Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğum 2 yaşında ama hala tuvalet alışkanlığı kazanmadı ne önerirsiniz. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Çocuğum 2 yaşında ama hala tuvalet alışkanlığı kazanmadı ne önerirsiniz. Nasıl bir yol izlemeliyim.
bende iki gündür 26 aylık oğlumu bezden kesmeye çalışıyorum, sabah büyük bir temizlikle bütün halıları kaldırdım, koltukların minderlerini büyük çöp poşetlerine geçirdim üstlerinede çarşaf örttüm. yatağının altına muşamba serdim üstünede çarşaf, hazırlıklarımı tamamladım yani istediği yere işeyebilir temizlerim sorun değil. ilk gün altını soydurmuyordu, alıştırma kilodunu giymiyordu, lazımlığa oturmuyordu, bunları sonunda hallettik ilk günden. Gün sonunda oldu ama olsun buda bişey dimiNasıl olduğunu anlatayım sevdiği bi oyuncağı banyoya götürerek başardım. oyuncak üflemeli bir müzik aleti ben üflediğimde oda çalıyordu. Oturma odasına götürdüm önce görünce çok sevindi ama ben üfler gibi yapıp aa burada çalmıyor gel banyoda deneyelim dedim gittim banyoya banyodan sesini duyurdum ona bu hemen geldi bak otur lazımlığına sende çal dedim baya bi direndi ama sonunda oturdu ve yarım saat lazımlıkta oturup oyuncağıyla oynadık ama lazımlıktan kalktıktan sonra odasında yere yaptı(altını açık bırakmıştım) bi yandanda havalar nane molla evim sıcak ama yinede üşütür korkusu var. sonra bin bir rica ile sonunda alıştırma kilodunu giydirdim ki bir saat geçmeden bir küçük kaba jelibon koyup göstererek banyoya sürükledim çişi gelmiştir diye, pek hijyenik değil ama napiiim :S neyse bi baktım ki altına yapmış kakasınıda çişinide. üstünü soyundurdum ortalığı temizlerken onu lazımlığına oturtmuştum oraya bi kaç damla daha işedi. onu kaldırıp lazımlığını alıp klozete döktüm sifonu çektim ve bye bye çiiiş dedim bunun çok hoşuna gitti ve artık lazımlığa oturup yoksa bile zorla bir damla işiyor. Ama sorunumuz şu bizimde, 15 20 dakikada bir işiyor yetişemiyorum altına işemiş oluyor. Soruyorum annecim çiş var mı? çişin gelince söyle bana tamam mı? yok sanki beni duymuyor. Çişi geldiğini haber vermiyor, yapıncada rahatsız olmuyor söylemiyor henüz, altı açıkken işinyince yere anne bak diyo sadece
bezliyken kakamızı yapınca anne çiş diye poposunu gösteriyodu sadece. acaba istikrarlı olup devam etsem alışır mı? yoksa daha erken mi alışması için kararsız kaldım. Her yerde altı 2-3 saat kuru kalıyorsa başlayabilirsiniz diyor. Bu arada ilk gece yatırmadan işetip yatırdım ama sütte içti yatarken bir saat olmadan çişe götüreyim dedim yine altına yapmıştı bende bezledim gece. Aynı zamanda temmuzda doğum yapacağım kardeş gelmeden alışsın istedim Tuvalet eğitimi 3 yaş konusunda yazılanları okuyana kadar bir hafta denerim olmadı ertelerim 3 yaşına diyodum, ama anladığım kadarıyla 3 yaşında daha bilmiş oluyolar ve inatlaşırız korkusu sardı beni şimdi. Sizinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
kızım 3 yaşında öğrendi
2.5 yaşında bir hafta denedim çıldırma noktasına geldim baktım
olucak gibi değil kızımıda üzüyorum boşverdim 3yaşını doldurduğu kış marta ayında 3 günde öğrendi
çocuğunuzun hazır olup olmadığını öğrenmeden başlamayın kesinlikle
Aynı durumdayım kızım 3 yaşında ve Mart ayındayız belki bu bir işaret :) nasıl yaptınız tiyo lütfen