Koruma amaçlı bize de ilaç verildi ama sürekli hava verin denmedi, sadece soğuk algınlığı gibi birşey yaşarsa kullanın diye bronş açıcı verdi tıkanma olmasın diye..Allah a şükür canım atlatmışsınız benim sorma amacım şuydu benim oğlum 3 yaşında 15 günlükken bu koşuştumanın içerisine girdik.Çok doktor gezdik yanlış tedaviler,çeşitli ilaçlar,hastanelerde çok yattık oğlum daha kötü oldu.Daha sonra akrabamızın da tavsiyesiyle bir doktora gittik.Bu sene grip aşısı vurdurdu oğluma.Bir de her sabah akşam pulmicort nebul kullanıyoruz.Oğlum o doktordan sonra hiç hasta olmadı şükürler olsun.Ama ben tedirgin olmaya başladım bu nebülizatörü kullanmak istemiyorum çocuk da istemiyor artık.Bu çocuğa zarar verir mi diye tedirgin oluyorum.Doktor da koruma amaçlı diyor
Ayrıca bize söylediği suydu bu tarz çocukların sıcak ortamda kalmaması lazim yani üşür diye sıcakta tutmayin dedi serin ve temiz hava şart. Odasını sürekli ve özellikle yatmadan onceleri mutlaka havalandir. Yaz kış temiz hava için dışarıya çıkar alış veriş merkezlerinden uzak tut bir de özellikle hasta olduğu zamanlar ılık suyla her gün banyo yaptır. Hasta olsun olmasın burnunun tıkanmasına izin verme ve beslenmesine özellikle dikkat et.. Bana en onemlisinin sıcak olduğunu söyledi sıcak hava hastalık yapıyor.. Korkma serinden hasta olmaz benim oğlum alıştı soğukta geziyoruz burnu bile akmaz sıcak sut bile sevmez..Allah a şükür canım atlatmışsınız benim sorma amacım şuydu benim oğlum 3 yaşında 15 günlükken bu koşuştumanın içerisine girdik.Çok doktor gezdik yanlış tedaviler,çeşitli ilaçlar,hastanelerde çok yattık oğlum daha kötü oldu.Daha sonra akrabamızın da tavsiyesiyle bir doktora gittik.Bu sene grip aşısı vurdurdu oğluma.Bir de her sabah akşam pulmicort nebul kullanıyoruz.Oğlum o doktordan sonra hiç hasta olmadı şükürler olsun.Ama ben tedirgin olmaya başladım bu nebülizatörü kullanmak istemiyorum çocuk da istemiyor artık.Bu çocuğa zarar verir mi diye tedirgin oluyorum.Doktor da koruma amaçlı diyor
canım bu dediklerini bana doktor söylemedi ama ben kendim keşfettim :) uzun zamandır da hasta değil şükürler olsun:) benim tek merak ettiğim bu nebülizatör çocuğa zarar verir mi bağımlılık yapan diyenler oluyor tedirgin oluyorumAyrıca bize söylediği suydu bu tarz çocukların sıcak ortamda kalmaması lazim yani üşür diye sıcakta tutmayin dedi serin ve temiz hava şart. Odasını sürekli ve özellikle yatmadan onceleri mutlaka havalandir. Yaz kış temiz hava için dışarıya çıkar alış veriş merkezlerinden uzak tut bir de özellikle hasta olduğu zamanlar ılık suyla her gün banyo yaptır. Hasta olsun olmasın burnunun tıkanmasına izin verme ve beslenmesine özellikle dikkat et.. Bana en onemlisinin sıcak olduğunu söyledi sıcak hava hastalık yapıyor.. Korkma serinden hasta olmaz benim oğlum alıştı soğukta geziyoruz burnu bile akmaz sıcak sut bile sevmez..
canım bu dediklerini bana doktor söylemedi ama ben kendim keşfettim :) uzun zamandır da hasta değil şükürler olsun:) benim tek merak ettiğim bu nebülizatör çocuğa zarar verir mi bağımlılık yapan diyenler oluyor tedirgin oluyorumyeni konu açmak istiyorum aslında bilen arkadaşlar için ama maalesef kimse ilgilenmiyor
tamam canım bakııyorum şimdi siz nerede oturuyorsunuz acabaNebulizator uzun sureli kullanıma uygun değil.. Nebulizator sen ziyade içine koyduğum ilaçların etken maddeleri bağımlılık yapabilir.. Ayrıca çok uzun sureli kullanımda vucud artık alıştığı için etki etmez sana tavsiyem Arif bey Maltepe Üniversitesi hastanesinde internet sayfasında email adresi var sürecini kullandığın ilaçları ve merak ettiklerini sor cevap veriyor yardımcı olur bence..
Maltepede :) hastane bana yakin su an oğlum yine hasta soğuk algınlığı var öksürük başladı olası durumlar için verdiği ilaçları kullanmayı düşünüyorum ama önce yine Arif beye kontrole gideriz boyle devam edersetamam canım bakııyorum şimdi siz nerede oturuyorsunuz acaba
canım ben bir türlü e mail atamadımMaltepede :) hastane bana yakin su an oğlum yine hasta soğuk algınlığı var öksürük başladı olası durumlar için verdiği ilaçları kullanmayı düşünüyorum ama önce yine Arif beye kontrole gideriz boyle devam ederse
canım ben bir türlü e mail atamadım
Benim kizimda var suan 2.5 yasinda ventolin ve pulmicort iyi geldi evde kendimiz uyguluyorduk. Ayrica keci boynuzu tozu veriyorum iyi geliyorselam arkadaşlar benim 17 aylık oğlum var 6 aylıktan beri akut bronşitle uğraşıyoruz .
çocuğu bronşit olupta şunla atlattık yada şu doktor iyi diyenlerden tavsiyeler bekliyorum..
Ilacli hava en iyisi.benim oglum 35 gunlukken bronsiolit olmustu.neredeyse kaybediyorduk yavrumuzu rabbim korudu.
Dr umuzun basarili taktigi ilgisi sayesinde kurtuldu.10 gun yattik hep hava verdiler.ventolin ve pulmicort.
Evimizde de nebulzatorumuz var.simdi cocuklar hastalaninca veriyorum.tabi once dr a gidiyorum.
Oglum iki gun once cok hastalandi yine.nefesi tikandi.yine ayni tedaviyi uyguladik.Allahima sukur %70 iyi su anda.singulair de veriyorum hergun.
Nebulzator nedir nerden aldiniz?
QUOTE]