• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugum 1 yasinda ama hala iyi yemiyoo

firuze2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
18
0
86
cocugum 1 yasinda ama hala iyi yemiyoo...gerci kilosu normal ama yemeye biturlu alistiramadim.mama hic yemedi.az maz corba aliyo,meyve suyu su.kati seylere pek yanasmiyo.ne yapmaliyim.eline kraker veriyorum cigneyip tukuruyo.bide yogurt peynir tur seyleri de yemiyo.unutmustur diye ara ara deniyorum yok.ne yapmaliyim?ayni durumda olan var mi

ah ah aynı dertten muzdaripiz. :gitme: benimkide 20 aylık ve yemiyor. çok iştahsız. ne yaptıysak olmadı, süt bile içiremiyoruz. her yolu denedim nafile senağlama eğer bir çocuk iştahsızsa bu böyle devam ediyor :umursamaz: vimin c diye bir vitamin var, biz pak faydasını görmedik ama size iyi gelebilir. denemekte fayda var. Allah iştahsız çocukların annelerine sabır versin.

amin,benim oglumda oldukca istahsiz diye dusunuyordum cunki inanin hic bisey yemiyordu,bende bilgisayardan youtube den bebek ninnileri kklipli olanlari acip karsina koyuyorum bizimkisi onlari seyrederken bende yemegini yediriyorum ise yariyor,bizimkinin sorunu oyalanmak mis,normal sekilde hiiic yemiyor cunki basini saga sola cevirip duruyor isdemiyor,yesinde nasil yerse yesin diyorum bende sukur deneyin belki bi faydasi olur bol isdahlar bebislerimize...

benim kızım 2 yaşında 3 gün yiyorsa 2 gün yemiyor hele kahvaltı alışkanlığı bir türlü oturmadı yumurtanın sarısı yemez zor tavada bir yumurta yemiştir oda ya suyla oynarken yada dışarda kuşla böcekle yer
iştahsız çocuk çok zor hep imrenmişimdir güzel yiyen çocuklara

hanımlar çocoklarımız belli bir yaşa gelinceye kadar hayvansal iç güdüleri ile hareket ederler
ör:hayvanlar ancak açıktıklarında avlanırlar
biz insanlar ise çevre etkisi ile yemek yeriz alışkanlıkla
ör:yemek yeriz ardından tatlı ardından çay vs vs vs
çocuklar hayvanlar gibidir doyunca bırakır devam etmez diğer acıkmaya kadar
özel bir rahatsızlık yoksa üstelemeyin
süt ve süt ürünlerini verirken eğlenceli duruma getin
renkli olsun şekilli olsun
mesala çiçek kalıplı hayvan kalıplı pudingler yapabilirsiniz

iştahsızlık mı of offff.
benim oğlumda yakında 1 yaşında olucak ve hiçbirşey yemek istemiyor
şaşırmış durumdayım:(((
aylardır kullanmadığımız şurup vitamin kalmadı ben çaresini bulamadım ve sanırım çocukluğuda böyle olucak.
iştahsız bebek annelerine bol sabır diliyorum.....

canım pütürlülere alıştırmak zaman ister.
ama iştahsız bebeğe bunu alıştırmak zor olucak:(
benim oğlum küçük parçaları elimle verince azcık yiyiyor.
eline çubuk kraker,ekmek veriyorum kemiriyor.
çorbasına ekmek doğrayınca bir kaç kaşık zorla yiyiyor.
yada meyvesini az ezip verirsem de yiyiyor ama bir iki kaşığı geçemedik daha.
çiğneyip yutmaya alışık.
ama yemeği ağzına aldığı gibi çıkartıyor.
dediğim gibi yemek istemediği için alıştırman zor olucak seninde.
ama artık alışmış olması lazım pütürlüye.

herşeyi blendırdan geçiriyorsan bırak derim.
önce meyveyi rendeleyip ver.sonra rendenin büyük tarafıyla rendele ver.
eline yağlı ekmek ver(dr.umuz önermişti bunu iştahsız diye)
çorbasını önce tel şehriyeyle yap ver boğazından akıp gider bence.
sonra arpa şehriyeye çevir.
sonra küçücük ekmek doğra sonra parçayı büyüt vs vs...
eline birşey verince de yanında su bulundur ve kesinlikle gözünün önünde olsun.
allah yardımcımız olsun bir şekilde öğrenmeliler.

hanımlar çocoklarımız belli bir yaşa gelinceye kadar hayvansal iç güdüleri ile hareket ederler
ör:hayvanlar ancak açıktıklarında avlanırlar
biz insanlar ise çevre etkisi ile yemek yeriz alışkanlıkla
ör:yemek yeriz ardından tatlı ardından çay vs vs vs
çocuklar hayvanlar gibidir doyunca bırakır devam etmez diğer acıkmaya kadar
özel bir rahatsızlık yoksa üstelemeyin
süt ve süt ürünlerini verirken eğlenceli duruma getin
renkli olsun şekilli olsun
mesala çiçek kalıplı hayvan kalıplı pudingler yapabilirsiniz

çok güzel anlatmışsın canım.. benim kızımında damak tadı yoktur..meyve ağzına koymaz..iştahlı değildi..ama hiç zorlamadım..ısrar etmedim..yemek istemeyince tabağı geri götürdüm.başka alternatif sunmadım.1-2 saat sonra tekrar denedim..acıktığı için hiç itiraz etmeden güzelce yedi..2,5 yaşında halla bu yöntemi deniyorum..acıkmasını bekliyorum.gayet iştahlı ve güzel,zevkle yiyor.oda mutlu bende..biraz sabır..biranda olmuyor herşey..ama halla meyve yemiyor.malesef..

benim kuzenimin çocuğuda aynı şekilde yoğurt falan hiç yemiyordu sadece annesini emiyordu, biberonda süt içiyordu...Sonunda baktı olmuyor ek besin de alması gerekirken hiç bir şekilde yemiyordu en son çare olarak çocuğa küçücükken ayran içirmeye başladı.tabi ben ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama en son bu yöntemi uyguluyordu

Back