• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları çocuğu olanlar bana yardım edin...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hulya006

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2008
66
0
286
Ankara
inanılmaz canım sıkkın kızım 2 gündür çok aşırı derecede öksürüyor ve grip dün gece öksürükten nerdeyse boğulcaktı sabah hastaneye götürdüm soğuk algınlığı ilacı verdi ve ben onu kullanıyorum ve biliyorum atlatması uzun sürecek öksürüğü kesilmesi için neler yapmalıyım kızım 14 aylık ve gribi için deneyimli anneler yardım edin lütfen bana içim çok huzursuz o öyleyken...

Ballı ılık süt,ıhlamur boğazını yumuşatır..ara ara da birer tatlı kaşığı bal takviyesi önerebilirim..
ilaçlarına da devam edersiniz..geçmiş olsun

Ballı ılık süt,ıhlamur boğazını yumuşatır..ara ara da birer tatlı kaşığı bal takviyesi önerebilirim..
ilaçlarına da devam edersiniz..geçmiş olsun

çok teşekkür önemseyip cevap verdiğiniz için 18 kişi içinde en duyarlısı siz çıkmışsınız sağolun ama iki gündür ılık süt ve bal veriyorum zaten ıhlamurda denedim olmadı malesef
sırtına falan yada gögsünü yumuşatıcak bişey falan sürülüyormudur acaba..

Sırtına viks gibi bir şey sürüp terlemesini sağlayın, zaten bu sucaklarda terlemesi zor olmayacaktır hele viks de olunca...
Daha sonra ılık bir duş...
Üstüne 'kaynar olmayan' ılık bir ballı ıhlamur çayı... a.s (Sakın kaynar ıhlamur içirmeyin... Uzun vadede ateş yapar. yerimseniben)
Tamamdır :lepi:
Akşam uyumadan da kaynar ballı süt içirirseniz süper olur :smiley-cool:
Bunun dışında faranjiti varsa deneyeceğiniz bir iki önerim var...
1)Yarım bardaktan az ılık çay içine bolca karabiber katın onu çocuğunuz 1 seferde içsin a.s
2) 1 tatlı kaşığı bal üstüne limon sıkın... Bunu gün içinde 2-03 sefer tekrar edin...
Kolay gelsin a.s.

çok teşekkür önemseyip cevap verdiğiniz için 18 kişi içinde en duyarlısı siz çıkmışsınız sağolun ama iki gündür ılık süt ve bal veriyorum zaten ıhlamurda denedim olmadı malesef

ilk önce geçmiş olsun ama konunuza bakacak olan herkes yorum yapacak diye bir kaide yok sonuçta duyarsızlık olarak adlandırmanız çok üzücü

grip mi dedi doktor, bence zaten hava çok sıcak, onu serinletecek, mutlu edecek bişeyler yap, banyoyu seviyosa bol bol banyo yaptır, ilaçlarına devam et çok düzenli bi şekilde derim, bi kaç güne kadar hafifler zaten gerçekten gripse, geçmiş olsun

inanılmaz canım sıkkın kızım 2 gündür çok aşırı derecede öksürüyor ve grip dün gece öksürükten nerdeyse boğulcaktı sabah hastaneye götürdüm soğuk algınlığı ilacı verdi ve ben onu kullanıyorum ve biliyorum atlatması uzun sürecek öksürüğü kesilmesi için neler yapmalıyım kızım 14 aylık ve gribi için deneyimli anneler yardım edin lütfen bana içim çok huzursuz o öyleyken...

Öncelikle geçmiş olsun... Bi arkadaş cevap yazmış ılık süt bal ve ıhlamur içirin diye.Onları yaptığınızı yazmışsınız..Neden ilk yazınıza bunları yazmıyorsunuz.Extradan bunları bunları da yapıyorum demiyorsunuz. Ayrıca gerçekten yazınızı okuyan herkes cevap yazmak zorunda değil.. ÇOCUĞU OLANLAR BANA YARDIM EDİN.... Bu başlığı görünce ister istemez bakıyoruz... Ben şimdi size yardımcı olmadım diye duyarsızmıyım :olmaz:

cok gecmis olsun canimm,
Allah acil sifalar versin yavruya...
arkadaslar yazmislar zaten yapilacaklari,:ecrin_bebek:

bal öksürüğü çğaltır ama.. öksürüğün en iyi ilacı keçiboynuzu pekmezi...

Antibiyotik kısa sürede geçirir, zaten iyileşmezse doktoru önerecektir. Ama antibiyotik vermek istemiyorsan göğsüne viks sürüp ılık havlu kapatabilirsin. Göğsünü yumuşatır ve rahatlıkla balgam söktürür. Zaten öksürüğü kesmeyin. balgam söktürücü bişeyler verin ki rahatlasın çocuk. Biraz acıdır ama zencefil de iyidir. Balla karıştırabilirsin. Geçmiş Olsun.

geçmiş olsun yavruna...
3 gün olmak şartıyla bal tedavisi uygula .balı sürdükden sonra gazete parçası ser.boyasız yazısız olanlar var onları tercih edersen daha iyi olur.
ilk gün sırtına sür .
ikinci gün göğüsüne sür
üçüncü gün sırtına sür.
bu işlemleri gece uykuya geçince uygula.

ıhlamurun içine 1 dilim elma kabuğu at kaynat bu karışımın içinede ball ve limon kat ılık içir çok etkili ..ve ilaçlarına devam et..geçmiş olsun...

birde öksürüğü en iyi bıldırcın yumurtası sarısı kesiyor...gece yatmadan önce ılık süte bıldırcın yumurtası sarısı ekleyin anında kesiyor hastalığıda çabuk geçiriyor..ve 3 gece devam edin bakın nasıl düzeliyor...:)))

Back