• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum ne zaman okula göndermeliyim geç mi kaldim?

sevimkarayi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2022
6
1
1
26
Selamın aleyküm anneler sevgili öğretmenler 4 gündür aklımı karistiran bı durum var nolur beni aydınlatın şimdi benim kızım 05.02.2018 doğumlu bu sene anaokuluna gitmelimiydi yoksa seneye mi gitmeli seneye okul zamani 67 aylık oluyor sanırım kızım için geç mi kaldım anaokuluna yazmalimiydim kafam çok karışık nolur beni aydınlatın ?

Aynı yaştaki oğlumu bende göndermedim, daha küçük diye düşündüm

Seneye anaokula giderse ilkokula 79 aylık başlayacak. Geç kalmışsınız. 79 ay 1. Sınıf için geç.

Öyle bile olmasa çocuğunuz bu yıl gelişimi için biryerler gitmeliydi.

Seneye anaokula giderse ilkokula 79 aylık başlayacak. Geç kalmışsınız. 79 ay 1. Sınıf için geç.

Öyle bile olmasa çocuğunuz bu yıl gelişimi için biryerler gitmeliydi.
Şuan için nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten içim parçalanıyor çok üzülüyorum nasıl böyle bir hata yaptım diye

72 aylık 1. Sınıf için.
Sizinki diğer yıl anaokuluna gidecek zaten. Geç değil bence.

Ben yanlış mı hesapladim ki
Yok hayır. 1. Sınıfa başlaması için 72 aylık olması gerekiyor. Seneye de 1. Sınıfa baslayamaz mecbur anaokuluna gidecek. 2024 te 79 aylık 1. Sınıfa gidebilir.

Kisaca geç kalmadınız 2023 Eylül de 67 aylık olacağı için anaokuluna gidecek zaten.

Söyle aciklim kızlar 1. Sınıf için devletin önerdiği ay 72 aydır.
Mecburi eğitim 72 aydan itibaren başlar daha önce başlatmak isteyen dilekçe ile başvuruda bulunup o şekilde 1. Sınıfa kaydettirebilir.

Söyle aciklim kızlar 1. Sınıf için devletin önerdiği ay 72 aydır.
Mecburi eğitim 72 aydan itibaren başlar daha önce başlatmak isteyen dilekçe ile başvuruda bulunup o şekilde 1. Sınıfa kaydettirebilir.
Yani benimki 1. Sinifa başladığı zaman 7 ay geç kalmış oluyor doğrumu doğruysa bir sorun olur mu ?

Evet 67 aylık veli isteğiyle alinabiliyirmus.
Ama çocuk evde kalmak için geç bir yaşta genede
Bizim anaokulu 5 yasin altını okula kabul etmedi kontenjan dolu olduğu için öncelik 5 yaş üstü alındı.
Yani her anaokulu aynı değil tabi ki ama bizim anaokuluna göre şu an o çocuğun yaşı küçük.

Yani benimki 1. Sinifa başladığı zaman 7 ay geç kalmış oluyor doğrumu doğruysa bir sorun olur mu ?
Hayır canım ya 72-83 ay arası zorunlu eğitim 1. Sınıf için.

72 aydan küçükler sadece veli dilekçesi ile okula yazilabilir.
Zaten ömürleri eğitimle geçecek bunların.
Bu yıl etrafındaki anaokullarina git bir sor öncelik 5 yaş sonrası.
Kontenjanı dolmamış okullar 5 yaş altını da kabul ediyor. Göndermek istiyorsan gönder.
Hala gönderme şansın olabilir.

Selamın aleyküm anneler sevgili öğretmenler 4 gündür aklımı karistiran bı durum var nolur beni aydınlatın şimdi benim kızım 05.02.2018 doğumlu bu sene anaokuluna gitmelimiydi yoksa seneye mi gitmeli seneye okul zamani 67 aylık oluyor sanırım kızım için geç mi kaldım anaokuluna yazmalimiydim kafam çok karışık nolur beni aydınlatın ?
Evet ben yanlış yorumlamışim. Nur un dedikleri doğru.

Daha önce küçük başlamanın zorluğu ile ilgili yazılar okumuştum o yüzden göndermedim ben. Hem öyle derbeder olacak da bir şey yok bence biraz geç gitse birşey kaybetmez.

Anaokuluna göndermediniz diyelim, alternatif olarak var mı aklınızda birşeyler? Oyun grupları, kendi yaş grubunda çocuklarla vakit geçirme gibi. Evde nasıl geçiriyor vaktini?
O yaş grubu için tüm gün evde olmak yerine yarım günde olsa okula gidilmesi gerektiğini düşünüyorum ben.

Back