- 9 Ocak 2012
- 14.814
- 28.358
-
- Konu Sahibi sonundaoldu
niye çalışmayasın çocuk 3 yaşında artık senden bağımsızlığını zamanı yaşına gelmiş.
kötü bir tecrübe yaşamış maalesef ama her kreş böyle değil.
neden peki
evde klozet kullanılıyor mu
çevrede özellikle de büyüklerde klozeti pis bulma var mı
yani yaşlıların ay oraya yapılmaz pis günah mekruh gibi yaklaşımları
oğlum öbürünü sevmezdi ortasında delik var diye
hala da sevmez oraya kaka yapmak zor der
klozet şeklinde lazımlıklar var
bir de klozete oturunca ayağı yere değsin mutlaka altına tabure koymak lazım
klozet ile daha doğrusu her türlü alternatif ile tanıştırmak lazım
ne bileyim bizim evde alaturka tuvalet yok
misafir gelseniz ne yapacaksınız ya da en basitinden AVM de vs
baskı yapmayın tuvalet işini olağanlaştırın kafasında herkes yapar ben de yaparım
"zaten hasta oluyor diye almadım ki kreşten. gitmek istemedi. "
ama her girmek istemediği zaman alamayız ki bir yerden şimdi de yengeye gitmek istemiyor
bir başka kreşe ya da bakıcıya giderse orada da gitmek istemeyebilir
kreşten memnun değilseniz başka kreş aramalıydınız yani bu kadar değişiklik iyi değildir
biz yetişkiniz ama bizim bile iş yerinde 6 ayda bir düzenimiz değişse kızarız hatta oda arkadaşımız değişince bile huzursuz oluruz ki çocuklar daha çok küçükler
ben çok pimpirikliyim sanırımeşim bir rahat ki azıcık gelse ondan bana keşke.
zaten çocuk benle de sıkılıyor. hep arkadaş park araba sokak istiyor.
Geçen yaz bizim batmandan taşınma tantanası vardı, o dönem çocuk gelişimci bir arkadaşım başlama tuvalet eğitimine dedi, taşınma değişiklik bir de tuvalet eğitimi travma yaratır belki dedi, geç mi kaldık acaba diyorum ama şimdi ankara kışı malum
Ben tuvalette yanıma gelmesine izin veriyorum anadan üryan görmüyo beni ama hani buraya oturuyoruz kakayı yapıyoruz sifonu çekiyoruz sonra el yıkıyoruz falan diye anlatıyorum, arkadaşlar tuvalete nasıl alırsın diyolar, sence?
tam adamına sordun
beni bu konuda taşlamışlardı
hayvan mıyız biz diye
oğlum tuvalete çok rahat alıştı
zira bizde tuvalet tabu hiç olmadı ki
herkesin çişi gelir bunu söyler ve tuvalete giderdi
o da bunu görürdü
sonra açtım altını bir hafta etrafa yaptı sonra kendi klozetine yapıyordu
3 yaşında olmadan yeni eve taşındık orada da klozete kapak aldık banyoda tuvalet
37 aylık yeni kreşine başladığı ilk gün öğretmen götürmüş tuvalete ikinci günden itibaren tek başına sınıftan çıkıp tuvalete gidip çişini yapıp elini yıkayıp dönmeye başladı
soruna cevap, bizim evde hala bile tuvalette birisi varken girilebilir banyoya, bizim yaşam biçimimiz bu sadece çocuk değil eşimle de gireriz
bence çocuk görerek, örnek alarak öğrenir eskiden çocuk çokmuş birbirlerinden görüyorlarmış şimdi ancak anneden
bir de dışarıda zaten çocuk ile yapmıyor musunuz çişinizi
yani ne bileyim AVM, yolculuk vs herhangi bir yerde ben tuvalette iken 2 yaşındaki bebem dışarıda mı bekleyecek tek başına
+1Bana kalırsa en iyisi kreşe vermek, tuvalet eğitimi tamamlanmadan kabul eden kreşler de var. Bundan sonra eltinizin bakmaması gerekir diye düşündüm. Belli ki çocuğun rahatsız olduğu bir şeyler yaşanıyor gün içinde. Tamam belki hasta olmuyor ama makarnayı çok sevdiği için sık sık makarna yapıp veriyor sanırım ki bu da eltinizdeyken çok sağlıklı beslenmediğini gösterir.
Oncesinde anneniz bakmis hırpalanmış
Sonrasinda eltiniz bakiyor oglu biraz sert seviyor ,sanirim dogru anladım
Aslina bakarsaniz kreşlerde de bu tür gitmek istemiyorum tarzi ifadeler kullanir çocuklar
Arkadasi ile aanlasamaz...sizden ayri kalmak onu sıkmıştır...cok erken gidip gec saatte alınıyordur vs vs vsher gitmek istemiyorum dediğinde şupheye düşmeyin ( kreş ve anaokulu icin soyledim )
Eltiniz ile karşılıklı konuşabileceğiniz bir mesele bu aslinda .Ama siz baktırmak taraftari değilsiniz o yuzden alaturka tuvaleti unutarak krese ya da ayni parayı belki üstüne1 tik daha fazla koyarak cocuk gelismi okumus bakiciya vermelisiniz
Bence cocugunuzu kesinlikle eltinizden alin. Cocuk kimin onu sevip sevmedigini anlar. Demekki orda kotu davraniliyor. Eltiniz davranmasa bile oglu davraniyor gibi
Dediğiniz icin hirpalandi yorumunu yaptımama iteleye kakalaya baktı.
Dediğiniz icin hirpalandi yorumunu yaptım
Cok fazla kendisi ile ilgilenen olunca cocuk da bocalar.Kres,yenge ,bakıcı,tekrar kreş vs vs vvs
Kolaylıklar diliyorum . Iyilerle karşılaşın
Canım ben de bu konudan muzdaribim kayınvalidem bakıyor sağolsun kızıma ama burnumdan da geliyor hayatımın her alanına müdahale ediyorlar onu da geçtim her hareketimi yanlış algılıyorlar her söyledğimi yanlış anlıyorlar ben kreş araştırdım ki kızım 11 aylık burda almıyorlar küçük olduğu için simdi iyi bir bakıcı arıyorum ücretsiz izne ayrılamıyorum ekonomik durum iyi değil malesef Allah yardımcımız olsun insanın aklı yavrusunda kalıyor.
Kusuruma bakmayin o haldehehe yok onda ben hırpalandım. annem bana diyordu yarın işim var bankaya gidicem ben izin almak zorunda kalıyordum. annem diyordu kuzu çok erken kalkıyor halim kalmıyor. ya da evimiz uzak falan diye. ben anneme idare et anne büyüdü zaten diye diye iteleye kakalaya oldu. yoksa annemdeyken ayağı taşa değmiyordu. Allah razı olsun benden iyi baktı hep. inş doğru kararı veririz çok zormuş çalışan anne olmak.