Çocuğu bronşit olan anneler...

ANNONA

13.08.2012/30.04.2018
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
5.684
5.548
selam arkadaşlar benim 17 aylık oğlum var 6 aylıktan beri akut bronşitle uğraşıyoruz .
çocuğu bronşit olupta şunla atlattık yada şu doktor iyi diyenlerden tavsiyeler bekliyorum..

ne kadar yaparsın bilmiyorum sana bir tarif vereyım ayrıyeten cok sık tekrarlıyorsa alerji bölumune git benm kızda astım var 3 yasnda su anda, 2 aylıkken basladı bronşiolit her sene bi kaç kez olur alerji bölumunden randevu alıp gidiyoruz artık orda antibiyotk falan vermiyrlar genelde kortizonlu ilaçlarla tedavi ama alerjkse zaten antibiyotk care olmuyor dediğim gibi çok tekrarlıyorsa çocuk alerji doktoruna git, ankaradaysa hacettepe de özel muayene yapıyrlar 50 tlye doç dr bi bayandı unuttum ararsan ulaşırsn zaten

her neyse tarife gelirsek te 3 gunluk taze olduguna inandıgın yumurtayı bi kavanoza kırmadan kabuklarıyla koy ustunu örtcek kadar da limon suyu 3 gun buzdolabnda bekletıp kabugu erimiş zarın içinde kalmış yumurtaları parçalamadn al dibine sırf kalsiyumu çökmustr zatten eriyen kabulardan bunu balla karıstrıp bi yemek kasıgı sabah akşam ver ii geliyor zararı yok ben 3 haftadr yapıyorum iyi gibi denemeye değer doktoruanda zor istersen bu şeklde kalsiyum zarar olurmu diye en azından bagısıklıgı artıyo

cevap için çok teşekkürler tarifi uygularım emin ol istanbulda olturuyoruz bakırköye götürdüm bir kere alerji bölümüne gerek görmediler çünkü alerji testi çok düşük seviyelerde çıkmıştı. doktorumuzu değiştirdik önceki doktor sürekli iğne yada serum veriyodu şimdiki direk geçirmek yerine tedaviyi zamana yayıyor umarım atlatırız. bu arada yumurta normalmi bıldırcın yumurtasımı?

Ilacli hava en iyisi.benim oglum 35 gunlukken bronsiolit olmustu.neredeyse kaybediyorduk yavrumuzu rabbim korudu.
Dr umuzun basarili taktigi ilgisi sayesinde kurtuldu.10 gun yattik hep hava verdiler.ventolin ve pulmicort.
Evimizde de nebulzatorumuz var.simdi cocuklar hastalaninca veriyorum.tabi once dr a gidiyorum.
Oglum iki gun once cok hastalandi yine.nefesi tikandi.yine ayni tedaviyi uyguladik.Allahima sukur %70 iyi su anda.singulair de veriyorum hergun.
Benim esim alerjik astim hastasi.ondan genetik miraslar var cocuklarda.

çok geçmiş olsun sizede bende nebulizatör aldım ventolin hava veriyorum şuanda günde 3 kez gerçektende işe yarıyor birde sıkhastalandığı için doktorumuz koruyucu hap başladı onceair ismi inşşalllah en kısa sürede atar bebişlerimiz Allah'ım onlara sağlıklı büyümeyi nasip etsin.

bizde hergun singulair kullanıyoruz ilk defa girip oldu cigerlerine inmedi sanırım gercekten hap işe yarıyor ayrıca alerji testnde bizde de bişey cıkmadı bende de çıkmamıştı ama alerjik astımım var ve hergun ilaç kullanıyorum soguk alerjisi dedi benm doktorum öylede bişey var yani testlerde cıkmayan cok geçmiş olsun inşallah buyuyunce gecer tum yavrularımızn allah başka dert vermesn neler var allah korusun

amin Allah başka dert vermesin şimdide ishalle uğraşıyoruz bunuda atlatıcaz inşallah..

benim kızımda da var bu hastalık,,
çok illet ve geçmeyen pis bi hastalık bu..
çocuğum baharda öksürükten uyuyamaz geceyarıları acillik olurz..
kalorifer suluğu aldım geçen gün bi de detan alerjiye karşı bi sprey çıkarmış onu aldım..

ne işe yarıyor acaba bakterilerimi öldürüyor:44:

merhabalar benim kızımda alerjik bronşit bu eski tarihli konu olduğu için yazmak istedim çocuklarınızın durumu şu an nasıl bu hastalık hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor artık bana 3 aydır öksürüyor doktor sürekli ilaç yazıyor anlamış değilim istanbul avrupa yakasındada da iyi bir doktora ihtiyacım var önerilernizi bekliyorum lütfen

canım cevabını yeni gördüm benim oğlum şu an gayet iyi gidiyor Allah'a şükür geçen kış her ay doktordaydık bahardan beri iyiyiz inşallah tekrarı olmaz sizede acil şifalar diliyorum biz sultangazide bir doktora gidiyoruz ama çok iyide diyemem çok kötüde diyemem iyi doktor dediler götürdüm ama genede her ay hastanedeydik bu bronşitin belirli bir dönemi var herhalde
birde unutmadan yazıyım acı kestane balı veriyorum oğluma her sabah aç karnına doktorumuz tavsiye etmişti bayada faydasını gördük.

çok teşekkür ederim cvp için vallahi zırt pırt doktora götürdük şu an kendi haline bıraktım daha iyi

Konuyu açalı baya olmuş ama yazayım dedim belki faydası olur.Benim oğlum da alerjik bronşitti.Kim şu doktor iyi dediyse gittim.Hastalıksız tek bir günüm bile olmadı.Her doktor başka birilaç yazdı.Kimse hastalığın geçmişini ne ilaçlar kullanıldığını araştırmadı.Birçok antibiyotik kullandık.Oğlum daha kötü oldu.Birçok kez hastanelerde yattık.Yine faydası olmadı.Şu an oğlum 3 yaşında yanlış ve eksik tedavi yüzünden astıma döndü hastalığı.Sonuç olarak yeni bir doktora başladık.Şu an herşey iyi gidiyor.Grip aşısı vuruldu bu sene.Her sabah ve akşam nebulizatörle pulmicort ilaç kullanıyoruz.İlaçlara bağımlı kaldık.Siz siz olun sabit bir doktorla devam edin tedaviye.Yoksa mahvvediyorlar çocukları

çok çok geçmiş olsun zor bir hastalık Allah kolaylık versin tek doktora devam ediyoruz evet ama bu sene atlatmış görünüyo bronşiti grip olsada hırıltıya çevirmedi daha çok şükür umarım böylede devam eder.

İnşallah canım o kadar çok çektik ki bu hastalıktan bronşitli çocuk duyunca üzülüyorum...Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...Fazla terletmemeye çalışın ter gerçekten çok tetikliyor bronşiti...:)

Ben de aynı sorunla çok uğraştım oğlum 7 aylıkken doktor doktor gezdik acillerde hava vermeler, evde yine öyle.. İlaçlar doktorlar günden güne daha kotu oldu öksürük ten uyuyamazdi başında beklerdim sabaha kadar..
Taakii bizi kurtaran doktorumuzla tanışana kadar Akif Kut devlet hastanesinde ydi çok zor randevu aldım ama hem bize hem de ogluma iyi geldi.. Bizde de kronikti ama onuda atlatmisiz.. Simdi özelde ama hala ona gideriz. Oğlum zatürree olmak üzereydi o kurtardı, kendisi çocuk göğüs hastalıklarında uzman tavsiyeleri ve tedavisiyle atlattik ne kadar tesekkur etsem az..

canım paylaşmak istersen merak ediyorum nasıl bir tedavi uyguladı?Ne tür ilaçlar kullandınız?Nebülizatöre hala devam ediyor musunuz?

Nebulizatore devam etmiyoruz evde acil durumlar için beklemede oğlum simdi 17 aylık kronik denmişti ama birazda iyi bakımla tamamen atlattı Arif bey gecen yaz son kontrolde artık gelmenize gerek yok dedi.
Biz doktor doktor dolaşırken elimizde bir suru reçete birikti çeşitli ilaçlar verdiler hem özel hem de devlet hastanesinde yatış verdiler ama hic birinde yer yoktu almadılar.. Ben güçlükle Atıf beyi buldum.. Çünkü biz acillik olana kadar goturdugumuz her doktor cigerlerinde birşey yok grip dedi hoş hepsi de özel hastaneydi bit gün eşim bir de devlet hastanesine gidelim dedi orada ilk muayenede bizi hemen acilen sevk ettiler ilaç ve hava tedavisine cevap vermedi durumu kotu yatması lazim yer yok dediler özele gittik yine yer yok eve makine alin su ilaçları kullanın dediler yine duzelmedi sağlık müfettişi tanıdığımız aracılığıyla tanıştık Arif beyle o zaman devlet hastanesindeydi diğer tüm ilaçları çöpe atin
dedi. 3 günlük bir tedavi uyguladı 3 gün iğne oldu hava verdik ilaçlı sabah öğle aksam beslenmesini düzenledi ilk andan itibaren bizi bile tedavi etti doktordan ilaçlardan yılmıstık.
Kronik olduğu için tekrarlanabilir demişti ama onu da atlattik sukur

Allah a şükür canım atlatmışsınız benim sorma amacım şuydu benim oğlum 3 yaşında 15 günlükken bu koşuştumanın içerisine girdik.Çok doktor gezdik yanlış tedaviler,çeşitli ilaçlar,hastanelerde çok yattık oğlum daha kötü oldu.Daha sonra akrabamızın da tavsiyesiyle bir doktora gittik.Bu sene grip aşısı vurdurdu oğluma.Bir de her sabah akşam pulmicort nebul kullanıyoruz.Oğlum o doktordan sonra hiç hasta olmadı şükürler olsun.Ama ben tedirgin olmaya başladım bu nebülizatörü kullanmak istemiyorum çocuk da istemiyor artık.Bu çocuğa zarar verir mi diye tedirgin oluyorum.Doktor da koruma amaçlı diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…