• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Çocuğu sık havale geçirenler yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hayaller-2030

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
46
11
88
Allah bağışlasın cümlemizin evladını içinde benim yavrumu da 4 yasında bir kızım var 22 aylıktan beri 7 kere ateşli havale geçirdi en sonuncusu 9 aralık ta oldu.Havaleleri ateşli oluyor kasımda kontrolümüz vardı doktorumuz yaşı büyüdü risk azaldı dedi takipten çıkarmıştı ama ne yazık ki tekrar havale geçirdi. İlaç kullanmıyoruz sadece popodan verilen havale durdurucu ilaç vermişti,havale anında uyguladım 2-3 dk kadar sürdü kızım kendine geldi cevap veriyordu ama baya yorgundu.Sorum şu ki daha önce başına gelen var mı? Lütfen desteğe çok ihtiyacım var bizimden başımızdan geçti 6 yaşından sonra bitti diyebilecek birileri vardır umarım.Psikolojim altüst oldu kızıma tek bakıyorum babasıyla ayrıyız hiç ilgilenmiyor zaten.Bu havale sebeplerinin neredeyse tamamı bademcik enfeksiyonundan kaynaklandı.Son çare olarak ameliyata karar verdik inşallah son olur bu durum..Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Allah bağışlasın cümlemizin evladını içinde benim yavrumu da 4 yasında bir kızım var 22 aylıktan beri 7 kere ateşli havale geçirdi en sonuncusu 9 aralık ta oldu.Havaleleri ateşli oluyor kasımda kontrolümüz vardı doktorumuz yaşı büyüdü risk azaldı dedi takipten çıkarmıştı ama ne yazık ki tekrar havale geçirdi. İlaç kullanmıyoruz sadece popodan verilen havale durdurucu ilaç vermişti,havale anında uyguladım 2-3 dk kadar sürdü kızım kendine geldi cevap veriyordu ama baya yorgundu.Sorum şu ki daha önce başına gelen var mı? Lütfen desteğe çok ihtiyacım var bizimden başımızdan geçti 6 yaşından sonra bitti diyebilecek birileri vardır umarım.Psikolojim altüst oldu kızıma tek bakıyorum babasıyla ayrıyız hiç ilgilenmiyor zaten.Bu havale sebeplerinin neredeyse tamamı bademcik enfeksiyonundan kaynaklandı.Son çare olarak ameliyata karar verdik inşallah son olur bu durum..Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Havale gecirmesinin en buyuk sebebi atesine zamaninda mudahale etmemeniz.
Cocugun hareketleri azaldigi, ya da huysuzlastigi an atesini olcmeniz gerek, hasta olmasina gerek yok.
Bnm kiziminda bademcik sorunu var, kimsenin anlamadigi atesini anlarim hep.
Daha gecen hafta atesi 40,5 e cikti, ne burnu akiyordu ne oksuruk.
Hemen dusa soktum, iliktam soguga donuk suyla boyundan asagisini yikayip ates dusurucu verdim
Sonra 2-3 ates dusurucuyu caprazlama vermeniz gerekir,yani a ilacini butun gun vermek atesi dusurmez, a ilacini verdikten 3-4 saat sonra b sonra c ilacini vermelisiniz.

Son düzenleme:
Bu arada bnde cok havale gecirirmisim, sebebi atesimi anlamamalari.
En son gozumde hasar birakacak kadar buyuk bir havale gecirmisim, senelerce gozluk kullanip tedavi oldum.
Elinizin altinda farkli farkli ates dusuruculer olmali, malesef yuksek ates cok tehlikeli.
38 dereceyi gorseniz dahi mudahale etmeniz lazim eger havale geciriyorsa

Benim ablamın kızıda çok havale geçirdi onun iç ateşi olurdu anlayamazlardı onunda bademcik enfeksiyonundan oluyordu dr u ameliyat önermedi bademcikler mikroorganizmaları tuttuğu için bademcik alınırsa daha çok hastalanır dedi şimdi 12 yaşında 5 yıldır ateşi çıkmıyor sizin yavrunuzada Allah şifa versin inşallah

Bademcikleri aldırın kurtulsun yavrucak. Bende çok hastalık çektim çocukluğumu zehir etmişti her üç güne siserdi yutkunamazdim. Yazın dondurma yer yemez siserdi. Şükür alınınca acayip rahatlamistim. Tekrarlama durumu yok bademcikler alınınca daha sık hastalanma gibi bir durum söz konusu olmaz

Ateş çok azken mudehale etmeniz lazım ben çocuğumun ateşi 37.5 oldu mu hemen onca soğuk bir ortama sokarim, hala dusmediyse kıyafetini çıkarırım.. baktım yükseliyor 38 oldu hemen bir duş. Düştükten sonra tekrar 37.5 olursa hemen ilaç...
Çogu insan doktorlar mudehale etmedikleri için 38i bile ateş olarak görmezler ama ateş erken mudehale edilmezse işte böyle sonu havale olur.
Siz dua edin ki çocuğunuz soğuk havale geçirmiyor en kötüsü.
Lütfen sık sık ateşini kontrol edin. Elinizde pratik ateş olceriniz olsun..

Kızım küçükken yüksek ateş nedeniyle 3 defa havale geçirdi, doktorumuz yüksek ateşe bağlı havalelerin tekrarlayabileceğini ama çocukların bağışıklık sisteminin 7 yaşında yenilendiğini, 7 yaşına kadar ateşine dikkat etmemizi söylemiş ve size de verilen fitili vermişti, dediği gibi oldu 7 yaşından itibaren havale geçirmedi, şimdi 24 yaşında, sizin evladınız da biraz daha büyüdüğünde ateşli havale riski kalmayacak, çok geçmiş olsun.

Rabbim tez zamanda sifa versin. Hic kimseyi yavrusuyla sinamasin. Bi yakinimizin cocugu daha kucukken havale sonucu bedenen yari felcli gibi kaldi beyninde de hasar olustu. Insallah kimsenin basina gelmez. Havaleyi anlamak cok onemli. Atesin iyice yukselmesini beklememek lazim

Ateş çok azken mudehale etmeniz lazım ben çocuğumun ateşi 37.5 oldu mu hemen onca soğuk bir ortama sokarim, hala dusmediyse kıyafetini çıkarırım.. baktım yükseliyor 38 oldu hemen bir duş. Düştükten sonra tekrar 37.5 olursa hemen ilaç...
Çogu insan doktorlar mudehale etmedikleri için 38i bile ateş olarak görmezler ama ateş erken mudehale edilmezse işte böyle sonu havale olur.
Siz dua edin ki çocuğunuz soğuk havale geçirmiyor en kötüsü.
Lütfen sık sık ateşini kontrol edin. Elinizde pratik ateş olceriniz olsun..
ateşi birden 36 iken anlık 40 a fırlıyor o yuzden istediğiniz kadar kompres ve ilaç verin malesefki oluyor

Kızım küçükken yüksek ateş nedeniyle 3 defa havale geçirdi, doktorumuz yüksek ateşe bağlı havalelerin tekrarlayabileceğini ama çocukların bağışıklık sisteminin 7 yaşında yenilendiğini, 7 yaşına kadar ateşine dikkat etmemizi söylemiş ve size de verilen fitili vermişti, dediği gibi oldu 7 yaşından itibaren havale geçirmedi, şimdi 24 yaşında, sizin evladınız da biraz daha büyüdüğünde ateşli havale riski kalmayacak, çok geçmiş olsun.
Allah razı olsun doktoru uzun görüşünde büyüyünce geçeceği inşAllah birran önce iyilesir

Ameliyat bitiriyor ben kendimde aynı şeyleri yaşadım 7 yaşıma kadar havale geçirmişim.Ameliyata almadılar 7 yaşımı hatırlıyorum baygınlıklarımı annemin beni suya soktuğunu falan.Bağdemcik gidince tüm sorun çözülüyor.

Benimde oglum 5 yasina girecek yaklsik 15 kere havale gecirdi atesi en fazla 37.3 olunca havale geciriyo 36.9 ken mudahele atmeye basliyoz zaten.bi cebimde ates olcer bi cebimde diazem le geziyorum heryerde cunku daha atesini fark etmeden bileic atesle havale geciriyo oglum.ama artik daha atesinin 37 oldugunu fark edince diazemi yapiyoruz artik havalesini durdursun diye doktorumuz oyle yapin dedi.cok cok gecmis olsun gercekten cok zor bi durum psikolojim bozulmus durumda artik allah daha beterinden korusun tabi

Havale gecirmesinin en buyuk sebebi atesine zamaninda mudahale etmemeniz.
Cocugun hareketleri azaldigi, ya da huysuzlastigi an atesini olcmeniz gerek, hasta olmasina gerek yok.
Bnm kiziminda bademcik sorunu var, kimsenin anlamadigi atesini anlarim hep.
Daha gecen hafta atesi 40,5 e cikti, ne burnu akiyordu ne oksuruk.
Hemen dusa soktum, iliktam soguga donuk suyla boyundan asagisini yikayip ates dusurucu verdim
Sonra 2-3 ates dusurucuyu caprazlama vermeniz gerekir,yani a ilacini butun gun vermek atesi dusurmez, a ilacini verdikten 3-4 saat sonra b sonra c ilacini vermelisiniz.
Herkes her çocuk aynı olmuyor işte.havale nedir bilmezken geçtiğimiz cumartesi tanışmış oldum.hem de çok kötü tanisma. 3 çocuğum var en küçükleri 3 buçuk yasinda.bu zamana kadar çok ateşli hastalık gecirdik.kizimin cumartesi sabahı 8 gibi tuvalete kalktığında hiçbir şeyi yoktu. Tekrar yatmak istedi yatırdım. Aradan biraz zama geçti ateşinin 38 olduğunu farkettim müdahale etmedim. 10-15 dk sonra ateşi 37 ye düşmüş odadan çıktım.tekrar kontrol etmek için ateisni odaya girdiğimde hayatımın sokunu yaşadım. Agizndan burnundan köpük gelmiş ve sadece hırıltı var nefes alamıyor. Hastaneye koştuk hemen yarım saat sonra açılmaya başladı kızım. 4 defa diazem vermelerine rağmen.
Havale gecirecekse ateşe bakmiyormus onu anladım ateşsiz de havale olabiliyor en kotusude bu galiba. Ne zaman ne olacağı belli değil cunku

Back