• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum için endişelerim...

ben olsam aynı şekilde davranırdım..abartı göremedim davranışınızda... aksine rahat anneleri garipsiyorum ben de...çocuk, pis camları yalıyor;yerdeki cam kırıkları ile oynuyor ama anne farketmiyor bile..yanındaki ile hoşbeş ediyor mesela...
ya da 1.5 2 yaşında ve o koca demirden basamaklara tırmanıyo,kaymak için.anne de oturduğu yerden izler.bari yakınında dur be kadın! park basamaklarını da bilirsiniz genelde çubuk şeklinde olur,o çocuğun ordan bi ayağa kaysa tepe taklak gidecek....:50: bırakın kendiminkini,ben kaç kez başkasının çocuğu için öyle yerimden zıplamışımdır,ve anne hala salına salına gelir o sıra!

evet buna bende şaşırıyorum:53:
geçen sokakta yürüyorum bi tane çocuk daha 2 yaşında var yok annesi salmış öyle ortaya kendisi muhabbete dalmış çocuk anayola bi daldı benim aklım gitti ama anne maşallah bişey olmaz diyebildi...
ya o araba fren yapmasaydı nolacaktı acaba:19:
adam fark etmeyebilir de...bit kadar boyu var zaten nasıl görsün?bi radyoyu değiştirmesine bakar,bir anlık olaydır sadece...

adam fark etmeyebilir de...bit kadar boyu var zaten nasıl görsün?bi radyoyu değiştirmesine bakar,bir anlık olaydır sadece...

evet adam bide acami olsaydı panik olsaydı :19:
böylede fazla rahat olunuyor ben çocuğumu sıkmam diyolar ama bunlarda iyiden gevşek bırakmış...
boşver en iyisi bizimkisi çocuğada çaktırmadan içimizde yaşayalım ne varsa:1:

evet adam bide acami olsaydı panik olsaydı :19:
böylede fazla rahat olunuyor ben çocuğumu sıkmam diyolar ama bunlarda iyiden gevşek bırakmış...
boşver en iyisi bizimkisi çocuğada çaktırmadan içimizde yaşayalım ne varsa:1:
iyi olsunlar da biz sinirsel olarak bitelim değil mi arkadaşım?:9:

onu görememeniz korkutmuş bu normal ama bunun aşırısı varsa yalnış bence
çünkü o an çocugunuza gerçekten bişey olmuş olsa sizden başka kim yardım etcek sizin kendinizde olup biraz soğukkanlı davranıp olaya müdahle etmeniz lazım

benim yeğenim aglamaya başlayınca sesi kesilir bazen nesef alamıcak gibi olur o anda annem öyle bi panik olurki,suratı bembeyaz anneme bişey olcak sanırız..sonra çocuk kendine gelir..
yani sizin sağlıgınızda önemli bence

evet buna bende şaşırıyorum:53:
geçen sokakta yürüyorum bi tane çocuk daha 2 yaşında var yok annesi salmış öyle ortaya kendisi muhabbete dalmış çocuk anayola bi daldı benim aklım gitti ama anne maşallah bişey olmaz diyebildi...
ya o araba fren yapmasaydı nolacaktı acaba:19:

ya da 1.5 2 yaşında ve o koca demirden basamaklara tırmanıyo,kaymak için.anne de oturduğu yerden izler.bari yakınında dur be kadın! park basamaklarını da bilirsiniz genelde çubuk şeklinde olur,o çocuğun ordan bi ayağa kaysa tepe taklak gidecek....:50: bırakın kendiminkini,ben kaç kez başkasının çocuğu için öyle yerimden zıplamışımdır,ve anne hala salına salına gelir o sıra!

böyle durumlarda karşılaştığımda hemen müdahale edesim geliyor başkasının çocuğu da olsa..Sonra diyorum annesi varken şimdi birşey demiyeyim,kadın sana ne derse diye...bazan de dayanamayıp müdahale ediyorum...
bir keresinde otobüsteyken yanıma bir anne ve oğlu oturdu..4-5 yaşlarındaydı en fazla..çocuğun kulak kiri iyice kulağı iyice ortaya çıkmış ,dikkat çekecek durumdaydı..tırnakları da oldukça uzamış,içi simsiyah olmuş..amaaan dedim,kadın kızarsa kızsın,bozarsa bozsun söylücem..söyledim kulakları kirlenmiş,tırnakları uzamış..kadın yaa farketmedim dedi..yaa nasıl olur da farketmez,görmez bir anne anlam veremedim..bu da benim takıntım işte...dışarı çıkarırken muhakkak burunlarını,kulaklarını,tırnaklarını kontrol ederim kendi çocuklarımın...

Son düzenleme:
böyle durumlarda karşılaştığımda hemen müdahale edesim geliyor başkasının çocuğu da olsa..Sonra diyorum annesi varken şimdi birşey demiyeyim,kadın sana ne derse diye...bazan de dayanamayıp müdahale ediyorum...
bir keresinde otobüsteyken yanıma bir anne ve oğlu oturdu..4-5 yaşlarındaydı en fazla..çocuğun kulak kiri iyice kulağı iyice ortaya çıkmış ,dikkat çekecek durumdaydı..tırnakları da oldukça uzamış,içi simsiyah olmuş..amaaan dedim,kadın kızarsa kızsın,bozarsa bozsun söylücem..söyledim kulakları kirlenmiş,tırnakları uzamış..kadın yaa farketmedim dedi..yaa nasıl olur da farketmez,görmez bir anne anlam veremedim..bu da benim takıntım işte...dışarı çıkarırken muhakkak burunlarını,kulaklarını,tırnaklarını kontrol ederim kendi çocuklarımın...
markette bi çocuk paytak paytak yürüyordu,ilk adımlar daha.benim elimde de ıvır zıvır vardı.çocuk yana doğru kaydı,kaydı,kaydı en sonunda düşecekken ben elimden malzemeleri fırlattığım gibi çocuğu yakaladım.kolum reyonun kenarına geldi sıyrıldı o ani hareketle,hatun tebessüm ederek ağır ağır geldi.teşekkür dahi etmeden aldı çocuğu gitti....benimki gerçi refleks vari bişey oldu,tümüyle beklentisiz birşeydi.hani aynı olay tekrarlansa gene aynını yaparım diyeceğim olaylardan ama bi teşekkür de fena olmazdı hani....

valla abartı mı değilmi bende bilmiyorum ama bende yaşadım aynı şeyi, iki park ünitesi öbeği vardı, benimki bizim bankın yanındayken kaşla göz arasında ömür üniteye gitmiş, soğukkanlı olmaya çalışsamda ödüm koptu ya, iç organlarım havaya kalktı sanki
galiba çocukları göz hapsinde tutup bunu onlara çaktırmamak lazım, çok kontrol edildiğini fark eden çocukta psikolojikman ve karakter olarak gelişemiyor, o ayarı biz biliriz canım işte
:13::13:

bende müdahale etmek istiyorum ama çok çekiniyorum kadın ters bişey der kalırım orda öyle diye:27:
maşallah o kadınada ne göz varmış siz bile karşıdan gördüyseniz kadın kesin kördü heralde:9:

benim öğrenciler bazen kızımı alıp evin hemen önündeki parka götürüyorlar oda yarım saat filan ben balkondan ayrılamıyorum sürekli görmem gerekiyor
markete gittiğimizde bazen öyle hızlı hareket ediyor ki gözden kaybolmasın diye ne alacağımı unutuyorum
bence yaptığınız normal ama çocuğa0 çok hissettirmememiz lazım bu halimiizi çünkü güvenemezler kendilerine de çevrelerine de birey olmayı öğrenemezler

Paranoyak değilsin bende kimseye güvenmiyorum kızım nerde bende oda ki genç kız

Almina anlatınca aklıma geldi.Benim de sevdiğim bir arkadaşım çocuğu çişli çişli gezdiriyor.Gezmek uğruna o çocuk ıslak ıslak her yere oturdu.Alınır diye bir şey de demedim,ama zor tuttum kendimi.:25:

benim öğrenciler bazen kızımı alıp evin hemen önündeki parka götürüyorlar oda yarım saat filan ben balkondan ayrılamıyorum sürekli görmem gerekiyor
markete gittiğimizde bazen öyle hızlı hareket ediyor ki gözden kaybolmasın diye ne alacağımı unutuyorum
bence yaptığınız normal ama çocuğa0 çok hissettirmememiz lazım bu halimiizi çünkü güvenemezler kendilerine de çevrelerine de birey olmayı öğrenemezler
demek ki hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı düşünüyoruz....beni ikileme düşeren anne-grubu konusunda da hemfikiriz hepimiz :-)
şimdiye kadar ustalıkla bu kaygılarımı onlardan gizlemeyi başardığımı düşünüyorum,çünkü dediğiniz gibi hem özgüven eksikliği olur,hem bağımlı kişilik yapısı oluşur, hatta sosyo-fobiye kadar gidebilir ileride...
kızım için ayrı bi panik içindeyim oğlum için ayrı bir panik! o da 12 yaşında.hele ki okul bitişinde eve 20 dakika geç kalsın!10. dakikadan itibaren 'alla-alla nerde kaldı bu?' ile başlıyo....şükür beni hiç krizlere sokacak kadar gecikmedi :1:...

Almina anlatınca aklıma geldi.Benim de sevdiğim bir arkadaşım çocuğu çişli çişli gezdiriyor.Gezmek uğruna o çocuk ıslak ıslak her yere oturdu.Alınır diye bir şey de demedim,ama zor tuttum kendimi.:25:
canım alınırsa alınsın o nasıl bişey ööle ya?!:26:

Gezmeyi çok seviyor,tabiki her şeye de yetişemiyor tek başına.Gezmesinden de geri kalmıyor.Bir de çocuğu çok hassas ,laf ettirmezler.Bana da yap yap bebek diyorlar,ama ben şu aşamada bakamam hakkı ile.Kendimi hazır hissetmiyorum.Yoksa ben de çişli çişli bakarım.:9:

bugün parkta ilk kez gördüğüm bir anne kızını bana emanet edip alışverişe gitti.şaşırdım millet ne kadar rahat.ilk kez görüyor sonuçta beni.ama bu rahatlık hiç de iyi bir şey değil ben hiç öyle davranmayı düşünmüyorum.bugün 1 dakika bebek arabası dışarı bırakamadığım için ekmek alamadım mesela ama olsun.1 dk. da olsa bebeğimi yanımdan ayıramazdım.arkadaşlar bu paranoyaklık değil.bu zamanda böyle davranmak zorundayız.

Arkadaşım senin analttığın olayın aynısını ben rüyamda gördüm, yani kızımın parkta oynarken bir anda gözden kaybolduğunu ve bulamadığımı.:18:
Aynı hafta içinde kurban kestirdim, nasıl korktum nasıl etkilendim sen anla.:50:

Annesiyle düğüne giden çocuğu kaçırıp öldürdüler ya, annesinin yanı başından. Var mı ötesi artık..:59:

Parkta diğer annelerle bile sohbet etmiyorum, kızıma hiç arkamı dönmüyorum oynarken. Hep birkaç adım uzağında takipteyim. Ama onu sıkmadan ve arkadaşlarına fazla belli etmeden.

Pedofili hastası mı istersin, organ mafyası mı her türlü sapık ortada geziyor.

Evladını kaybeden bir anne huzur bulabilir mi artık, ölümünden daha beter..:50:

Tavrın gayet doğru arkadaşım, devam et bence.

Arkadaşım senin analttığın olayın aynısını ben rüyamda gördüm, yani kızımın parkta oynarken bir anda gözden kaybolduğunu ve bulamadığımı.:18:
Aynı hafta içinde kurban kestirdim, nasıl korktum nasıl etkilendim sen anla.:50:

Annesiyle düğüne giden çocuğu kaçırıp öldürdüler ya, annesinin yanı başından. Var mı ötesi artık..:59:

Parkta diğer annelerle bile sohbet etmiyorum, kızıma hiç arkamı dönmüyorum oynarken. Hep birkaç adım uzağında takipteyim. Ama onu sıkmadan ve arkadaşlarına fazla belli etmeden.

Pedofili hastası mı istersin, organ mafyası mı her türlü sapık ortada geziyor.

Evladını kaybeden bir anne huzur bulabilir mi artık, ölümünden daha beter..:50:

Tavrın gayet doğru arkadaşım, devam et bence.
çok doğru söylüyorsun,bunların böyle ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda dolandıklarını bildiğimiz için çocuklarımız hep göz hapsinde oynamak zorundalar.parkta dediğin gibi arkadaşlarla oturup konuşurken,kulağım arkadaşta gözüm kızda bir muhabbet ortamı gelişiyor resmen...zaman bizim çocukluğumuzdaki gibi değil artık ve gidişat da hiç iç açıcı değil ne yazık ki...:50:

Canım evet biraz paniksin ama hangimiz panik değiliz ki doğru olanını yapıyorsun. Üstelik panik olduğunu ona belli etmemişsin bile. Benim de 18 aylık kızım var seni çok iyi anlıyorum:7:

Back