İlköğretim Yorum ve Soruları çocuğu 8.sınıfa giden veliler

ftemiz

Guru
Pro Üye
7 Aralık 2011
11.162
7.215
Selam arkadaşlar,
Benim bu yıl 8.sınıfa geçen bir kızım var ve ortalık o kadar karışık ki hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun artık. 8.sınıf velileri bu başlıkta buluşalım ne dersiniz?

Guzel bir baslik olmus ama bizden baska 8. Sınıf yok galiba benim oglum da 8. Sinıf.Onun sınav falan umrunda degil ama ben cok endiseliyim.Dersaneye gidiyor mu ozel ders var mi Biz dersaneye gidiyoruz ama ozel dersimiz yok simdilik

güzel olmuş bu başlık...benim kızımda 8.sınıf bu sene...az önce toplantıdan geldim...sağolsun öğretmenlerimiz 3 saat boyunca detaylı bir şekilde anlattılar yeni sınav sistemini...hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Guzel bir baslik olmus ama bizden baska 8. Sınıf yok galiba benim oglum da 8. Sinıf.Onun sınav falan umrunda degil ama ben cok endiseliyim.Dersaneye gidiyor mu ozel ders var mi Biz dersaneye gidiyoruz ama ozel dersimiz yok simdilik
Dersaneye gidiyor, ama dediğiniz gibi kızımda hiç o sınav endişesi yok, gayet rahat. Allah yardımcımız olsun. Hangi ildesin canım? Ben Antalya'dayım, çalışıyorum, muhasebeciyim 37 yaşındayım.

selam canım, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun gerçekten, ama bizim zamanımızdan daha zor dönemler yaşadıkları bir gerçek, Allah yardımcıları olsun.
İş bulmak o kadar zor ki şimdi kamuda falan, nasıl yapacağız, hangi mesleğe yönlendireceğiz bilemiyorum, çok araştırmak lazım.

kesinlikle çok zor işleri...Allah yardımcımız olsun...yeni sınav sistemini beğendim ama ben,biraz eksiği olsa da oturur diye düşünüyorum...iyi bir liseyi kazanırlar inşallah,Allah yavrularımızın önünü açık etsin...

Yeni sistemi beğenmedim ben daha doğrusu işimize gelmedi:) Benim ergenin denemeleri hep yüksek proje performansları hep düşük olur. Dolayısıyla okul başarı ortalaması yüksek sayılmaz. Ha bir de bazı okullarda öğretmenler proje performans ders içi hep ortalama düşmesin diye yüksek veriyorlar ben de onlardan biriyim Ama benim oğlanın okulunda çocuk ne almışsa o. Bu da not ortalamasını düşürüyor. İlerde sistem rayına oturur belki ama işte deneme tahtası olmak hoş değil. Bu arada Ben Afyon'dayım. 36 yaşım.

İnşallah canım.
Canım sonuçta bu sistemde de olsa, eski sistemde de okul not ortalaması ekleniyordu SBS puanına, o açıdan değişen biey yok ki, her iki durumda da aynı etkilenecek, ama tek sınava bağlı kalmamaları bence iyi gibi, umarım gerçekten de öyle olur.

SBS de de ekleniyordu evet ama bu kadar yüksek oranda değildi. Şimdi %30 bize çok geldi. Tabi yaşayıp göreceğiz bakalım ortak sınavlar nasıl olacak. Yanlış doğruyu götürmeden aynı puan aralığına yığılı bir sürü öğrenci olacak e ozamanda işte o %30 lar girecek devreye gibi geliyor bana. Tabi hayırlısı olsun. Ben tam burs olmasa da özel okulu burslu kazanmasını çok istiyorum ama onlarında neye göre alacağı bile belli değil henüz.Artık bir de devamsızlığa dikkat etmemiz gerekecek. Eşitlik halinde ona bakılacakmış (Sene sonu ortalamalarından sonra) Bize de matematik öğretmenimiz sıkı sıkı tembihledi. Kaçıracağı tek bir gün bir konu bile çok önemli ortak sınavlar için diye. Gerekirse öğle araları okul çıkışları kurs verecekmiş kuzulara.Öğretmenler de tutuşmuş durumda. İnşallah sene sonu burda güzel haberler veririz birbirimize inşallah hepimizin kuzuları çok iyi liselere yerleşirler:)

İnşallah canım, güzel haberlere hepimizin ihtiyacı var.

Arkadaşlar ben fen bilgisi eşim ise matematik öğretmeni olarak ortaokulda görev yapmaktayız. 5-6-7-8.sınıflar için özel ders veriyoruz.İstanbulun her semti için uygun fiyata özel ders verebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Maalesef canım ben Antalya'dayım. Öğretmenlikten memnun musunuz peki canım, buraya gelmişken biraz açıklar mısın? Kızımı öğretmenliğe yönlendirmeli miyim, ya da siz öğrencilerinizi hangi mesleğe yönlendiriyosunuz? Yardımcı olursan sevinirim.

Genel olarak memnunuz ancak kpss ile atanma derdi var ve atandığınız yer de çok önemli.

Meslekler hakkında ne düşünüyorsunuz kızlarr, çocuklarınızı hangi mesleğe yönlendirmeyi düşünyorsunuz? Sağlık konusunda önü açık deniyor, çok fazla rağbet var, bakalım biz ne yapacağız. Ben her ne olursa olsun, devlette bir iş sahibi olmasını istiyorum kızımın, en azından hakları kanunlara göre olduğundan rahat eder, keşke girebilse, ama onun da dalları var, kendim muhasebeciyim, özel sektörde çalışıyorum. Allah kısmetlerini açık etsin çocuklarımızın inşallah.

Beninm tembel oğlum hangi meslek daha az çalışıyor onu araştırıyor. Kesinlikle öğrt olmazmış. Halimizi görüyor. Bakalım daha çok vakti var. Bugün ve yarın dersanede denemeleri var. 6 ve 7. sınıf not ortalamaların dersane ona göre yapacakmış hesaplamayı. sınavı da 2 güne yaymışlar. Bugünkünden 2 yanlışı vardı bakalım yarınki gruptan kaç çıkaracak

sınav günü geldi heyecanla bekliyoruz perşembe ve cumayı bir atlatsak büyük oğlumda daha çok heyecanlıydım bu sefer daha rahatım hayırlısı olur inşallah çocuklarımız için ....

sınav günü geldi heyecanla bekliyoruz perşembe ve cumayı bir atlatsak büyük oğlumda daha çok heyecanlıydım bu sefer daha rahatım hayırlısı olur inşallah çocuklarımız için ....

ay aynen öyle, benim kız da pek bir rahat, benim pek umudum yok açıkçası deneme sınavları da düşük çıkıyor. Allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah.

anadolu lisesine yerleşemezse ve anadolu mesleğe özel okulların bursluluk sınavlarına sokup koleje vermek istiyoruz tabi bundan haberi yok en son ihtimalle siz neler düşlünüyosunuz ...

UYGUN FİYATA
MATEMATİK-GEOMETRİ
ÖZEL DERS VERİLİR

(6,7,8. sınıf öğrencileri için)

MATEMATİĞİ, ÖĞRENEN HERKES YAPABİLİR!
“Eğer dünyada bir insan bir şeyi başarabiliyorsa herkes başarabilir”
W. Churchill

EN FAZLA 3 KİŞİ OLACAK ŞEKİLDE GRUP HALİNDE DE DERS VEREBİLİRİM.

Öncelikle bana göre özel ders vermek, 2 saat ders anlatıp parayı alıp çekip gitmek değildir. Öğrenci ve aile ile sıkı bir bağ kurmak, yeri geldiğinde öğrencinin dersindeki başarısızlığın sebeplerini araştırmak ve çözmede ona yardımcı olmaktır. Kendi kendine ders çalışmayı, kendi kendine öğrenmeyi öğretebilmektir. Hedefler koymayı, bu hedeflere inanmayı, planlı ve programlı olmayı öğretebilmektir. Öğrenciler için "Zor" demek "nasıl yapacağımı bilmiyorum" demektir. Nasıl yapacağını öğrendiklerinde zor zannettikleri konuların "çocuk oyuncağı" olduğunu anladıklarında, diğer "zor" zannettikleri şeylere de bakış açıları değişecektir.

Ders İşleme Yöntemim
İlk olarak eğer varsa öğrencinin konu eksiklerini kapatarak derse başlarım. Hemen arkasından önce ben, sonra birlikte bolca soru çözerek konuyu pekiştirmeye çalışırım. Bu sayede, öğrencinin pratik kazanmasına ek olarak, eksikliklerini de görmesine yardımcı olurum. Dersin sonunda, o gün işlenen derse yönelik ev ödevi veririm(test). Bir sonraki derste, bu ödevleri kontrol ederek öğrencinin hangi noktalarda takıldığını tespit ederim. Çözemediği soruları çözer ve aynı tarzda sorular sorarak öğrencimin konuyu tam anlamı ile anlamasını sağlarım.

Haftada 2 gün çalıştığım öğrencilerime ekstra olarak ÖĞRENCİ KOÇLUĞU tadında, sınav maratonunda onlara hangi dersin nasıl çalışması gerekildiği, başarılı bir sınav geçirmek için tüm tecrübelerimi paylaşmaktayım. Çünkü ben de liselere giriş sınavlarına girdim, geçen yıl fen lisesinden mezun oldum. Ders anlatma konusunda çok yetenekliyim.

Ayrıca sadece tanışmak için bile olsa çekinmeyin. Tanıştıktan sonra isterseniz ÜCRETSİZ küçük bir ders yapabiliriz. Eğer öğrenci ve siz hoşnut kalırsanız devam ederiz.

Ücret seanslık ücrettir. Bir seans, 10 dk ders arası ile konunun uzunluğuna göre 1 saat 45 dk ile 2 saat 15dk arasında sürmektedir.

BURCU ÖZTÜRK (ilgilenenler bana özel mesaj atabilirsiniz)

arkadaşlar yukarı yazdığım mesjı bi şekilde silmem lazım nasıl silcem yardımcı olun lütfenn

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…