İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

:KK60::KK60:
bizimki sınav olacağı sıra bütün negatif enerjisini eve yayıyor :18::18:iş getirsin daha ii :KK1:
geçen yıl ödev olarak gelen testlerden şikayetçiydim .bu yıl fasiküllerimiz geldi :KK19::KK19:testleri geri istiyorum yap yap bitmiyor bunlar :95::95::95::95::95::95:
Melda bizede fasikül verdiler bu sene,
Hangi yayınevinin sizinkiler.
Sanırım genel değerlendirme olacaktı sınav ama yapmamış öğretmen.
Sınav saatinde emniyetten polisler gelmiş.Konferans salonunda toplamışlar çocukları trafik kuralları ve yabancılarla konuşulmaması konusunda bilgi vermişler.
Evde yalnızken kapı çalarsa ne yapmaları,tanımadıkları biri zorla götürmek istediğinde nasıl davranmaları anlatılmış.Sınavda haftaya kalmış sanırırın.
Sınav mı?Çok erken ama ya.

Sanırım ne durumda olduklarını anlamak için yapacaktı.Yapamamış zaten.
Bu yada bir sonraki haftasonu veli toplantısı yapacak bence.Sınavda bunun için.Veli toplantısında tatilde bu çocuklar hiç çalışmadımı?Yada aferin tatili verimli geçirmişler diyecek heralde.

sanırım genel değerlendirme olacaktı sınav ama yapmamış öğretmen.
Sınav saatinde emniyetten polisler gelmiş.konferans salonunda toplamışlar çocukları trafik kuralları ve yabancılarla konuşulmaması konusunda bilgi vermişler.
Evde yalnızken kapı çalarsa ne yapmaları,tanımadıkları biri zorla götürmek istediğinde nasıl davranmaları anlatılmış.sınavda haftaya kalmış sanırırın.

sanırım ne durumda olduklarını anlamak için yapacaktı.yapamamış zaten.
Bu yada bir sonraki haftasonu veli toplantısı yapacak bence.sınavda bunun için.veli toplantısında tatilde bu çocuklar hiç çalışmadımı?yada aferin tatili verimli geçirmişler diyecek heralde.

bence sınavdan verimli olmuş
haftaya hayırlısı :KK53:

Sanırım genel değerlendirme olacaktı sınav ama yapmamış öğretmen.
Sınav saatinde emniyetten polisler gelmiş.Konferans salonunda toplamışlar çocukları trafik kuralları ve yabancılarla konuşulmaması konusunda bilgi vermişler.
Evde yalnızken kapı çalarsa ne yapmaları,tanımadıkları biri zorla götürmek istediğinde nasıl davranmaları anlatılmış.Sınavda haftaya kalmış sanırırın.
makbule geçmiştir bu bilgiler :KK34::KK34:

ben korkmam matematikten serisi ,ata yayıncılık
uygun matematik, uygun türkçe
formülün hayatbilg.matematik ve türkçe dersinden ödevim var serisi
FASİKÜLLERDE formülün :KK34::KK34::KK34::KK34::KK34:

öğretmen bu hafta sonu çok ödev olacağını söylemiş sabırsızlıkla okuldan gelmesini bekliyorum
dün 10 syf fasiküllerden,:KK53:ödevim var serisinden 10 syf :KK53: hayatbilgisi ve türkçe kitaplarından 4 syf ödev yaptık
yetmezmiş gibi arılar hakkında geniş kapsamlı bilgi ve fotoğraf toplayıp, performans ödevi yaptık :KK14::KK14::KK14:öğretmenimiz internetten çıkan resimleride istemiyor :KK53:
son çare eşim etrafta uçuşan arıları kibrit kutusuna koy yolla dedi :KK1::KK1::KK1::KK1:acıdı halimize :KK53:

öğretmen bu hafta sonu çok ödev olacağını söylemiş sabırsızlıkla okuldan gelmesini bekliyorum
dün 10 syf fasiküllerden,:KK53:ödevim var serisinden 10 syf :KK53: hayatbilgisi ve türkçe kitaplarından 4 syf ödev yaptık
yetmezmiş gibi arılar hakkında geniş kapsamlı bilgi ve fotoğraf toplayıp, performans ödevi yaptık :KK14::KK14::KK14:öğretmenimiz internetten çıkan resimleride istemiyor :KK53:
son çare eşim etrafta uçuşan arıları kibrit kutusuna koy yolla dedi :KK1::KK1::KK1::KK1:acıdı halimize :KK53:

Resmen çocuklara işkence bu kadar çok ödevmi olur allah aşkına bazı öğretmenler kendilerini aşıyorlar Allah kolaylık versin seneye haliniz harap gibi aynı öğretmenle devam ederseniz

haha aynen bizimde atadan 10 ar sayfa, diğer aldığımız fasükülden 20 şer sayfa her dersten, ondan sonra çocuklar okulu sevmiyor deniyor, neden acaba, gerçekten cevabı bulmak çok zor:KK53::KK53::KK53:

meldam eşinin fikri süper, bi eşek arısı koy zarfa ama canlı olsun, 3D olsun istedim hocam dersin :KK60: :KK60:

Son düzenleme:
Resmen çocuklara işkence bu kadar çok ödevmi olur allah aşkına bazı öğretmenler kendilerini aşıyorlar Allah kolaylık versin seneye haliniz harap gibi aynı öğretmenle devam ederseniz

çocukları soğutmaktan başka faydası olmuyor
sesimi bir kaç defa çıkardım ama fayda etmedi.
halinden memnun olan çok kişi var .aralarında kendimi tuhaf hissediyorum

haha aynen bizimde atadan 10 ar sayfa, diğer aldığımız fasükülden 20 şer sayfa her dersten, ondan sonra çocuklar okulu sevmiyor deniyor, neden acaba, gerçekten cevabı bulmak çok zor:KK53::KK53::KK53:

meldam eşinin fikri süper, bi eşek arısı koy zarfa ama canlı olsun, 3D olsun istedim hocam dersin :KK60: :KK60:
anlaşmış mı bunlar :KK1::KK1::KK1::KK1:
öğretmen toplantıda çocukların zehir gibi olduklarından,bu ödevlerin çerez gibi geleceğinden bahsetti .o gazla kimse yoğurdum ekşi diyemedi:KK1::KK1::KK1:

anlaşmış mı bunlar :KK1::KK1::KK1::KK1:
öğretmen toplantıda çocukların zehir gibi olduklarından,bu ödevlerin çerez gibi geleceğinden bahsetti .o gazla kimse yoğurdum ekşi diyemedi:KK1::KK1::KK1:

valla sizin evde durumlar nasıl bilmiyorum ama benim oğlum çok yavaş ya, her işi yavaş ve sallanarak, herşey hep zar zor yetişiyo, yazılcak şeyleri ben okumak zorunda kalıyorum, kendi yazsın diye beklesem iki satır şeyi bi saatte yazar
bide büyüdükçe değişiyo, sorgulamaya başlıyo herşeyi, daha çok yapmıcam etmicem diye direniyo, ne diyebilirim ki, savunacağım bişey yok, çocuk haklı çoğu zaman ödevler konusunda
genede ite kaka yapıyo
:KK53:

valla sizin evde durumlar nasıl bilmiyorum ama benim oğlum çok yavaş ya, her işi yavaş ve sallanarak, herşey hep zar zor yetişiyo, yazılcak şeyleri ben okumak zorunda kalıyorum, kendi yazsın diye beklesem iki satır şeyi bi saatte yazar
bide büyüdükçe değişiyo, sorgulamaya başlıyo herşeyi, daha çok yapmıcam etmicem diye direniyo, ne diyebilirim ki, savunacağım bişey yok, çocuk haklı çoğu zaman ödevler konusunda
genede ite kaka yapıyo
:KK53:

yazmama gerek kalmamış herşeyi yazmışsın :KK34::KK34::KK34:bizim durumda iç açıcı değil :KK31:çocuklar yazı yazmamak için kısa ve net cevaplar buluyorlar :KK1::KK1::KK1::KK1:
dün harf salatası diye bir ödev vardı
parisdens.kalınkaşlı ,cağreki gibi bir sözcükler vardı yarım saat evirip çevirdikten sonra
dispanser,alışkanlık,akciğer olduğunu buldumm :KK17::KK17::KK17:

dün harf salatası diye bir ödev vardı
parisdens.kalınkaşlı ,cağreki gibi bir sözcükler vardı yarım saat evirip çevirdikten sonra
dispanser,alışkanlık,akciğer olduğunu buldumm :KK17::KK17::KK17:

aferin meldam, 100 veriyorum kızım, çalışmalarının devamını dilerim:KK53::KK53::KK1::KK1:

Bugün bizim sınıfın gecikmiş toplantısı vardı..öğretmen dediki Çocukları fazla zorlamayın ev ödevi konusunda..Bir uzmandan dinledim ve hak verdim..'siz olsanız sabahtan akşama kadar çalıştığınız bir işi akşamda evde gelip çalışmak istermiydiniz' diye...Artık bende fazla zorlamıycam nede olsa öğretmenden vize aldık:KK1:
Toplantıda şu konuyuda sordum.. Başka okullarda 3.sınıflar yapım eki ve çekim ekini öğreniyolarmış..bizim kitaplarda niye yok dedim..Müfredat olarak var ama bu yaşın dersi değil aslında dedi..sadece şöyle bir gösterin ama üzerinde durmayın dendi bize,dedi...

Bugün bizim sınıfın gecikmiş toplantısı vardı..öğretmen dediki Çocukları fazla zorlamayın ev ödevi konusunda..Bir uzmandan dinledim ve hak verdim..'siz olsanız sabahtan akşama kadar çalıştığınız bir işi akşamda evde gelip çalışmak istermiydiniz' diye...Artık bende fazla zorlamıycam nede olsa öğretmenden vize aldık:KK1:
Toplantıda şu konuyuda sordum.. Başka okullarda 3.sınıflar yapım eki ve çekim ekini öğreniyolarmış..bizim kitaplarda niye yok dedim..Müfredat olarak var ama bu yaşın dersi değil aslında dedi..sadece şöyle bir gösterin ama üzerinde durmayın dendi bize,dedi...

merak etme canım görenler bir ay sonra hatırlamıcak bile, 3. sınıflara uygun bi konu değil bence

aferin meldam, 100 veriyorum kızım, çalışmalarının devamını dilerim:KK53::KK53::KK1::KK1:
:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

vize çıkmış nasılsa :KK1::KK1::KK1:
her yiğidin yoğurt yemesi farklı :KK31::KK31::KK31::KK31:

Anne babalar çocuğunuza bu isimleri verdiyseniz bir kez daha düşünün

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ”Aileler çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, AA muhabirlerine, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur’an-ı Kerim’de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur’an’da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur’an’da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

-Anlamları bilinmeden isim veriliyor - Kuran’dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti: ”Aileler çocuklarına Kuran’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran’da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur’an-ı Kerim’de geçen her kelime ’Bu Kuran’da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur’an’da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur’an’da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, ’yalancı, yalancı’ diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna ’üstümüze bela sıkıntı aksın’, Bekir, ’deve yavrusu’ demektir. Hz. Ebubekir’in ismi Abdullah’tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa ’gözü çapaklı kadın’ demektir. Hüreyre, ’kedicik’ demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde ’tanrı’ demektir, Allah’tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde ’tanrıça’ demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin ’ücret’ anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.” -Mekruh isimler- Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça’da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.” -”İsim her dilden olabilir”- Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ”İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah’a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi milliyet

iyi haftalar :KK3::KK3::KK54::KK54::KK54:
oğlum bayram için geri sayıma başladı :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
chess çocuk sayısı,doğum şekli derken:KK1: isim konusunda da bir kanun çıkar yakında şaşırma :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

bayram ne zaman ya kaç gün tatil acep, 29 ekimle birleşmiyo dimi

X