Çocuğum neden böyle

Teşekkür ederim aslında tek başınayken bir şekilde yönetiyordum bu şekilde ama kayınavalidemlere geldiğimizde beri dahada hırçınlaştı onlarında büyük etkisi var sanırım
Olabilir o esnada yanına gidi ellerinden tutun temas kurmaya çalışın ne oldu anneciğim sakin ol ne istiyorsun bana bak ben burdayım gibi cümlelerle çocuğunuzuna sadece sizin etki alanızda olduğunu hissettirin. Üzüldüğünüzü belirtim sakinleşmesini sağlayın .Anlat bana ne istiyorsun neden atıyorsun bu bir oyun şekli değil bunla atarak oynayamayız gel birlikte oynayalı gibi sözlerle çocuğunuzun ben merkezi olun . Yölendirmeye açık hale gelir.

merhaba,
benimde 21 aylık bi torunum var erkek oda oyuncakları atıyo bazen , alışveriş merkezine gittiklerinde trene bindiriyolar inmek istemiyo , benim bi akrabam var pedegog kendisi bende ona sordum ne yapmalıyız nasıl davranmalıyız diye
bu yaşlarda yaptıklarının gayet normal olduğunu söyledi ve anne babanın çok sabırlı olmalarını o hareketleri yaptığı zaman çocuğun dikkatini başka şeyler yaparak ortamı değiştirmelerini söyledi ve 2 tane kitap önerdi isterseniz isimlerini yazabilirim okusun çok faydasını görür hatta bizim başucu kitaplarımız dedi

22 yaşındayım psikoloji ilgimi çektiği için kitaplar okur araştırırım doğruyu yanlışı ayır edebilirim merak etmeyin büyük yaşlarda çocuklarını yetimhaneye veren insanlaradamı yaş sorulur mantıklımı sorunuz çocuk teoride böyle böyle yetiştirilmeli gibi bilgiler olsada pratikte öyle olmuyor her çocuk farklı diğer annelerin neler yaptığını merak ettiğim için yazdım

Aynı dediğiniz gibi benim oğlumda söylerseniz çok sevinirim

Aramızdaki sevgi bağı çok iyi oğlum beni öper sarılır ,sevgiyi doya doya veririm oyun olduğunu düşünüyor sanırım ve dikkat çekmek için yapıyor

Aramızdaki sevgi bağı çok iyi oğlum beni öper sarılır ,sevgiyi doya doya veririm oyun olduğunu düşünüyor sanırım ve dikkat çekmek için yapıyor
Sevgi bağınız için demedim kayınvalideniz ya da başka bir akrabanızın yanında bunu yaptığında çevredi diğer insanlardan uzaklaştırmak adına söyledim. O an çocuğun zihnini ordan uzaklaştırıp odağı olmayı başarabilirseniz kontrol etmeniz kokaylaşacaktır

Ekran maruziyeti olmayan bir yakınım var
Anne baba maruziyeti var cocugun
Özgür cocuk yetıstırcem
Sana kimse kızamaz annecim
Özür dilemeyi ogrenmesı için erken, kimseden ozur dileme annecim
Sureklı bu modda.onune gelene vuran Bi çocuk. Hıc cocukta diyesim gelmiyor da neyse

Ekrandan daha zararlı ebeveynleri var bazı cocukların belli ki, yasadım gördüm

yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Saglam karsılık gorecegı bı cocukla karsılasmadıgındandır ya da bırıne zarar veriyim derken Allahın işi ya tam o anda canı acıyacagı sekılde tokezlemedıgınden, dusmedıgınden.

O zaman da boyle gulebilecek mısınız?

O cocuklar bızım Cocuklarımız ne demek hanımefendi
Topluma yamyam degıl cocuk yetıstırecegız
Cocuklar baskalarının cocuklarına zarar verirken o baskaları sıze alkış mı tutacak hayırdır
Tabi ki kızacak
onun ki de cocuk
Cocugunuza ayar verin o zanna kimse de can havliyle kızmak zorunda kalmasın

Niye bu kadar celallendiniz siz boyle cocukla hic ugrastinizmi vurmak bagirmak kizmak bile fayda etmiyor cunku cocuk zaten 3 yasinda anlamak algilamak zor oluyo bazi hiperaktif cocuklar icin.. kalkipta kafanizi kirmicak merak etmeyin bizlerde toplum bilincindeyiz... kimseden alkista bekledigimiz yok.. biz hiperaktif cocuklarla o kadar zorlaniyoruz ki bunlar size vizilti gelir.. canavar yetistirmiyoruz siz hic merak etmeyin.. yaklasmayiz boyle dusunenlerin yanina

Uzmandan yardim aldınız mı? Bu şekil komut almayan başına buyruk davranmaları bir sorun olduğu durtulerine hakim olamadiklarimdan yapıyorlar. Çocuk psikolog una gidip belki bir kaç oyun terapisinde çözülebilecek bir sorun olabilir . Neden çözüm bulmak yerine benim çocuğum böyle uzak dursanlar demek neden. ? Hem bu komut almama ergenlikde ve büyüyünce katlanarak sorunlarda büyüyecek. Neden sizin cocugunuz dişlansin arkadaş ortamında hep ,belki arkadaş edinemeyecek bu çocuğunuzun özgüvenini kirmayacakmi? Akedemik basarisini engelleyecek . Bence bu şekil sivri konuşmak yerine çözüm odaklı harekete geçin şuanda küçük ve çözülebilir fakat büyüdükçe çığ gibi dertlerinizde büyüyecek bilin.

Zaten her yere gidiyoruz evet uzmanindan yardim aliyoruz kendi doktoru var psikologu var ve 3 yas cocugun bu durumlari normal diyor evet oyun egitimi ve balik yagi mesela suanki surecimiz ugrasiyoruz zaten herseyi cocugumuzun saglikli gelisimi olsun hayatina iyi birsekilde devam etsin heryerden dislanmasin diye kendimizi parcaliyoruz cocuklarin bu surecleri cok zorlayici ve yorucu ustune birde bu sekilde sivrilenler olunca inanin ki hayat sadece anneye zor oluyor yoksa kimseye laf soylemek degil bir anne olarak baskasinin cocuklarina da zarar vermesin diye parklardan kactigimizi biliyorum o zaman 2 yasindaydi yani nasil bir surec bir bilginiz ve boyle bi yasantiniz varmi..

Ayrica yaklasiminiz cok hosuma gitti bunun icin tesekkur ederim en azindan bazilari gibi azarlamiyorsunuz insani yani burda ustu kapali konusuluyo ama o duygulari gunlerce gecelerce yasamak aglamak ve biseyleri halledemek gercekten zor kimsenin de bilmeden karsima gecipte siz yamyammi yetistiriyorsunuz denince insan kendini tutamiyo

Biliyorum çünkü yigenimde aynı . Kardeşim hiç bir ortamdan mutlu ayrilamiyor. Şuan 5,5 yaşında 3 senedir ozel kreşe ve suandada anaokulunda. Rehberlik öğretmeni uyardı çocuğunuzun hayir ı,dur u bilmiyor ilerde çok zorlanacak okul hayatında diye oyun terapisine yönlendirdi. Yigenimde hep bebekligi zor geçti hiç durmaz ağlar susmaz yürümeye başladı durmaz sürekli haraket halinde koltuk tepelerinde idi. Yani bence komut almasıni sağlayacak oyunlar yada sıra beklemesi gereken kutu oyunlari oynatmaniz gelişimi acisinda olumlu sonuçlar almanızı sağlayabilir.

Evett gercekten hayatimda hic bu kadar zorlandigimi hatirlamiyorumm ama kardesin acaba omega 3 icirdi mi yada iciriyomu cunku bir profun yazisina denk geldim kesinlikle hiperaktif cocuklara omega 3 oneriyo hatta yaslilara bile icirin demansi onler geciktirir unutkanligin uzerinde etkisi coktur diye.. doktorumuzun da onerisiyle biz kullaniyoruz ben ondan sonra daha da rahatladim cunku mesela 1 aydanbiraz fazla olucak artik dinliyo tamam anne diyo ama tabiki hala 5 dk. Oturmuyo onun icin devam dedi doktor.. bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…