Cocugu erken yasta okuma ogrenenler

Kayra2021

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.806
2.078
Cocugu erken yasta okuma ogrenenler var mi? Kac yasinda ogrendi? Desteklemek icin neler yaptiniz? Okula okumayi bilip baslamak avantajmi yoksa dezavantaj mı oldu? Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler...

5 yaşında öğrendi. Kendi kendine öğrendi. Hiç bir şey yapmadım, okuldan önce desteklemek istemedim. 1. Sınıf zordu zaten. Çok ödevi oluyordu. Elleri yoruluyor çok yazmaya alışık olmadıkları için. Bir de ödev yapmaya alışmaları zaman alıyor.

Avantajı oldu. Bir de okuma yazmayı öğretmem gerekmedi. Bir tek öğretmeninin iyi olması lazım. Çocuğu okuma yazma biliyor diye, görmezden gelmemesi lazım. Sanıldığı gibi okulda sıkılması diye bir durum söz konusu değil. Dediğim gibi, okul düzenine alışmak bile çocuğa yetiyor.

onun dışında maşallah, Zeki bir çocuk oldu. Dersleri hep iyi oldu çok şükür.

Kendiliğinden öğrenen yada abisiyle öğrenen cocuklar var. Avantaj mi dezavantaj mi olduğu okuma seviyesine sinifina ve en önemlisi öğretmenine bağli. Mesela bazi ozel okullar var kompleks seklinde ilkokuldan liseye okul oncesi dahil olan okullar var. Bunlar anasinifinda öğretiyor.

Anaokulu ya da krese giden tum cocuklar ogreniyor zaten. Veliler ve ogrenciler icin dezavantaj, ilkokul ogretmeni icin de avantaj bu durum

4.5 yaşında kendi kendine öğrendi.
1.sinifta sadece yazmaya yoğunlastik.Ogretmenimiz ayrı okuma ödevleri verdi.Matematigi de iyiydi, onu da destekledi.Bu durumu diğer öğrenciler fark etmedi bile.. öğretmenin tutumu çok önemli

Ben varım 5yaşında kendi kendime öğrenip almanyadaki teyzeme mektup yazmıştım. Sadece okuma yazma değil çarpım tablosu ve dört işlemi de öğrenmiştim. Benim zamanımda anaokulu bu denli yaygın olmadıgı ıcın anaokuluna gıdemedım. Ama okul müdürü 1.sınıf için çok ileride oldugumu söyleyip aileme direkt 2.sınıftan başlatacağız demişti. 2.sınıftan başladım. O zamanlar tabi ilkokul müfretadı fişli sistem olduğu için ve bu kadar ağır ev ödevleri yok efendim elyazısı falan olmadığı için 2.sınıfa çok kolay adapte olmuştum. Ama şuan için bilemiyorum

Cocugu erken yasta okuma ogrenenler var mi? Kac yasinda ogrendi? Desteklemek icin neler yaptiniz? Okula okumayi bilip baslamak avantajmi yoksa dezavantaj mı oldu? Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler...
5 yaşında anasınıfında öğrendi
Öğrensin diye bir çabam olmadı
Şimdi 1e gidiyor avantajları tabiki oldu, hızlı giriş yaptı 1e. Çokmu önemli, değil bence. Şuan sınıfda bütün çocuklar okuyor zaten. En fazla 3ay sürüyor okumaya geçmeleri.

Merak ettim şuan ne yapıyorsun? Mesleğin ne?

ben kendiligimden ogrendim. evin her kosesi kitap oldugu icin zor olmadi. ama arada bir bazi seyleri babama soruyordum o yardim ediyordu. toplama ve cikarmayi da bu sekilde ogrendim 5 yasimda. hicbir sorun yasamadim ilkokulda da.

benden sonra kardesimin de erken ogrenmesi gerektigini dusundu babam ve ona kendisi ogretti evde. kardesim de hicbir sorun yasamadi okulda.

Kendi kendine nasıl öğrendi merak ettim. Neyi merak ederek başladı? Sonrası nasıl devam etti?

Peki 2 ile 4 yas arasında sizin çocuğunuzla yaptığıniz etkinlikler nelerdi zeka gelişimi açısından bilgi verir misiniz

Aslında o biraz okula öğretmene çocuğa bağlı.
Öğretmen akranlarına okuma yazma öğretir iken okuma yazma bilene farklı etkinlikle sunup aynı ortamda kaynaştırabilmeli okulun imkanları da buna elvermeli ayrıca çocuk da bu duruma adapte olabilmeli.

çocuğun erken yaşta okumayı kendi kendine öğrenmesinin bir sorunu yok. fakat bunu desteklemek için ebeveynlerin çaba göstermemesi gerekiyor. zeka geliştirici oyunlar oynayabilirsiniz, bu tarz atölyelere/eğitimlere gönderebilirsiniz fakat pedagojik olarak okul öncesinde okuma yazmayı öğreten kişi siz olmamalısınız.
(ps: benim de 5 yaşında bi oğlum var bugün yarın okumayı da yazmayı da kendi kendine sökecek gibi görünüyor. bu tarz araştırmayı ben de pedagog bir arkadaştan fikir alarak yaptım ona istinaden yazıyorum)

Ben ablam öğrenirken öğrenmiştim. Ama ilkokul öğretmenim hiç iyi değildi görmezden geliniyordum ama okula çok rahat gittim geldim kimseye yüküm olmadı ödev yaparken

Ben de merak ettim. Mesleginiz nedir .Ne okudunuz

Kendi kendine nasıl öğrendi merak ettim. Neyi merak ederek başladı? Sonrası nasıl devam etti?
Oğluma çok kitap okurdum ben. 2-3 yaşından beri kitap alır okuruz. İlk kitapları çok eğlenceli olurdu tabi, bol resimli, komik hikayeli, çıkartmalı, boncuklu. Ben de onları komik komik anlatırdım. Hikayenin kahramanının yerine oğlumun ismini söylerdim filan..

önce alakasız harfler yazarak başladı. Gelip orada yazdığı hikayeleri anlatıyordu. Sonra bir baktık, anlamlı şeyler yazmaya başladı. Sonra bir baktık, okumaya başladı ☺

sonrasında hep başarılı bir çocuk oldu çok şükür. Ama okuma öğrenmek çok da büyük bir şey değil. Ben de ilkokula vermeden önce endişeliydim ama zaten 1. Dönemde diğer çocuklarda okumaya geçiyor. En geç 2. Sınıfta hepsi aynı seviyeye geliyor. Asıl maraton ondan sonra başlıyor.

4.5 yaşımda kendi kendime öğrendim.babamla beraber gazete okurdum günlük olarak pratiğim buydu.okula başlayınca da tek negatif etkisi sınıfta öğretmen ne sorarsa benim atlamam , öğretmenden önce derste harfleri ayağa zıplayıp anlatmaya çalışmam oldu

Çocuğum yok şahsi düşüncem erken okuması iyi gibi geldi hem özgüveni oluşur hemde okula başlayınca artık eskisi gibi tüm vakitleri oyun olmuyor. Birşeyler öğrenmeye çalıştıkça ağır geliyor yapamayacağım korkusu okul fobisine dönüşüyor.

Son dönemin çocuk modası da sanırım bu. Kimi görsem bir gayret çocuğa okuma-yazma öğretmek için uğraşıyor. Benim de 5 yaşında kızım var. Öyle bir gayretim yok. Okulda akranları ile öğrenmesinden yanayım. Bize ortaokulda Türkçe öğretmenimiz lisede göreceğimiz dersleri de öğretmişti. Tabii sağolsun ama liseye başladığımda Edebiyat ve Dil Anlatım derslerine zaten ben biliyorum diye özen göstermiyordum. Çünkü 6. sınıftan beri zaten o konuları görmüş ve öğrenmiştim, ilgi çekici değildi. Edebiyat hocamız okumak için kitap ödevi veriyordu, bize zaten ortaokulda okutulmuştu. Evet hocamız takdir ediyordu, ben de gururlanıyordum ama ilgi kaybı yaşıyordum. Başlarda iyiydi hoştu da sonraki haftalarda kabak tadı vermeye başladı sınıf arkadaşlarım için. O yüzden kızım öğrensin diye gayret etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…