İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

anı yaşa hayatım, boşver geleceği düşünme, bugünleri güzel güzel geçir diye yazdım ben bunları. Nasıl olsa başınıza gelince öğreneceksiniz, bundan kaçış da yok ama bugünler iyi günler yani.
benim abimin 18 yaş hallerini hatırlıyorumda inşallah oğlan bu sefer dayıya çekmez.Ele avuca sığmayan dediğim dedikti bir kız yüzüznden babamın karşısında hüngür hüngür ağladığını biliyorum hatta işi ilerletti bir gün annemin üstüne yürüdü o derece babamı buldu tabi karşısında.Çok sinirliydi birde küçükken abim 6 ay baltalimanı kemik hastanesinde yattı aynı bacaktan 3 kez falan ameliyat oldu sürekli kırdı bir bacağını yaramazlıktan platin takılmıştı,sanırım oda sinir yarattı onda.

benim abimin 18 yaş hallerini hatırlıyorumda inşallah oğlan bu sefer dayıya çekmez.Ele avuca sığmayan dediğim dedikti bir kız yüzüznden babamın karşısında hüngür hüngür ağladığını biliyorum hatta işi ilerletti bir gün annemin üstüne yürüdü o derece babamı buldu tabi karşısında.Çok sinirliydi birde küçükken abim 6 ay baltalimanı kemik hastanesinde yattı aynı bacaktan 3 kez falan ameliyat oldu sürekli kırdı bir bacağını yaramazlıktan platin takılmıştı,sanırım oda sinir yarattı onda.
amanınnnn gerçekten erkekte durum daha da kritik desene. Allah korusun yaaa, gerçekten erkekler daha fena oluyor demekki. Allah çektirmesin canım, inşallah oğluşun benzemez.
Ayağı için de geçmiş olsun, 3 kez ameliyat da zor olmuştur tabii. Ama tüm bunlar bir bahane olamaz değil mi?
bizim de komşunun oğlu bir kız bulmuş, annesi istemiyor, oğlan da vazgeçmiyor. Annesi memleketten kız bulmuş, o da demiş çok istiyosan sen evlen demiş.

ay ne diyosun canım ..çok çektirmiş annene babana ya..bak ya..sopalıkmış abin he..yazık anneciğine , babacığına..

ay ne diyosun canım ..çok çektirmiş annene babana ya..bak ya..sopalıkmış abin he..yazık anneciğine , babacığına..
evet cnm,ama dediğim gibi ortaokulda 1 sene okuluna gidemedi camdan hep top oynıyanları seyretmiş.Ayağına basamamak yürüyememek nerdeyse 1 sene yatmak hepsi bayağa etkiledi onu.Annem babam asıl hastanede çekmiş düşünsene 6 ay bir fiil hastanedeymişler bende küçükmüşüm birde 4 yaşında filan bana ablam bakmış hep üzerimde eöeği çok büyüktür.

amanınnnn gerçekten erkekte durum daha da kritik desene. Allah korusun yaaa, gerçekten erkekler daha fena oluyor demekki. Allah çektirmesin canım, inşallah oğluşun benzemez.
Ayağı için de geçmiş olsun, 3 kez ameliyat da zor olmuştur tabii. Ama tüm bunlar bir bahane olamaz değil mi?
bizim de komşunun oğlu bir kız bulmuş, annesi istemiyor, oğlan da vazgeçmiyor. Annesi memleketten kız bulmuş, o da demiş çok istiyosan sen evlen demiş.
valla şimdiki nesile zorla hiçbirşey yaptıramazsın orası net yani.

sizin de yoğunmuş ..pasta neliydi canım

bayramlıklarını güle güle giysin paşam.

bizim de cuma tatil..tam gün..şükür olsun.

merhaba canım tepside börek ve kakaolu kek yaptım.
sağol teyzesi kalabalık olmadan alayım dedim önceden.
tatil olsa bile bizim yine işle geçecek dimi.

evet cnm,ama dediğim gibi ortaokulda 1 sene okuluna gidemedi camdan hep top oynıyanları seyretmiş.Ayağına basamamak yürüyememek nerdeyse 1 sene yatmak hepsi bayağa etkiledi onu.Annem babam asıl hastanede çekmiş düşünsene 6 ay bir fiil hastanedeymişler bende küçükmüşüm birde 4 yaşında filan bana ablam bakmış hep üzerimde eöeği çok büyüktür.
canım yaaa ailece epey zor günler geçirmişsiniz, Allah bir daha yaşatmasın, gerçekten çok zor yaniii. Biz gidiyoruz hastaneye de yarım günde pertimiz çıkıyor, 6 ay ne demek? bir de evde sen varsın, iyiki ablan varmış.

ben de nasıl alıntı yapmışım öyle.

maşallah hızınıza harıl harıl yazmışınız acık çalışın bakem.

Selam kızlar,
Ne güzel muhabbet etmişsiniz. Gelemeyince böyle,kıskanıyorum sizi:)
Benim işler malum çok yoğun biliyorsunuz iki kişinin işini yapıyorum.Her zaman yazamıyorum ama arada telefondan falan okuyorum yazdıklarınızı.
Bizim çocuklar ergenliğe hazırlıktalar galiba, benimkinde de aynı tarz konuşmalar var.
Bir de üstüne bizde kardeş kıskançlığı da cabası.

Kızlar bi karar vermek zorundayım, fikirlerinizi rica ediyorum.
Şöyle ki; ben kızıma dersleri konusunda destek olması için bir kurs buldım. Matematik ve ingilizce.
Hafta içi 3 gün okul sonrası var, bir de pazar günü var.
Ben h.içi gitmesini istiyorum. Çünkü ananede çok sıkılıyor ve çocuğun malesef ki bilgisayar ve tv dışında yapacak birşeyi yok.
Ama onu kursa götürüp getirecek kimse yok.
Pazar günü biz götürüp getirebiliriz ama bu sefer de biz evde çocuk dışarda olacak. Ben h.sonu sosyal faaliyeti olsun istiyordum ama böyle olursa olamayacak gibi.
Kafam çok karıştı kızlar ya.Ne yapsam, nasıl yapsam?

Ben dağılmamasından yanayım gerçekten kızım üniye gideli en daha düzgün ve artık hem babasına hem kızıma yemek pişirmek zorunda değilim eşimde ne yapsam yiyor ama genelde ergenlikte çocukllar epey değişiyor yoksa küçükkene sorun yok ve 20 yıl evlilikten sonra en çok yemek pişirmek bıktırıyor
hahahaaaa boşverr dağılsınnn
bakın bu yazıyı okuyunca çok hoşuma gitmişti paylaşayım dedim tama yeri :)))))

Eviniz dağılıyorsa,
duvarlarınızda küçük parmak izleri varsa
eşyalar dökülüp kırılıyorsa,
odaları neşeli seslerle çınlıyorsa,
çamaşır makineniz dolup taşıyorsa,
bulaşığınız çok bereketliyse ,
yemek pişirme telaşınız hiç bitmiyorsa,
ŞANSLISINIZ....
yaşanan ve yaşayan evlerden birine sahipsiniz..
KIYMETİNİ BİLİN...
15 yıl sonra sakin, tertemiz,,
ve sessiz evleriniz olduğunda...
BUGÜNLERİ ÇOK ÖZLEYECEKSİNİZ.....

Selam kızlar,
Ne güzel muhabbet etmişsiniz. Gelemeyince böyle,kıskanıyorum sizi:)
Benim işler malum çok yoğun biliyorsunuz iki kişinin işini yapıyorum.Her zaman yazamıyorum ama arada telefondan falan okuyorum yazdıklarınızı.
Bizim çocuklar ergenliğe hazırlıktalar galiba, benimkinde de aynı tarz konuşmalar var.
Bir de üstüne bizde kardeş kıskançlığı da cabası.

Kızlar bi karar vermek zorundayım, fikirlerinizi rica ediyorum.
Şöyle ki; ben kızıma dersleri konusunda destek olması için bir kurs buldım. Matematik ve ingilizce.
Hafta içi 3 gün okul sonrası var, bir de pazar günü var.
Ben h.içi gitmesini istiyorum. Çünkü ananede çok sıkılıyor ve çocuğun malesef ki bilgisayar ve tv dışında yapacak birşeyi yok.
Ama onu kursa götürüp getirecek kimse yok.
Pazar günü biz götürüp getirebiliriz ama bu sefer de biz evde çocuk dışarda olacak. Ben h.sonu sosyal faaliyeti olsun istiyordum ama böyle olursa olamayacak gibi.
Kafam çok karıştı kızlar ya.Ne yapsam, nasıl yapsam?

Canım merhaba

Benimde aslında çok işim var ancak ağırdan alıyorum içimden pek gelmiyor harıl harıl çalışmakkk, tabi muhasebe işi gibi değil zamansal sıkıntıda olmayınca pek yayılıyorum...

Biliyormusun geçen haftalarda yaşadım bende bu ikilemi kurs konusunda sen sosyal olması adına düşünmüşsün benimse bambaşka nedenlerim var...

Biz iki haftadır ingilizceye gidiyoruz deneme olarak onu sınıfa bırakıyorum ben bekliyorum çok hoşlandı öğretmende tanıdık olunca orada ayrı arkadaşlıklar oluyor arada mesela satranç oynuyorlar içerde birlikte etkinlikler oluyor.

Karar verdik ve kayıt yaptırdım bende bayram sonrası başlayacağız haftasonu bir gün ingilizce bir gün matematik alacak. Hafta içi ise türkçe dersi alacak ama bu bire bir olacak daha çok...

Benim kararımı etkileyen farklı nedenler vardı dediğim gibi durumumuzu biliyorsunuz zaten.

Bunun haricinde cumartesi ve pazar sabahlarıda yüzmeye gidecek 1-2 ay sonra ama aynı ande bu kursda olurmu bilemiyorum çünkü kursta aylık yaptım anlaşmayı yani olmazsa bırakabiliriz.

Bizde durumlar böyl ki aslında bu ne demek biliyormusun bizim sosyal hayatımız neredeyse bitecek buna rağmen bu kararı aldık...

Sen kendin en iyisini bilirsin ama bu kurslar hem dersler hemde sosyallik anlamında mutlaka katkı sağlar tabi kızında isterse eğer imkan varsa deneme derse girsin bakalım kızın isteyecekmi?

Ben dağılmamasından yanayım gerçekten kızım üniye gideli en daha düzgün ve artık hem babasına hem kızıma yemek pişirmek zorunda değilim eşimde ne yapsam yiyor ama genelde ergenlikte çocukllar epey değişiyor yoksa küçükkene sorun yok ve 20 yıl evlilikten sonra en çok yemek pişirmek bıktırıyor

Merhaba sanırım tanışmadık ama ben sormak istiyorum

hani hep o günleri hayal ediyoruz ya

çocuklar büyüsün emekli olalım vs.

bunlar mutluluk sağlıyormu acaba insanda yoksa o zamanda eski günlere özlem mi oluyor?

Çocuk kalmasından yanayım epey zor günler yaşadık ergenliği epey zor geçti kızımı başıboş bırakmadım
Merhaba sanırım tanışmadık ama ben sormak istiyorum

hani hep o günleri hayal ediyoruz ya

çocuklar büyüsün emekli olalım vs.

bunlar mutluluk sağlıyormu acaba insanda yoksa o zamanda eski günlere özlem mi oluyor?[/bunlar mutluluk sağlıyormu acaba insanda yoksa o zamanda eski günlere özlem mi oluyor?[/bunlar m

çok zordur tabi..ona da yazık..ablana da bravo senden baya büyüktü ablan demi.

Evet bende eşimde 2 çocuğu istemedik eşim kardeşlerine babalık yaptığı için başka çocuk istemedi bende biz 4 kardeş oluınca açıkıkca ben kalabalık aileyi hiç bir zaman sevmedim ,annem ve babam çalışında pek ilgilenmediler bizimle varsa yoksa iş yerindeki mevzular ve para kazanma biz kendi kendimize büyük manevi açıdan
tek çocukmuydu peki kızınızzz

2 küçük çocukla evin dağılmaması pek mümkün olmuyor..keşke dağılmasa ama işte..keşke..
yemek pişirmek bir zaman sonra tabi bıktırır.
biz de bıkmamak için sevdiğimiz yemekleri yapıyoruz.bazen tost , bazen omlet, ya da makarna..
her zaman salçalı sulu yemek yapılmıyor..biz de bıkıyoruz aynı şeyleri yemekten
yazın iyiydik..karpuz , peynir..oh mis...

Evet bende eşimde 2 çocuğu istemedik eşim kardeşlerine babalık yaptığı için başka çocuk istemedi bende biz 4 kardeş oluınca açıkıkca ben kalabalık aileyi hiç bir zaman sevmedim ,annem ve babam çalışında pek ilgilenmediler bizimle varsa yoksa iş yerindeki mevzular ve para kazanma biz kendi kendimize büyük manevi açıdan
ay çok zor olmuş çocukluğunuz.
Anne baba çalışınca zor..
biz de kendi işlerimiz değil de çocuklarımız için yaşıyoruz sanki..çocukla çocuk oluyoruz..yoksa hayat çekilmez oluyor bazen

Birgün hiç unutmam kabakulak olmuştum epey ağrımda vardı annem geldi beni azarladı artık uyu diye yarın işe gidecekmişde ben onu uyutmamışım , artık ne ağrı çektiysem içimden ve sesiz ağladım
ay çok zor olmuş çocukluğunuz.
Anne baba çalışınca zor..
biz de kendi işlerimiz değil de çocuklarımız için yaşıyoruz sanki..çocukla çocuk oluyoruz..yoksa hayat çekilmez oluyor bazen

Canım merhaba

Benimde aslında çok işim var ancak ağırdan alıyorum içimden pek gelmiyor harıl harıl çalışmakkk, tabi muhasebe işi gibi değil zamansal sıkıntıda olmayınca pek yayılıyorum...

Biliyormusun geçen haftalarda yaşadım bende bu ikilemi kurs konusunda sen sosyal olması adına düşünmüşsün benimse bambaşka nedenlerim var...

Biz iki haftadır ingilizceye gidiyoruz deneme olarak onu sınıfa bırakıyorum ben bekliyorum çok hoşlandı öğretmende tanıdık olunca orada ayrı arkadaşlıklar oluyor arada mesela satranç oynuyorlar içerde birlikte etkinlikler oluyor.

Karar verdik ve kayıt yaptırdım bende bayram sonrası başlayacağız haftasonu bir gün ingilizce bir gün matematik alacak. Hafta içi ise türkçe dersi alacak ama bu bire bir olacak daha çok...

Benim kararımı etkileyen farklı nedenler vardı dediğim gibi durumumuzu biliyorsunuz zaten.

Bunun haricinde cumartesi ve pazar sabahlarıda yüzmeye gidecek 1-2 ay sonra ama aynı ande bu kursda olurmu bilemiyorum çünkü kursta aylık yaptım anlaşmayı yani olmazsa bırakabiliriz.

Bizde durumlar böyl ki aslında bu ne demek biliyormusun bizim sosyal hayatımız neredeyse bitecek buna rağmen bu kararı aldık...

Sen kendin en iyisini bilirsin ama bu kurslar hem dersler hemde sosyallik anlamında mutlaka katkı sağlar tabi kızında isterse eğer imkan varsa deneme derse girsin bakalım kızın isteyecekmi?
Zeliş onun insiyatifine bırakmayacağım çok olumsuz birşey olmazsa. Çünkü biraz çekingen bir çocuk ve ilk etapta hiçbir yeni şeyi denemek istemiyor ama başlayınca da seviyor. Bu yıl benim kendi sınavlarım da olacak, şu anda bile doğru düzgün ilgilenemiyorum o zaman hiç ilgilenemeyeceğim. Bu takviyeye ihtiyacımız var yani.
Akşam eşimle de konuşup bir karara varacağız artık.
Sen de çok fedakarsın çocuğun için. Herşeyin ona bağlı. Çok takdir ediyorum seni.

X