- 24 Eylül 2018
- 160
- 58
- 39
Doğum kilosu ve boyunu yazmıssınız zaten teşekkürler.Kizim Kasım ayında 96 97cm geldi zaten. 4yas aşısına goturdugumuzde hemşire ölçü. Kilosu da 13 kusurdu. Şuan Ocak ayına yeni girdik tam 97 geliyor. Kizim tam haftasında dogsaydi Aralık sonu Ocak başı doğması gerekiyordu. 45cm 2.400dogdu.
Bu söylediklerinizi biliyorum ve doğduğundan beri ne kadar doktora götürdüğmu tahmin edemezsiniz ama suanki durumu iyi cok şükür. Yasiti olan bir kuzeni ve arkadaşı var onlarla kıyaslıyoruz bir de surekli ve onlar erkek olduğu halde kizimdan çok uzun değiller şuan aynı duruyorlar nerdeyse.
Bir anne olarak durumun farkındayım inşallah daha da iyi olur yavrum ve sizinki de
Siz şimdi 97 cm diyince ben yanlış anlamısım o zaman 10 a yakın oluyor persentili. Zaten kız tablosuna bakacagıma erkek tablosuna bakmışım.
Peki hep 3 deydi ve şimdi birden 10 a mı çıktı? Bir de doğumda kaç kiloydu acaba?
Evet hep 3teydi şimdi 10oldu. Bir arkadaşımın çocuğu da böyleydi ve ilkokulda en kisasi benim oğlumdu dedi ama simdi hepsinden uzun boyu var yani o makalelerde yazanlar elbette doğru ama hep onlara göre ilerlemiyor bu işler.Siz şimdi 97 cm diyince ben yanlış anlamısım o zaman 10 a yakın oluyor persentili. Zaten kız tablosuna bakacagıma erkek tablosuna bakmışım.
Peki hep 3 deydi ve şimdi birden 10 a mı çıktı? Bir de doğumda kaç kiloydu acaba?
Sizin ve eşinizin boyuna göre kızınızın olması gereken persentil yüzde 55 filan. İnş yakalar ileride ama yanlış anlamayın lütfen çocukları göz kararı kıyaslamanın yada bir arkadaşımın çocugu şöyleydi şöyle oldu gibi örneklerden ziyade bilimsel makaleleri ve istatistikleri dikkate almak zorundayım. Arkadasınızın çocugu uzadı diye sizinki ve bizimki de uzayacak diye bir şey yok. Herkesin durumu genetiği farklı mesela Yeğenim sadece premature değil aynı zamanda sga lı yani haftasına göre oldukca küçük doğdu ve asıl problem de bu bunlarda yüzde 3 e gelip ergenlıkte daha kısa kalma durumu oluyormuş. Bundan dolayı forumdan sga lı olup kullanan var mı diye takibe başladım tekrar. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.Evet hep 3teydi şimdi 10oldu. Bir arkadaşımın çocuğu da böyleydi ve ilkokulda en kisasi benim oğlumdu dedi ama simdi hepsinden uzun boyu var yani o makalelerde yazanlar elbette doğru ama hep onlara göre ilerlemiyor bu işler.
Ben 160im eşim 180. Bir de oğlum var 7aylik o 38de doğdu ama 52cmdi.
Hayir ben çocuğumu sadece yasitlriyla kiyaslamiyorum aynı zamanda birden çok doktora götürdüm dediğim gibi. Ozele devlete üniversiteye vs onların yönlendirmesi ve tabiki anne olarak yasitlariyla illaki bende kiyasladim elimde olmadan ve bunların hepsine göre şuan yine boyu uzun değil ama alt sınırda da değil demek istediğim bu yani.Sizin ve eşinizin boyuna göre kızınızın olması gereken persentil yüzde 55 filan. İnş yakalar ileride ama yanlış anlamayın lütfen çocukları göz kararı kıyaslamanın yada bir arkadaşımın çocugu şöyleydi şöyle oldu gibi örneklerden ziyade bilimsel makaleleri ve istatistikleri dikkate almak zorundayım. Arkadasınızın çocugu uzadı diye sizinki ve bizimki de uzayacak diye bir şey yok. Herkesin durumu genetiği farklı mesela Yeğenim sadece premature değil aynı zamanda sga lı yani haftasına göre oldukca küçük doğdu ve asıl problem de bu bunlarda yüzde 3 e gelip ergenlıkte daha kısa kalma durumu oluyormuş. Bundan dolayı forumdan sga lı olup kullanan var mı diye takibe başladım tekrar. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler.
Kızım 8 yaş 9 aylık....başka bir dr a daha gösterdik sonuçları oda 4 ay gözlemlediğim şu anlık bir sıkıntı yok dedi....kafamız çok kariştimerhaba, geçmiş olsun, kaç yaşında acaba kızınız?
belli bir yaştan sonra hem erken ergenlik için hem büyüme için aynı anda hormon tedavisi yapılıyor. bir komşumuzun kızı ergenliğe girmek üzereyken büyüme hormonuna başlamış, bu süreçte de ergenlik 14 yaşına kadar ertelenmiş tedaviyle.
Hergün aynı saat cok önemli. Saat 9 da yapıp yatırıyorduk biz. Şimdi büyüdü ödevler de var saat 10 gibi en gec yapıyoruz bazen 9 bucukda yapıyoruz. Size özelden yazdım.Öncelikle yaşamış birinin yazması çok mutlu etti kızımda omnitrope iğnesine başladık 20 gün oluyor 4 yaşına girecek nasipse 20 sinde inşallah bizimde güzellikle sonuçlanan bir hikayemiz olur her gün aynı saat önemli mi küçük olduğu için malesef herhun aynı saatte yatırmak mümkün olmuyor
Aynı saatte yapmaya ozen gösteriyorum ama daha küçük olduğu için uykuya geçmekte bazen zorlanıyoruz hergun 9 yada 9.15te yapıyorum 55 gün oldu çok küçük dozda basladik ama uzama başladı şükür 2cm kadar azmi sizceHergün aynı saat cok önemli. Saat 9 da yapıp yatırıyorduk biz. Şimdi büyüdü ödevler de var saat 10 gibi en gec yapıyoruz bazen 9 bucukda yapıyoruz. Size özelden yazdım.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun benim kızım ileri seviye bir premature ve buna bağlı bir çok rahatsızlık geçirdi en başta beyin kanaması bu gerilige sebep olanda geçirdiği kanamaya bağlı hipofiz bezinin hasar görmesi ve 2 hormon daha eksik genetiğe kan verdik mutasyon olma ihtimali çok yüksek dedi doktorumuz sonuvunu almadık daha inşallah hayirliHlhuda merhaba
Sizin ne kadar oldu başlayalı? Ne kadar zamanda kaç cm uzadı bilgi verebilir misiniz?
Benim yeğenim prematüre doğmuştu ayrıca sga yani karın içinde de gelişimi geri kalarak doğmuştu. Şimdi 2 yaşında 3 persentile yeni çıktı. Ama öylece kaldı p si artmıyor.
Prematürelerde özellikle de sga olanlarda hormon ne kadar uzatıyor? Özellikle ilk sene ne kadar uzama oluyor. Bunları merak ediyorum.
Çocugu prematüre olup kullanan diğer arkadaşlar da bilgi verirse çok sevinirim.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun benim kızım ileri seviye bir premature ve buna bağlı bir çok rahatsızlık geçirdi en başta beyin kanaması bu gerilige sebep olanda geçirdiği kanamaya bağlı hipofiz bezinin hasar görmesi ve 2 hormon daha eksik genetiğe kan verdik mutasyon olma ihtimali çok yüksek dedi doktorumuz sonuvunu almadık daha inşallah hayirli sonuç alırız daha yeni başladık 55 gün oluyor başlayalı 2 cm uzama oldu ilerleyen zamanlarda daha net belki olacak herşeyHlhuda merhaba
Sizin ne kadar oldu başlayalı? Ne kadar zamanda kaç cm uzadı bilgi verebilir misiniz?
Benim yeğenim prematüre doğmuştu ayrıca sga yani karın içinde de gelişimi geri kalarak doğmuştu. Şimdi 2 yaşında 3 persentile yeni çıktı. Ama öylece kaldı p si artmıyor.
Prematürelerde özellikle de sga olanlarda hormon ne kadar uzatıyor? Özellikle ilk sene ne kadar uzama oluyor. Bunları merak ediyorum.
Çocugu prematüre olup kullanan diğer arkadaşlar da bilgi verirse çok sevinirim.
Çok teşekkürler bilgiler için. Benim de yeğenim 2 yasında sga. İlk sene 5 yasından 6 yasına gecen bir çocuğa göre 9 cm güzel uzamıs persentiline de baktım kızınızın 3 persentile göre 5-6 cm kısaymıs ama şimdi 3 persentile yetişmiş görünüyor. Sga lı cocuklar 4 yasına geldiğinde 91 cm altında olursa bh kullanma kriterini sağlamıs oluyor hem boyu oldukca kısaymıs yani 3 persentilin altındaymış. İlla büyüme hormonu düşük mü cıkmalıydı ödenmesi için? Yani neden cebinizden ödediğinizi anlamadım. Pandemi ile ne ilgisi var acaba?Merhaba herkese, ben kısaca yazayım öykümüzü. 30 hafta 800 gr 30 cm dogdu benim kızım. SGA bebekti . doğduğu günden beri takipliyiz. 4 yaş 9 ay da 93 cm ile başladık hormon tedavisine. sga bebek oldugu icin büyüme hormonu testlerde eksik cıkmadı. pandemiye de denk geldigi icin biz cebimizden karsılayarak başladık tedaviye. hormpnu eksik olmadıgı icin tedavi yanıt verecekmi istedigimiz düzeyde emin değildik . 2020 mayıs sonu baslamıstık. 1 senede 9 cm uzadı. suan 6,5 yasında 108-109 cm gibi ölçtüm demin .haftaya kontrolü var. herhangi bir yan etki yaşamadık. biliyorum sorularınız coktur seve seve cevaplarım .
Ayrıca bir şey daha sorsam. Kızınızın 1-2-3 ve 4 yaşında boyu kaç cm idi?Merhaba herkese, ben kısaca yazayım öykümüzü. 30 hafta 800 gr 30 cm dogdu benim kızım. SGA bebekti . doğduğu günden beri takipliyiz. 4 yaş 9 ay da 93 cm ile başladık hormon tedavisine. sga bebek oldugu icin büyüme hormonu testlerde eksik cıkmadı. pandemiye de denk geldigi icin biz cebimizden karsılayarak başladık tedaviye. hormpnu eksik olmadıgı icin tedavi yanıt verecekmi istedigimiz düzeyde emin değildik . 2020 mayıs sonu baslamıstık. 1 senede 9 cm uzadı. suan 6,5 yasında 108-109 cm gibi ölçtüm demin .haftaya kontrolü var. herhangi bir yan etki yaşamadık. biliyorum sorularınız coktur seve seve cevaplarım .
Biz hastanelerde uğraşmak istemedik o dönem zorlu test sürecleri vs birde orda hırpalamak istemedik. siz tabiki deneyin raporuÇok teşekkürler bilgiler için. Benim de yeğenim 2 yasında sga. İlk sene 5 yasından 6 yasına gecen bir çocuğa göre 9 cm güzel uzamıs persentiline de baktım kızınızın 3 persentile göre 5-6 cm kısaymıs ama şimdi 3 persentile yetişmiş görünüyor. Sga lı cocuklar 4 yasına geldiğinde 91 cm altında olursa bh kullanma kriterini sağlamıs oluyor hem boyu oldukca kısaymıs yani 3 persentilin altındaymış. İlla büyüme hormonu düşük mü cıkmalıydı ödenmesi için? Yani neden cebinizden ödediğinizi anlamadım. Pandemi ile ne ilgisi var acaba?
çok geçmiş olsun. kan değerleri düşükse etkiliyor olabilir belki, tedavi için ilaç veya takviye önerilmedi mi? gazi üniversitesinde prof dr aysu duyan çamurdan var, sağlam çocuk takibi yapıyor, eşi de aynı üniversitede çocuk endokrin profesörü, orhun çamurdan. ben ikisini de önerebilirimHerkese merhaba. Benim oğlum da Nisanda tam 4yaşında olcak boyu 93.cm Kilo 14.5 zamanında dogdu ama hep minyon ve zayıftı. Cok yemek seciyor etle sütle işi olmuyor. Daha önce cok fazla doktora götürdük ama hep normal kansızlık var felan dediler. Burda herkes büyüme igneleri hormon tedavileri oluyor ne güzel bunları hangi dr yapıyor ben özellikle endokrin dr una rica ettim büyümesi için hormona bakılsa diye önce kan degerleri bi düzelsin deyip gönderiyorlar. Ankarada bana tavsiye edebileceginiz bir dr var mı cok yıprandım artık
Büyüme hormonu öyle hemen verilen bır şey değil ki. Özel şartları ve izinleri var. Kızımı şehir Hastanesi'nde çocuk gastroendokronoli ve endokrinoloji takip ediyor, önce raporlu süt kullanıyor.Herkese merhaba. Benim oğlum da Nisanda tam 4yaşında olcak boyu 93.cm Kilo 14.5 zamanında dogdu ama hep minyon ve zayıftı. Cok yemek seciyor etle sütle işi olmuyor. Daha önce cok fazla doktora götürdük ama hep normal kansızlık var felan dediler. Burda herkes büyüme igneleri hormon tedavileri oluyor ne güzel bunları hangi dr yapıyor ben özellikle endokrin dr una rica ettim büyümesi için hormona bakılsa diye önce kan degerleri bi düzelsin deyip gönderiyorlar. Ankarada bana tavsiye edebileceginiz bir dr var mı cok yıprandım artık
Randevu alalım da bi götürelim cokk tesekkür ederimçok geçmiş olsun. kan değerleri düşükse etkiliyor olabilir belki, tedavi için ilaç veya takviye önerilmedi mi? gazi üniversitesinde prof dr aysu duyan çamurdan var, sağlam çocuk takibi yapıyor, eşi de aynı üniversitede çocuk endokrin profesörü, orhun çamurdan. ben ikisini de önerebilirim
Merhaba benimde oğlum 3 yaş 4 aylık boyu 93 ten biraz fazla anne baba olarak bizde uzun degiliZ. Ama benimde küçükken kemik yaşım geri çıkmıştı. Tedavi yarım kaldı yani.Sizin anne baba olarak boylarını nasıl ? Yaşıtlarına göre çok kısa duruyor oğlum. İyice psikolojim bozuldu bu aralar. Alerjisi de var süt urunleri yumurta buğday tuketmiyor. Doktor ne diyor bu durumuna. Hiç bir şey yemeyip boyu çok uzun çocuklar var. Beslenme nereye kadar etkili. Biz iyi besleniyoruz da kan değerleri falan hepsi çok iyi çıkıyor.Herkese merhaba. Benim oğlum da Nisanda tam 4yaşında olcak boyu 93.cm Kilo 14.5 zamanında dogdu ama hep minyon ve zayıftı. Cok yemek seciyor etle sütle işi olmuyor. Daha önce cok fazla doktora götürdük ama hep normal kansızlık var felan dediler. Burda herkes büyüme igneleri hormon tedavileri oluyor ne güzel bunları hangi dr yapıyor ben özellikle endokrin dr una rica ettim büyümesi için hormona bakılsa diye önce kan degerleri bi düzelsin deyip gönderiyorlar. Ankarada bana tavsiye edebileceginiz bir dr var mı cok yıprandım artık
Yani ben 1.64 eşim 1.75 normal yani boylarımız eşim küçükken minyonmuş ama ortaokula kadar hep en minikmiş genetik heraldeMerhaba benimde oğlum 3 yaş 4 aylık boyu 93 ten biraz fazla anne baba olarak bizde uzun degiliZ. Ama benimde küçükken kemik yaşım geri çıkmıştı. Tedavi yarım kaldı yani.Sizin anne baba olarak boylarını nasıl ? Yaşıtlarına göre çok kısa duruyor oğlum. İyice psikolojim bozuldu bu aralar. Alerjisi de var süt urunleri yumurta buğday tuketmiyor. Doktor ne diyor bu durumuna. Hiç bir şey yemeyip boyu çok uzun çocuklar var. Beslenme nereye kadar etkili. Biz iyi besleniyoruz da kan değerleri falan hepsi çok iyi çıkıyor.
Yedirdiginiz anda tuvalete çıkıyorsa ve her yedirdiginizde bu durum yaşanıyorsa doktora gidin bu konuyla ilgili. Aynen bende akışına bırakamıyorum malesef. Benim boyum 150 eşim 170 e yakın. Bizde kisayiz ama benimde küçükken doktora gidip kemik yaşı ölçtümuslugum var. 1 buçuk yaş geri çıkmıştı. Ama tedavi yarım kalmış malesef. Acaba diyorum genetik olarak bh eksikliği olabilir mi ?Yani ben 1.64 eşim 1.75 normal yani boylarımız eşim küçükken minyonmuş ama ortaokula kadar hep en minikmiş genetik heraldebeslenme konusuna gelince hergün bir muz bir çeşit seveceği etli bir yemek corba kuruyemis inanırmısınız evimizde eksik olmuyor yogurdumu kendim mayalarım yediririm ama benim yedirdiğim anında tuvalete gidiyor vücudunda kalmıyor sanki. yoruldum akısına bırakıyım diyorum kreste minicik görünce cok canım sıkılıyor..