Çocuğum neden böyle

Sizin çocuğunuz var mı

Kitap gibi şeylere ilgisi yok çok denedim fiziksel aktiviteler hoşuna gidiyor koşmak gibi topla oynamak gibi öyle oturup oyun oynayan bir çocuk değil götünde kurt var sanki ekrana maruz kalmıyor zararlı diye hiç birşey izlettirmedim açsamda uzun uzun izlemez

Sanırım ilgi çekmek için yapıyor kimse onla ilgilenmezse birşeyler atarak ilgiyi bulduğunun farkında ve kızsamda yapmaktan vaz geçmiyor

Aynn çocuğu böyle olmayan qnlamıyor kesinlikle bende dışarıdayım hep onun peşinde koşuşturuyorum dışarı çıkmaktan nefret ediyorum herşeyi merak ediyor dışarıdaki herşeyi kurcalıyor
iyimi kötümü demeden istediğini yapmak istiyor

Çok şanslısınız bağzı çocuklar uyumsal oluyor bende eşimde çocukluk ve ergenlikte çok asi ve sınır tanımazdık onun ceremesini çekiyoruz herhalde eşime havale edicem her konuda savunduğum için öylr yapıyor sanırım ben yokken sakin duruyormuş

Başka öneriniz var mı onu yapıyorum zaten ama dinlemiyor

Başka öneriniz var mı onu yapıyorum zaten ama dinlemiyor
Biktirma yöntemi. Peşinde dolaşıp her seferinde net bir dille hayır demeniz gerekiyor. Uzun uzun konuşmalar bu çocuklarda işe yaramaz. Gerekirse işi gücü evi yemeği bırakıp buna odaklanacak siniz. Başkasının zarar gormesinin yanı sıra kendisi de zarar görebilir.

Hanfendi bu cocuk 1-2 yil sonra anaokulunda sinif arkadaslarinin kafasini gozunu dagittiginda “ehi ehi napiiim yaaa ehii ehi ” mi yapacaksiniz? Kendinizi gelistirin onlem alin.
Konu sahibi sizim için yazmıyorum önce belirteyim.

Bizim ana sınıfında bi kaç anne var bu şekilde asla önlem almıyor gözlemledim…
Oğlumu uzaklaştırdım çocuklarından…

Son düzenleme:
Hayırın hayır olsun.
Kurallarını koy bilsin.
Evet zorlanacaksın ben çok biliyorum sitenin içinde avazı çıktığı kadar bağırdığını ağladığını ama zamanla oturuyor.

Yok ya öyle düşünme. Hangimiz 4 4 lüktük ki…

Benim esimde yüz veriyordu. Hiç ilgilenmedim dışarıda sen ilgileneceksin o zaman dedim.
Evde de aynı şekilde.
Beni kaale almazdı böyle yapmasaydım.

Sonra eşim haklısın dedi.
Birlikte baya yol kat ettik.

Bizimkilerde 0 sorunsuz cocuk değil ama kural bilmeleri gerekiyor.
İleride harama el uzatmamaları, insanlara saygılı olmaları, kurallara uymaları anca bu yaşta eğiterek oluyor.

Gecen babasi ile konusurken araya giriyor konusuyor ses çıkarıyor he dedim öylemi babasiyla konusurken bir girdim araya ama nasıl ses çıkarıyorum, konuşuyorum sorular soruyorum.
Nasılmış dedim.
O oldu yapmıyor artık.

Cok detay arama ufak detaylarla yaptıklarinin aynısını yaparak biz baya yol aldık.

Bir tavsiye en iyisinden balik yagi kullaniyorum bi dene derim cunku bazi cocuklar ve benimkide dahil bazi seyleri yonetmekte zorlaniyorlar cok arastirma yaptim cok dikkati daginikti benim oglumun 20 gun gibi kisa bir surede faydasini gormeye basladim simdi beni en azindan birazdaha iyi dinliyo ve inatlasmayi birakti biraz simariklik var cunku cok asiri seven ve ilgilenen buyuklerim var biraz simarttilar

Konu sahibi sizim için yazmıyorum önce belirteyim.

Bizim ana sınıfında bi kaç anne var bu şekilde asla önlem almıyor gözlemledim…
Oğlumu uzaklaştırdım çocuklarından…
Siz en doğrusunu yapıyorsunuz ben olsam aynısı yapardım

Bence etrafınızdakiler sorunlu.
2 yaşta genelde oluyor böyle şeyler.

Ona atabileceği şeyleri ver ve atabileceği yeri göster. Örneğin karşıya kutu koyup içine yumuşak oyuncak atın oyun gibi.
Yapma atma ma me li cümle kurma. Yemek yemek için var, doyduysan kalkabiliriz diyebilirsin (genelde yemeklerle oynar atar)
Normal zamanda inatlaşmaya götürme inatlaşmanın sonucunda siniri atarak çıkarır. Sinirlendiğini görüyorum vurmak doğru değil, biraz sarılmak ister misin gibi sakaşnleştirdikten sonra istersen seninle kitap okumaya gidebiliriz/ istersen seninle parka gidebiliriz gibi ilgiyi başka yöne çek.
Çocuğa vurma/ çocuğa bağırma/ inatlaşma/ küsme/ onu yapan insanlarla aynı yerde tutma.
2 zor bir yaş. Anlamaya çalışıyor büyümeye çalışıyor sınırlara ve yetişkin yol gösteren birine ihtiyacı var. Instagramdan çocuk gelişimcileri takip et. Emine Ergün tavsiye ederim.

Çocuk gelişimci biri olarak şu tavsiyeyi verebilirim. Çocuğa hayır asla yapma vb emir kipi keskin sert cümleler kullanmayın çocuklar inattır. Onunla oyun oynayın oyun arkadaşı olun yanlış bir şey yapınca neden yapmaması gerektiğini sebebini açıklayın. Ses tonunuz sakin ılımlı ve üzüldüğünüzü hissetirecek biçimde olsun, ses tonunuzda öfke hissetmesin. Masal yaratın ve karaktere her gün bir tane oğlunuzda istemediğiniz özelliği yansıtın daha sonra onun bundan nasıl zarar göreceğini belirtin daha sonra davranışı olumlamaya çevirerek hatadan ders alınması ve mutlu ya da başarıyı getiren nir son yapın. Empati kurmasını sağlayın attığı şey nereye çarparda çok üzülmüş canı yanmış şeklinde konuşun ya yanlışlıkla sana çarpsaydı ya da sen düşseydin canın yanardı bir şey olsa sana biz çok üzülürdük seni çok seviyoruz şeklinde açıklama yapın. Öpün inanın bir kaç gün sonra etkisini göreceksiniz. Henüz tam konuşamadıkları için enerjilerinin de yüksek olduğu bir dönem olduğu için kendisini anlatamadığı zaman bir şeyler fırlatabilir sizde empati kurun sakin olun .Bol şans

Teşekkür ederim aslında tek başınayken bir şekilde yönetiyordum bu şekilde ama kayınavalidemlere geldiğimizde beri dahada hırçınlaştı onlarında büyük etkisi var sanırım

Bence bir psikologtan destek alın önce birkaç seansta bunları yapmasının kök neden analizini yapar sonra hafifletmeye azaltmaya yönelik çalışırlar beraber. Belki zamanla bırakır bu sayede.

Kaç yaşında evlendiğimin ne gibi bi önemi var
Buz gibi ilgisi var hem de. Sen çocukken başka adamı idare edemezsin. Sen çocukken başka bir bebeği büyütemezsin. Kendini geliştirmeden başkasına faydan olmaz.
Çocuk uyuyunca gelişim aşamalarıyla ilgili şeylere göz at.
Çocuk büyütmek çok zor. Senin etrafındakiler çocuğu döv diyen tipler kendilerine faydası yok. Yardımcı olarak şefkatli biri yok yanında. Sana da kötü davranılıyorsa çocuk bunları öğrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…