• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum için endişelerim...

Verdiğiniz tepkiler normal henüz çocuğum yok ama çocuklarını bırakıp fütursuzca oraya buraya gezmeye gidenlere çocuğunu pis aç açıkta bırakıp kendi keyiflerine bakanlara çok üzülüyorum...
Umarım sizin gibi anneler çoğunluk olan gruptur. :46:

En doğrusunu yapıyosun bence.dünya artık öyle bi hal aldı ki saniyeler içinde olan oluyo allah korusun.Öyle insanlar var ki çocuklarını sokağa salıp pencereden bile napıyo ne ediyo yola çıkıyomu diye merak edip bakmayanlar var kızlar.Benm çocuğum yok ama görümcemin eltimin çocukları olsun yiğenlerim olsun peşlerinde dolanıyorum en ufak bi sendelesinler hemen koşuyorum heyecanlanıyorum düşcek bişey olcak diye.Çocuğum olsa heralde peşinden ayrılmam :9:

benzer bir olayı ben de yaşamıştım.Oğlum mağazadan çıktı sandım,dışarı koştum,aradım,yok.Dışarısı da feci kalabalıktı.Sonra baktım ki mağazanın üst katından iniyor,ağlamaya başladım.Hiç o kadar korkmamıştım.Sonrasında kaç kez rüyama girdi,hep kaybediyordum kuzumu.Allahım onları korusun.

Arkadaşım bizde çocuğu parka götürdüğümüzde özgürce oynasın diye bir banka oturup uzaktan izliyoruz . Orada otururken kaç şekle giriyoruz bi görseniz. Çoğu arkadaşın dediği gibi zaman kötü temkinli olmakta fayda var.Bence böyle düşünmeniz gayet normal.

siz gayet normalsiniz arkadaşım. benim kızım henüz 15 aylık yeni yeni parka gidiyoruz ama arkası sıra gezip duruyorum.evde pek sakınmam; evimi onun zarar görmeyeceği şekilde kordine ediyorum ama dışarda tam bir paranoyak oluyorum.Bu dünyaya bir insan getirdik sorumluluğumuz çok büyük ebeveyn olmak : onun ihtiyaçlarını karşılamaktan çok daha fazlasını gerektiriyor. hele de bu zamanda... Allah hepimizin yardımcısı olsun.

siz yinede tetikte olun zaten bu kaçırmalar kaş la göz arasında kaçırıyorlar valla bende sizin gibiyim 2 tane yavrum var napalım zaman kötü eskiden annem bizi bırakırdı kapının önüne bakmazdı bile burdalar mı değil mi şimdi her pisliğin profesyoneli var hep dikkat daim dikkat.

Aklıma Pazarda Çocuğun Elini Bırakmış.. Çocuk Bir Tezgahta, Anne Bir Tezgahta Sahnesi Geldi..
Bir de Pazarın Ortasında Aynı Şekilde Çocuk Nerde Allah Bilir.. Üst Komşusuyla Ayaküstü Dedikodu Yapan Kadınlar..
Sinir Kat Sayımı Arttırıyor..:47:

Bende aynen sizin gibiyim
Devir çok kötü oldu kimseye güvenemiyorum
Dün bahçede oturuyoruz kayınvalidemin kardeşi ve kızıyla
Kızı da Büşra 22 yaşında
Oğlum parka gitmek istedi Büşra aldı parka götürdü
(Evimle park arası tam 3 adım yani evimin dibi park)
Bende bahçede oturarak izliyorum ama gözümü 1 sn bile ayıramıyorum
Görüş mesafemden çıktıkları anda parka koşuyorum
Parka baka baka konuştum insanlarla

Dolmuşla bir yere gideceksem bebek arabasıyla birlikte
Önce bebek arabasını koyuyorum dolmuşa sonra oğlumu kucağıma alıp biniyorum
Önce oğlumu dolmuşa bindirip sonra arabayı katlayıp binersem
Ya ben arabayı katlarken dolmuş hareket edip oğlumu kaçırırsa
Aynı şey inerken de geçerli Önce bebek arabasını indirmiyorum
Önce kucağımda oğlumla kendim iniyorum sonra bebek arabasını indiriyorum
Ya ben arabayı açarken şöför hareket ederde oğlumu kaçırırsa

Bazen dolmuşta birileri bisküvi çikolata falan uzatıyorlar oğluma
Korkuyorum ya ilaç falan enjekte etmişlerse diye

Bunlar korkularımdan yalnızca bi kaçı
Rahat rahat sokağa çıkamıyorum yaa
Ben sizden de beterim galiba

yorumları okudum arkadaşlar.ben de sizler gibi paranoyaklardanım.dilerim tüm anneler böyle paranoyak olur da haberlerde gazetelerede bebeklerin çocukların kötü haberlerini görmeyiz.çoğalmak dileğiyle..:85:

Benim bebeğim yok olmadığı halde inanılmaz bir paronayaklığım var..
Yiğenimi bir erkek kucagına alsa hemen koşup kucagından alıyorum ..
Biri öpse sevse hemen çekiyorum yabancılara ve yakınlarada öpmenizi istemiyorum diyorum..
Eşimle dışarı çıktığımızda sokakta çocuk varsa küçük etrafa bakıyorum eşime diyorum biz kötü niyetli olsak kimsenin ruhu duymadan alırız bu çocuguu nasıl bırakıyorlar...
Yiğenim çişini yaparken agladı acıyo diye hemen kaptığım gibi hastanede aldım soluğu
Babası içki filan içiyo dengesiz bişeymi yaptı diye çok korktum enfeksiyondanmış..
Sonra her gittiğimde yiğenle konuşuyorum teyzecim artık sen büyüdün buralar senin özel bölgelerin kimseye elletme tamammı tuvalete girdiğinde yardıma ihtiyacın olrsa annen ve anaannen yoksa çamaşırını geri giy diye..Dikkat edilmeli bence kesinlikle yakın insnların babaların bile nasıl oldugunu görüyoruz Rabbim yaşatmasın kimseye dikkat etmen bence en dogru olanı....Paronoyak olmalı birazda insan..Caddede yürürkrn aarabaların geçti yönün tarafında asla tutmam..Kendimde bebekleri öpmem öpülmesindende nefret ederim...

her anne-babanın çocukları için endişelenmeleri,hatta bir takım korkuları olması doğaldır.yanlız ben bazen bu doğallığı biraz aştığımı düşünüyorum. son dönemlerde okuduğumuz,haberlerden izlediğimiz acı olayların da beni iyice paranoyaklaştırmasının etkisi de büyük gerçi.
sizlere bir örnek vermek istiyorum :
geçen kızımı parka götürdüm.park inanılmaz kalabalıktı.kızıma(5yaşında) 'hadi sen oyna ben burda oturup sana bakcam' dedim. kızımın çocukların arasına dalmasınla onu gözden kaybetmem bir oldu gibi bir şey.önce içimden 'birazdan bulurum onu' diye gözlerimle aramaya devam ettim oturduğum yerden ama sonra bulamadığımı fark edip o curcunanın içine daldım.bariz belli olabilecek renkte bir t-shirt giydirmeme rağmen kızı bulamayınca resmen stres bastı,kalbimin büzüldüğünü hissettim içimden.mantığım her ne kadar kaçırılmasına imkan yok bu kadar kısa bir sürede dese de,paniğime engel olamadım ve ister istemez adımlarım daha bir hızlandı sağ sola.sonunda hepten panik beni esir aldı ve dizlerimin çözüldüğünü hissettim resmen.bunların hepsi topu topu 10 dakika içinde yaşanmıştır belki.
meğer kızım tünel tipi kaydırağın içine girmiş orada oturuyormuş.beni ayakta dolanırken görünce yanıma geldi ve niye kalktığımı sordu. ona hiç birşey belli etmeden gülümseyerek 'kaymanı izlemek istedim.'dedim.
merakım şu arkadaşlar,aşırı mı tepki veriyorum sizce?hani çocuklarıma birşey belli etmiyorum ama kendimi yiyip bitiriyorum böyle zamanlarda...
canım bende aynı tepkiyi verirdim sanırım...annelikle ilgili hassasiyet sanırım bunlar.....

galiba bazı kadınlar his olarak annelik içgüdüleri kuvvetli doğuyor, girdiğim ortamda bebek varsa, onun için tehlikeli olabilcek şeyleri sn de tespit edip endişelenmeye başlıyorum, ya da otomobildeyken ya da yürürken, çocukları cadde tarafından yürüten ya da bebek arabasını tehlikeli bi şekilde kullananlara çok sinir oluyorum, valla çocuk ve bebeklere karşı sadece anne babası değil tüm toplum sorumlu diye düşünüyorum yani herkes şevkatli ve korumacı olmalı bence, hatta bu çok yaşlılar içinde geçerli:31:

kaçırılmalar kazalar göz açıp kapayıncaya kadar oluyor. o yüzden malesef anneler olarak hep diken üstünde olmak zorundayız. korkak olmak tedbirsiz olmaktan çok daha iyidir. tabi bu endişelerini çocuğuna yansıtmaman da çok yerinde ... bu ince çizgiyi ayarlamak bazen zor oluyor . malesef ben ara sıra kızıma endişelerimi yansıtıyorum sanırım...

ben çok vahim durumdayım, olmayan çocuğum için şimdiden böyleyim...
ilgisiz anneleri gördükçe saçma sapan şeyler düşünüyorum

Benim oğlum çok hareketli senin yaşadığın bir an gözden kaybetme durumlarını o kadar çok yaşıyoruz ki, markette, mağazada, avm de, parkta vs. ve senin hissettiğin o korkuyu ben daha 5. saniyede hissediyorum, oğlumun bu kadar aktif olması başımıza iş açacak gibi geliyor sanki, hatta öyle ki bazen dışarı çıkarmıyorum nedenini de açıklıyorum bir daha yanımdan ayrılmayacağına sokakta elimi bırakmayacağına söz veriyor ama çocuk işte unutuyor, dışarı her çıktığımızda kalbim mengeneye sıkışır gibi oluyor çıkarken bütün duaları edip öyle çıkıyorum, geceleri bile uykum kaçıyor oğlumun geleceğini düşünürken...

Belki abartıyoruz ama haklıyız bu güvensiz tekinsiz ortamda... Bu kadar kolluyoruz ya özgüveni eksik olacak korkusu da başladı bende. Hatırlıyorum küçükken yalnız bakkala giderdim, okula gider gelirdim, ama şimdi bunları uygulamak imkansız gibi. Eskiden okul önlerinde 3-5 veli olurdu oda 1. sınıfa gidenlerin falan, şimdi okul önleri ana-baba kaynıyor, herkes korkuyor artık.

eskiden ben anneme bu sebebten cok takılırdım..yani benden 7 yaş küçük erkek kardeşimi bir an bile olsa gözünden ayırmazdı...parka gitsek,denize gitsek...sürekli gözü onu takip ederdi..kadın hiç bi gezmesinden doğru dürüst zevk alamazdı..kulğı bizde vede misafirlerinde,gözü kardeşimde,suratında bi endişeli ifade...sinir lurdum..abartılı bulurdum cünkü..olucağı varsa zaten olur,bu kadarda üzerine düşme derdim....şimdi evlendim bi oğlum var..vede onu cok iyi anlıyorum..daha bebek olmasına rağmen annemden beterim diyebilrm:37:

ya da 1.5 2 yaşında ve o koca demirden basamaklara tırmanıyo,kaymak için.anne de oturduğu yerden izler.bari yakınında dur be kadın! park basamaklarını da bilirsiniz genelde çubuk şeklinde olur,o çocuğun ordan bi ayağa kaysa tepe taklak gidecek....:50: bırakın kendiminkini,ben kaç kez başkasının çocuğu için öyle yerimden zıplamışımdır,ve anne hala salına salına gelir o sıra!

Ben Avm lerdeki yürüyen merdivenlerden çok korkarım benim oğlum da koşa koşa gider ben hemen müdahale ederim, bir gün çıkacağız benimkinin sımsıkı tutmuşum kolunu, bir çocuk fırlamış annesinin elinden bizden önce merdivenlere daldı diğer taraftanda güvenlik görevlisi iniyor bir çocuğa bir bana bakıyor benim sandı, kalbim başladı güm güm atmaya, çocuk bir adımını attı başladı bağırmaya ben hemen atılıp kolundan tuttuğum gibi kaldırdım beri tarafa aldım annesi nerde bu çocuğun diye seslendim bir kadın salına salına gülerek geldi yanımıza dedim tutmasam dağılacaktı kafası gözü. Hayır olabilir kendi çocuğumdan biliyorum birden fırlıyor bazı çocuklar saniyesinde olmayacak bir yerde olabiliyorlar ama bir koş peşinden ya da bir panikler insan o rahatlığına pes diyorum bende annelerin. Ben hemen panik olurum.

Yanlarındaki ile konuştukları için dalgınlığa geliyor böyle durumlar. Mesela ben çocukla yanımda dışarıda arkadaş gezmelerine pek katılmıyorum, peşinde koşmaktan iki çift laf edemem yanlarında olamam, tel. görüşmesi de yapmam. Saniyelik dalgınlıktan oluyor kazalar...

olması gerekeni yapıyorsunuz allah korusun bütün yavrularımızı kötülerden pişman olmamk için gözden ayırmamak gerekiyor ktü devirdeyiz malesef

Back