Hanfendi bende buraya çözüm için yazdım tecrübeli annelerden bilgi almak için yargılanması haketmiyorumHanfendi bu cocuk 1-2 yil sonra anaokulunda sinif arkadaslarinin kafasini gozunu dagittiginda “ehi ehi napiiim yaaa ehii ehi” mi yapacaksiniz? Kendinizi gelistirin onlem alin.
Sizin çocuğunuz var mıAnlatacaksın işte. Vurmak bir çocuk için çok yanlış bir eylem. Bunu alışkanlık haline getirmesi daha yanlış. Özgür çocuk bu şekilde yetiştirilmez. Evet suçlusun. Çocuğun hayırdan anlamıyor sözünü dinlemiyor. Bu normal değil. Yetiştirme tarzını değiştirip kural koyacaksın. Kuralsız çocuk yetiştirmek demek çocuğun geleceğine yazık etmek demek.
Kitap gibi şeylere ilgisi yok çok denedim fiziksel aktiviteler hoşuna gidiyor koşmak gibi topla oynamak gibi öyle oturup oyun oynayan bir çocuk değil götünde kurt var sanki ekrana maruz kalmıyor zararlı diye hiç birşey izlettirmedim açsamda uzun uzun izlemezBir kere değil 100 kerede olsa aynı ciddiyetle olumsuzluk oldugunu hem yüz hem görsel olarak izin vermediğini soylemelisiniz. Bir hayır diyip kızıp birde evde bu yaptığı şeylere gulen birisi varsa kafası karışır. tutarsız olmamalisiniz. Kitap okuyarak dikkatini saglayabilirsiniz.
Dikkat seti kitapları var 2 yas için ben aldım Cat pat yapıyor şuan . Tavsiye ederim.
Eğer gerekirse uzman destegi almalısınız. Benim çocuğum neden diğer yaşıtlarından farklı diye bir an için bile normal olmadığını düşünüyorsanız destek almanız fikir almanız. Bir uzmandan daha iyi olur. Belki dikkat eksikliği var ?
çok ekrana maruz kalıyor mu?
Sanırım ilgi çekmek için yapıyor kimse onla ilgilenmezse birşeyler atarak ilgiyi bulduğunun farkında ve kızsamda yapmaktan vaz geçmiyorÇevrenizin verdiği tavsiyeler normal değil ama sürekli olarak çocuğun bir şeyler fırlatması da normal değil hatta hayırdan anlamaması da. Kriz anı olur dinlemez anlarım ama sürekli bu şekildeyse sınır koymada sorun yaşamışsınız ve şımarık bir çocuk olmuş. Önlemini şimdiden almazsanız kreşe okula başladığında daha çok sorun yaşarsınız
Aynn çocuğu böyle olmayan qnlamıyor kesinlikle bende dışarıdayım hep onun peşinde koşuşturuyorum dışarı çıkmaktan nefret ediyorum herşeyi merak ediyor dışarıdaki herşeyi kurcalıyorMerhaba ayni seyleri yasadim oglum suanda 3 yasinda bende naparsam yapim hala dinlemiyo ama vurma atma huyu kalmadi ama cok basina buyruk hic bir sekilde dedigimi yapmak istemiyor bu konuda cok zorlaniyorum... hiperaktiflik vardi biraz onun icinde omega 3 kullaniyorum cok faydasini gordumm.. simdi basina buyruklukla nasil basa cikicam onu bulmaya calisiyorum.. bi markete gidemiyorum bi alisverise gidemiyorum cunku sadece pesinde kosuyorum gercekten yasamayan anlayamaz.. ama vurmak cozumm hic degil daha hircin olur... kizanlarda hic kusura bakmasin o cocuklar bizim cocuklarimiz istemeyen uzak dursun
Çok şanslısınız bağzı çocuklar uyumsal oluyor bende eşimde çocukluk ve ergenlikte çok asi ve sınır tanımazdık onun ceremesini çekiyoruz herhalde eşime havale edicem her konuda savunduğum için öylr yapıyor sanırım ben yokken sakin duruyormuşNasıl koyarsın bilmiyorum ama sınır ve kural koyacaksın.
Ben parkta dahi dikkat ediyorum o ortamdan cocuklarımı uzaklaştırıp başka parka götürüyorum.
Bu sene parkta inanılmaz sınır ve kural tanımaz cocuklara denk geldik inanamadım. Başka parka gittik bir daha görmedim fakat bloğa yeni komşu taşındı. Arkadaş olduk aman Allahım bir çocuğu asla kural sınır tanımıyor.
Bilmiyordum bir gün aldım getirdim cocuklarımla oynasın diye. Markette işim vardı.
Eşim asla bir daha istemiyorum dedi. Oyuncak kanyonları deli dehşet yerlerde fırlatılıyor ve havalardaydı. Yapma diyoruz yok dinlemiyor.
Valla araya mesafeyi koydum.
Gecen beni davet etti. Gittim. Hemen benimkini uyardım; burası bizim evimiz değil sana verilen oyuncakla oynayacak, ses çıkarmayacak ve yere birşey atmayacaksın dedim. Tabi anladı ama o şekilde kimse kabul edemez.
Başka öneriniz var mı onu yapıyorum zaten ama dinlemiyorVurmak olmaz ama durumu beni dinlemiyor diye basite alamazsınız. Vurduğu ya da attığı bir cisim başkasına ya da kendine zarar verebilir. Kurallar koyacaksiniz , takip edeceksiniz. Simariklik ile mutlu özgür çocuk yetiştirme arasındaki ince çizgiyi kaçırmayın.
Biktirma yöntemi. Peşinde dolaşıp her seferinde net bir dille hayır demeniz gerekiyor. Uzun uzun konuşmalar bu çocuklarda işe yaramaz. Gerekirse işi gücü evi yemeği bırakıp buna odaklanacak siniz. Başkasının zarar gormesinin yanı sıra kendisi de zarar görebilir.Başka öneriniz var mı onu yapıyorum zaten ama dinlemiyor
Konu sahibi sizim için yazmıyorum önce belirteyim.Hanfendi bu cocuk 1-2 yil sonra anaokulunda sinif arkadaslarinin kafasini gozunu dagittiginda “ehi ehi napiiim yaaa ehii ehi” mi yapacaksiniz? Kendinizi gelistirin onlem alin.
Hayırın hayır olsun.Çok şanslısınız bağzı çocuklar uyumsal oluyor bende eşimde çocukluk ve ergenlikte çok asi ve sınır tanımazdık onun ceremesini çekiyoruz herhalde eşime havale edicem her konuda savunduğum için öylr yapıyor sanırım ben yokken sakin duruyormuş
Bir tavsiye en iyisinden balik yagi kullaniyorum bi dene derim cunku bazi cocuklar ve benimkide dahil bazi seyleri yonetmekte zorlaniyorlar cok arastirma yaptim cok dikkati daginikti benim oglumun 20 gun gibi kisa bir surede faydasini gormeye basladim simdi beni en azindan birazdaha iyi dinliyo ve inatlasmayi birakti biraz simariklik var cunku cok asiri seven ve ilgilenen buyuklerim var biraz simarttilarAynn çocuğu böyle olmayan qnlamıyor kesinlikle bende dışarıdayım hep onun peşinde koşuşturuyorum dışarı çıkmaktan nefret ediyorum herşeyi merak ediyor dışarıdaki herşeyi kurcalıyor
iyimi kötümü demeden istediğini yapmak istiyor
Siz en doğrusunu yapıyorsunuz ben olsam aynısı yapardımKonu sahibi sizim için yazmıyorum önce belirteyim.
Bizim ana sınıfında bi kaç anne var bu şekilde asla önlem almıyor gözlemledim…
Oğlumu uzaklaştırdım çocuklarından…
Oğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
Kaç yaşında evlendin 18 miyine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Çocuk gelişimci biri olarak şu tavsiyeyi verebilirim. Çocuğa hayır asla yapma vb emir kipi keskin sert cümleler kullanmayın çocuklar inattır. Onunla oyun oynayın oyun arkadaşı olun yanlış bir şey yapınca neden yapmaması gerektiğini sebebini açıklayın. Ses tonunuz sakin ılımlı ve üzüldüğünüzü hissetirecek biçimde olsun, ses tonunuzda öfke hissetmesin. Masal yaratın ve karaktere her gün bir tane oğlunuzda istemediğiniz özelliği yansıtın daha sonra onun bundan nasıl zarar göreceğini belirtin daha sonra davranışı olumlamaya çevirerek hatadan ders alınması ve mutlu ya da başarıyı getiren nir son yapın. Empati kurmasını sağlayın attığı şey nereye çarparda çok üzülmüş canı yanmış şeklinde konuşun ya yanlışlıkla sana çarpsaydı ya da sen düşseydin canın yanardı bir şey olsa sana biz çok üzülürdük seni çok seviyoruz şeklinde açıklama yapın. Öpün inanın bir kaç gün sonra etkisini göreceksiniz. Henüz tam konuşamadıkları için enerjilerinin de yüksek olduğu bir dönem olduğu için kendisini anlatamadığı zaman bir şeyler fırlatabilir sizde empati kurun sakin olun .Bol şansOğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
Kaç yaşında evlendiğimin ne gibi bi önemi varKaç yaşında evlendin 18 mi
Teşekkür ederim aslında tek başınayken bir şekilde yönetiyordum bu şekilde ama kayınavalidemlere geldiğimizde beri dahada hırçınlaştı onlarında büyük etkisi var sanırımÇocuk gelişimci biri olarak şu tavsiyeyi verebilirim. Çocuğa hayır asla yapma vb emir kipi keskin sert cümleler kullanmayın çocuklar inattır. Onunla oyun oynayın oyun arkadaşı olun yanlış bir şey yapınca neden yapmaması gerektiğini sebebini açıklayın. Ses tonunuz sakin ılımlı ve üzüldüğünüzü hissetirecek biçimde olsun, ses tonunuzda öfke hissetmesin. Masal yaratın ve karaktere her gün bir tane oğlunuzda istemediğiniz özelliği yansıtın daha sonra onun bundan nasıl zarar göreceğini belirtin daha sonra davranışı olumlamaya çevirerek hatadan ders alınması ve mutlu ya da başarıyı getiren nir son yapın. Empati kurmasını sağlayın attığı şey nereye çarparda çok üzülmüş canı yanmış şeklinde konuşun ya yanlışlıkla sana çarpsaydı ya da sen düşseydin canın yanardı bir şey olsa sana biz çok üzülürdük seni çok seviyoruz şeklinde açıklama yapın. Öpün inanın bir kaç gün sonra etkisini göreceksiniz. Henüz tam konuşamadıkları için enerjilerinin de yüksek olduğu bir dönem olduğu için kendisini anlatamadığı zaman bir şeyler fırlatabilir sizde empati kurun sakin olun .Bol şans
Buz gibi ilgisi var hem de. Sen çocukken başka adamı idare edemezsin. Sen çocukken başka bir bebeği büyütemezsin. Kendini geliştirmeden başkasına faydan olmaz.Kaç yaşında evlendiğimin ne gibi bi önemi var