Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumlarıÇocuğu ana sınıfına giden annelerin paylaşım alanı!!
Benim kızım bu yıl başladı ana sınıfına,ama zorluk çekmedi.Çocuk kulubüne götürüyordum ben onu haftada 1 gün 1 saat..Bakalım ben alışabilcekmiyim.....:1closedeyes:
Bekliyorum anneleri????kaydirigubbakcemile5
filizim merhaba canım....ben kızımı geçen sezonda 3,5 ay oyun grubuna gönderdim haftada 3 gün 2 saat......bu sezon başka bir okulda yarıum gün 6 saat olmak kaydıyla okula başladı......ilk hafta iyiydi......yani fena sayılmazdı ama 2. hafta başında okuldaki dağınıklık velilerin giriş çıkışları ve benim kızından annesine bile bırakmak suretiyle ayrılıp birşeyler yapmamış benim kafamı karıştırdı....bu kafa karışıklığı kızıma yanlış mı yapıyorum endişesini taşıttığı için çıkışlarda girişlerde fazla uzun ve duygusal karşılaşmalar yapmamıza sebep oldu dükkanımız var devralıcam kayınpederimden işi iyice kapmam lazım .....yarım zamanlıda olsa çalışmak zorundayım...benim bu duygusal boşluğumdan faydalanan akıllı kızım bana bu haftayı kabus gibi geçirtti.....en son cuma günü gayet kararlı bir dille ben çalışmak zorundayım hadi bakalım ben gelene kadar arkadaşlarınla iyi vakit geçir diyerek arkama bile bakamdan çıktım o gün çok iyiymiş....hatta almaya gittiğimde anne bugün okul çok eğlenceliydi dedi....çocuk bu işte bu sabah kalktı bana sorduğu soru yine şu anne bugün tatil mi?okula gitmek istemiyor soruyorsun seviyorum gitmek istiyorum diyor.....amaaaaa amsı şu bende okula gelicekmişim.....o zaman okulu sevmiyor olmaz dimi benden ayrılmak istemiyor....çokta normal ama ne yapıyım....herşey onun iyiliği için kızım orda benden daha bilgili deneyimli öğrt ..tarfından eğitilicek.....biliyorum biraz erken ama ....ayyyy ufff bilmiyorum sadece yanlış bir şey yapmak istemiyorum yada kendimi çok bencil hissediyorum bu arave benim hiç tarzım değil......sorun şuki kızım bugün bana vurmaya bağırmaya ve öfkelenmeye başladı ....umarım bu geçici birşeydir...hiç tahammül edemiyceğim davranışlar ...kızımın yapmadığı şeyler....şımarıyor sabahtan beri.....anlık iniş çıkışları var....bu noktada ne yapmam gerektiğini şaşırdım yardım eden olursa sevinirim.....
Canım öncelikle sen annesin bazı kuralları sen koycaksın çocukda buna uycak uymak zorunda,o zaman okuldada uymaz ve sıkılır.Hiç duygusal davranma karşısında.Giidilcekde o kadar,ben avuç dolusu para verdim oraya fln filan,eğlenceli taraflarını göster..Ama kendi kendine yetebilsin üstüne düşme..Baktın olmuyo öğretmeni ile görüş,destek bir yardım al pedagog'dan....
benimde kızım ana okuluna gidiyor bu sene keçen senede aynı okulda olduğu için hiç zorluk çekmedik şuan tam gün gidiyor özel bir ana okulu özel olduğu için mi yoksa zaten bu kadar ilgililer mi bilemiyorum doğduğundan beridir yoğurt yemeyen kızım onların sayesinde yoğurt yemeye başladı peynir yemeyen kızım şuan peynir yiyiyor ingilizce bütün renkleri biliyor vucudunun her yerini ingilizce söylüyor yani ben çok memnunum umarım sizlerde böyle memnun kalırsınız
canım zaten onun hayatıyla ilgili kuralları ben koyuyorum o uyuyor yaşı gereği....söz sahibi olduğu konular farklı yetiştirirken gayet demokratik yetiştiriyorum...çok şükür sosyal bir kızım var ..okulda arkadaşlarıyla çok uyumlu ve eğlenen bir kız bana bırakırken yapıyor yapacağını...ama benim sorunum asıl şu okulu konusunda ikilemde kaldım buda 2. hafta çocuğuma yansıdı galiba.....netten izledim endişelerim gitti cuma daha kararlı bir dille bıraktım sonuç güzeldi ama zor bir dönem yaşıyoruz...geçicek elbette ....kızımı tek büyüttüm anneler kayınvalideler filan olmadı yanıma hiç ....heryere beraber gidildi...ayrılmak biraz zor geliyor ona çokta normal düzeni tamamen değişiyor çünkü..biz büyükler bile değişiklikler karşısında tepki veririz kimi zaman.....allahıma çooook şükür bağımlı bir kişilik geliştirmiyor kızım .....gayet sosyal ve hiç çekinmeden edepli bir şekilde hareket eden bir çocuk....yaşına rağmen.....sorunumuz bu haf6ta biter diye düşünüyorum daha olumluydu bugün 2 gündür evdeyiz ya dinlendi sakinleşti hırçınlık öfke gitti....bu akşam anne ben melek öğretmenimi özledim ne zaman gidicez demeye başladı oyun oynarken......öğretmenide zeynepten çok memnun size yapıyor diyor çokta normal yaşı küçük çok az çocuk ayrılır bu dönemde anneden diyor....pedagogla görüşülecek zaten ama öğretmeni ihtiyaç duymuyor...gayet normal siz kararlı olun diyor....sorun şurdaki beni etkileyen çevrem oluyor çok küçük daha ne gerek var otur evde büyüt....zeynoda böyle ağlanınca açıkçası biraz ürktüm....yanlışmı yapıyorum diyorum ama 2 gündür bende sağlam kafayla düşündümki hayır ben doğru yapıyorum....kimsede buna karışamaz.....yarın hadi bakalım okula.......çok şükür kafam rahatladı biraz.....saolasın.....
tamda denk geldi valla.benim kızımda bugün başladı okula iki gündür ne yapacağımı düşünüyordum bir taraftan yoğun duygusallık bir taraftan mutluluk.geçen sene kısa bir süre göndermiştim malesef akciğerlerini üşüttüğü için tereddütsüz aldım okuldan.bu sene başka bir anaokuluna başladı.bugün koşa koşa geldim eve izleyebilmek için oyun parkından oynarken düşecek diye aklım çıktı oturup kalktım yerimden heyecandan ne yapacağımı şaşırdım.11 den yaklaşık 18:00 e kadar okuldaydı zor oldu ilk gün benim için.sinek ısırmış ayağını neredeyse gidip alıcaktım okuldan.en önemlisi almaya gittiğimde mutluydu gelmek istemedi yüzündeki mutluluğu görünce bende mutlu oldum doğal olarak.inşalah hep böyle gider.şimdilik haftada 3 gün gidecek bir iki ay sonra hergün gider herhalde.önce benim alışmam gerekecek her anne gibi...
heyo kızlar çok rahatladım kızım sabah çok normal kalktı normal bir şekilde okula gitti.....bütün gün harika eğlendi akşam almaya gittiğimde gülücükler dağıtıyordu ve bir müddet beni kapıda bekletmesi gözümden kaçmadı...öğretmeni çok iyiydi merak etmeyin problemsiz ve kural tanıyan bir çocuk tek sorun anneden ayrılık oda zaten annelere sabırlı olun 1 aya kadar normal kabul ediyoruz diyor...annesi çok alıştı bugün harikaydı dedi.....nasıl rahatladım yanlış yaptığım izlenimine kapılmıştım şimdi çok rahatım ....herşeyden öte ayakkabılarını okulda bırakmak istemiyordu ki bu benim için okulu benimseyemediği izlenimini vermişti bu akşam hadi okulda bırakalım ayakkabılarını dedim gitti öğretmenine verdi...bakışıp işaretleştik öğretmeniyle...anlıycağınız zorlu bir sınavı geçiyorum gibi...eve girer girmezde pizza yaptık kızımla iftara öğretmen konulu bir evcilikte oynadık yaparken gayet keyifli......allahım herkesin evlatları çok kıymetli doğru olanı yapıyorum derken yanlışı yakalamak en korktuğum şeydir......hepimizin yardımcısı olsun ve evlatlarımızı hayırlı birer insan olarak yetiştirelim......
benimm kızımda yedek kıyafetleri okulda kaldı diye üzüldü gidip alalım dedi sonra alırız zaten o kadar güzel değillerdi dedim.kıyamam uyuyo şimdi nasıl özlemişim gidip bakıp duruyom sürekli.nasıl alışcaz biz ya fikir alışverişi yapalım lütfen.ben çook üzülüyorum keşke imkan olsada ilköğretimi evde bitirse diyorum bazen.ooofff offff efkarlandım yine.annesinin minik civcivi seneye birde okula başlıcak.ne çabuk geçiyo zaman inanamıyorum.ayy yine ağlıcam herhalde ben gidip yanına yatayım biraz.hepimizin çocukları hakkında hayırlısı neyse o olsun.
benimm kızımda yedek kıyafetleri okulda kaldı diye üzüldü gidip alalım dedi sonra alırız zaten o kadar güzel değillerdi dedim.kıyamam uyuyo şimdi nasıl özlemişim gidip bakıp duruyom sürekli.nasıl alışcaz biz ya fikir alışverişi yapalım lütfen.ben çook üzülüyorum keşke imkan olsada ilköğretimi evde bitirse diyorum bazen.ooofff offff efkarlandım yine.annesinin minik civcivi seneye birde okula başlıcak.ne çabuk geçiyo zaman inanamıyorum.ayy yine ağlıcam herhalde ben gidip yanına yatayım biraz.hepimizin çocukları hakkında hayırlısı neyse o olsun.
canım benim duan ile hemfikirim allah onlarsız yaşatmasın bizi....2 hafta dükkanda ağladım durdum kararlı davranıcam derken ona fora vermemek için gizli gizli ağladım durdum endişemi yenmek için ama çok şükür aştık galiba...yoksa okula gitmesinde sorun yok gitsin özlüyorum bende çok ama alışıcaz inşallah...çok bir aradaydık biz ondan biraz zaman aldı....zamanla sende alışıcaksın aşıcaz bunları ve daha büyük ve gerçek sorunlar kafamızız meşgul etmeye devam edicek....onlar büyüdükçe dertleride büyücek...herşey onlar için inşallah birgün bunun kıymetini anlayan evlatlar yetiştirmiş oluruz...sevgiyle kal...:1hug:
benim oğlumda ana sınıfına başladı ılk hafta iyi geçti bu biraz hastaydı diye yollamadım başımın etini yedi "anne hadi okula gidelim´ saatimiz geçiyor "diye şimdilik seviyo inşallah böyle devam eder
bişey söyleyim size hani hep derler ya büyüdükçe sorunlarıda büyüyor ben hep korkarım bu sözleri her duyuşumda.ama farklı bişey duydum dün bayanın 2 oğlu bir kızı var.oğulları liseye kızı ilkokul 2.sınıfa gidiyor.ona sordum gerçektende büyüdükçe sorunları dertleri büyüyormu diye.kadın bana hayır dedi.şaşkın bir ifadeyle nedenini sorduğumda ise;öyle diyenlerin hala eski kafayla yaşadığını çocuklarının kendileri gibi düşünüp herşeyi kendileri gibi yapmasını beklediklerini ve bu yüzden hayal kırıklığına uğradıklarına söyledi.çocuklarınız hataları yaparak büyüsün sizin istedğiniz gibi olmasını beklemeyin ben hiç böyle bir beklenti içerisinde olmadım dedi bana.aslında çokta doğru bir yaklaşım.zaman geçtikçe hayat yaşam tarzı giyim tarzı herşey değişiyor.örneğin bizim zamanımızda şimdiki kadar özgürlük varmıydı hayır.öyle entel kotlar entel saç kesimleri bu kadar yoktu.bende çok yaşlı değilim ama her sene hatta her ay yeni bişeyler çıkıyor.tabii çocuğun kendi istediği gibi karar vermesi bizi korkutacak ama napalım bir türlü büyüecekler.allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimzin çocuklarını.
canım çok doğruda bu söylediğin bu laftan kasıt çocukların hatalarıyla ilgili değil sadece yada ben anladığımı söylüyorum çocuk sosyal çevre edindinkçe sadece çocuğunu düşünmüyorsun ki o zaman etrafta seni ilgilendiriyor onun çevresiyle yaşadığı sorunlar bir müddet sonra evladının hayal kırıklıklarına üzüldüğün için seninde sorunların olmaya başlıyor ki kendi olgunlaşma sürecimizdeki bizi yıpratanlarında etkisiyle kafalar allak bullak oluyor ve artık bebeğin büyüyor sorunlarda büyüyor ben de hep şey derdim o yetiştirmeyle alakalı ama maalesef etraf kötü nereye kadar müdahale edilecek maalesef her aile dengeyi tutturamıyor..inşallah biz verebileceğimizi verelimde kendi korkularımızı da yenelim...gerisi allaha ve onların özgür iradelerine kalmış........
Bende kızımı çok özlüyorum ama bir yandanda seviniyorum.Çünkü benim kızım sürekli canı sıkılan birisi,belli bir süre sonra herşeyden sıkılıyo ama yumurcak tv'den,selena'dan,bezbebek'ten sıkılmıyor.Sürekli soruyor bana ne zaman kartonlardan fln bişi yapcaz okulda diye....Hevesli ama....Bilmiyorum inşallah gelişimi için iyi olur..
Benim oğlumda anasınıfına başladı. Geçen yıl bir kurumun müzik bölümünde notaları öğrendi. Sanatçı yetiştiren bir kurumdu o yüzdende özgürdü. Disiplin kural yoktu. Biz velilerde derse giriyorduk ki haftaya kadar verilen ödeve çalıştırmak için. O konudada çok başarılı bir çocuktu diplomasınıda dönem bittiğinde aldı. Şimdi anasınıfına başlayınca (kurada çıktı) burada kurallara uymuyormuş öğretmeninin söylediğine göre. Çünkü diğer kursta serbestti. Kural yoktu o yüzden. Beni isteyip ağlamıyor çok şükür. Öğretilen şarkıları , hikayeleri, oynadıkları oyunları gelip benimle ve aile büyükleri ile paylaşıyor. Allahtan çabuk kapıyor. İyi ders dinliyor şu an benim için en önemlisi o. Anlattığına göre arkadaşlarıylada iyiymiş. İnşallah alışır. Dün geldi bir sürü kağıt ve öğretmenlerinin istedikleri eşyalar var. Şapka, tüy , boncuk vs vs. Ayrıca bir kaçta ödev var. Sizede öğretmenleri ödev vs vermişmi? Görüşmek üzere...
Arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum duyarlılığınızdan ötürü :)
ben eğitimciyim Okul öncesi alanında yüksek yapıyorum öğretmenim :)
herhangi bir sorununz olursa yanıtlayabiliim ama öncelikle bilinçli veliler olduğunuz için sizi kutluyorum
Bu kadar olur yaaa. Demek hepiniz benim yaşadığım gibi şeyler yaşıyorsunuz. Bende oğlum sabah servise binip gittiği gibi birden duygulanıyorum. O benim oğlum, arkadaşım günü onunla paylaşmaya o kadar alışmışımki, onun yokluğunu çok arıyorum. Böyle deyince eşim kıskanıyor bu sefer ama onun evde olmadığı saatlerde geçtiğimiz yıl oğlum bir kaç ay anaokuluna gitti öğlene kadardı. Hemen öğlen oluyordu. Ama şimdi öyle değil sabah gidiyor akşam üzeri 18:00 gibi geliyor. Onu çok özlüyorum. Çok şey paylaşıyorduk kitap okuyorduk oyun oynuyorduk. Gezmeklere gidiyorduk. Çocuklarımıza yüce Rabbim sağlık, mutluluk, zihin açıklığı versin. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Hep özlüyoruz ama duygusallığı bırakmak lazım.Onlar için çok önemli çünkü bu....Bizede 2 tane kağıt vermiş ödev kesilip dosyaya konulacak.Şekiller falan var...