İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

benim bildiğim çaylı kekte, çayı demliyorsun, çayını ilave ediyrsun kekin içine, yaprakları değil yani.
yaprakları kurabiyenin içinde bilemedim yani?:KK57:
tereddüt etme çok güzel oluyor.
siyah siyah noktacıklar oluyor.
foto çekeyim bugün akşam da göstereyim.

Ayy evet az kaldı dimi ben bu sene izne çıkıp çıkmama konusunda emin değilim iznimin tamamını yazın kullanmak istiyorum bakalım...

İzne çıkacak vaer mı kızlar sömesterda

Tamam aklımda olsun D&R a gidince bakayım bende bu seriye...

Güle güle kullan canım aldıklarını

,

evet eğer almazsam ki belki de alamam (başka planlarım var öğleden sonra yazıcam size bunu akıl verin bana olur mu? ) sezon sonu almak daha mantıklı

4 kişiydiniz canım değil mi kişi başı 20 tl gibi aslında ama çocuklarda yediyse... Ama yağlıysa bend eistemezdim hele ettteki yağa hiç tahammülüm yok :)

Afiyet olsun tekrardan acanım
gidince bakarsın canım kitaplardın.beğenirsin eminim
biz eşimle köfte yedik. emir pide yedi, ediz yemedi.biz kendi yemeklerimizden yedirelim yedik ,onu da yediremedik.
severek y eseydik dediğin gibi fiyat tamam . ama işte bi daha bildiğin kebapçıya gideriz.

kızlar hemen yazıyorum cevap veremedim kalabalıklaştı da burası..:KK62:
patatesli kek
3 tane orta boy patates rendesi
1 tane soğan rendesi
3 tane taze soğan ( yoksa farketmez )
biraz maydanoz
2 tane yumurta
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı yoğurt
biraz peynir
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
karabiber, kimyon, tuz,kırmızı biber
hepsini karıştırıp borcama dök.
bu tarifi kk dan almıştım çok yaptım güzel oluyor.

çaylı kurabiye
1 paket margarin
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı şeker
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuru çay
1 su bardağı dövülmüş ceviz ama ben yarım su bardağı koyuyorum.
aldığı kadar un.
hamurları çok büyük tutmuyorum yuvarlarken.
bu tarif de ablamın tarifi.
patatesli kek güzelmiş.
çoook beğendim...yapacağım kesinlikle
ama kurabiye konusunda çok kararsız kaldım:KK57:

gidince bakarsın canım kitaplardın.beğenirsin eminim
biz eşimle köfte yedik. emir pide yedi, ediz yemedi.biz kendi yemeklerimizden yedirelim yedik ,onu da yediremedik.
severek y eseydik dediğin gibi fiyat tamam . ama işte bi daha bildiğin kebapçıya gideriz.

hımm o zaman çok tutmuş neyse tecrübe ettiniz en azından

emir cumartesi günü anne ingilizce de cümle kurma konusunda sınıfta geri kaldım dedi.
biraz anlatayım dedim. bazen kızdı falan ..cuma gününe kadar az az anlatacağım yine.
sen ne yaptın fadimem ingilizceyi

nette varsa ekliyim dedim ama ekleyemedim.
netten yazın ilk çıkan nefis yemektarifleri sitesinde benimkine benzer tarif var fotosu da var. benimkide öyle görünüyor.

hımm o zaman çok tutmuş neyse tecrübe ettiniz en azından
evet zelişçim.
matematik konusunda yine hala aynı konudalar bizim çocuklar . doğru parçası ışın vs.
hayat bilgisi Atatürk ün okuduğu okullar . resmi bayramlar ..yeniden geldi. konu tekrarı
türkçe cümle oluşturma.
7 sayfa da fotokopi vardı.
fotokopilerde ritmik sayma yapıyordu..4 safyası ritmik saymaydı.
hayat bilgisi ve türkçe ile ilgili çengel bulmaca vardı.

emir cumartesi günü anne ingilizce de cümle kurma konusunda sınıfta geri kaldım dedi.
biraz anlatayım dedim. bazen kızdı falan ..cuma gününe kadar az az anlatacağım yine.
sen ne yaptın fadimem ingilizceyi
ay bu hafta hiç ingilizce bakmadık, ama cümle kurmaya geçmediler onu biliyorum, en son sıfatlardaydılar, uzun-kısa, zayıf-şişman gibi.

benim bildiğim çaylı kekte, çayı demliyorsun, çayını ilave ediyrsun kekin içine, yaprakları değil yani.
yaprakları kurabiyenin içinde bilemedim yani?:KK57:
annem de yapardı fadimecim..çaylı kek..
çayı demler koyardı. birilerinden duymuştu yapmıştı bize..bi kaç kez de sodalı kek yaptığını biliyorum..ve gazozlu kek..gazozu içine dökerdi kek hamurunun..güzel olurdu hee

nette varsa ekliyim dedim ama ekleyemedim.
netten yazın ilk çıkan nefis yemektarifleri sitesinde benimkine benzer tarif var fotosu da var. benimkide öyle görünüyor.
evet az önce baktım ben de, nescafe var ilaveten onda 1 kaşıkta. ama herkes methetmiş, deneyeceğim.
evet zelişçim.
matematik konusunda yine hala aynı konudalar bizim çocuklar . doğru parçası ışın vs.
hayat bilgisi Atatürk ün okuduğu okullar . resmi bayramlar ..yeniden geldi. konu tekrarı
türkçe cümle oluşturma.
7 sayfa da fotokopi vardı.
fotokopilerde ritmik sayma yapıyordu..4 safyası ritmik saymaydı.
hayat bilgisi ve türkçe ile ilgili çengel bulmaca vardı.
Matematikte 6 ları bir de tersten ezberleyin demiş bizimkilere öğretmen, onu sayıyordu.

annem de yapardı fadimecim..çaylı kek..
çayı demler koyardı. birilerinden duymuştu yapmıştı bize..bi kaç kez de sodalı kek yaptığını biliyorum..ve gazozlu kek..gazozu içine dökerdi kek hamurunun..güzel olurdu hee
canım çaylı keki, ben emine beder tarifi bir dergimde vardı, ordan yapmıştım, içine tarçın-ceviz de ilave ediyorsun harika oluyor. Emine bederin tarifleri oldum olası beğenirim zaten.
Gazozlu kek bilmiyorum canım, duymadım.

ay bu hafta hiç ingilizce bakmadık, ama cümle kurmaya geçmediler onu biliyorum, en son sıfatlardaydılar, uzun-kısa, zayıf-şişman gibi.
bizim çocuklarla aynı gidiyor sizin çocuklar ..dediğin gibi bu sıfatları onlar da yapıyordu.
ama 3 hafta önce konu işlemişler..o konuyu anlamamış
okulun açıldığı ilk hafta gitmedik ya..orda kaçırdım anne konuları ben diyor.
kendince öyle düşünmüş
ingilizce aksatmaya gelmiyor
söyle cümle kurma canım
are you tired?
.......................... .

cevabı kendi yazacak..ama bi türlü yapamıyor.
yes he is diye başlıyor.
ya da she is diye başlıyor.

iste anlattım .
sen yorgun musun diye soruyor dedim.
ben diye cümle kurmalısın falan dedim.
yes, I am tired . demelisin dedim.
ara ara yokladım onu ..ama çoğu kez yes he is diye başlıyor..ya da düşünüyor bilemiyor.
ben ara ara yine sorunca da sinirlendi ..söylemiyorum falan dedi.
son son artık doğrusunu söylemeye başladı ama .tam daha oturmadı..bugün sorsam unutmuştur kesin.
yattığı yerin duvarına yazdım ben de
renkli kalemlerle yapıştırdım.
ı am
you are
... vs diye..

evet az önce baktım ben de, nescafe var ilaveten onda 1 kaşıkta. ama herkes methetmiş, deneyeceğim.

Matematikte 6 ları bir de tersten ezberleyin demiş bizimkilere öğretmen, onu sayıyordu.
ya suyunu mu çıkardılar fadimecim bana mı öyle geliyor..düzden okuttu da tersinden ne istiyor. :KK53::KK53::KK53:

bizim çocuklarla aynı gidiyor sizin çocuklar ..dediğin gibi bu sıfatları onlar da yapıyordu.
ama 3 hafta önce konu işlemişler..o konuyu anlamamış
okulun açıldığı ilk hafta gitmedik ya..orda kaçırdım anne konuları ben diyor.
kendince öyle düşünmüş
ingilizce aksatmaya gelmiyor
söyle cümle kurma canım
are you tired?
.......................... .

cevabı kendi yazacak..ama bi türlü yapamıyor.
yes he is diye başlıyor.
ya da she is diye başlıyor.

iste anlattım .
sen yorgun musun diye soruyor dedim.
ben diye cümle kurmalısın falan dedim.
yes, I am tired . demelisin dedim.
ara ara yokladım onu ..ama çoğu kez yes he is diye başlıyor..ya da düşünüyor bilemiyor.
ben ara ara yine sorunca da sinirlendi ..söylemiyorum falan dedi.
son son artık doğrusunu söylemeye başladı ama .tam daha oturmadı..bugün sorsam unutmuştur kesin.
yattığı yerin duvarına yazdım ben de
renkli kalemlerle yapıştırdım.
ı am
you are
... vs diye..
bizim ingilizce öğretmenide kendisi kağıda yazmış kullanacakları kelimeleri karşılarına da anlamlarını yazmış.
okuyordu benimki ailenizede gösterin demiş.

10649733_10152873998533057_5453038393879264779_n.jpg

kızlar kaktüsümün toprağından kaçak mısır çıktı.
çocukların işi..süs duran mısırdan 1 tane atmışlar içine. o da boy vermiş

benimkinde de vardı nescafe 1 tatlı kaşığı unutmuşum yazmayı kız..
aman normal bir ezberlesinlerde tersi bi dursun..

X