İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın canım bizimkiler girildi zaten bana 8383 den de sürekli mesaj geliyodu ordan da öğrenmiştim notları
işallah canım vermez özet yine gerçekten çocukların tatili işkenceye dönüyor öyle olunca

ya ne kadar hızlısınız, nasıl canım oğluşun notları

8383 den sen talep etmeden geliyo mesajlar ha
:26::26::26:

çocuğunun notları girilen yok dimi:26:

her tatilimiz kitap özetleriyle kabusa dönüşüyor, bu tatil özet olmasa bari
:KK53::KK53:

bizim öğretmen geçen hafta girdi. kimse sorduysam 100 bütün dersleri, neye göre not verdi bilmiyorum..
benim oğluma şimdiye kadar hiç kitap özeti ödevi verilmedi.

ya ne kadar hızlısınız, nasıl canım oğluşun notları

8383 den sen talep etmeden geliyo mesajlar ha
:26::26::26:

hepsi 5 canım çok şükür darısı başınıza işallah
talep etmeden değil canım kayıt olduk oraya tüm sene boyunca çocukla ilgili bilgiler geliyor işte şu gün devamsızlık yaptı notları şu bu falan diye

bizim öğretmen geçen hafta girdi. kimse sorduysam 100 bütün dersleri, neye göre not verdi bilmiyorum..
benim oğluma şimdiye kadar hiç kitap özeti ödevi verilmedi.

hepsi 5 canım çok şükür darısı başınıza işallah
talep etmeden değil canım kayıt olduk oraya tüm sene boyunca çocukla ilgili bilgiler geliyor işte şu gün devamsızlık yaptı notları şu bu falan diye

tebrik ederim hanımlar çocuklarınızı:13:

ben de üye olayım oraya o zaman ya, iyiymiş

bizim öğretmen hep son hafta girer salı çarşamba gibi

devlete ait olduğu için link vermekte sakınca görmedim: https://e-okul.meb.gov.tr/mebsmsservis/sms.htm

şimdi kendimiz sorgularsak her soru için 1 lira, ama kendimiz sormadan veriler kendi girildikçe mesaj gelirse aylık 2 lira mı ücretlendirme, doğru mu anlıyorum:26:

evet canım doğru ayda 2 tl ödüyoruz ilk başta ücretsizdi bir süre sonra tekrar mesaj geldi aylık 2 tl diye kabul ediyomusunuz diye sordu bizde kabul ettik

Oğlun için neler yapıyosun canım, özel okulların bursluluk sınavları seneye olcak değil mi parkon, nasıl haberdar olabiliriz bunlardan, hangi ayda başvuruluyor bilgin vardır senin canım, şimdiden öğrenelim:13:
chess her okulun sınav tarihi farklı genelde Mart -Haziran ayları arasında oluyor sınavlar.Seneye Şubat ayında okulları tek tek arayıp soracaksın bursluluk sınav tarihlerini canım.Başka türlü haberin olmaz.
Bu dönem aslında ikisinide epey boşladım çocukların.Okul kurslarına devam ediyorlar,ama oğlanı resim,badminton ve basketbol kurslarına da gönderiyorum.Daha önce bahsetmiştim sana hedeflediğimiz okul sadece ders başarısıyla almıyor.IQ testi,normal sınav ve sosyal faaliyetlere baktıkları 3 ayrı sınavı var.:KK5::KK5::KK5:
İşimiz çok zor yani.:KK5:
günaydın hanımlarrr
parkon benim aldığım kısa kısa konu tekrarları olan ince bir kitap bir haftalık yani
Canım incelediysen ,tavsiye ediyosan ben alayım.
çocuğunun notları girilen yok dimi:26:

her tatilimiz kitap özetleriyle kabusa dönüşüyor, bu tatil özet olmasa bari
:KK53::KK53:

Bizim notlar son hafta giriliyor chess.Kitap özeti çok güzel bir ödev bence,hiç yakınma.
Kızın öğretmeni veriyor ve paragraf sorularında hiç takıldığını görmedim.Oğlumun öğretmeni hiç vermedi özet ödevi ilkokulda ve paragraf sorularında yanlışı çıkabiliyor.

chess her okulun sınav tarihi farklı genelde Mart -Haziran ayları arasında oluyor sınavlar.Seneye Şubat ayında okulları tek tek arayıp soracaksın bursluluk sınav tarihlerini canım.Başka türlü haberin olmaz.
Bu dönem aslında ikisinide epey boşladım çocukların.Okul kurslarına devam ediyorlar,ama oğlanı resim,badminton ve basketbol kurslarına da gönderiyorum.Daha önce bahsetmiştim sana hedeflediğimiz okul sadece ders başarısıyla almıyor.IQ testi,normal sınav ve sosyal faaliyetlere baktıkları 3 ayrı sınavı var.:KK5::KK5::KK5:

Bizim notlar son hafta giriliyor chess.Kitap özeti çok güzel bir ödev bence,hiç yakınma.
Kızın öğretmeni veriyor ve paragraf sorularında hiç takıldığını görmedim.Oğlumun öğretmeni hiç vermedi özet ödevi ilkokulda ve paragraf sorularında yanlışı çıkabiliyor.

teşekkür ederim parkon, zaten eğer biraz burs olursa düşündüğüm iki okul var, gerisi yaramaz, seneye dediğin gibi yakın takip edeyim bu iki okulu

özet konusunda ne bileyim canım ya, okumayı seven çocuk okumaktan nefret ediyor öylede, kitapları biz seçsek yine iyi kötü yapar, ama öğretmenin seçtiği kitaplar berbat, ben bile iki sayfadan sonra paralize oluyorum yani ağzımdan su akmaya başlıyor, boş boş bakmaya başlıyorum,:KK52::KK1::KK1: öyle kitaplar yani

parkon çok detaylı inceledim desem yalan olur akşam bir bakıyım detaylı yazarım sana ama konu anlatımlı matematiği tavsiye ederim çünkü onu alırken bayağı inceledim öyle aldım

hangi okulmuş o bakayım:44::44:

Kevin Hickey henüz 15 yaşında bir çocuk ve Londra’daki “Guy's Hospital”ın çocuk psikiyatrisi servisinde yatıyor. Yapılan zeka ve kültür testleri Kevin'in aslında son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koyuyor. Doktorları ise Kevin’in ebeveynlerinin kendisini eğitememeleri sonucu bunalım geçirerek hastaneye düştüğünü belirtiyorlar.

Kevin bir gün hasta yatağında kağıdı kalemi eline aldı. Bulunduğu durumu düşünerek yetişkinlere ve tüm eğiticilere hitaben 13 altın öğüt yazdı. Küçük Kevin'in yazdığı bu öğütler şimdi İngiltere'de tüm psikolog, pisikiyatrist, anne-baba ve öğretmenlerin bir numaralı rehberi.

İşte, bir çocuğun ibret alınması gereken ve asla unutulmamasını tavsiye ettiği kurallar:

- Beni şımartmayın, aslında her istediğim şeyi elde edemeyeceğimi biliyorum, sadece sizi deniyorum.

- Bana karşı kararlı davranmaktan çekinmeyin, bunu tercih ederim. Bu, benim kendimi daha güvende hissetmemi sağlar.

- Benim yanlışlarımı benimle uygun bir dille konuşarak kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkarılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.

- Benim yanlışlarımı başkalarının önünde söylemeyin, benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.

- Sizden nefret ettiğimi söylediğimde üzülmeyin. Aslında sizden değil, doğru davranışları öğrenemeyeceğimi düşünerek kendimden nefret ediyorum.

- Herhangi bir olayın sonucunda beni kurtarmayın. Zor işlerden kaçmama fırsat vermeyin. Aslında bana acı vereceğini düşündüğünüz bu yollarla öğrenirim.

- Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin; bunları yenecek güçteyim.

- Düşüncesizce yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin. Bu sözler yerine getirilmediğinde çok kırıldığımı unutmayın.

- Kendimi istediğim kadar iyi anlatamadığımı unutmayın; bunun için ara sıra yanlışlarım olabilir.

- Dürüstlüğümü fazla zorlamayın; kolayca korkup yalan söyleyebilirim.

- Tutarsız olmayın. Bu, benim kafamı iyice karıştırır ve size olan güvenimi sarsar.

- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür beni size çok yakınlaştırabilir.

- Unutmayın ki büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım, ama bunu size söylemem gerekmez değil mi?

günaydın..okuldan fen bilimlerinin deneme sınavına katılmaları için form vermişler. geçen haftasonu tudeme katıldığı için ben doldurmadım. üst üste çocuk bunalır diye düşünüyorum, hem de cumartesi sınıftan bir arkadaşına kahvaltıya gidicez..ne zamandır bunu bekliyorlar, iptal edip sınava götürürsek kazan kaldırırlar heralde..

hangi okulmuş o bakayım:44::44:

İzmitte yatılı bir lise canım.TEVİTÖL İnanç Türkeş Vakfı Lisesi.Tevitöl ve Koç destekli Türkiyedeki üstün yetenekli çocukları burslu okutuyorlar.Her yıl 60 çocuk alıyorlar 3 aşamalı bir sınavla.Bu okuldan mezun olan çocukların heryıl 10 kadarı yurtdışında iyi üniversitelere kabul ediyorlar.Burdaki üniversiteleri tercih edenlerede Koç vakfı burs kazanmasalar bile yüzde 50 bursla okutuyor.

günaydın hanımlar

günaydın..okuldan fen bilimlerinin deneme sınavına katılmaları için form vermişler. geçen haftasonu tudeme katıldığı için ben doldurmadım. üst üste çocuk bunalır diye düşünüyorum, hem de cumartesi sınıftan bir arkadaşına kahvaltıya gidicez..ne zamandır bunu bekliyorlar, iptal edip sınava götürürsek kazan kaldırırlar heralde..

iyi yapmışın canım üst üste gerek yok çocukları sıkmaya

İzmitte yatılı bir lise canım.TEVİTÖL İnanç Türkeş Vakfı Lisesi.Tevitöl ve Koç destekli Türkiyedeki üstün yetenekli çocukları burslu okutuyorlar.Her yıl 60 çocuk alıyorlar 3 aşamalı bir sınavla.Bu okuldan mezun olan çocukların heryıl 10 kadarı yurtdışında iyi üniversitelere kabul ediyorlar.Burdaki üniversiteleri tercih edenlerede Koç vakfı burs kazanmasalar bile yüzde 50 bursla okutuyor.

hayırlısı olsun işallah canım istediğiniz başarıyı elde edersiniz
canım ben akşam kitaba baktım valla dedeim ya çok incelemedim diye dersten çok daha fazla eğlence var bulmacalar günlük falan güzel yani sıkıcı değil

günaydın hanımlar

iyi yapmışın canım üst üste gerek yok çocukları sıkmaya

hayırlısı olsun işallah canım istediğiniz başarıyı elde edersiniz
canım ben akşam kitaba baktım valla dedeim ya çok incelemedim diye dersten çok daha fazla eğlence var bulmacalar günlük falan güzel yani sıkıcı değil

Bende alayım o zaman karamuk,sıkıcı olmaması önemli benim bücür için.Hatun keyfine pek bi düşkün.Sağol canım.

biliyorum canım o okulu
üniversiteyi düşünmesine gerek o zaman zaten daha lisedeyken peşine düşüyolar çocuğun

ama orası yatılı yatılı bırakabilecek misin

biliyorum canım o okulu
üniversiteyi düşünmesine gerek o zaman zaten daha lisedeyken peşine düşüyolar çocuğun

ama orası yatılı yatılı bırakabilecek misin

ah seyyahım,kazansada bıraksam keşke.....

orda okuyan aile dostumuzun çocuğu var iki tane,imkanlar çok güzel,yurtlar özel yurt gibi zaten.oraya gönül rahatlığıyla yollarım kazansa.ama çokta ümidim yok.ben elimden geleni yapayımda,gerisi kendine kalmış bişey,keyfi bilir canım.:KK51:

ah seyyahım,kazansada bıraksam keşke.....

orda okuyan aile dostumuzun çocuğu var iki tane,imkanlar çok güzel,yurtlar özel yurt gibi zaten.oraya gönül rahatlığıyla yollarım kazansa.ama çokta ümidim yok.ben elimden geleni yapayımda,gerisi kendine kalmış bişey,keyfi bilir canım.:KK51:

inşallah canım inşallah
benimkinde de bi hırs bi istek
gelir gelmez odaya kapanıyor ben 5 alcam tüm derslerden en çok kitabı ben okuyacam ben birinci olacam
allah bozmasın inşallah
orayı değil normal bir liseyi bitirse razıyım be parkonum
bi oh diyecem

acaba üniversite zamanı buralarda olur muyuz kızlaaaaar:KK55::KK55:

inşallah canım inşallah
benimkinde de bi hırs bi istek
gelir gelmez odaya kapanıyor ben 5 alcam tüm derslerden en çok kitabı ben okuyacam ben birinci olacam
allah bozmasın inşallah
orayı değil normal bir liseyi bitirse razıyım be parkonum
bi oh diyecem

acaba üniversite zamanı buralarda olur muyuz kızlaaaaar:KK55::KK55:

maşallah seyyahım ciddimisin sen:26:baya gelişme var seninkinde o zaman.:nazar:

canım geçenlerde bir yazı okudum,konsantrasyon problemi olan ,hiperaktif ve dikkat eksikliği sendromu yaşayan çocuklar sürekli kontrol altında tutulmalı diyor.ödev yapmaya oturduğunda birebir yanında oturup sizin gözetiminizde yapsın ödevi,böylelikle biraz daha dikkati artar ve 3 yılda ciddi bir aşama kaydedersiniz diyor.ben im oğlandada dikkat eksikliği var,konsantre olamıyor.ben 1 . sınıftan itibaren kendi kendine ders çalışmayı öğrensin diye uzaktan kontrol ederek ödev yaptırıyordum.bu yazıyı okuduğumdan beri yanına oturup herşeyiyle ilgilenmeye başladım.bakalım neler olacak.:KK53:

X