• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu erken ergenliğe girenler yardımınıza ihtiyacım var

Merhaba herkese. Bu forumda bi kaç sayfa buldum bu konuyla ilgili ama yinede açmak istedim çunku cok mutsuzum ve aklimda ki soru işaretlerini yasayanlarla direk paylaşmak istedim. Kızım daha 1 ay sonra 8 e giricek ve erken ergenlik teşhisi kondu dün. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Iğne tedavisine başlicaz dedi doktor bu durumu yaşayıp fayda görenler var mı? Mesela nelere dikkat ettiniz doktor sabunla yikayin demiş mesela siz hangi sabunu kullandiniz? Bilemiyorum o kadar moralsizim ki bizim şuan girdiğimiz yola daha önce giren arkadaşlardan bilgi almak istiyorum😔
Merhaba 8 yaşındayken ben , annem beni cocuk doktoruna götürmüştü yumurtalarım olgunlaşırken çok sancı cekmiştim bir gün acilik gibi olmuştum o sancıyı cok iyi hatırlıyorum şiddeti yüksekti. Cocuk doktoru o gün ultrason yapmıştı ve anneme demişti her an adet olabilir onu alıştırman ve öğretmen gerek ped vs. Karın ağrısı her ay kanama yaşamak gibi şeylerin açıklamasını istemişti ve ben 8-9 yaşında birgün pat diye adet olmuştum. Annem de bana anlatmıştı tam tersine sevinmişti aslında yani bu iyi bişey fonksiyonlar yerinde olduğuna işaret gibi bişey. Benim arkadaşım 14-15 yaşında adet olmuştu baya geç bence doğrusu nedir bilmyrm. Sabunla yıkamak olayını da anlamadım ben ilk defa duydum nedir tam olarak ve iğne olayı nedir?

Merhaba 8 yaşındayken ben , annem beni cocuk doktoruna götürmüştü yumurtalarım olgunlaşırken çok sancı cekmiştim bir gün acilik gibi olmuştum o sancıyı cok iyi hatırlıyorum şiddeti yüksekti. Cocuk doktoru o gün ultrason yapmıştı ve anneme demişti her an adet olabilir onu alıştırman ve öğretmen gerek ped vs. Karın ağrısı her ay kanama yaşamak gibi şeylerin açıklamasını istemişti ve ben 8-9 yaşında birgün pat diye adet olmuştum. Annem de bana anlatmıştı tam tersine sevinmişti aslında yani bu iyi bişey fonksiyonlar yerinde olduğuna işaret gibi bişey. Benim arkadaşım 14-15 yaşında adet olmuştu baya geç bence doğrusu nedir bilmyrm. Sabunla yıkamak olayını da anlamadım ben ilk defa duydum nedir tam olarak ve iğne olayı nedir?
Sizin boynuz uzadı mi?

Sizin boynuz uzadı mi?
Hayır uzamadı ama boy konusunu takıntı etmek doğru değil bunu sadece adete bağlamak da iyi değil jimnastik gibi sporlara yazdırın uzar allah vergisi yani bu birazda herşeyi bişeye bağlamak bana mantıklı gelmiyor..

Hayır uzamadı ama boy konusunu takıntı etmek doğru değil bunu sadece adete bağlamak da iyi değil jimnastik gibi sporlara yazdırın uzar allah vergisi yani bu birazda herşeyi bişeye bağlamak bana mantıklı gelmiyor..
Benim adetim 10 yaşındayken oldu. O zaman sınıfın en uzunuydum 155 filandim benimde sonra biraz uzadı ama ablam 13-14 yaşında adet oldu. Onun boyu 176 tabi takıntı etmemek gerek ama çocuğumuz icin ediyoruz ya . Tabi çevresel faktörlerlede bunu destekleyebilirz.

Benim adetim 10 yaşındayken oldu. O zaman sınıfın en uzunuydum 155 filandim benimde sonra biraz uzadı ama ablam 13-14 yaşında adet oldu. Onun boyu 176 tabi takıntı etmemek gerek ama çocuğumuz icin ediyoruz ya . Tabi çevresel faktörlerlede bunu destekleyebilirz.
Her beden , her bünye çok farklı kıyas yapmak telaş etmek felan buniar bana çok değişik geliyor sizin bakış açınız da farklı saygım var ama bence boy yüzündense ne kendinizi ne de cocuğu üzmeyin. Bilinçlendirmek bilgilendirmek güzel bişey..

Benim kızım da 2017 Temmuz dogumlu
Bebekliginden beri endokrin dr takipliydi
Pandemiyle gitmeyi birakmiştık
Tüylenme başladigi için dün tekrar endokrine gittik
Erken ergenlik meme büyümesi ile başlar dedi dr
Tüylenme için ise böbrek üstü bezinin çok çalışması kaynakli olabilir dedi
Tahlilleri yapıldı
4 martta insaAllah yeniden dr a gitcez bakalim ne diyecek
Insan endişeleniyor ister istemez
Boydan ziyade o yaşta regl olması onunla pedle uğraşması cocuk için zor olur diye düşünuyorum

Takribi 12-16 belki 17 yaş arasında ergenliğe girmesi, regl olması bekleniyor kız çocuklarının. Erkeklerinde yine 12-13 yaşlarda testisler üretim yapacak kadar büyüyor. Arkadaşınızın adet zamanı çok normal. Ama sizinki değil malesef. Tabii yıllar yıllar öncesi belirti vermeden bi anda olduysa kimsenin yapacak bişeyi de olmaz. Şu an boyunuz kaç acaba? Teknik olarak bu durum etkiler çünkü boyu

Çocukların yediği yapay şekerler paket gıdalı pancar şeker olmadığından invert şeker olduğu için bu yapay şekerler hormonu bozuyor ve kıllanmayı tetikliyor bunları çocuklarınıza yedirmeyiz ayrıca böbreği zararlı

başka bir doktora gitseniz oğlunuz için

Benim oğlumun da pandemi zamanı uzaması durmuştu
Endişenizi anlıyorum size hak veriyorum
Boy önemli tabi önce sağlık olsun ama şuan her şeyin çaresi varken boşvermek olmaz
Oğlum 12 yaşındayken 158 di diye hatırlıyorum
Şuan 15 yaşında 180 oldu
Annr baba boyu nasıl
Ergenlik durdurmayı önerdiyse doktor bence yaptırmak mantıklı

başka bir doktora gitseniz oğlunuz için

Benim oğlumun da pandemi zamanı uzaması durmuştu
Endişenizi anlıyorum size hak veriyorum
Boy önemli tabi önce sağlık olsun ama şuan her şeyin çaresi varken boşvermek olmaz
Oğlum 12 yaşındayken 158 di diye hatırlıyorum
Şuan 15 yaşında 180 oldu
Annr baba boyu nasıl
Ergenlik durdurmayı önerdiyse doktor bence yaptırmak mantıklı
Oğlum şuanda 10.5 yaşında boyu 145 doktora 24 Aralıkta gittik 142 ydi 3cm uzadi. Tam bir sene oncede 138 di. Boy uzamasında durma olmadı ama tabi süreç tamamlanırken ne kadar uzar bilmiyorum. Ama baska doktorada bakarim. Hormon testleri iyi geldiği icin 3 ay sonrasında yine fiziksel ve kan testiyle iğne olup olmamasına karar verilecek. Hızlı ilerlemiyorsa iğneye gerek yok dedi.. anne baba olarak boylarimiz uzun değil ama kendi ailelerimiz öyle değil. Şuanda çocukların boy kısalığı ile ilgilenen bir spor danışmanıyla programa başlayacak. Egzersizlerle bakalım belki faydali olur

Oğlum şuanda 10.5 yaşında boyu 145 doktora 24 Aralıkta gittik 142 ydi 3cm uzadi. Tam bir sene oncede 138 di. Boy uzamasında durma olmadı ama tabi süreç tamamlanırken ne kadar uzar bilmiyorum. Ama baska doktorada bakarim. Hormon testleri iyi geldiği icin 3 ay sonrasında yine fiziksel ve kan testiyle iğne olup olmamasına karar verilecek. Hızlı ilerlemiyorsa iğneye gerek yok dedi.. anne baba olarak boylarimiz uzun değil ama kendi ailelerimiz öyle değil. Şuanda çocukların boy kısalığı ile ilgilenen bir spor danışmanıyla programa başlayacak. Egzersizlerle bakalım belki faydali olur
Ne güzel adımlar atmaya başlamışsınız
Faydalı olacaktır egzersizler
Spor da aynı şekilde yüzme basket gibi

Bizim de ben eşim aile üyeleri uzun
Bir tek kayınvalidem ve tarafları kısa
Ben de onların tarafa benzediğini düşünmüştüm
Birden uzaması durunca

İnsallah güzel sonuçlar alırsınız
Bekliyorum güzel haberlerinizi

Online mı olacak

Merhaba. 4,5 yaşinda kızım var. Son 6 aydır koltuk altı teri yetişkin gibi kokuyor. Ve tek göğsünün ucu mercimek tanesi kadar çıkmış. Fakat ağrı yok. Tomurcuklanma böyle mi oluyor? Gerçekten moralim çok bozuk.

Merhaba. 4,5 yaşinda kızım var. Son 6 aydır koltuk altı teri yetişkin gibi kokuyor. Ve tek göğsünün ucu mercimek tanesi kadar çıkmış. Fakat ağrı yok. Tomurcuklanma böyle mi oluyor? Gerçekten moralim çok bozuk.
Benim kızımda da meme büyumesi var belirgin ama yağ dokusu dedi dr meme degil dedi
Bunu bi dr muanesinde ancak anlayabilir
Kendi kızım ve cevrediki yaşıtları sizin yaşlarda ter kokusu başladı tüylenme olmamasina rağmen
Bu galiba yedikleri gidalarin yapisinin bozuk olmasi nedeyle olabilir

Merhaba bizdede tomurcuklanma ve tüylenme vardı uyarı testi sonucu iğneye başlandı ilk iğnesini vuruldu fakat ilerde boyu uzarmı kısa mı kalır bilemiyorum

Merhaba bizdede tomurcuklanma ve tüylenme vardı uyarı testi sonucu iğneye başlandı ilk iğnesini vuruldu fakat ilerde boyu uzarmı kısa mı kalır bilemiyorum
Bizimde test sonuçlari önümuzde ki Salı belli olacak
Bende iğne olmasindan tedirginim zararı olur mu diye

Back
X