• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum 2 yaşında ve eşimle benim aramda yatıyor.Nasıl ayıracağım???Yardımmm

ben kızım daha 2,5 aylıkken beşiğini kendi odasına koydum. 4. ayına kadar iyiydi ama sonra gecelri çok uyanmaya başladı ve ben o uyku haliyle aramıza yatırmaya başladım. şimdi 18 aylık ve daha hala aramıza yatıyor. geceleri arada uyanıyor ve kontrol ediyo. eğerki yanında değilsek pat diye yataktan düşüyo. yani bende aynı dertden müsdaribim. ne yapacağımı bilmiyorum. eyvahedigeldismile

canım ben bi tv programında ünlü pedagogdan dinlemiştir. 3 yaşına kadar geceleri çocuk kendini güvende hissetmek için mutlaka uyanıp yanında anne ve babasını görmek istermiş. o nedenle 3 yaşına kadar aynı odada ama mutlaka ayrı yatakda yatmaya alıştırmalasınız diyordu. yani önemli olan ayrı yatak olmasıymış. bazı çocuklar odaları ayrı da olsa geceni bi vakti yatağından kalkıp anne babanın yanına gelmesinin nedeni buymuş onun için canım sen önce yatığı ayırmaya bak...

cok zor senı cok ıyı anlıyorum arkadasım benımde 2,5 yasında bı kızım var yanımızda yatıyor Gece uyanıyor salla dıye aglıyor,mecbur sallıyorum bırakınca ayagımdan uyanıyor salla dıyor gece 1 den sabah 7 ye kadar ayagımda ne kendı uyuyor ne benı uyutuyor nede babasını esımde ıse gec kalıyor.bır turlu cozum bulamadım arkadasın onerdıgı bıtkısel damlayı arastırıp bı deneyım..konuyu acan arkadasım denedın mı damlayı??

benim oğlumda sekiz ayık sıcak havalarda yerde beraber yattık sereserpe yatmaya alıştı beşik dar geliyor ve uyanınca bana sarılmak istiyor bende ne yapacağımı bilemedim...

yanina alistirmiycaksin canim .yatagini süsle yanina yatak arkadasi ayicik falan alip koy.ona sarilip uyusun.2 yasinda birde kiz cocugu süsü anlar degisik gelip yatmak ister belki.

uyku vaktinde elinde tutacağı yada sarılacağı bir oyuncak işe yarayabilir

karanlıktan korkuyor da olabilir
gece lambası sayesinde kendi yatağında yatmak isteyebilir

yatağını kendisinin süslemesine izin verin
alışverişe çıkıp istediği çizgifilm kahramanlı yatak örtüsünü alın

kendi yatağınızın yanına koyun yatağını
uyandığında ben yanında olucam güvenini verin

oğlumun odası var ama 1.5 yaşında olmasına rağmen biz ayırmadık
aslında istedim ama gece uyanan bir oğlum var
ve biraz daha beklemeye karar verdik
park yatağı bizim yatağımızın yanında
ayrıca sabah uyandığında kalkıp bize bakıyor ve tekrar yatıyor
uyumasa da oyalanıyor yanımızda

uyku vaktinde elinde tutacağı yada sarılacağı bir oyuncak işe yarayabilir

karanlıktan korkuyor da olabilir
gece lambası sayesinde kendi yatağında yatmak isteyebilir

yatağını kendisinin süslemesine izin verin
alışverişe çıkıp istediği çizgifilm kahramanlı yatak örtüsünü alın

kendi yatağınızın yanına koyun yatağını
uyandığında ben yanında olucam güvenini verin

oğlumun odası var ama 17 aylık olmasına rağmen biz ayırmadık
aslında istedim ama gece sık sık uyanan bir oğlum var
ve biraz daha beklemeye karar verdik
park yatağı bizim yatağımızın yanında
ayrıca sabah uyandığında kalkıp bize bakıyor ve tekrar yatıyor
uyumasa da oyalanıyor yanımızda

arkadaşımın 4 yaşında kızı var ve aynı yatakta yatıyorlar
ama alışkanlık haline getirmişler
arkadaşımda ayrı yataktan düşer korkarım diye ayırmıyor:(

2 oğlum var hiç yanımda yatırmadım (hastalıkları dışında) çok az sürede aynı odada yattık..küçük oğlumu zaten 6 7 aylıkken ayırdım..şimdi ikisi beraber bir odada yatıyolar ..eşime kalsa büyüyene kadar beni onlarla yatıracakta kusura bakmasın herkes yerine:))

merhaba kızlar. benim oşlum iki yaşında 5 aylıkken odasını ayırdım. ilk baslarda çok kötü hissettim kendimi. bebefon koydum yanına çok uyanan bi bebek olmasına rağmen sabrettim ve çokta kolay alıştı. şimdi çok rahatım. ama çalışan anneyseniz. onunla uyumanızda fayda var diyor sabiha paktuna diye ünlü bi doktor. tabiki ayrı yataklarda aynı odada. çocuklarınızı zorlamayın bence 4 yaşını falan bekleyin. 2 yaş bunların erken ergenlik dönemi ya.:umursamaz:. ikna etmek çok zor oğlumdan biliyorum. en uygunu 3 ile 6 ay arasıymış. yeni annelere duyurulur

slm kızlar.benimde 22 aylık bi oğlum var.hiç yanımızda yatırmadık.2aya kadar aynı odada yatıyoduk ama ayrı yataklarda.2 aydır kendi odasında yatıto hiç sorun olmadı çok şükür.uyanınca anne diye sesleniyo yanına gidiyorum uyuyo ama ayağımda sallayarak.bazen sabaha kadar sallıyorum yani sallarken uyuyp kalıyorum.bizimle yatmaktan hiç hoşlanmıyo şöyle sarılıp uyumak istiyorum ama yalnız yatmak istiyo.bende büyümesini sarılıp yatmak için istiyorum..

Back