Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Peki igf1 normal cıkmasına ragmen neden uyarı testini istedi, baska bakılan sonuclara gore mi buna karar verdi yoksa persentili düsük olduğu için mi? Bizim doktor fazla mı rahat bilemedim igf bile 1,5 yıl sonra istedi.
Oğlum 4,5 yaş 99 cm. %3 persentilde.
Persentili dusuyordu. Yaklasik 2 yil kadar endokrin takibindeydi. Buyume hizi hep azaldi. Persentili 7-8 lerden 0a kadar dusmustu. Buyume hormonu eksikliginde igf1 dogrudan belirleyici olmuyor.

Merhabalar bizim Igf değeri 59 çıkmış (normal aralık: 49-283), ama dr tek başına ıgf.nin anlamı olmaz, yıllık büyüme hızıyla bakıcaz dedi. 1 yılda normalden az uzadığı için uyarım testi istedi. yarın teste gireceğiz, kan alınacak, damarları çok ince olduğu için moraracak heralde, çok tedirginim:KK43:
dua edin lütfen

Merhabalar bizim Igf değeri 59 çıkmış (normal aralık: 49-283), ama dr tek başına ıgf.nin anlamı olmaz, yıllık büyüme hızıyla bakıcaz dedi. 1 yılda normalden az uzadığı için uyarım testi istedi. yarın teste gireceğiz, kan alınacak, damarları çok ince olduğu için moraracak heralde, çok tedirginim:KK43:
dua edin lütfen
Bizimki de normal araltikta ama alt sinira yakindi sizinki gibi. Insallah kolayca olur sizinki de🙏🏻

Persentili dusuyordu. Yaklasik 2 yil kadar endokrin takibindeydi. Buyume hizi hep azaldi. Persentili 7-8 lerden 0a kadar dusmustu. Buyume hormonu eksikliginde igf1 dogrudan belirleyici olmuyor.
El bilek rontgen çekildi mi acaba, kemik yası uyumlu mu?

dua edin lütfen
Bence hic stres yapmayın ben soyle dusunuyorum hormonlarında bir eksiklik varsa biran once ortaya cıksın ve tedaviye baslanılsın. 2 hafta sonra gideceğiz, uyarı testi istemezse kendim talep etmeyi dusunuyorum.
Sizin cocugunuz kac yasında, ne zamandır takiptesiniz?

Bence hic stres yapmayın ben soyle dusunuyorum hormonlarında bir eksiklik varsa biran once ortaya cıksın ve tedaviye baslanılsın. 2 hafta sonra gideceğiz, uyarı testi istemezse kendim talep etmeyi dusunuyorum.
Sizin cocugunuz kac yasında, ne zamandır takiptesiniz?
4, 5 yaşında kız. 3 yaşından beri takipteyiz. el bilek filmi de çekildi kemik yaşı yaşı ile aynı çıktı, aslında bu istenmeyen birşeymiş. kemik yaşı düşük çıkarsa ilerde boy atar deniliyormuş.
Sağolun inş sıkıntısız geçer test, size de kolay gelsin

inşallah amin, çok sağolun.
Sizin uyarım testi kaç saat sürmüştü?
bize 2 saat denildi, aç olacak, yarım saat aralıklarla kan alınacak denildi.
Benim kizima 2 tane uyari testi yapildi. Ilki 2 saat surdu. bi ilac ezip suyla iciriyorlar. Biraz mide bulantisi olmustu. Ilkinin sonuclari dusuk cikinca ikinci yapildi.
Ikincisinde glukagon ignesi eczaneden alip goturmustuk onda da yine ac gidiliyor. Biraz daha uzun surmustu ikinci test.
Baska sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Benim kizima 2 tane uyari testi yapildi. Ilki 2 saat surdu. bi ilac ezip suyla iciriyorlar. Biraz mide bulantisi olmustu. Ilkinin sonuclari dusuk cikinca ikinci yapildi.
Ikincisinde glukagon ignesi eczaneden alip goturmustuk onda da yine ac gidiliyor. Biraz daha uzun surmustu ikinci test.
Baska sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Anladım demek ki bizim bu ilk test olcak, dogrulama için 2 test yapılıyor denilmişti.
Siz ne kadardır hormonu kullanıyorsunuz, sonuçlarını gördünüz mü?
tesekkürler

Anladım demek ki bizim bu ilk test olcak, dogrulama için 2 test yapılıyor denilmişti.
Siz ne kadardır hormonu kullanıyorsunuz, sonuçlarını gördünüz mü?
tesekkürler
Biz 1,5 aydir kullaniyoruz. Henuz bir degisiklik farketmedim umarim ilerleyen zamanlarda olur

Merhabalar bizim klonidin sonuçları çıkmış ama henüz dr ile görüşemedik.
0.dk 0,27
30. dk 8,29
60. dk 10.8
90. dk 5,87
120. dk 4,7

Daha önce testi olanlar sizin nasıldı acaba ?

4, 5 yaşında kız. 3 yaşından beri takipteyiz. el bilek filmi de çekildi kemik yaşı yaşı ile aynı çıktı, aslında bu istenmeyen birşeymiş. kemik yaşı düşük çıkarsa ilerde boy atar deniliyormuş.
Sağolun inş sıkıntısız geçer test, size de kolay gelsin
dogdugunda kaç cm dogmustu boy kılo yani ben de neden durdu 3 ten sonra onu bılmıyorum

0.dk 0,27
30. dk 8,29
60. dk 10.8
90. dk 5,87
120. dk 4,7

referans değerler yazmıyor mu sonuçların karşısında..
bizim sonuçlar da böyle hemen hemen
Glukagon Testi-GH 150 3.57 µg/
Glukagon Testi-GH 60 1.56 µg/
Glukagon Testi-GH 90 7.73 µg/
Glukagon Testi-GH 180 1.65 µg/
Glukagon Testi-GH 30 1.32 µg
Glukagon Testi-GH 120 9.26 µg/
Glukagon Testi-GH 0 3.57 µg/L 0.094 - 6.29

0.dk 0,27
30. dk 8,29
60. dk 10.8
90. dk 5,87
120. dk 4,7

Doktor ile görüştük, büyüne hormonu eksikliği yok sonuçlar çok nornal dedi, çok şükür. ilk zaman ilaç uyarımı ile bh artıyor sonra ilaç vücuttan atıldıkça düşüyor.
Şimdilik yılda 1 takip ile devam edeceğiz. herkese kolaylıklar :)

Doktor ile görüştük, büyüne hormonu eksikliği yok sonuçlar çok nornal dedi, çok şükür. ilk zaman ilaç uyarımı ile bh artıyor sonra ilaç vücuttan atıldıkça düşüyor.
Şimdilik yılda 1 takip ile devam edeceğiz. herkese kolaylıklar :)
bize de muhtemelen aynı şeyi söyleyecek.. Peki çocuğun boyu neden yaşıtlarına göre kısa kalıyor o zamna onun için bir şey diyorlar mı?

bize de muhtemelen aynı şeyi söyleyecek.. Peki çocuğun boyu neden yaşıtlarına göre kısa kalıyor o zamna onun için bir şey diyorlar mı?
Genetik yapısal diyorlar. Ben minyonum bana çekmiş daha çok ve benim aile hep kısa. Malesef kısa boy geni baskınmış :/
Sizin de durumunuz aynı sanırım size ne dediler ?
Bu dönemde erken ergenlik durumları çok yaygınmış, takibi bırakmamak lazım.

Son düzenleme:
Genetik yapısal diyorlar. Ben minyonum bana çekmiş daha çok ve benim aile hep kısa. Malesef kısa boy geni baskınmış :/
benimde boy kısa 150 baba 169 bizimde yapısal artık doktora sonuçları gösteremedik randevu tarihimize var daha

şurup vs vermedımıherhangı bır vıtamın

X