“Dövün” diyen kişilerle iletişiminizi kesin.Oğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
Sadece top atabilirsin diyebilirsin. Atma etme yapma deme anlamıyorlar . Ma me olumsuzluk oldugunu benimde oğlum 2 yaşında oda sıkılınca atma huyu var . Bende sadece top atabilirsin diyorum. Dagittimi oyuncaklarini gel beraber toplayalım bana yardım et onu ver buraya kutuna at diyorum. Atma eylemini böyle söndürmeye calisiyorum. Mesela ufak toplarını kutuya atalım gel diyorum ordan oraya kutulara atıyor. Vurmayın fakat olumsuz bişey yaptığını bilmeli bunu yapmana izin vermiyorum cümlesi bende işe yariyor. Çünkü...... Neyse nedeni açıklayın. Kısa fakat anlaşılır iki cümleyle. Yapma etme diyoruz ama çocuk anlamıyor nedenini aciklarsak herzaman bu eylemin olumsuz olduğunu anlar. Sınırlarını bilmeli çocuk. Kural herzmaan olmalı salıp çocuğu benim çocuğum özgür canına zarar gelmesin yeter denmez. Herkesin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü ve sınırlarını geçince son bulur.Oğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
Sınır ve kural koymak ille dovmekle olmuyor. Ama ozgur mutlu cocuk yetistirmek saldim cayira mevlam kayirayla da olmaz. Konu komsu haksiz. Ama siz de cocuklara kural ve sinir koyma konusinda kendinizi gelistirmeniz lazim.
yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Hanfendi bu cocuk 1-2 yil sonra anaokulunda sinif arkadaslarinin kafasini gozunu dagittiginda “ehi ehi napiiim yaaa ehii ehiyine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Bir kere değil 100 kerede olsa aynı ciddiyetle olumsuzluk oldugunu hem yüz hem görsel olarak izin vermediğini soylemelisiniz. Bir hayır diyip kızıp birde evde bu yaptığı şeylere gulen birisi varsa kafası karışır. tutarsız olmamalisiniz. Kitap okuyarak dikkatini saglayabilirsiniz.yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Naptınız mesela?yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Merhaba ayni seyleri yasadim oglum suanda 3 yasinda bende naparsam yapim hala dinlemiyo ama vurma atma huyu kalmadi ama cok basina buyruk hic bir sekilde dedigimi yapmak istemiyor bu konuda cok zorlaniyorum... hiperaktiflik vardi biraz onun icinde omega 3 kullaniyorum cok faydasini gordumm.. simdi basina buyruklukla nasil basa cikicam onu bulmaya calisiyorum.. bi markete gidemiyorum bi alisverise gidemiyorum cunku sadece pesinde kosuyorum gercekten yasamayan anlayamaz.. ama vurmak cozumm hic degil daha hircin olur... kizanlarda hic kusura bakmasin o cocuklar bizim cocuklarimiz istemeyen uzak dursunOğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım
Vurmak olmaz ama durumu beni dinlemiyor diye basite alamazsınız. Vurduğu ya da attığı bir cisim başkasına ya da kendine zarar verebilir. Kurallar koyacaksiniz , takip edeceksiniz. Simariklik ile mutlu özgür çocuk yetiştirme arasındaki ince çizgiyi kaçırmayın.yine suçlu benim anlamıyor yapıyor naparsam yapim yapıyor napim
Benim oğlum da iki yaşına girdiğinde böyleydi. Bence dönemsel bir şey siz o vurunca ona vursanız bence daha da azacak. Ben sakin kalmaya çalıştım yastık falan yumrukladım ama geçti şu anda çok sakin arada kudursa da çok uzun sürmeyen bir çocuk oldu. Kimseyi takmayın ve sabırla yaklaşınOğlum 2 yaşında ve birşeyleri atma vurma huyu var, insanlardan hep azar yiyorum çocuk olduğunu kızsamda dinlemediğini söylüyorum ama yok suçlu benmişim gibi davranıyorlar. illa vurmam gerektiği söylüyorlar ezik bir çocuk yetiştirmek istiyorsam belki vurmak çözüm olabilir ama ben mutlu özgür çocuk yetiştirmek istediğim için sakin kalmaya çalışıyorum biyere oturmaya gidemiyorum ortalığı döküp saçıyor nerde hata yapıyorum bilmiyorum annelik işini yapamıyorum sanırım