Davranış Bozuklukları Çocugu aşırı hareketli aktif olan anneler burda toplanalım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sevgili thanderc
senden bilgi almak istiyorum
bende ayni dertten muzdaribim..belirtiler nelerdi..
yani doktora gitmeden once hangi anormal davranislara binaen gittiniz

bende oglum icin doktora gitmek istiyorum..senden bilgi almak istedim..
ama esimi bi turlu ikna edemiyorum..

cok yorgunum inan hayattan bezdim..sanirim oglumu sadece ilacla sakinlestirebilcegim..
nefes almak istiyorum artik..insan icine cikmak ve de...

benm oglum surekli tepededir mesela..kanepe koltuk baslarinda yurumeye calisir( 1 buck yasinda)
tuhaf bi yukseklik meraki var
kasla goz arasi goumun onunden kaybiolur..bole alir basini gider
parka falan gidemiyorumartikk
bide hizli kosar sessiz sessiz ne oldunu anlamadan gozden kaybolur
kaydiraktan dustu bayildi ve hastanelik oldu
evde cope tnekesini bosaltir haliya
perdelere tutunup kendini kaldirir
sabah uynair uyannmaz vinnlar butun ama butun cekmeceleri asagi indirir
mutfak yatak odasi wc hiz farletmez ne var ne yok bole makina gibi talan eder
eger yapacak bisey bulamzas camlari yumruklar..
hic abartmiyroum sakince bes dakika oturup oyuncakla oynadini gormedim
ha birde bulasik mak ve buzdolbini acamam onun yaninda aksama kadar bulasiklar yemekler disarda babamiz gelene kadar bekler
cunku acmamla icine girmesi ve cikmicam diye saatlerce aglamasi bir olur
ha bide bicak hastasi bulasik makinasini sadec bicak icin istiyo cunku direk onu aliyo

off offf valla bazen o agliyo ben agliyorum
bittim artik sesim kisik bagiriyorumm cok
sinirlerime hakim olamiyorum

yardim

Msj attim sana canim

merhabalar.benimde 6 yaşında kızım var çok aşırı hareketli bir saniye ne çenesi ne de eli ayağı duruyor.kesinlikle yerinde durmuyor.koltuk tepelerinde bazende benim tepemde dolaşıyor:)sürekli koşturmaca sürekli hareket.sürekli kendisiyle ilgilenilmesini istiyor.ne yapacağımı şaşırdımmm.bana yardım edin.uyuturken bile ki hala 6 yaşında olmasına rağmen ben uyutuyorum sırtımı kaşı kolumu kaşı saçımı kaşı diyip durarak uyuyor.ne yapacağımmmm.

Tukendigimi hissediyorum bazen... Sesimin ciktigi kadar bagirip aglayasim var.. 3,5 sene degil sanki 35 senedir anneyim gibi geliyor bana..

Tukendigimi hissediyorum bazen... Sesimin ciktigi kadar bagirip aglayasim var.. 3,5 sene degil sanki 35 senedir anneyim gibi geliyor bana..

Allah kolaylık versin .gerçektende zor.yaşamayan bilemez.sizi çok iyi anlıyorum.
bana birde şöyle diyorlardı o kadar kitap okuyorsun,kurslara katılıyorsun çocuğun niye böyle..böyle olmamalıydı.
ben o sözleri Allaha havale ediyorum.

Durumu ortada neden boyle oldugunu da biliyorum ama bazen dayanamiyorum..bazen cok sabirli buluyorum kendimi bazende sabredemedigim zamanlarda kiziyorum kendime.. İnsanim bende nihayetinde.. Evet gercekten yaamayan anlamiyor. Ve seni anliyorum lafini duymak o kadar rahatlatici ki:) gecicek diyemiyorum rabbim sabir ver diyorum cok uzun bir surec oldugunu da biliyorum.. Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin

sevgili thanderc nasilsin yazismayali..
anladigim kadariyla kizinla mucadele ediyosun..
ben de sadece oglumla ve onu sakinlestirmekle ugrasiyorum
hatta istegini yapip memnun etmek zorundayim artik cunku basa cikamiyorum..

benimle ayni dertten muzdarip birsinin varligi bile rahatlatiyo beni inan..
yalniz degilmisim diyorum..
sende ole dusun lutfenn..kendi kendimizin doktoru terapisti olacagiz bu zorlu surecte..
keske bi kolay bi cozumu olsa yada grip gibi nezle gibi bi kac hafta cekip rahatlasak sonunda..ama olmuyor maalesff
yillarimizi alacak bu donemin gecmesi..
en zoruda benim icin o biliyomusun en guzel yillarimin cocugumun ve kendi sinirlerimi yatistirmaya calsmakla gececek olmasi..

oglum zaten fazlasiyla huysuz agresif hareketli bi cocouktu, iki yasina yaklasmasiyla isler cigirindan cikmaya basladi..ve tabi benim sacimdaki beyazlarin sayisida artmaya basladi..
hergunumz bi krizle gecer oldu..
aaglama nobetleri, istedigni yaptirmak icin kendini kafasini yerlere duvarlara kanayana kadar vurmalar ve en sonunda bayilmalar..
artik doktor kapilarini asindiriyoruz..
keske bi cozumu olasa da herkese herkese dagitsam hic bi cocouk hic bi anne umutsuzluktan aglamasa..
sana sadece dualarimi yollayabiliyorum elimden gelen tek seyi...

Bazen gercekten cok caresiz kaliyorum.. Beynim kendini sifirliyor sanki.. Onlarca okudugum cocuk psikoloji kitabindaki bilgiler sifirlaniyor ucuyor gidiyor.. Ne kadar okursam ne kadar arastirirsam arastirayim yetmiyor bana.. Omur boyu surecek birsey bizimki evet ve sadece sabir ve dikkat gerek dedi dr umuz. Dikkat ediyorum sabrediyorum ama o kadar zorki anlatacak o kadar cok sey varki ama ben yasamaktan yorulmusum anlatmakta bir o kadar yoruyor beni.. Dayanamiyorum bazen oturup agliyorum ona caktirmadan. Bende bir teapist bulayim kendime diyorum beni yonlendirsin yardim etsin.. Yasamayan bilemez anlayamaz bizleri.. Ve dedigin gibi yanliz olmadigini bilmek guzel.. Rabbim yardimcimiz olsun bu uzun surecte.. Evimiz nasil sicak anlatamam. 4. Kat ve biz oencereyi acamiyoruz o uyusa bile acamiyoruz cunku ya biz tv seyredersek uyuyakalirak diyoruz.. Balkonda yatamiyoruz ki balkonumuz kapali balkon camlarini acip yatariz yatarsak ama ya biz uyurken gelip camdan sarkarsa atlarsa diye bazen bir cocugum daha olsun kizim kardessiz kalmasin diyorum ama dogacak olna degil kizima aciyorum ziyan olur yavrum her an gozetim ve ilgi dikkat sabir gerekli ona.. Bilmiyorum sadece dua ediyorum kendim icin benim gibi herkes icin sizler icin.. Baskada carem yok zaten

Benimde 3 yasinda ve 16 aylik iki oglum var. ikisi de sabah uyandiklari andan gece yatana kadar bir dakika durmayan cocuklar. Saldirgan degiller, yani baskalarina baska cocuklara vurmazlar hatta cekinirler. Ama her gun bardak tabak kirarlar, her restoranda mutlaka vukuatimiz vardir, ya saksilarini devirmislerdir, ya koltuklarini islatmislardir, yani tabak kirmak falan bile basit kaliyor. Bebek arabalarina mumkun degil oturmuyorlar ve son ses agliyorlar, tum gozler uzerimizde. Alisveris arabasina koyuyorum, yuksek bi de, buyuk oglum ordan bile atliyor asagi, kaburgalari aciyor, eve gelince bir gun baktim, morarmis ama umru degil, atliyor. Reyonlar arasinda ne var ne yok elliyor, cogu zaman mercimek seker torbalarini yere atip patlatiyor, sut siselerini kiriyor. Evimiz ev olmaktan cikti. Tek bir sus esyasi goremezsiniz, tablolara bile rahat yoktu, ciceklerim mahvoldu simdi hic yok, tabaklarin hepsi ust rafa yigili cunku alt rafa yetisiyorlar tezgaha cikip. Cekmeceler iple bagli, onceleri izin veriyordum arastirsin diye ama aylar gecti hala dokuyorlar. Makyajlarim parfumlerim hep dolap tepelerinde, makyaj yapicam tirmanip malzemeleri alip yapiyorum. Elbise dolabini bosaltmak ta hobilerinden. Su icerken bile geregi kadar icip mutlaka son bir yudum alip onu yere doker yada benden hizli davranip bardagavurur ve tum su bazen bardaak yerde. O degil etrafa rezil oluyoruz, ne bicim yetistiriyorlar diyecekler. Utaniyorum. Annem de beni sucluyor. Ben pek hayir diyen bir anne degilim, cok tehlikeli seyler yapmadiklari surece. Sabrediyorum da. Inaanin bunca seyi yapiyor, sadece bana bak diyorum ona yaptiginin yanlis oldugunu diger insanlara zarar verebilecegini falan iste anlatiyorum. Annem simarik oldugunu soyluyor. Hayatimda hic olmadigim kadar zayifim simdi cunku yemek bile yedirmiyorlar bana. Onlarla her sey zor, yemek yedirmek, uyutmak, oyun oynamak bile. Televizyon izlemezler genelde, nerde onlarda o sabir oturup bakacaklar tvye ama sevdikleri bir cizgifilm var, onu izlerken bile ters durur, takla atar, kac kere koltuktan dustu tv izlerken. Yaa cok konustum. Daha neler neler... Anlatsam sayfalarca olur. Kusura bakmayin, kafanizi sisirdim ;(

Annemlerle acik havada yemek yiyelim diye yesillikler icinde restorana gittik. Avuc avuc kumlari attilar, yemekler toprak icinde. Ama durdurun diyebilirsiniz ama o kadar hizli yapiyorlar ki, zaten akla gelmeyecek seyler ve aninda yapiyorlar. Koltuk tepeleri zaten onlarin oturdugu yer, normal yerine oturmuyorlar. Kucuk te buyuge bakip erkenden ogrendi yaramazliklari. Dikkat eksikligi olabilir mi diye suphelerim var, doktora gitmeyi dusunuyorum, ama resim yapmayi cok seviyorlardi ve 15-20 dakika oturup resim yapaiyorlardi yada beni izliyorlardi resim yaparken, simdi o da yok. Resim yapalim diyorum, sevincten yataga cikip zipliyor, oturunca iki dakka surmuyor kalkiyor. Artik zevk almiyor sanirim. Lego severdi, ondan da bikti. Bizi bi gorseniz markette, acirsiniz halime. Her alisveriste ihtiyaclarimi alamadan cikiyorum. Her yer taniyor bizi. Bi de sevimliler, kizamiyorlar, ben de kizamiyorum. Annem hakli galiba, simariklar. Yine de canlari sagolsun, ben kendimi feda ederim ama bazen cooook bunaliyorum cunku kendime ayirdigim yarim saat, hatta 5 dakikam yok. Inanin dus alirken bile yanimdalar, ic camasirlarimla yikaniyorum. Bunaliyorum iste bazen. Kuafore gidemiyorum, bir kahveyi bile sakince icemiyorum.

You tube dan asiri durtusellik diye aratip mucahit ozturkun vudeosunu izlemenizi oneririm. Cok faydasini goreceginize eminim. Benim kizim hamileligimden beri hareketli ve hic durulmadi. Anlamaktan da yoruldum artik aa gecmiste ve hiperaktivite konusunda yazdiklarimi bulabilirsiniz. Ayrica cocuklariniz yaramaz degil bence. Videoyu izlemenizi oneririm

Size cok tesekkur ediyorum. Videonun yarisindayim su an ve gercekten doktor sanki benim ogullarimi anlatiyor. Cok tesekkurler. Yazdiklarinizi da okuyacagim.

Size cok tesekkur ediyorum. Videonun yarisindayim su an ve gercekten doktor sanki benim ogullarimi anlatiyor. Cok tesekkurler. Yazdiklarinizi da okuyacagim.

Eger faydam olduysa ne mutlu bana. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Annenizin sizekizip cocuklariniza yaramaz demesineuzuldum onca yasadiklarinin yaninda en yKinlarinin anlayis gostermemesi insanin canini acian belki de en buyuk sey:2: emin olun cocuklariniz yaramaz degil. Anlattiklariniza ve yasadiklarima dayanarak soyluyorum ki gercekten yaamazlik olsun diye yapmiyor cocuklariniz. Soyle dusunun yaramaz cocuk bir an cildirir yaramazlik yapar ama sonra durulur yani bir zaman dilimindedir yaramazlik.. Ama dehb yada asiri durtusel cocuklarin hareketleri sureklidir. Eger supheleniyorsaniz ki sozum tum annelere dr a goturun hemde hic beklemeden. Dedigim gibi allah yardimcimiz olsun ki sizin ki birdegil iki tane..

Gercekten cok faydaniz oldu, cok sagolun. Hep aklimda acabalar vardi ama belki erkek cocugu, bir de ben cok fazla mudahele etmiyorum, normaldir diye de dusunuyordum ama doktor beyin her kelimesi benimkileri anlatiyor resmen. Bu hafta doktora muayene olacagiz kesin. Bir de onumuzdeki hafta krese baslayacak. Umarim doktor-kres cok fazla strese sokmuyorumdur onu. Bugun esimin yazicisini kirdi. O da ona uc dakika oturma cezasi verdi, internette oyle birsey okumustuk. Yasi kadar sure oturtup yaptigi hatasini dusunmesini isteyin diye. Ama oglum o kadar kotu agladi ki, yani degil uc dakika, bir dakika oturtamadik. Zaten gordugum kadariyla bir doktorla gorusmemiz gerekiyor. Boyle kendi basimiza olmayacak. Evet, dediginiz gibi annem beni sucluyor. Ben disiplin veremiyor musum, simartiyormusum, arada bir poposuna vuracakmisim. Nasil yaparim, yapamam yapmam da. Yazik aslinda icinde cok hisli bir cocuk, Yani ben goruyorum gozlerinde, kizinca biz, yada annem, o da uzuluyor, hemen opuyorum canim oglum diyorum. Annem yine, yapma iste, bak simartiyorsun diyor. Annem cok iyi koruyucu cok tatli bir anneydi ama biz biraz pisirik olduk kardesimle. Ayy, yaa cok konustum yine. Kusura bakmayin. Yani konustukca konusurum bu konuda ben. Icim dolu. Bir de siz yol gosterdiniz, yani doktora gitmeye emin oldum sayenizde, onun mutlulugu da var. Konusuyorum iste. Sizin yazilarinizi henuz okuyamadim, simdi onlara da bakacagim, sonucta cok sey yasamissiniz tecrubelerinizi paylasmissiniz. Cok yararli olacaklar bana, benim gibi annelere.
Cok tesekkurler

bu çok büyük tutarsızlık çocuk için...ya kızmayın ya da kızdığınız zaman peşine öpmeyin çocuğun kafasını karıştırıyorsunuz

ayrıca sandalyede oturma tekniği nekadar ağlasada orada 3 dakika oturması gereken bir tekniktir her ağlayıp kalktığında tekrar süreyi baştan alarak oturtmanız gerek...
taki oturup süreyi doldurana kadar...

çocuğunuz ağlayarak bundan kaçıyor...ağlamasını biraz görmezden gelmeniz gerekir...

Son düzenleme:

Kendimi tutamiyorum ki. Daha uc yasinda, aglamasina goz yumamiyorum. Anne anne diye beni optukce ben mahvoluyorum. Haklisinizdir da, benim icin cok zor. Sandalyede oturma teknigini de bugun ilk kez denedik ve bir daha deneyecegimi sanmiyorum. Ogluma uygun oldugundan emin degilim, cunku oturup dusunmuyor yaptiklarini, sadece agliyor cok kotu hickirarak.
Hakli olabilirsiniz, yani ben de fazla mi yumusagim ne, ama hamileligim ilk gunden beri cok sorunlu gecti. Yani saglik olarak degil ama psikolojik olarak benim coktugum zamandi. Her gun agliyordum hamileligin ilk gununden o dogana hatta sonrasina kadar. O yuzden ona karsi aglamasina dayanamiyorum. Hep aklima karnimdayken benimle birlikte agladigi geliyor, o sucsuz cocuk o kadar stres yasadi ki... O yuzden zayifim onun gozyaslarina

3 yaş sandalye tekniği için erken değil biliyorum kıyamıyorsunuz ama gözyaşını silah olarak kullanmasına fırsat veririsiniz böyle devam ederse,ilerde de ağladığında dayanabilecek misiniz?

karnınızda sizinle birlikte ağlamasını düşünmeniz tamamen sizin algınız..

siz ağladınız diye o da ağlamamıştır...hissetmiştir sadece...yaşadığınız suçluluk hissiyatı böyle düşündürüyor size ve unutmayın 0-6 yaş çocuğun karakterinin oturduğu dönem psikanalistlere göre

her istediğine göz yummak ağlamasına dayanamıyorsunuz diye ilerde kim bilir onu nasıl etkileyecek öyle düşünün...

tabi ki çocuğu kendinden geçene kadar ağlatın demiyorum ama bu kadar yufka yürekli olmanızda onun iyiliğine sonuçlanmayabilir...

otorite kural bilmez tanımaz kabul etmez...

Tesekkurler, yardimci olmaya calisiyorsunuz. Zaten aglayan bir cocuk degil ama iste biri kizarsa ya da hosuna gitmeyen bir sey olmussa sandalyeye oturmak gibi cok kotu agliyor. Dediginiz gibi sucluluk duydugum icin de olabilir ama hep hassas oldugunu dusunuyorum onun. Cok coook zormus anne olmak.

çok haklısınız annelik dünyanın en zor ve en karmaşık işi Allah yardımcınız olsun uzun sağlıklı ömürler nasip etsin tüm ailenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…