İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlar

Dün oğlanın ödevi yoktu ancak okulda yazmadığı Türkçe metinini evde yazdı yine baya gerildik akşam akşam hal böyle olunca başka bir şeye zamanda kalmadı...

günaydın kızlarr,
bizimkiler tablo konusuna geçmişler, akşam kitaptan o sayfayı yapıyordu, sonrasında defterine geçirdi.
Gündüz de hikayet kitabını okumuş. Allah a şükür problem yoktu.
Bizim de büyükte problem, oturup ders çalıştığını göremeyeceğiz, yazılılar da dökülsün de aklı başına gelsin bakalım. Artık kasmayacağım ben de, herhalde kötü bir not aldığı zaman fellik fellik ağlar.
Kendi düşen ağlamaz diyeceğim ben de.

Günaydın canım tekrardan okulda yazmamışya yazısını o yüzden canım bende 1 hafta tablet cezası verdim her dersini yazmadan gelişinde yine aynı cezayı alacaksın dedim..
ceza verdiğin zaman tepki verip trip atıyormu. benimki surat asıyor bağırmak istiyor.

ceza verdiğin zaman tepki verip trip atıyormu. benimki surat asıyor bağırmak istiyor.

evet itiraz ediyor bir hafta çok fazla bir gün olsun filan, ilk başta gözler biraz yaşlandı ağlayacaktı ama ben onu bastırdım ağlamadı ama umarım toparlar şu alışkanlığını artık...

günaydın kızlarr,
bizimkiler tablo konusuna geçmişler, akşam kitaptan o sayfayı yapıyordu, sonrasında defterine geçirdi.
Bizim de büyükte problem, oturup ders çalıştığını göremeyeceğiz, yazılılar da dökülsün de aklı başına gelsin bakalım. Artık kasmayacağım ben de, herhalde kötü bir not aldığı zaman fellik fellik ağlar.
maşallah ne güzel okumasını yapıyor gündüzden.aferin fıstığa..
büyük kızında aklı başına gelicek ama sizide baya üzecek.
benim kız şimdi harıl harıl ders çalışıyor..1. 2. sınıfta da bu kadar çok çalışsa olmazmıydı.

evet itiraz ediyor bir hafta çok fazla bir gün olsun filan, ilk başta gözler biraz yaşlandı ağlayacaktı ama ben onu bastırdım ağlamadı ama umarım toparlar şu alışkanlığını artık...
geçen sene işe giriş için bir bayan evrak getirmişti.yanında kızı da vardı. sen kaça gidiyorsun dedim 2. sınıf dedi.
benim oğlumda 2 ye gidiyor dedim. yanıma çağırdım hadi şunları oku dedim çatır çatır okudu. toplama yaptım şak diye topladı.annesine sordum kim çalıştırıyor bunu dedim..kendisi dedi..babasıyla ben vardiyalı çalışıyoruz ilgilenemiyoruz dedi şaştım kaldım.başka çocukla kıyaslamak çok yanlış biliyorum ama karşılaştırma yapmadan olmuyor ya.elimizden geldiğinin fazlasıyla ilgilenmeye çalışıyoruz ama ne yapmak lazım bilemedim..

geçen sene işe giriş için bir bayan evrak getirmişti.yanında kızı da vardı. sen kaça gidiyorsun dedim 2. sınıf dedi.
benim oğlumda 2 ye gidiyor dedim. yanıma çağırdım hadi şunları oku dedim çatır çatır okudu. toplama yaptım şak diye topladı.annesine sordum kim çalıştırıyor bunu dedim..kendisi dedi..babasıyla ben vardiyalı çalışıyoruz ilgilenemiyoruz dedi şaştım kaldım.başka çocukla kıyaslamak çok yanlış biliyorum ama karşılaştırma yapmadan olmuyor ya.elimizden geldiğinin fazlasıyla ilgilenmeye çalışıyoruz ama ne yapmak lazım bilemedim..

Ya bu konu aslında şans mı kader mi bilmiyorum ki, çocuğun içinde olacak bu şart yoksa zorla kesinlikle olmuyor. Geçenlerde arkadaşım anlattı mesela onun eğitim verdiği kuruma bir öğrenci gelmiş ortaokul kursları için. anne baba avukat iki erkek çocukları var büyük olan liseyi bırakmış dersleri çok kötüymüş şimdi açıktan bitirtmeye çalışıyorlarmış küçük ise yine aynı dersler fenaymış işte ona getirmişler bir fayda olur diye...

evet kıyaslamamak lazım ama eğitim sistemi bunu bize yaptırmıyor mu her çocuğa aynı kalıplaşmış eğitimler verilmiyor mu??

maşallah ne güzel okumasını yapıyor gündüzden.aferin fıstığa..
büyük kızında aklı başına gelicek ama sizide baya üzecek.
benim kız şimdi harıl harıl ders çalışıyor..1. 2. sınıfta da bu kadar çok çalışsa olmazmıydı.
allah a şükür ufak şimdilik iyi gidiyor.
Evet aklı başına gelecek ama umarım çok geç olmadan gelir.
Senin kıza da maşallah canım, inşallah istediği üniversiteyi kazanır.

Ya bu konu aslında şans mı kader mi bilmiyorum ki, çocuğun içinde olacak bu şart yoksa zorla kesinlikle olmuyor. Geçenlerde arkadaşım anlattı mesela onun eğitim verdiği kuruma bir öğrenci gelmiş ortaokul kursları için. anne baba avukat iki erkek çocukları var büyük olan liseyi bırakmış dersleri çok kötüymüş şimdi açıktan bitirtmeye çalışıyorlarmış küçük ise yine aynı dersler fenaymış işte ona getirmişler bir fayda olur diye...

evet kıyaslamamak lazım ama eğitim sistemi bunu bize yaptırmıyor mu her çocuğa aynı kalıplaşmış eğitimler verilmiyor mu??
Canım benim de görümcemin büyük kızı ve eltimin ortanca kızı Fen lisesini kazandı geçen sene. Benim kızsa düşük bir puan aldı, bu genlerle ilgili diyor bazıları ama ne derece genlerle ilgili bilmiyorum.
Kendim de küçükken çok başarılı bir öğrenciydim, çok zekiydim yani. Hırslıydım.
Ufak inşallah bana çekmiştir diyorum. Yoksa büyük zor gibi geliyor ama.

Günaydın kızlar

Dün oğlanın ödevi yoktu ancak okulda yazmadığı Türkçe metinini evde yazdı yine baya gerildik akşam akşam hal böyle olunca başka bir şeye zamanda kalmadı...
canım benim ya..kolay gelsin zelişçim.
günaydın kızlar..
matematikten 2 sayfa arkalı önlü matematikten problemlerimiz vardı.
yatarken de 3 sayfa hikaye okuduk.
bizim de matematik ödevleri vardı.bilinmeyeni bulma.
türkçe ödevi çoktu , eş sesli , eş anlamlı.zıt anlamlı..fotokopi.
toplam 4 sayfa
matematik çalışma kitabından 51-52-53-54 yapıldı.
yine hayat bilgisi çalışma kitabından vardı bir kaç sayfa
ancak yaptık
çok geldi ödevler yaf
sabah da bakıcıya bıraktık işe geldik işte
günaydın kızlarr,
Allah yardımcın olsun fadimem..zor ..ergen çok zor..
bizim zamanımızda ergenlik böyle değildi. haberimiz bile yoktu..
şimdi çocuk daha ilkokulda ergenlik lafını duyuyor..ergen olması gerektiğini düşünüyor sanki..
zamanı gelince de etmediğini bırakmıyor ..

evet kesinlikle içinden gelecek..sonradan açılırlar inşallah..

Oy kuzucuk..annesinin göz yaşlarına kıyamayacağını biliyor sıpaaaa

hatırladım canım bu yazını..
geçen sene anlatmıştın.
her çocuk bir değil..kıyaslama sakın..
çocuğun yanında zaten asla..

allah a şükür ufak şimdilik iyi gidiyor.
Evet aklı başına gelecek ama umarım çok geç olmadan gelir.
Senin kıza da maşallah canım, inşallah istediği üniversiteyi kazanır.

Canım benim de görümcemin büyük kızı ve eltimin ortanca kızı Fen lisesini kazandı geçen sene. Benim kızsa düşük bir puan aldı, bu genlerle ilgili diyor bazıları ama ne derece genlerle ilgili bilmiyorum.
Kendim de küçükken çok başarılı bir öğrenciydim, çok zekiydim yani. Hırslıydım.
Ufak inşallah bana çekmiştir diyorum. Yoksa büyük zor gibi geliyor ama.

Yok canım bence kesinlikle bunla alakalı değil biraz karakteristik gibi gibi çünkü işin özüne baktığında ciddi anlamda tembellik var fiziksel olarak yani ne bileyim ya...

Allah yollarını açık eder inşallah senin kızda toparlar inşallah bir an evvel kendini...

X