ya da 1.5 2 yaşında ve o koca demirden basamaklara tırmanıyo,kaymak için.anne de oturduğu yerden izler.bari yakınında dur be kadın! park basamaklarını da bilirsiniz genelde çubuk şeklinde olur,o çocuğun ordan bi ayağa kaysa tepe taklak gidecek....ben olsam aynı şekilde davranırdım..abartı göremedim davranışınızda... aksine rahat anneleri garipsiyorum ben de...çocuk, pis camları yalıyor;yerdeki cam kırıkları ile oynuyor ama anne farketmiyor bile..yanındaki ile hoşbeş ediyor mesela...
adam fark etmeyebilir de...bit kadar boyu var zaten nasıl görsün?bi radyoyu değiştirmesine bakar,bir anlık olaydır sadece...evet buna bende şaşırıyorum
geçen sokakta yürüyorum bi tane çocuk daha 2 yaşında var yok annesi salmış öyle ortaya kendisi muhabbete dalmış çocuk anayola bi daldı benim aklım gitti ama anne maşallah bişey olmaz diyebildi...
ya o araba fren yapmasaydı nolacaktı acaba
adam fark etmeyebilir de...bit kadar boyu var zaten nasıl görsün?bi radyoyu değiştirmesine bakar,bir anlık olaydır sadece...
iyi olsunlar da biz sinirsel olarak bitelim değil mi arkadaşım?evet adam bide acami olsaydı panik olsaydı
böylede fazla rahat olunuyor ben çocuğumu sıkmam diyolar ama bunlarda iyiden gevşek bırakmış...
boşver en iyisi bizimkisi çocuğada çaktırmadan içimizde yaşayalım ne varsa
evet buna bende şaşırıyorum
geçen sokakta yürüyorum bi tane çocuk daha 2 yaşında var yok annesi salmış öyle ortaya kendisi muhabbete dalmış çocuk anayola bi daldı benim aklım gitti ama anne maşallah bişey olmaz diyebildi...
ya o araba fren yapmasaydı nolacaktı acaba
ya da 1.5 2 yaşında ve o koca demirden basamaklara tırmanıyo,kaymak için.anne de oturduğu yerden izler.bari yakınında dur be kadın! park basamaklarını da bilirsiniz genelde çubuk şeklinde olur,o çocuğun ordan bi ayağa kaysa tepe taklak gidecek....bırakın kendiminkini,ben kaç kez başkasının çocuğu için öyle yerimden zıplamışımdır,ve anne hala salına salına gelir o sıra!
markette bi çocuk paytak paytak yürüyordu,ilk adımlar daha.benim elimde de ıvır zıvır vardı.çocuk yana doğru kaydı,kaydı,kaydı en sonunda düşecekken ben elimden malzemeleri fırlattığım gibi çocuğu yakaladım.kolum reyonun kenarına geldi sıyrıldı o ani hareketle,hatun tebessüm ederek ağır ağır geldi.teşekkür dahi etmeden aldı çocuğu gitti....benimki gerçi refleks vari bişey oldu,tümüyle beklentisiz birşeydi.hani aynı olay tekrarlansa gene aynını yaparım diyeceğim olaylardan ama bi teşekkür de fena olmazdı hani....böyle durumlarda karşılaştığımda hemen müdahale edesim geliyor başkasının çocuğu da olsa..Sonra diyorum annesi varken şimdi birşey demiyeyim,kadın sana ne derse diye...bazan de dayanamayıp müdahale ediyorum...
bir keresinde otobüsteyken yanıma bir anne ve oğlu oturdu..4-5 yaşlarındaydı en fazla..çocuğun kulak kiri iyice kulağı iyice ortaya çıkmış ,dikkat çekecek durumdaydı..tırnakları da oldukça uzamış,içi simsiyah olmuş..amaaan dedim,kadın kızarsa kızsın,bozarsa bozsun söylücem..söyledim kulakları kirlenmiş,tırnakları uzamış..kadın yaa farketmedim dedi..yaa nasıl olur da farketmez,görmez bir anne anlam veremedim..bu da benim takıntım işte...dışarı çıkarırken muhakkak burunlarını,kulaklarını,tırnaklarını kontrol ederim kendi çocuklarımın...
iyi olsunlar da biz sinirsel olarak bitelim değil mi arkadaşım?
böyle durumlarda karşılaştığımda hemen müdahale edesim geliyor başkasının çocuğu da olsa..Sonra diyorum annesi varken şimdi birşey demiyeyim,kadın sana ne derse diye...bazan de dayanamayıp müdahale ediyorum...
bir keresinde otobüsteyken yanıma bir anne ve oğlu oturdu..4-5 yaşlarındaydı en fazla..çocuğun kulak kiri iyice kulağı iyice ortaya çıkmış ,dikkat çekecek durumdaydı..tırnakları da oldukça uzamış,içi simsiyah olmuş..amaaan dedim,kadın kızarsa kızsın,bozarsa bozsun söylücem..söyledim kulakları kirlenmiş,tırnakları uzamış..kadın yaa farketmedim dedi..yaa nasıl olur da farketmez,görmez bir anne anlam veremedim..bu da benim takıntım işte...dışarı çıkarırken muhakkak burunlarını,kulaklarını,tırnaklarını kontrol ederim kendi çocuklarımın...
demek ki hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı düşünüyoruz....beni ikileme düşeren anne-grubu konusunda da hemfikiriz hepimizbenim öğrenciler bazen kızımı alıp evin hemen önündeki parka götürüyorlar oda yarım saat filan ben balkondan ayrılamıyorum sürekli görmem gerekiyor
markete gittiğimizde bazen öyle hızlı hareket ediyor ki gözden kaybolmasın diye ne alacağımı unutuyorum
bence yaptığınız normal ama çocuğa0 çok hissettirmememiz lazım bu halimiizi çünkü güvenemezler kendilerine de çevrelerine de birey olmayı öğrenemezler
canım alınırsa alınsın o nasıl bişey ööle ya?!:26:Almina anlatınca aklıma geldi.Benim de sevdiğim bir arkadaşım çocuğu çişli çişli gezdiriyor.Gezmek uğruna o çocuk ıslak ıslak her yere oturdu.Alınır diye bir şey de demedim,ama zor tuttum kendimi.
çok doğru söylüyorsun,bunların böyle ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda dolandıklarını bildiğimiz için çocuklarımız hep göz hapsinde oynamak zorundalar.parkta dediğin gibi arkadaşlarla oturup konuşurken,kulağım arkadaşta gözüm kızda bir muhabbet ortamı gelişiyor resmen...zaman bizim çocukluğumuzdaki gibi değil artık ve gidişat da hiç iç açıcı değil ne yazık ki...Arkadaşım senin analttığın olayın aynısını ben rüyamda gördüm, yani kızımın parkta oynarken bir anda gözden kaybolduğunu ve bulamadığımı.:18:
Aynı hafta içinde kurban kestirdim, nasıl korktum nasıl etkilendim sen anla.
Annesiyle düğüne giden çocuğu kaçırıp öldürdüler ya, annesinin yanı başından. Var mı ötesi artık..
Parkta diğer annelerle bile sohbet etmiyorum, kızıma hiç arkamı dönmüyorum oynarken. Hep birkaç adım uzağında takipteyim. Ama onu sıkmadan ve arkadaşlarına fazla belli etmeden.
Pedofili hastası mı istersin, organ mafyası mı her türlü sapık ortada geziyor.
Evladını kaybeden bir anne huzur bulabilir mi artık, ölümünden daha beter..
Tavrın gayet doğru arkadaşım, devam et bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?