İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlarr,
güzel bir hafta diliyorum herkese.
cumartesi annemler bizdeydi, doğum günümüzü kutladık.
pazar günü de ayakkabı değiştirmeye gittik, benim kız hiçbir ayakkabıyı beğenemedi, ben de ufaklığa bot aldım.
pazara uğradık, sonra annemlere geçtik yemek yedik tekrar eve döndük.
ödevlerimiz çoktu, 4 sayfa fotokopi vardı, türkçe matematik, fen bilgisi den. Ayrıca kitaptan da üzerine yapılacak vardı. Onları dün akşam ancak bitirdi.

İşte kavanoz içine soğanın alt kısmını getirip koyacağız ama soğan kavanozun ağzında duracak sadece kökü değecek bu şekilde olacakmış eşim söyledi onu da :)))
hee bilmiyorum onu ki
bi araştıralım..taze soğan yeriz kız..fena mı olur.
hahah
arpacık soğan mı almak lazım acaba Zaireci den

ay bir de unutmuşum türkçe konularında yapım ekindeler öğretmenim..:)

zeliş kuaförde nittin sen..

brezilya fönü mü yoksam.
ben de ablamlara kısır yaptım
hamur kızarttım
çay
onlar da içli köfte getirmişler..onu haşladık
yedik
akşama kalmadılar gittiler..bolu dağı çok sisli oluyor diyerek
pazar günü full evdeydik..2 haftadır dışarı çıkmıyoruz..hep evdeyiz..öyle özlemişim ki ..kedi gibi oturuyoruz
eşim marangozdan malzeme kestirdi
kendi ölçülerini verdi..çizgi 1 gün önceden..
onu zımparaladılar çocuklarla
ara ara süpürge tutturdu ..zımpara süpürge şeklinde akşama kadar uğraştılar.
bitmedi.
boya da almış ..ama ben ahşap haliyle kalmasını istedim..tamam dedi eşim..koca kişisi demiyorum bakın..aramız iyi şu an..hahah

günaydın kızlarr,
pazar günü de ayakkabı değiştirmeye gittik, benim kız hiçbir ayakkabıyı beğenemedi, ben de ufaklığa bot aldım.
ödevlerimiz çoktu, 4 sayfa fotokopi vardı, türkçe matematik, fen bilgisi den. Ayrıca kitaptan da üzerine yapılacak vardı. Onları dün akşam ancak bitirdi.
canım benim ya ..tekrar iş çıktı sana..değiştirmeye gitmişsiniz..güle güle giysin kızlar pabuçlarını
bizim de ödev çoktu..
sayfalarca yapmış,çabuk bitsin diye acele etmiş..yanlışları çoktu..
tekrar sildirip tekrar yaptırdım..hahah..çok gıcık oldu bana.
pazar günü hiç ödev falan kalmamıştı..dedim test çöz biraz..istemedi..yapmadı..
ingilizce ödevini yap bari dedim..hafta sonu ödevlerin arasında onunla uğraşmayalım ..
onu da zorla yaptırdım.bu kadar..
iyi haftalar olsun canım inşallah

canım o kadar eti köfteyi pişirmek zorunda mı kaldın..offffffffffff
günlerce et yenecek menüde sizin. ne yaptınız yeni dolap aldın mı
aynen pişirdim ama tekrar buzluğa koydum pişmiş olarak.yavaş yavaş tüketiriz.Ama dolap değişene kadar başka bişey alıp koymayacağım o kesin.Dün bakıcaktım yeni dolap ama takır takır çalışmaya başladı.Gittiği yere kadar götürsünde illaki alıcam yenisini 11 seneyi sevirdi artık S.O.S veriyor..

anladım canım..
bizim dolap da en eski modellerden 15 yıl önce alındı.
11 yılı devirdi sizinki gibi..ama kötü benimki de. buzluğu var..buzlanma yapan dolaplardan.
no frost değil yani.
işte böyle..ben de yeni ev alırsam alırım diye erteliyorum hep.
idare ediyor..

canım benim ya ..tekrar iş çıktı sana..değiştirmeye gitmişsiniz..güle güle giysin kızlar pabuçlarını
bizim de ödev çoktu..
ingilizce ödevini yap bari dedim..hafta sonu ödevlerin arasında onunla uğraşmayalım ..
ay ingilizceyi bizde unutuyoruz hep,haftada 1 olunca sonraya bırakıyor.Bak yarın ingilizce var aklıma geldi bu akşam bakalım kitaba :)

anladım canım..
bizim dolap da en eski modellerden 15 yıl önce alındı.
11 yılı devirdi sizinki gibi..ama kötü benimki de. buzluğu var..buzlanma yapan dolaplardan.
no frost değil yani.
işte böyle..ben de yeni ev alırsam alırım diye erteliyorum hep.
idare ediyor..
inşallah cnm,yeni eve yeni eşya gider yani.Hayırlısı :)

Cuma akşamı temizliğin bir kısmını yaptım kızlar cumartesi ise kalanı yaptık eşimle, kv yemeklerini yaptım cumartesiden, oğlanı kursa götürdüm akşamda doğum gününe gittik çocukluk arkadaşıma uğradım sonra oradan annemlere derken gece baya geç geldik eve oğluşla...

Pazar günü kursa babayla gitti oğluş bende ütüleri yaptım ve kendimize yemek yaptım. Sonra kuaföre gittim sonra kendimizi dışarı attık gezdik yemek filan yedik hooop yine tatil bitti...
biz böyle anlattıkça hiç dinlenmeden işe gelmiş oluyoruz dimi zeliş,ama düşününce evet işe gelip dinleniyoruz sankim:-):-)

günaydın kızlarr,
Günaydın cnm,ergenle uğraşmak zor Allah kolaylık versin sana.Öğretmeninizde başlamış bayağa ödev vermeye gözünüz aydın :)

Günaydın cnm,ergenle uğraşmak zor Allah kolaylık versin sana.Öğretmeninizde başlamış bayağa ödev vermeye gözünüz aydın :)
ne yapalım böyle böyle alışacağız, 2.de tecrübeli oluruz en azından, siz de benden duyduklarınızla alışkın olursunuz.
bizim buzdolabı da 15 yıl kadar çalıştı sanırım, yeniledik sonra büyükçe bir no frostla, çok rahatım Allah a şükür.
Sana da bir sürü iş çıkarmış dolabın, neyse belki yatağın borcu varsa bitsin diye çalışmıştır kız:KK53::KK53::KK53:

bizim de ödev çoktu..
ben bu ara hiç ödev kontrol etmez oldum biliyor musun, oyyy oy. İnsan nereye yetişeceğini şaşırıyor ki, ona koş buna koş. Hiç kendimize vakit bile ayıramıyoz.

Fadime canım kızının doğum gününü kutluyorum yeniden nice sağlıklı mutlu uzun yılları olsun...

Dilek kız ahşap kestirip ne yaptınız merak ettim... Ben hiç sevmem ben evdeyken eşimin böyle işlerle uğraşmasını valla çok kızarım ama napçan işte...

Şu yeni ev mevzu bizde de var hiç bir şey alamıyorum içimden gelmiyor inan evin evlik hali kalmadı bazen düşününce çok canımı sıkıyorum sonra boş ver diyorum yine... Şimdi alsan yapsan çoğu boşa masraf çünkü...

Bu arada benim dolabımda 13 yıllık oldu ara ara tekliyor ama eşim hemen müsdahale eder eli yatkındır tamirat işlerine elektroniğe filan ama gel gör ki tembellik var hiç bişey attırmaz, ben onu tamir edicem diye... Sinir şey...

matematik kursunda doğal sayılardan sınavı vardı dün oğluşun 1 tane yanlışı varmış ben kuafördeydim yanıma geldiler babasıyla beni almaya heyecanlı heyecanlı anlatıyordu :))))

Kuaföre bu hafta rutin için gittim Dilekcim ekstra bişey yoktu brezilya ise beklemede malum nedenlerden dolayı...

Fadime canım kızının doğum gününü kutluyorum yeniden nice sağlıklı mutlu uzun yılları olsun...

Dilek kız ahşap kestirip ne yaptınız merak ettim... Ben hiç sevmem ben evdeyken eşimin böyle işlerle uğraşmasını valla çok kızarım ama napçan işte...

Şu yeni ev mevzu bizde de var hiç bir şey alamıyorum içimden gelmiyor inan evin evlik hali kalmadı bazen düşününce çok canımı sıkıyorum sonra boş ver diyorum yine... Şimdi alsan yapsan çoğu boşa masraf çünkü...

Bu arada benim dolabımda 13 yıllık oldu ara ara tekliyor ama eşim hemen müsdahale eder eli yatkındır tamirat işlerine elektroniğe filan ama gel gör ki tembellik var hiç bişey attırmaz, ben onu tamir edicem diye... Sinir şey...

matematik kursunda doğal sayılardan sınavı vardı dün oğluşun 1 tane yanlışı varmış ben kuafördeydim yanıma geldiler babasıyla beni almaya heyecanlı heyecanlı anlatıyordu :))))

Kuaföre bu hafta rutin için gittim Dilekcim ekstra bişey yoktu brezilya ise beklemede malum nedenlerden dolayı...
canım ya. inşallah güzel bir ev sahibi oluruz. söyle 145 m2 olsa ne güzel olurdu..yayıla yayıla otururduk.
bir de çok eşya sevmiyorum..tıkış tıkış oturmaktan bıktım..hele ki su an evim 105 m2 . ama kullanılır alanı sanki 80 m2 kadar. koridor banyo ve küçük tuvalet kocaman..ihtiyac duyulan alanlar el kadar..komidinler üst üste..yatak odam tıkış tıkış..salon aynı..
sehbamı bile ortaya koyamıyorum..yer kalmıyor

o yüzden büyük ev istiyorum..zaten çok eşya sevmem ..az olsun koca evde eşyam.
ne yaptıyor eşim zeliş..vestiyer..
inşallah güzel olur..
inan ki almıyor portmantomuz artık..kapı arkalarına da askılık taktım..yok almıyor.benim mont kaban çok..kayınvalidem almış her kış..öyle olunca yer kalmıyor çocuklara ve kocama.
bitince resim atarım

ne yapalım böyle böyle alışacağız, 2.de tecrübeli oluruz en azından, siz de benden duyduklarınızla alışkın olursunuz.
bizim buzdolabı da 15 yıl kadar çalıştı sanırım, yeniledik sonra büyükçe bir no frostla, çok rahatım Allah a şükür.
Sana da bir sürü iş çıkarmış dolabın, neyse belki yatağın borcu varsa bitsin diye çalışmıştır kız:KK53::KK53::KK53:
aynen öyle valla acıdı halime herhalde :-):-) bide dün gittim baktım dolaplara bosch tan hiç beğenmedim.Benimki kadar kullanışlı değil hiçbiri buzlukları sebzelikleri küçük.birde 2400 den başlıyor fiyatlar

canım ya. inşallah güzel bir ev sahibi oluruz. söyle 145 m2 olsa ne güzel olurdu..yayıla yayıla otururduk.
bir de çok eşya sevmiyorum..tıkış tıkış oturmaktan bıktım..hele ki su an evim 105 m2 . ama kullanılır alanı sanki 80 m2 kadar. koridor banyo ve küçük tuvalet kocaman..ihtiyac duyulan alanlar el kadar..komidinler üst üste..yatak odam tıkış tıkış..salon aynı..
sehbamı bile ortaya koyamıyorum..yer kalmıyor

o yüzden büyük ev istiyorum..zaten çok eşya sevmem ..az olsun koca evde eşyam.
ne yaptıyor eşim zeliş..vestiyer..
inşallah güzel olur..
inan ki almıyor portmantomuz artık..kapı arkalarına da askılık taktım..yok almıyor.benim mont kaban çok..kayınvalidem almış her kış..öyle olunca yer kalmıyor çocuklara ve kocama.
bitince resim atarım

aaa merak ettim canım resim at bakalım bizde. benim hiç yok portmanto vs gibi bir şey canım yerim yok çünkü ancak özel yaptırmak gerekiyor duvar örüp yada duvarı oyup yarı gömme şeklinde yapacaktık ama bu ev mevzuları çıkınca vazgeçtik.

bende büyük isterim ve dediğin gibi çok eşya istemiyorum bende ferah ev istiyorum... İnşallah allah gönlümüze göre verir peki siz ne zaman için planlıyorsunuz canım yeni ev alımını belli bir tarih aralığınız var mı?

Bizde birde belirsizlik varya en çok o canımı sıkıyor zaten...

aynen öyle valla acıdı halime herhalde :-):-) bide dün gittim baktım dolaplara bosch tan hiç beğenmedim.Benimki kadar kullanışlı değil hiçbiri buzlukları sebzelikleri küçük.birde 2400 den başlıyor fiyatlar

şu çift kapılılar varya onlar çok güzel ama işte kocaman buzdolabı içi sanki küçük yada banamı öyle geliyor ki...

Dün bende baza baktım ama onu bile alamayacağım heralde yatak odam küçük benimde bizim yatak 50*200 ama standart ölçüler 60*200 yatakta almam lazım hadi onu da alsam yatak odasında zaten zor yürüyorum geçmeye yer kalmayacak..

aaa merak ettim canım resim at bakalım bizde. benim hiç yok portmanto vs gibi bir şey canım yerim yok çünkü ancak özel yaptırmak gerekiyor duvar örüp yada duvarı oyup yarı gömme şeklinde yapacaktık ama bu ev mevzuları çıkınca vazgeçtik.

bende büyük isterim ve dediğin gibi çok eşya istemiyorum bende ferah ev istiyorum... İnşallah allah gönlümüze göre verir peki siz ne zaman için planlıyorsunuz canım yeni ev alımını belli bir tarih aralığınız var mı?

Bizde birde belirsizlik varya en çok o canımı sıkıyor zaten...
sizin şu an kendi eviniz demi . yeni ev yapılacak demiştin sanki . nereye yapılacak merak ediyordum ben de .
bizim seneye olabilir.peşinat lazım.70 bin kadar . en az .
var burda güzel evler.
emir in öğretmeni aldı.eşi inşaat mühendisi. bi inşaat firmasını çok metediyor.
145m2 175 bin almışlar
ben merkezde olmasını istiyorum ama. bu ev bizim toki konutlarına yakın

şu çift kapılılar varya onlar çok güzel ama işte kocaman buzdolabı içi sanki küçük yada banamı öyle geliyor ki...

Dün bende baza baktım ama onu bile alamayacağım heralde yatak odam küçük benimde bizim yatak 50*200 ama standart ölçüler 60*200 yatakta almam lazım hadi onu da alsam yatak odasında zaten zor yürüyorum geçmeye yer kalmayacak..
sizin ev de bizimki gibi desene zeliş
zeliş vestiyer dediğim askılık . kapaklı bi şey yapamaz şimdi. ilk başta kolay bi şeyle başladı . ama ben ondan kapaklı dolap yapmasını da istedim . bir de ediz e karyola.

anammmmmmmm..pahalı ya.
neyse alacaz artık..araştırmak lazım. benim şimdiki bosh marka.

sizin şu an kendi eviniz demi . yeni ev yapılacak demiştin sanki . nereye yapılacak merak ediyordum ben de .
bizim seneye olabilir.peşinat lazım.70 bin kadar . en az .
var burda güzel evler.
emir in öğretmeni aldı.eşi inşaat mühendisi. bi inşaat firmasını çok metediyor.
145m2 175 bin almışlar
ben merkezde olmasını istiyorum ama. bu ev bizim toki konutlarına yakın

Evet canım ev kendimizin ama yıkılacak çünkü kentsel dönüşüme girdi riskli alan ilan edildi bakma riskli olmasından çok çok ciddi rantlar var. Bizim binalarımız 5 er katlı siteler halinde ama yeni yapılan binalar 20-30 katlı devlet eliyle rantı dağıtacaklar anlayacağın... Yaptırmamak dışında kalmak gibide şansımız yok. Açıkçası başımıza ne gelecek o bile çok net değil. Ama gerçek şu ki evlerimiz yıkılacak... ve muhtemelen yeni evlerden verilecek bize de ama şartlar belli değil... Mesela İstanbulda hala böyle devam eden bölgeler var yıllardır devam ediyor insanlar kiralarda off offf dilek belirsizlik çok kötü...

Kızzz 175 000 inanmıyorum o kadar uygun ki aslında hemd ebüyük yani aynı evi burdan almaya kalksak kendi oturduğumuz yerden yeni yapılanlar nerden baksan en az 350-400 bin civarıdır buda yine çok iyimser bir tahminle yani.

Eski evlerden baksan yine bile mümkün değil bu rakamlar 250-300 arası değişir... 1-1 60 metrekare yeni daireler 200 bin civarında... ev sahibi olmak çok zor burda

sizin ev de bizimki gibi desene zeliş
zeliş vestiyer dediğim askılık . kapaklı bi şey yapamaz şimdi. ilk başta kolay bi şeyle başladı . ama ben ondan kapaklı dolap yapmasını da istedim . bir de ediz e karyola.

Kız adamı baya baya mobilyacı yapmışsın yapabiliyorsa ne güzle yapsın tabi...

X