5 yaşında anasınıfında öğrendiCocugu erken yasta okuma ogrenenler var mi? Kac yasinda ogrendi? Desteklemek icin neler yaptiniz? Okula okumayi bilip baslamak avantajmi yoksa dezavantaj mı oldu? Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler...
Merak ettim şuan ne yapıyorsun? Mesleğin ne?Ben varım5yaşında kendi kendime öğrenip almanyadaki teyzeme mektup yazmıştım. Sadece okuma yazma değil çarpım tablosu ve dört işlemi de öğrenmiştim. Benim zamanımda anaokulu bu denli yaygın olmadıgı ıcın anaokuluna gıdemedım. Ama okul müdürü 1.sınıf için çok ileride oldugumu söyleyip aileme direkt 2.sınıftan başlatacağız demişti. 2.sınıftan başladım. O zamanlar tabi ilkokul müfretadı fişli sistem olduğu için ve bu kadar ağır ev ödevleri yok efendim elyazısı falan olmadığı için 2.sınıfa çok kolay adapte olmuştum. Ama şuan için bilemiyorum
Kendi kendine nasıl öğrendi merak ettim. Neyi merak ederek başladı? Sonrası nasıl devam etti?5 yaşında öğrendi. Kendi kendine öğrendi. Hiç bir şey yapmadım, okuldan önce desteklemek istemedim. 1. Sınıf zordu zaten. Çok ödevi oluyordu. Elleri yoruluyor çok yazmaya alışık olmadıkları için. Bir de ödev yapmaya alışmaları zaman alıyor.
Avantajı oldu. Bir de okuma yazmayı öğretmem gerekmedi. Bir tek öğretmeninin iyi olması lazım. Çocuğu okuma yazma biliyor diye, görmezden gelmemesi lazım. Sanıldığı gibi okulda sıkılması diye bir durum söz konusu değil. Dediğim gibi, okul düzenine alışmak bile çocuğa yetiyor.
onun dışında maşallah, Zeki bir çocuk oldu. Dersleri hep iyi oldu çok şükür.
Peki 2 ile 4 yas arasında sizin çocuğunuzla yaptığıniz etkinlikler nelerdi zeka gelişimi açısından bilgi verir misiniz4.5 yaşında kendi kendine öğrendi.
1.sinifta sadece yazmaya yoğunlastik.Ogretmenimiz ayrı okuma ödevleri verdi.Matematigi de iyiydi, onu da destekledi.Bu durumu diğer öğrenciler fark etmedi bile.. öğretmenin tutumu çok önemli
Cocugu erken yasta okuma ogrenenler var mi? Kac yasinda ogrendi? Desteklemek icin neler yaptiniz? Okula okumayi bilip baslamak avantajmi yoksa dezavantaj mı oldu? Fikirlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler...
Ben de merak ettim. Mesleginiz nedir .Ne okudunuzBen varım5yaşında kendi kendime öğrenip almanyadaki teyzeme mektup yazmıştım. Sadece okuma yazma değil çarpım tablosu ve dört işlemi de öğrenmiştim. Benim zamanımda anaokulu bu denli yaygın olmadıgı ıcın anaokuluna gıdemedım. Ama okul müdürü 1.sınıf için çok ileride oldugumu söyleyip aileme direkt 2.sınıftan başlatacağız demişti. 2.sınıftan başladım. O zamanlar tabi ilkokul müfretadı fişli sistem olduğu için ve bu kadar ağır ev ödevleri yok efendim elyazısı falan olmadığı için 2.sınıfa çok kolay adapte olmuştum. Ama şuan için bilemiyorum
Oğluma çok kitap okurdum ben. 2-3 yaşından beri kitap alır okuruz. İlk kitapları çok eğlenceli olurdu tabi, bol resimli, komik hikayeli, çıkartmalı, boncuklu. Ben de onları komik komik anlatırdım. Hikayenin kahramanının yerine oğlumun ismini söylerdim filan..Kendi kendine nasıl öğrendi merak ettim. Neyi merak ederek başladı? Sonrası nasıl devam etti?
Çocuğum yok şahsi düşüncem erken okuması iyi gibi geldi hem özgüveni oluşur hemde okula başlayınca artık eskisi gibi tüm vakitleri oyun olmuyor. Birşeyler öğrenmeye çalıştıkça ağır geliyor yapamayacağım korkusu okul fobisine dönüşüyor.Oğluma çok kitap okurdum ben. 2-3 yaşından beri kitap alır okuruz. İlk kitapları çok eğlenceli olurdu tabi, bol resimli, komik hikayeli, çıkartmalı, boncuklu. Ben de onları komik komik anlatırdım. Hikayenin kahramanının yerine oğlumun ismini söylerdim filan..
önce alakasız harfler yazarak başladı. Gelip orada yazdığı hikayeleri anlatıyordu. Sonra bir baktık, anlamlı şeyler yazmaya başladı. Sonra bir baktık, okumaya başladı ☺
sonrasında hep başarılı bir çocuk oldu çok şükür. Ama okuma öğrenmek çok da büyük bir şey değil. Ben de ilkokula vermeden önce endişeliydim ama zaten 1. Dönemde diğer çocuklarda okumaya geçiyor. En geç 2. Sınıfta hepsi aynı seviyeye geliyor. Asıl maraton ondan sonra başlıyor.