- 31 Mayıs 2015
- 46
- 11
- 88
- Konu Sahibi hayaller-2030
-
Allah bağışlasın cümlemizin evladını içinde benim yavrumu da 4 yasında bir kızım var 22 aylıktan beri 7 kere ateşli havale geçirdi en sonuncusu 9 aralık ta oldu.Havaleleri ateşli oluyor kasımda kontrolümüz vardı doktorumuz yaşı büyüdü risk azaldı dedi takipten çıkarmıştı ama ne yazık ki tekrar havale geçirdi. İlaç kullanmıyoruz sadece popodan verilen havale durdurucu ilaç vermişti,havale anında uyguladım 2-3 dk kadar sürdü kızım kendine geldi cevap veriyordu ama baya yorgundu.Sorum şu ki daha önce başına gelen var mı? Lütfen desteğe çok ihtiyacım var bizimden başımızdan geçti 6 yaşından sonra bitti diyebilecek birileri vardır umarım.Psikolojim altüst oldu kızıma tek bakıyorum babasıyla ayrıyız hiç ilgilenmiyor zaten.Bu havale sebeplerinin neredeyse tamamı bademcik enfeksiyonundan kaynaklandı.Son çare olarak ameliyata karar verdik inşallah son olur bu durum..Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Kızım küçükken yüksek ateş nedeniyle 3 defa havale geçirdi, doktorumuz yüksek ateşe bağlı havalelerin tekrarlayabileceğini ama çocukların bağışıklık sisteminin 7 yaşında yenilendiğini, 7 yaşına kadar ateşine dikkat etmemizi söylemiş ve size de verilen fitili vermişti, dediği gibi oldu 7 yaşından itibaren havale geçirmedi, şimdi 24 yaşında, sizin evladınız da biraz daha büyüdüğünde ateşli havale riski kalmayacak, çok geçmiş olsun.Allah bağışlasın cümlemizin evladını içinde benim yavrumu da 4 yasında bir kızım var 22 aylıktan beri 7 kere ateşli havale geçirdi en sonuncusu 9 aralık ta oldu.Havaleleri ateşli oluyor kasımda kontrolümüz vardı doktorumuz yaşı büyüdü risk azaldı dedi takipten çıkarmıştı ama ne yazık ki tekrar havale geçirdi. İlaç kullanmıyoruz sadece popodan verilen havale durdurucu ilaç vermişti,havale anında uyguladım 2-3 dk kadar sürdü kızım kendine geldi cevap veriyordu ama baya yorgundu.Sorum şu ki daha önce başına gelen var mı? Lütfen desteğe çok ihtiyacım var bizimden başımızdan geçti 6 yaşından sonra bitti diyebilecek birileri vardır umarım.Psikolojim altüst oldu kızıma tek bakıyorum babasıyla ayrıyız hiç ilgilenmiyor zaten.Bu havale sebeplerinin neredeyse tamamı bademcik enfeksiyonundan kaynaklandı.Son çare olarak ameliyata karar verdik inşallah son olur bu durum..Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
ateşi birden 36 iken anlık 40 a fırlıyor o yuzden istediğiniz kadar kompres ve ilaç verin malesefki oluyorAteş çok azken mudehale etmeniz lazım ben çocuğumun ateşi 37.5 oldu mu hemen onca soğuk bir ortama sokarim, hala dusmediyse kıyafetini çıkarırım.. baktım yükseliyor 38 oldu hemen bir duş. Düştükten sonra tekrar 37.5 olursa hemen ilaç...
Çogu insan doktorlar mudehale etmedikleri için 38i bile ateş olarak görmezler ama ateş erken mudehale edilmezse işte böyle sonu havale olur.
Siz dua edin ki çocuğunuz soğuk havale geçirmiyor en kötüsü.
Lütfen sık sık ateşini kontrol edin. Elinizde pratik ateş olceriniz olsun..
Allah razı olsun doktoru uzun görüşünde büyüyünce geçeceği inşAllah birran önce iyilesirKızım küçükken yüksek ateş nedeniyle 3 defa havale geçirdi, doktorumuz yüksek ateşe bağlı havalelerin tekrarlayabileceğini ama çocukların bağışıklık sisteminin 7 yaşında yenilendiğini, 7 yaşına kadar ateşine dikkat etmemizi söylemiş ve size de verilen fitili vermişti, dediği gibi oldu 7 yaşından itibaren havale geçirmedi, şimdi 24 yaşında, sizin evladınız da biraz daha büyüdüğünde ateşli havale riski kalmayacak, çok geçmiş olsun.
Ameliyat bitiriyor ben kendimde aynı şeyleri yaşadım 7 yaşıma kadar havale geçirmişim.Ameliyata almadılar 7 yaşımı hatırlıyorum baygınlıklarımı annemin beni suya soktuğunu falan.Bağdemcik gidince tüm sorun çözülüyor.Allah bağışlasın cümlemizin evladını içinde benim yavrumu da 4 yasında bir kızım var 22 aylıktan beri 7 kere ateşli havale geçirdi en sonuncusu 9 aralık ta oldu.Havaleleri ateşli oluyor kasımda kontrolümüz vardı doktorumuz yaşı büyüdü risk azaldı dedi takipten çıkarmıştı ama ne yazık ki tekrar havale geçirdi. İlaç kullanmıyoruz sadece popodan verilen havale durdurucu ilaç vermişti,havale anında uyguladım 2-3 dk kadar sürdü kızım kendine geldi cevap veriyordu ama baya yorgundu.Sorum şu ki daha önce başına gelen var mı? Lütfen desteğe çok ihtiyacım var bizimden başımızdan geçti 6 yaşından sonra bitti diyebilecek birileri vardır umarım.Psikolojim altüst oldu kızıma tek bakıyorum babasıyla ayrıyız hiç ilgilenmiyor zaten.Bu havale sebeplerinin neredeyse tamamı bademcik enfeksiyonundan kaynaklandı.Son çare olarak ameliyata karar verdik inşallah son olur bu durum..Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
tesekkur ederim cevabınız için inşAllah kızıimza kurtulurAmeliyat bitiriyor ben kendimde aynı şeyleri yaşadım 7 yaşıma kadar havale geçirmişim.Ameliyata almadılar 7 yaşımı hatırlıyorum baygınlıklarımı annemin beni suya soktuğunu falan.Bağdemcik gidince tüm sorun çözülüyor.
Herkes her çocuk aynı olmuyor işte.havale nedir bilmezken geçtiğimiz cumartesi tanışmış oldum.hem de çok kötü tanisma. 3 çocuğum var en küçükleri 3 buçuk yasinda.bu zamana kadar çok ateşli hastalık gecirdik.kizimin cumartesi sabahı 8 gibi tuvalete kalktığında hiçbir şeyi yoktu. Tekrar yatmak istedi yatırdım. Aradan biraz zama geçti ateşinin 38 olduğunu farkettim müdahale etmedim. 10-15 dk sonra ateşi 37 ye düşmüş odadan çıktım.tekrar kontrol etmek için ateisni odaya girdiğimde hayatımın sokunu yaşadım. Agizndan burnundan köpük gelmiş ve sadece hırıltı var nefes alamıyor. Hastaneye koştuk hemen yarım saat sonra açılmaya başladı kızım. 4 defa diazem vermelerine rağmen.Havale gecirmesinin en buyuk sebebi atesine zamaninda mudahale etmemeniz.
Cocugun hareketleri azaldigi, ya da huysuzlastigi an atesini olcmeniz gerek, hasta olmasina gerek yok.
Bnm kiziminda bademcik sorunu var, kimsenin anlamadigi atesini anlarim hep.
Daha gecen hafta atesi 40,5 e cikti, ne burnu akiyordu ne oksuruk.
Hemen dusa soktum, iliktam soguga donuk suyla boyundan asagisini yikayip ates dusurucu verdim
Sonra 2-3 ates dusurucuyu caprazlama vermeniz gerekir,yani a ilacini butun gun vermek atesi dusurmez, a ilacini verdikten 3-4 saat sonra b sonra c ilacini vermelisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?