabilir. Ayrica 9da yatmasi falan cok erken bebek gibi davraniyosunuz bence cocuga kocaman olmus artik

Oğlum 10 yaşında
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?

yasadiklarimiz tam ayni degil ama benim çocuğumda uyumayi sevmiyor. 4 yasinda. mesela dun oglen cok yorulmustu, uyutmaya calistim, ben uyumayi sevmiyorum, uyumayacagim dedi. bu cocuklarin yapisi bu..umarim hayatlari.boyunca uyumayi sevmezler..zira bebekliginde bana cok cektirdi sonradan uyku sever bir tip olursa anasi olarak cok kizarim :p

saka bir yana ben sizin cocugunuzu yatirdiginiz saati cok gec buldum. cocuk asiri yorulunca ve daha az uyur diye yaziyor okudugum tum.uyku egitimi kitaplari. bence 7bucuk gibi uyku rutinine baslayip 8 8bucukgibi yataginda olsun. yataginda uyusun diye bekloyirsaniz hala kendinize bu eziyeti yapmayin, yataga birakip öpüp çıkın.

bir de eger doktorlar izin veriyorlarsa melissa rezene gibi caylari tavsiye edebilirim aksam saatlerinde sakinlestirsin diye ama bunu doktora danismak lazim muhakkak.

Eklentiler

• dd-composite-kids-bed-time.jpg
    dd-composite-kids-bed-time.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
10 yasinda cocugun basinda saatlerce beklemeniz cok sacma. Benimde 10 yasinda kardesim var evde durulan donemde istedigi kadar oturuyor sabah gec kalkiyor sizde cocugu rahat birakin sabah kalksin kendisi otursun tv falan izlesin siz uyuyun niye uyusun diye basinda bekliyosunuz cocukta bu tepkisel biseye donusmusbolabilir. Ayrica 9da yatmasi falan cok erken bebek gibi davraniyosunuz bence cocuga kocaman olmus artik
Sabah 5te kalkınca akşam 9da yatmayı kendi istiyor. İşin tuhafı gece 12de de uyusa yine en ge 7de uyanıyor

Sabah geç kalkmıyor, evde kalınan zamandan beri kaçta yatarsa yatsın sabah en fazla 8e kadar uyudu.

Sabah geç kalkmıyor, evde kalınan zamandan beri kaçta yatarsa yatsın sabah en fazla 8e kadar uyudu.
Yalnız ben de öyleyimdir. Kaçta yatarsam yatayım sabah en geç 8de uyanırım.Hiç öğlenlere kadar uyuduğumu bilmem.O yüzden sabahları illa uyutcam die uğraşmayın. Ayrıca doktorlar da her zaman söyler erken kalkmak iyidir ,güne erken başlamak iyidir die.

Çocuğun yatış saatinde de bir anormallik yok.Yeterince aktif değilse gün içinde müdahale edebilirsiniz sadece.Ama uyusun die o yaştaki çocuğun başında beklemeyin bence.

Uyumadan once bilgisayar, tablet, telefon isigina maruz kaliyor mu? Yataginda uyku disinda aktivite yapiyor mu? Uyumadan en az 2 saat once isigi azaltin, ekrandan uzak dursun. Ve de yataginda uyku disinda aktivite yapmasin.

Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
Bunu yeni okudum. Bu biraz sacma degil mi sizce de? Basinda beklemenize gerek yok. Cocugun uykusu yoksa gune erken baslasin birakin. Yapacak aktivite onerin. Mesela ev halkina kahvalti hazirlamayi ogrensin. 😄

Oğlum 10 yaşında
Bence uykuya çok takılıp abartıyorsunuz. 14 aylık kızım bile 9 da uyuyup sabah 6 da uyanıyr tabı gun içinde uyuyor ki sabah uyansa bıle uyku dıye dıretmıyrm. ben uzanırken kızımda odada dolanıyr baska seylerle ilgileniyor yani uyumuyorsa çocuk yapacak bişey yok. Hele 10 yasında çocugun basında beklemek çocugu strese sokar. Uyuyası varsa uyur zaten. Rahatlayın gevseyın çocuklarında bi karakteri kişilikleri düzenleri oldugunu unutmayınnn 🤗🤗🤗🤗

Oğlum 10 yaşında
Benim kızım da aynı şekilde hatta ilk bir yaşa kadar akşam 7 gibi uyur sabah 5 te kalkardı. Bir yaşından beri akşam 9 gibi yatıp yine 5 te kalkıyor. Şuan 6 yaşında. Bazen uykumuza yenik düşüp sabah yanında olamıyoruz evde yapmadığı yaramazlık kalmıyor 7 gibi bi uyanıyorum ki şok ev savaş alanı gibi :KK70: Biz bile alıştık sizde çok vahim bi durum göremedim ben normal bence

yazik yapmayin çocuga öyle, almıştır uykusunu uyanmıştır niye bir daha yatakta saatlerce donüp dursun koca çocuk

Oğlum 3 yaşında, yenidoganken bile günde 1 uyku uyurdu
Gece 2 3 oluyor bazen yatması sabah bazen 6 bazen 8 gibi kalkıyor
İlk iki sene gece 1 de yatar 3 te kalkar sabaha kadar otururdu
Doktora götürdüm kaç kere huyu böyle kabul ediceksin dedi, ben hala bir umut bekliyorum
Sizinkinde bence bir sorun yok yalnız çocuğa uyku baskısı yapmayın, sabah niye başında bekliyorsunuz ki mesela? Kalkıp kendine bir mısır gevreği hazırlayabilir kahvaltı öncesi oyun vs oynayabilir delikanlı olmus artik

Oğlum 10 yaşında
Koskoca çocuğun niye başında bekliyorsunuz ya ?

Benim yeğenim de 10 yaşında ,
Erken kalktıysa kitap okur , kısık sesle TV izler.
Ev halkı uyanana kadar kendini oyalar.
Hatta kahvaltısını bile halleder.

Back