Çocuğum için endişelerim...

flocke

topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
6.333
827
113
Diğer
her anne-babanın çocukları için endişelenmeleri,hatta bir takım korkuları olması doğaldır.yanlız ben bazen bu doğallığı biraz aştığımı düşünüyorum. son dönemlerde okuduğumuz,haberlerden izlediğimiz acı olayların da beni iyice paranoyaklaştırmasının etkisi de büyük gerçi.
sizlere bir örnek vermek istiyorum :
geçen kızımı parka götürdüm.park inanılmaz kalabalıktı.kızıma(5yaşında) 'hadi sen oyna ben burda oturup sana bakcam' dedim. kızımın çocukların arasına dalmasınla onu gözden kaybetmem bir oldu gibi bir şey.önce içimden 'birazdan bulurum onu' diye gözlerimle aramaya devam ettim oturduğum yerden ama sonra bulamadığımı fark edip o curcunanın içine daldım.bariz belli olabilecek renkte bir t-shirt giydirmeme rağmen kızı bulamayınca resmen stres bastı,kalbimin büzüldüğünü hissettim içimden.mantığım her ne kadar kaçırılmasına imkan yok bu kadar kısa bir sürede dese de,paniğime engel olamadım ve ister istemez adımlarım daha bir hızlandı sağ sola.sonunda hepten panik beni esir aldı ve dizlerimin çözüldüğünü hissettim resmen.bunların hepsi topu topu 10 dakika içinde yaşanmıştır belki.
meğer kızım tünel tipi kaydırağın içine girmiş orada oturuyormuş.beni ayakta dolanırken görünce yanıma geldi ve niye kalktığımı sordu. ona hiç birşey belli etmeden gülümseyerek 'kaymanı izlemek istedim.'dedim.
merakım şu arkadaşlar,aşırı mı tepki veriyorum sizce?hani çocuklarıma birşey belli etmiyorum ama kendimi yiyip bitiriyorum böyle zamanlarda...

Gayet normal.Aynı şeyi ben de yaparım.
daha küçük çocuğu olan arkadaşlarıma bakıyorum,bazen çay bahçesinde çocuk dolanır etrafta,kimi zaman annesi şööle bir bakınır,bi müddet de bulamaz ama sakinliğini korur.hani onun soğuk kanlılığını görünce kendimden şüphe etmeye başlamıştım,sağolun cevabınız için.

Çocukları Sıkmadığınız Sürece Bence Sorun Yok..
Her Anne - Baba Gibi Koruma İç Güdüsü Sizde de Mevcut..
Ben Evde Yeğenimin Peşinden Dolanırdım, Kafasına Bir Şey Düşer Ordan Burdan Diye..
Bende Acayip Evhamlıyım..
Allah Sonumuzu Hayır Etsin

Allah Kızınızı da Size Bağışlasın..

amin cümlemizinkini inşallah.....

Ayni durum bizde de var , olmasi gerekende bu bence..

Bazen cocuklar goruyorum, anneler 5-10 metre arkada ,agri aksak yuruyor, cocuklar ellerinde bisiklet, anayolun yanindalar, bazen karsidan karsiya gecmeye calisiyorlar, iste orda o annenin kafasini alip kaldirim tasina carpmak istiyorum..
Birileriyle lak lak etmek, cocugundan dahami onemli be kadin, kos cocugun yoldan gecmeye calisiyor..
ihmalkarlik diyin, cahillik diyin,bencillik diyin, rahatlik diyin ,artik adini ne koyarsaniz yani..

Dogru olan bizim yaptigimiz meraklanmayin, dunya oyle bir yer haline geldiki, seker toplamaya cikan cocuklar ,komsulari tarafindan oldurulebiliyor..

Allah cocuklarimizi korusun ama once annelerin gozu biraz acik olmali.

Son düzenleme:
Ben de öyle geniş insanlara tahammül edemiyorum.Bu işin şakası olmaz.Bu konuda ne soğukkanlı olabilirim,ne de gamsız.Çocuğum olunca ileride arkadaşlar vs beni bu konuda eminim ki eleştireceklerdir,ama cevaplarını yapıştırırım anında.Var çünkü öyle patavatsızlar.

hayır etrafta da görüyorum,kız taş çatlasın 3-4 yaşında birşeydir.kızın annesini bir kez olsun yanında görmedim.sabahtan akşama kadar öylece oynar o öyle kendi halinde....bazen annesinin nasıl bu kadar rahat olduğunu düşünüyorum.allah korusun,illa kaçırılması gerekmiyor,düşer kafayı filan çarpar....anne hiiiç ortada yok.allah haricinde onu koruyan kollayan yok resmen.bilmiyorum benim aklım almıyor.

ne diyorsunuz?oğlumun zamanında da organ mafyası tavan yapmıştı,gene beni bir paranoya almıştı da arkadaşlar arasında dalga geçenler bile oluyordu benim bu halime....

bence yaptıklarınız hiç abartı değil.
anne değilim ama küçük kuzenlerim var ve yanımdaysalar inanılmaz korkuyorum aman bişey olmasın diye.
zaman çok kötü hergün çocuk kaçırma haberleri okuyoruz. bence davranışınız çok mantıklı.

çok teşekkür ederim cevabınız için....

Boş ver canım istedikleri kadar dalga geçsinler,bu işlerin dalgası,şakası olmaz.

Allah gostermesin, kimseye evlat acisi yasatmasin ama zaten duydugumuz hikayeler hep aaa o yasta cocuk kendi basina miymis? napiyormus orda dedirtmiyor mu?

en son nerde oldu hatirlamiyorum, 5 yasinda bir kiz cocugu kaybolmustu bir dugunde, sonra cocugun aci haberini verdiler ana haberlerde..
cocuk bir kameraya takilmis dugun sirasinda, oylece basibos dolasiyor 5 yasindaki kiz cocugu, etraf ana-baba gunu..

hirlisi, hirsizi, arlisi,arsizi var nasil salarsin cocugunu ya dugun yerinde? suursuz!
"cahillik" tek sorun bu, "dunyadan bir haber yasamak!" cocuk yapip ortaya birakmakla olmuyor iste..

bu konu beni cok sinirlendirir ne zaman aklima gelse

5 yaşında fatma idi o...izlerken haberleri içim yandı resmen...dediğiniz gibi allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın....

al bendende o kadar arkadaşım inan düşse ben ondan daha fazla panik olyorum çıldıracak gibi kalıyorum orda öylece..
bi anne olarak anlıyorum seni ister istemez abartıyoruz ama zaman o kadar kötü ki neler duyuyoruz görüyoruz...
bazen içimden diyorum bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar doğru diye ama yapacak bişey yok onları fazla sıkmadan bunaltmadan korumamız lazım

bence de,önemli olan bu endişeleri onlara çok fazla belli etmemek gerek...bu sefer de onların özgüvenleri gider ellerinden çünkü....beni çok rahatlattınız,çok teşekkür ederim.

bence de,önemli olan bu endişeleri onlara çok fazla belli etmemek gerek...bu sefer de onların özgüvenleri gider ellerinden çünkü....beni çok rahatlattınız,çok teşekkür ederim.

rica ederim
evet dozunu iyi ayarlamak gerekiyor yoksa ilerde bunun sıkıntısını çok yaşarlar benimki daha 1.5 yaşında olmasına rağmen şimdiden gelecek kaygısı yaşıyorum ama elden gelen bişey yok malesef

ben olsam aynı şekilde davranırdım..abartı göremedim davranışınızda... aksine rahat anneleri garipsiyorum ben de...çocuk, pis camları yalıyor;yerdeki cam kırıkları ile oynuyor ama anne farketmiyor bile..yanındaki ile hoşbeş ediyor mesela...

Son düzenleme:

evet buna bende şaşırıyorum
geçen sokakta yürüyorum bi tane çocuk daha 2 yaşında var yok annesi salmış öyle ortaya kendisi muhabbete dalmış çocuk anayola bi daldı benim aklım gitti ama anne maşallah bişey olmaz diyebildi...
ya o araba fren yapmasaydı nolacaktı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…