Çocuğu geniz eti + bademcik küçültme ameliyatı olan anneler bakabilir mi ?

Merhaba inşallah yorumumu görürsünüz kızım ıkı hafta once geniz eti amelıyatı oldu ama sankı sımdı asıl burundan konuşuyo gibi et varken boyle degıldı konuşması değişti sesi falan sizinde oylemı acaba geçicimi bu durum korkuyorum
Bu doktorlar neden bilgilendirmiyor sizi anlamadim doktor ameliyat olmadan once bize dediki bu ses cocugunuzun kendi sesi degil ameliyattan sonraki 20 gun 1 ay da kendi sesi olmayacak sonraki duydugunuz ses cocugun kendi sesi diye belirtti benim oglumn sesi tizlesti bir miktar daha kalin gibiydi suan gayet normaliz endiselenmeyin 😊

C Carpediem4 merhaba. Bugün devlet hastanesinde doktor kızım için geniz eti ameliyatı önerdi ama son kararı bize bıraktı. Kızım çok korkuyor (10 yaşında) ve ben de endişeliyim biraz çünkü güzel olmayan şeyler okudum.
Ameliyat ve sonrası çok ağrı oldu mu acaba ve iyi ki yaptırmışız çocuğum rahat etti diyor musunuz?

C Carpediem4 merhaba. Bugün devlet hastanesinde doktor kızım için geniz eti ameliyatı önerdi ama son kararı bize bıraktı. Kızım çok korkuyor (10 yaşında) ve ben de endişeliyim biraz çünkü güzel olmayan şeyler okudum.
Ameliyat ve sonrası çok ağrı oldu mu acaba ve iyi ki yaptırmışız çocuğum rahat etti diyor musunuz?
Geniz etini nasıl farkettiniz? Uyurken nefes alamıyor mu?

Ağzı açık uyuyor, horluyor ve grip olduğu zaman ilaçlar işe yaramadığı için zor geçiyor. Farklı doktorlara gösterdik hepsi aynı şeyi söylediler.
Benim oğlum küçükken olmuştu bu ameliyatı basit bir ameliyat. Büyüdükçe geniz eti küçülüyormuş o yüzden sordum kızınız büyükmüş. Çok geçmiş olsun.

Hanımlar merhaba 6.5 yaşına yakın bir oğlum var geniz eti %90 büyümüş 3 doktora götürüp bilgi aldıktan sonra ameliyata karar verdik artık çocuğun yaşam kalitesi yerelere inmişti ve hastalık süreçleri çok ağır geçer olmuştu. bir kişi bademciğinide alacağız derken 2 kişi alınma sınırın altında olduğu için küçültme önerdi bizde buna karar verdik. Persembe günü ameliyata girecek ve çok endişeliyim.

Geniz etinin çok sorun yaratmadığını duymuştum fakat bademcik küçültme hakkında hiç bilgim yok beni neler bekliyor ? Kaç günde düzelir ? Süreç sancılımı ? Tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim. Gerçekten çok ihtiyacım var 🥺
Benim kızım 4 yaşında geniz eti ameliyatı oldu sıfır ağrı sıfır acı hiçbir şey hissetmedi 3-4 saat müşahade altında kalıp eve döndük normal hayatına döndü bademciklerinin alınmasına gerek olmadığı söylendi ama bademcik ameliyatında bir miktar ağrı oluyormuş öyle demişti doktor.
ameliyattan sonra gerçekten çok rahatladık 6 yaşında ne öksürük krizleri oluyo ne ağır hastalanıyo hamdolsun. Çocuğun yüzüne renk geldi. Büyümesi hızlandı resmen.

Benim oğlum küçükken olmuştu bu ameliyatı basit bir ameliyat. Büyüdükçe geniz eti küçülüyormuş o yüzden sordum kızınız büyükmüş. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim 🙏 evet doktor söyledi. Ben de istemiyorum aslında ama bikaç yıl daha bu şikayetlerinin devam etmesini istemiyorum.

Geniz eti ameliyati tek basina hic bir zorlugu yok hemen yiyip icmeye basliyorlar cok da basit bir ameliyat neden korktunuz ki .. bize bademcik kucultmede yapildi bademcik isi daha zor .. tabiki diyorum inanin okadar rahat ettik anlatamam o geniz eti iltihap yapiyor bogaza geciyor bogazdan tekrar geniz etine derken bir dunya antibiyotik iciyordu ve hastaliklar cok uzun suruyordu masallah diyeyim suan 5 aydir hic antibiyotik kullanmadi bu bizim icin buyuk bi mucize bence hic dusunmeden yaptirin kisa suren de bir operasyon cektiginiz eziyete degmez evet 12 yasindan sonra pek bir etkisi kalmadigi soyleniyor kafa buyudugu icin ama bn olsam çekmezdim

Geniz eti ameliyati tek basina hic bir zorlugu yok hemen yiyip icmeye basliyorlar cok da basit bir ameliyat neden korktunuz ki .. bize bademcik kucultmede yapildi bademcik isi daha zor .. tabiki diyorum inanin okadar rahat ettik anlatamam o geniz eti iltihap yapiyor bogaza geciyor bogazdan tekrar geniz etine derken bir dunya antibiyotik iciyordu ve hastaliklar cok uzun suruyordu masallah diyeyim suan 5 aydir hic antibiyotik kullanmadi bu bizim icin buyuk bi mucize bence hic dusunmeden yaptirin kisa suren de bir operasyon cektiginiz eziyete degmez evet 12 yasindan sonra pek bir etkisi kalmadigi soyleniyor kafa buyudugu icin ama bn olsam çekmezdim
Herkes sizin gibi güzel anlatmadı ondan galiba 🙁 bi de doktor kararı bize bıraktı ya o yüzden korktum açıkçası.
Ağzı açık uyuması da bitti mi?
Bi de mesela grip olduğu zaman spreyler burnunu açmıyordu. O sorun da geçti mi?

Herkes sizin gibi güzel anlatmadı ondan galiba 🙁 bi de doktor kararı bize bıraktı ya o yüzden korktum açıkçası.
Ağzı açık uyuması da bitti mi?
Bi de mesela grip olduğu zaman spreyler burnunu açmıyordu. O sorun da geçti mi?
Kusura bakmayin girmedim uzun zamandir oglum agzi acik uyumuyordu ama spreylerin tikanikligi acmadigi an aanlamistm bir sorun olldugnu goturdum sorunu anladik hemen ameliyat oldu masallah cok iyiyiz suan rahat oglum

Bademcik küçültme duymadım daha önce ama küçükken bademciklerimi aldırmıştım. Hatırlamıyorum bile. Sadece bildiğim küçükken alınmasının daha uygun olduğu. Kardeşimin aldırmamışlar ve şu an kıkırdaklaşmış. Aşırı ateşleniyor sürekli hasta oluyor alınması lazım ama riskli diyorlar. Bi tanıdığım da 35 yaşında oldu baya ağrılı ve sancılı geçti. Küçükken yaptırın rahatlasın.

Kusura bakmayin girmedim uzun zamandir oglum agzi acik uyumuyordu ama spreylerin tikanikligi acmadigi an aanlamistm bir sorun olldugnu goturdum sorunu anladik hemen ameliyat oldu masallah cok iyiyiz suan rahat oglum
Merhaba estağfirullah 😌 biz de yaptırdık Cuma günü. Çok şükür korktuğumuz gibi değildi. Ağzı açık uyuyor yine ama alışkanlıktan mı bilemedim. Bikaç gün sonra kontrole gideceğiz bakalım.

Back